Gå til indhold

Nyheder om Horizon Europe

Læs de seneste nyheder om Horizon Europe. Nyhederne er skrevet af medarbejderne i EuroCenter, Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Vil du holde dog ajour med Horizon Europe? Så tegn abonnement på 'Nyt fra UFM' og få nyheder, info om events eller nye publikationer direkte i din mailboks. Sæt hak i "Forskning og Innovation", når du opretter et abonnement.

Viser 1-60 af 93 resultater
Netværksmøde samler over 100 EU-rådgivere fra hele landet

Flere end 100 EU-rådgivere samlet til møde i det landsdækkende netværk EU-DK Support. De rådgiver om ni EU-programmer, der spænder fra støtte til forskning over digitalisering til studieophold i udlandet. Fokus på mødet var synergier mellem EU-programmerne og rådgivning til gavn for danske ansøgere.

Potentialer og perspektiver for dansk innovation i Horizon Europe

Ny rapport undersøger Danmarks deltagelse i de innovationsrettede programmer i Horizon Europe i årene 2021-23. Rapporten viser, at de danske innovationsmiljøer er aktive i programmet, men påpeger også, at der er uudnyttede potentialer for øget dansk deltagelse.

Nye tal: Danske forskere og virksomheder er med i 1400 EU-projekter

Danmark står stærkt i det europæiske forsknings- og innovationslandskab, viser de nyeste tal fra Uddannelses- og Forskningsstyrelsen om det europæiske forskningsprogram, Horizon Europe. Tallene understreger en dansk evne til at udføre forskning og innovation på højt internationalt niveau.

15 unge forskere får EU’s fineste hæder og millioner til deres forskning

I år modtager 15 forskere i Danmark prestigefulde bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd til fri forskning. Forskningsområderne spænder bredt fra de første stjerner og galakser til kønsforskelle ved finansielle beslutninger. Antallet af bevillinger slår desuden Danmarksrekorden fra 2014 på 14.

Banebrydende forskning rykker nærmere innovation

Tre topforskere fra Danmarks Tekniske Universitet har netop modtaget en ekstra pose penge fra Det Europæiske Forskningsråd til at bringe deres forskning tættere på markedet. De har alle fokus på, at deres forskningsresultater skal bane vejen for udvikling af nye miljøvenlige løsninger.

Danmark er igen europæisk mester i innovation

Mens vi begræder, at Danmark er ude af EM i fodbold, kan vi glæde os over, at Danmark igen er europæisk mester i innovation. Ligesom sidste år er Danmark helt i front, hvor Danmark overgår stærke EU-lande som Sverige, Finland og Nederlandene.

Rekordhøjt beløb til at styrke dansk deltagelse i Horizon Europe

Der var rekord mange ansøgninger til puljen EUopSTART ved årets anden ansøgningsfrist. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen uddeler derfor et ekstraordinært højt beløb på ca. 11 mio. kr. til 134 ansøgere fra både offentlige og private organisationer til at forfølge deres ambitioner i Horizon Europe.

Magasinet EUindblik 1:2024

Hvad har modgift mod slangebid, bachelorstuderendes trang til pizza og græssende får ved Odense Universitetshospital med hinanden at gøre? Find svaret og læs om innovation i Horizon Europe i dette nummer af EUindblik.

Iværksættere, innovation og idéer indtager nyt nummer af magasinet EUindblik

Genbrug din insulinpen, udnyt udsving i døgnets elforsyning og lad en flok får gøre dig klogere på kunstige blodårer. Nye idéer og innovation står centralt i Horizon Europe. Læs om forskere, hospitaler, virksomheder og startups i Danmark, der arbejder internationalt med innovation.

Udvid dit internationale netværk og din karriere via COST

Ønsker du som forsker eller innovatør at udvide dit internationale netværk? Så kan du nu søge om optagelse i et af de 60 nye internationale netværk. Netværkene bliver finansieret af organisationen COST, og de skal bane vejen for ny viden om f.eks. klimaforandringer og kunstig intelligens.

