Arbejdet med at finde et slutdepot for Danmarks radioaktive affald går ind i en ny fase. Ni nye rapporter fra GEUS om geologien i 500 meters dybde i Danmark er blevet offentliggjort. Rapporterne skal være med til at finde to lokaliteter til videre undersøgelser inden lokalisering af et slutdepot.
Nyt om deponering af radioaktivt affald i Danmark
Regeringen og Folketingets partier er enige om, at det radioaktive affald fortsat oplagres på Risø indtil senest 2073, hvor et dybtliggende slutdepot skal kunne tages i brug. Faciliteterne på Risø skal opgraderes, og mulighederne for at eksportere det mest radioaktive affald vil fortsat blive afsøgt
Regeringen foreslår, at det radioaktive affald på Dansk Dekommissionering fortsat oplagres på Risø i op til yderligere 30 - 50 år. I oplagringsperioden vil der fortsat blive afsøgt muligheder for at eksportere det mest radioaktive affald.
Dansk Dekommissionering har sammen med De Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, GEUS, afleveret samlerapporten ’Supplerende mellemlagerstudier – sammenfatning’ til Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Dansk Dekommissionering modtog den 18. august 2016 delrapporten ’Sikkerhed, økonomi og drift for en dansk mellemlagerløsning for radioaktivt affald’ fra COWI A/S.
En dansk delegation har besøgt det hollandske langtids-mellemlager for radioaktivt affald for at indhente viden og erfaringer, som kan bruges i undersøgelsen af en mellemlager-løsning i Danmark.
Uddannelses- og Forskningsministeriet var 13. maj vært for det første møde blandt interessenter i sagen om håndtering af Danmarks radioaktive affald.
Styrelsen for Videregående Uddannelser holdt hilse-på-møde med repræsentanter for borgergrupper om deponering af radioaktivt affald i Danmark.
Handlinger tilknyttet webside