Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2012 Danmark - Løsningernes Land Innovationsstrategi Arbejdet med Danmarks innovationsstrategi

Arbejdet med Danmarks innovationsstrategi

Arbejdet med udviklingen af Danmarks første samlede innovationsstrategi udspringer af regeringsgrundlaget. Se indspil, baggrundsdokumenter og andet materiale, som danner baggrund for innovationsstrategien.

I løbet af 2012 har der været foretaget en lang række analyser, undersøgelser, dialogmøder mv. som led i arbejdet med strategien.

Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard og Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen har sammen udarbejdet strategien efter en omfattende dialog med eksperter og interessenter i ind- og udland.

Blandt andet er der modtaget indspil fra privatpersoner og cirka 40 branche- og interesseorganisationer om, hvad innovationsstrategien burde indeholde – indspil, som regeringen i stort omfang har taget til sig.

Som et led i arbejdet blev der desuden udarbejdet en international evaluering af det danske innovationssystem. Evalueringen blev lavet af ERAC - European Research Area Committee under Europakommissionen.

Den overordnede vision er, at Danmark skal være løsningernes land, hvor innovative løsninger på store samfundsmæssige udfordringer omsættes til vækst og beskæftigelse.