Danske organisationer får 200 millioner kroner til nye europæiske ph.d.-programmer

Bioelektroniske værktøjer til kræftscreening, interaktion mellem lys og stof og autonom drift af vindkraftværker er et udpluk af de ph.d.-programmer, som danske organisationer får 200 millioner kroner fra EU til at oprette. De nye ph.d.-programmer krydser ikke kun faggrænser, men også landegrænser.

Strategisk retning for EU’s forsknings- og innovationsprogram med et grønt twist

EU har netop offentliggjort en ambitiøs strategisk plan for Horizon Europe for at styrke forskning og innovation de kommende år med fokus på bl.a. grøn omstilling og digitalisering. Den strategiske plan sætter retningen for Horizon Europe og løfter sløret for EU’s prioriteter i årene 2025-27.

Tiårsjubilæum for rådgivernetværket EU-DK Support

Knap 70 mennesker var samlet i DGI Byen for at fejre tiårsjubilæum for netværket EU-DK Support, der samler offentlige EU-rådgivere fra hele landet. Det gennemgående tema på dagen var rollen som EU-rådgiver i dag og i fremtiden, hvor kunstig intelligens får betydning for fremtidens EU-rådgiver.

Nu kan du søge om en EUopSTART-bevilling til din Horizon Europe-ansøgning

At skrive en ansøgning til Horizon Europe kan være en lang proces, men heldigvis er EUopSTART-puljen igen åben. Med en EUopSTART-bevilling kan du få dækket en del af dine omkostninger forbundet med at udarbejde en Horizon Europe-ansøgning. Årets første frist til EUopSTART i 2024 er den 23. januar.

Danmark i top 10 over bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd

Med 14 bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC) til forskere i Danmark rykker vi op i top 10 over de lande, der modtager flest ERC-bevillinger. Forskerne modtager hver ca. 15 millioner kroner til at forfølge egne idéer, sætte deres eget forskerhold og løfte deres videnskabelige karriere.

Magasinet EUindblik 2:2023

I dette nummer af magasinet EUindblik møder du forskere og virksomheder, der med sprælske idéer og støtte fra EU bedriver fri forskning og innovation. Læs hvordan de gode idéer opstår, om veje ind i Horizon Europe og bliv selv inspireret til at kigge på mulighederne i Horizon Europe.

Nyt nummer af EUindblik dykker ned i unikt univers af fri forskning og innovation

Forsker gør os klogere på 1700-tallets kvindelige tænkere, virksomhed udvikler app til mennesker med epilepsi og startup forvandler mikromåling af celler til nye muligheder. Magasinet EUindblik sætter denne gang fokus på fri forskning og innovation og møder forskerne og virksomhederne bag.

Synergi mellem forskere skal bane vej for fremtidens gennembrud

Tre danske forskere fra universitets- og museumsverdenen modtager de største bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd til at deltage i internationale og interdisciplinære projekter. Når forskere krydser landegrænser og klassiske videnskabelige discipliner opstår synergi og kimen til gennembrud.

Sådan får du hjælp til præevaluering af din Horizon Europe-ansøgning

Er du koordinator for et samarbejdsprojekt og i færd med at skrive en ansøgning til Horizon Europe. Så er der ekstra hjælp at hente. Ny pjece beskriver i nemme trin, hvordan du kan søge økonomisk støtte til præevaluering af din EU-ansøgning af to uvildige eksperter.

Danmark bidrager til at finde løsninger på globale udfordringer

Nye nøgletal for EU’s rammeprogram for forskning og Innovation, Horizon Europe, viser, at forskere og virksomheder i Danmark deltager aktivt i europæisk forsknings- og innovationssamarbejder om at løse globale udfordringer.

Ny web-guide til EU’s specialiserede partnerskaber og deres støttemuligheder

Forskning i vandkvalitet. Grøn omstilling af fødevareproduktion. Udvikling af nye supercomputere. Det er et lille udpluk af de mange støttemuligheder i EU’s specialiserede partnerskaber i Horizon Europe. Ny side på ufm.dk guider dig rundt i de forskellige partnerskaber og deres støttemuligheder.

Storbritannien og EU-Kommissionen er nået til enighed om Storbritanniens associering til EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon Europe, og rumprogrammet Copernicus

Der har længe været arbejdet på at færdiggøre den aftale, der giver UK status som associeret til Horizon Europe. Associeringen betyder, at forskere og virksomheder fra UK som udgangspunkt vil kunne ansøge og deltage på lige fod med partnere fra andre associerede lande og EU-medlemslande.

Fem danske forskere får en af EU’s fineste forskningsbevillinger

Hvad gør, at bykulturer opstår, blomstrer og siden forsvinder? Hvordan er forholdet mellem sprog og mytologi hos aztekere, og på hvilken måde præger civilsamfundets elite vores fælles værdier og normer? Det skal danske forskere nu undersøge via en bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd.

Et mini EU-projekt kan give appetit på større EU-projekter

Et lille EU-projekt med en afgrænset problemstilling og en kort tidshorisont kan ofte være appetitvækker for virksomheder og organisationer, der vil afprøve Horizon Europe. De finansieres via den såkaldte cascade funding i Horizon Europe, og pt. er der 45 aktuelle opslag efter mini EU-projekter.

Godt nyt for ansøgere til Det Europæiske Forskningsråd

Det Europæiske Forskningsråd har netop vedtaget og offentliggjort deres arbejdsprogram for 2023-24. Arbejdsprogrammet byder på nye tiltag blandt andet for bevillingerne Advanced Grants og Proof of Concept Grants, nye evalueringspaneler og tilpasninger i evalueringsprocessen samt frister for 2024.

Europæisk guld til Danmark i innovation

Danmark er netop kåret som vinder af årets udgave af European Innovation Scoreboard, hvor blandt andet EU-landene dyster på deres forsknings- og innovationsperformance. Danmark overgår sidste års vinder Sverige og er nu det stærkeste EU-medlemsland ift. forsknings- og innovationsperformance.

Ordningen EUopSTART udvider i år med Den Europæiske Forsvarsfond

I august 2023 udvider Uddannelses- og Forskningsstyrelsen EUopSTART med en ekstra pulje til at understøtte ansøgninger til Den Europæiske Forsvarsfond. Puljen skal styrke dansk deltagelse i internationalt samarbejde om forskning og innovation i forsvarsteknologi.

Vil du deltage i et af de 70 nye COST-forskernetværk?

70 nye internationale forskernetværk bliver nu finansieret af organisationen COST, The European Cooperation in Science and Technology. Netværkene skal bane vejen for ny viden inden for udvalgte fagområder. Danske forskere og virksomheder kan søge om at deltage i et af de nye forskernetværk.

Danske virksomheder anvender ærter, træer og ålegræs til grøn omstilling

Grise guffer tang, planter erstatter gift og skibe sejler på el. Det er nogle af de grønne projekter, som danske virksomheder indgår i under EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon. Nu kan du læse ti spændende fortællinger i ny udgivelse om virksomheder i grønt og internationalt samarbejde.

Nu kan du søge EUopSTART-tilskud til Horizon Europe-ansøgninger

Der er godt nyt til dig, som vil søge midler fra Horizon Europe. Nu er EUopSTART-puljen igen åben. Med en EUopSTART-bevilling kan du få dækket en del af dine omkostninger forbundet med at udarbejde en ansøgning til Horizon Europe. Årets første frist til EUopSTART er den 25. april 2023.

Fornem placering til dansk universitetsforskning i Horizon Europe

Tre danske universiteter er med i Top 10 over de hidtil mest aktive deltagere i Horizon Europe. Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Universitet er nummer 3, 4 og 6 på listen over de ti universiteter i Europa, der opnår flest midler til forskning fra Horizon Europe.

Evaluering af tilskudsordningen EUopSTART

Ny evaluering af tilskudsordningen EUopSTART viser en positiv effekt både i forhold til antallet af danske ansøgninger til Horizon 2020 og kvaliteten af de indsendte ansøgninger. Evalueringen er lavet af Dansk Center for Forskningsanalyse på vegne af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Ny sæson af podcastserien 'EU-kampen om de kloge milliarder'

To begivenhedsrige år med Horizon Europe er nu gået. Det sætter vi spot på i ny sæson af podcastserien 'EU-kampen om de kloge milliarder'. Hør om Horizon Europe fra en medarbejder i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, et medlem af styrelsens referencegrupper og en virksomhed. Rigtig god lyttelyst!

Magasinet EUindblik - to år med Horizon Europe

Fremtidens skibe sejler på halm, forskere på sporet af genetisk nøgle til senfølger af corona og kommuner i kamp for klimaneutralitet. I det nye nummer af EUindblik kan du læse mere om dette og møde visionære mennesker, der to år inde i Horizon Europe deler deres viden, erfaringer og perspektiver.

Magasinet EUindblik, 1:2023

I magasinet deler forskere, virksomhedsejere og embedsmænd m/k deres viden, erfaringer og perspektiver på Horizon Europe to år inde i programmet. Læs eller hør podcast om hvordan de skaber ny viden, nye løsninger og nye opdagelser i tæt samspil med aktører fra udlandet og udvider vores horisonter.

Webinarrække om de nye arbejdsprogrammer for 2023-24 i Horizon Europe

De nye Horizon Europe-arbejdsprogrammer for 2023-24 offentliggøres i slutningen af 2022. Det betyder nye muligheder for finansiering af forsknings- og innovationsprojekter. Vil du gerne vide mere om detaljerne i de nye arbejdsprogrammer, så følg vores webinarrække med start ultimo november.

Justering af vilkår for årets sidste EUopSTART deadline den 15. november

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har justeret kravene til ansøgere til EUopSTART for årets sidste deadline den 15. november 2022. Der er ikke længere krav om, at arbejdsprogrammerne for 2023-24 skal være præpubliceret, før ansøgere til Horizon Europe kan søge bevillinger fra EUopSTART-ordningen.

Faktablad: Sådan får du styr på impact i Horizon Europe

Faktabladet forklarer, hvad impact i EU's forsknings- og innovationsprogram Horizon Europe er, og hvorfor det er centralt for EU. Få tips til, hvordan du bedst muligt indarbejder impact i en ansøgning til Horizon Europe.

Danmark klarer sig også godt på rumdelen i Horizon Europe

Danmark modtager nu 25 millioner kroner til elleve rumprojekter fra EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon Europe for 2021 og 2022. Rumdelen indgår i programmets klynge 4, der omfatter det digitale område, industrien og rummet. Både virksomheder og universiteter får glæde af millionerne.

Danmark fortsætter succesen i Horizon Europe

120 millioner kroner fra Horizon Europe er på vej til forskere og virksomheder i Danmark til forskning og innovation i blandt andet kvanteteknologi og kunstig intelligens. Det viser de nyeste resultater i programmet Det digitale område, industrien og rummet - kendt som klynge 4 - i Horizon Europe.

Ny survey: Del dine bedste tips og let vejen for nye ansøgere til Horizon Europe

Nu kan du være med til at præge Uddannelses- og Forskningsstyrelses kommende oplysningskampagne om Horizon Europe. Brug fem minutter på at besvare en kort survey. Surveyen henvender sig til dig, der arbejder med forskning og innovation og har lidt eller ingen erfaring med Horizon-programmerne.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen