Styrelsen for Videregående Uddannelser har udarbejdet en tilsynsrapport vedrørende ph.d.-skolernes gennemførelse af de lovpligtige internationale evalueringer.
Publikationer 2015
”Dansk Roadmap for Forskningsinfrastruktur 2015”, præsenterer Uddannelses- og Forskningsministeriets vision og strategiske sigtelinjer for forskningsinfrastrukturområdet de kommende fem år. Samtidig indeholder den et katalog over konkrete forslag til nye nationale forskningsinfrastrukturer
Kortlægningen fra Deloitte giver en status på hvorledes cybersikkerhed dækkes af uddannelses og forskningsaktører i dagens Danmark.
UNIK-Initiativet udløb i 2014 og dets effekt er nu blevet evalueret af konsulenthuset Iris Group. Effektevalueringen er en kvalitativ analyse af, hvor ordningen i særlig grad har haft en effekt, og hvorvidt den effekt kan tilskrives UNIK's særegne programstruktur.
EuroCenters kursuskatalog for 2016 præsenterer en række kurser om Horizon 2020. Kursussæsonen 2016 har særligt fokus på den gode ansøgning samt økonomi og regnskab. Kurserne afholdes i København, og som noget nyt, i Odense. Du kan læse en mere detaljeret beskrivelse af kurserne i kursuskataloget.
Innovation Centre Denmark i München, lancerer nu en helt ny oversigt over tyske forskningsstøttemuligheder for danske forskere.
Ekspertudvalget til eftersyn af rammerne for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed fremsætter anbefalinger til ændringer i det danske uredelighedssystem.
Den årlige kommercialiseringsstatistik sætter tal på de offentlige forskningsinstitutioners indsats og resultater med teknologioverførsel.
Dette års redegørelse gør status over forskning og innovation i Danmark og giver et overblik over indsatsområderne i forsknings- og innovationspolitikken. Som et særligt tema sættes der fokus på samspillet mellem erhvervsliv og offentlig forskning med et særligt regionalt sigte.
Kvinder i forskning: Ny undersøgelse kortlægger erfaringerne med Det Frie Forskningsråds YDUN-program, der blev iværksat for at fremme kvinder i forskningen. Undersøgelsen peger på, at programmet har fremmet kvindelige forskeres karrieremuligheder som forskningsledere.
Det danske bevillingssystem for finansiering af de videregående uddannelsesinstitutioner sammenlignes i denne rapport med systemerne i henholdsvis Norge, Sverige, Nederlandene og Finland.
Læs om Eritreas uddannelsessystem, og hvordan eritreiske uddannelser vurderes i forhold til det danske uddannelsessystem.
Kortlægning af omkostninger på tværs af de taxameterstyrede videregående uddannelser.
Hvis vi skal opnå det fulde udbytte af Danmarks investeringer i rummet, er der behov for ny lovgivning, mere viden, bedre koordination og udarbejdelse af en egentlig strategi på området.
Publikationen består af en kortlægning af amerikanske institutioner, der har et ønske om at udvide deres samarbejdsrelationer med danske uddannelsesinstitutioner.
ESS som drivkraft for fremtidens vækst. Strategi for den danske ESS-indsats
Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU) har efter de første fem gennemførte prækvalifikationsrunder i perioden 2013-2015 samlet op på resultater og erfaringer.
Hvad har betydning for om internationale studerende bliver i Danmark efter endt studie?
Denne publikation giver et samlet overblik over tendenserne for de videregående uddannelsesinstitutioners udvikling og resultater.
I publikationen præsenterer Det Frie Forskningsråd fem eksempler på den impact, som forskning fra rådets Sapere Aude-program skaber.
Magasinet ser nærmere på ny effektrapport om, hvad danskere får ud af at deltage i EU-forskning. Interviews med evaluatorer og ansøgere giver svar på, hvorfor de engagerer sig i Horizon 2020. Vi afslutter også føljetonen om Sex & Gender i forskning med et interview med DTU's prorektor.
'Evaluering av Ph.d.-rådet – et initiativ til styrket uddannelsesforskning rettet mod folkeskolen'
Baggrundsrapporten fra Oxford Research ’International study on gender equality in research – For the Danish Council for Research and Innovation Policy’. Oxford Research har undersøgt situationen i Finland, Nederlandene, Schweiz og Østrig.
DFiRs rapport ’Et internationalt perspektiv på køn- og ligestillingsudfordringer i forskningen’. DFiR har på opdrag af den tidligere uddannelses- og forskningsminister fået udarbejdet en international analyse af, hvordan man arbejder med ligestilling i forskning i en nogle udvalgte lande.
”Tal om forskning og innovation” er Styrelsen for Forskning og Innovations årlige bevillingsstatistik med nøgletal for Danmarks Grundforskningsfond, Det Frie Forskningsråd og Innovationsfonden.
Evaluering af de seks danske innovationscentre gennemført af Oxford Research for Udenrigsministeriet og Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Uddannelsesinstitutionernes erfaringer samt perspektiver på uddannelseseksport
Den årlige prognose for erhvervslivets investeringer i FoU viser, at trods det begyndende opsving i den danske økonomi er der ikke tegn på, at de danske virksomheder har øget deres investeringer i forskning og udvikling i Danmark.
Rapporten undersøger, hvad forskere, universiteter og virksomheder i Danmark har fået ud af at deltage i europæisk finansierede forskningsprojekter. Analysen omfatter EU’s 6. og 7. rammeprogrammer for forskning (FP6 og FP7).
Læs om det syriske uddannelsessystem, og hvordan syriske uddannelser vurderes i forhold til det danske uddannelsessystem.
Rapport om brugen af forskningsbaseret viden i politikudvikling i udvalgte lande gennemført af Technopolis for Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd.
En ny pjece fortæller om mulighederne for efteruddannelse af vejledere og for samarbejdsprojekter på tværs af de nordiske og europæiske lande.
Hvad får danske virksomheder, forskningsinstitutioner, GTS’er m.fl. ud af at deltage i Horizon 2020 projekter? Hvad har vi lært og hvad gør nogle af dem, som det går godt for? Vi fortsætter også vores føljeton om kønsaspekter i forskning i et interview med kønsforsker Hilda Rømer Christensen fra KU.
Denne engelsksprogede effektmåling belyser overlevelsesraten og udviklingen i økonomisk vækst og beskæftigelse hos de iværksættervirksomheder, der har benyttet innovationsmiljøordningen fra 1998 til 2012.
I 2014 deltog over 7500 virksomheder i de 22 innovationsnetværk - flere end nogensinde.
Performanceregnskabet sætter tal på innovationsmiljøernes aktiviteter og resultater over de seneste fem år. Der er nu tegn på, at det efter finanskrisen begynder at gå bedre for de virksomheder, som innovationsmiljøerne har hjulpet til verden.
Som tilsynsmyndighed er Styrelsen for Forskning og Innovation i dialog med en lang række institutioner om deres udmøntning af midler til forskning og innovation. Læs mere om styrelsens koncept for tilsyn og dialog med institutionerne i denne rapport.
GTS-nettet kom tilfredsstillende ud af 2014. Set henover de sidste fem år har der overordnet set været en stabil udvikling i GTS-nettet, hvor en stigning i den udenlandske, kommercielle omsætning betyder, at GTS-nettet har kunnet fastholde et højt aktivitetsniveau.
Den danske kodeks for integritet i forskning giver forskningssamfundet en ramme for at fremme fælles principper og standarder. Kodeksen har til formål at understøtte en fælles forståelse og kultur omkring integritet i forskning i Danmark.
Forskning i og udvikling af nye materialer er en grundlæggende forudsætning for fremtidig vækst i flere brancher i dansk industri. Læs ATVs rapport om hvordan virksomheder kan udnytte resultaterne fra materialeforskning.
Hvilke erfaringer har forskningsråd og fonde med at kræve formidling af forskningsresultater som betingelse for en forskningsbevilling? Det svarer danske og udenlandske råd og fonde på i en kortlægning gennemført af Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Beretningen beskriver det seneste års udvikling inden for vurdering og anerkendelse af udenlandske kvalifikationer i forhold til såvel uddannelsessystemet som arbejdsmarkedet.
Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser afgiver hermed sin syvende beretning siden rådet blev nedsat i 2008
Evalueringen af GTS-nettets Innovationsagentordning er nu offentliggjort. Evalueringen undersøger ordningen i perioden 2010-2014.
Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råds (DFiR) årsrapport 2014 præsenterer rådet samt rådets aktiviteter i 2014. Fokus er særligt på de to projekter 'Viden i Verdensklasse' og 'Den forskningsbaserede viden i politikudvikling'.
Retningslinjer for administration af FoU-midler nr. 1. 2015.
Regeringen har den 4. maj 2015 offentliggjort en ny forskningsstrategi for psykiatrien.
Her finder du anbefalinger fra udvalget for fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelser.
Her kan du læse baggrundsrapporten for de anbefalinger, der er fremsat af udvalget for fremtidssikring af de videregående kunstneriske uddannelser.
Taskforcen for flere kvinder i forskning har afleveret dens anbefalinger til uddannelses- og forskningsministeren. Målet er, at alle talenter, der kan og vil, skal have mulighed for en forskerkarriere.
Hvordan tydeliggør man i en ansøgning til Horizon 2020, at man indtænker kønsaspektet i sin forskning og innovation? Magasinet EU-Information sætter spot på Sex & Gender i Horizon 2020. Læs også Uddannelses- og Forskningsministerens bud på, hvordan vi når hjemtaget i Horizon 2020.
Ankenævnet for Statens Uddannelsesstøtteordningers årsberetning for 2014
Til dig, der vejleder borgere med udenlandsk uddannelse
Find hovedtal, læs om aktiviteter og nye initiativer og mød seks forskere, der har modtaget en bevilling fra Det Frie Forskningsråd i 2014.
Årsrapport med de samlede resultater i 2014 for de opgaver, der hører under Styrelsen for Forskning og Innovation
Årsrapport med de samlede resultater i 2014 for Uddannelses- og Forskningsministeriets It
Årsrapport med de samlede resultater i 2014 for de opgaver, der hører under Styrelsen for Videregående Uddannelser
Denne rapport er udarbejdet i et samarbejde mellem Styrelsen for Videregående Uddannelser og Danske Professionshøjskoler.
Styrelsen for Videregående Uddannelser har gennemført et tilsyn med den forskningsbaserede myndighedsbetjening.
Et nyt kompendium fra Euroguidance-centrene i de otte nordiske og baltiske lande sætter fokus på vejledningens rolle i mobilitet.
Dansk Center for Forskningsanalyse (CFA) har kortlagt forskningsfeltet ”Forskning og innovation”.
Analysen understøtter FI’s nyligt offentliggjorte rapport om danske virksomheders internationalisering af forskning og udvikling.
Ny rapport undersøger erhvervslivets motiver for at øge investeringerne i forskning og udvikling.
Teknologisk Institut har gennemført en kortlægning af kompetencebehov og barrierer for videregående efter- og videreuddannelse for faglærte
I pjecen beskrives ligestillingssituationen i dansk forskning og en række af de væsentlige initiativer, der er taget af de danske universiteter og offentlige forskningsråd og -fonde for at rette op på den skæve kønsfordeling i dansk forskning.
Moos-Bjerre Analyse har for Styrelsen for Videregående Uddannelser gennemført en undersøgelse af, hvordan studerende på videregående uddannelser oplever, at de er blevet informeret i forbindelse med deres studievalg. Hent publikation (pdf)
Kvalitetsudvalgets samlede forslag til reform af de videregående uddannelser
Hvordan tydeliggør man, at ens forskning og innovation er et plus for samfundet og indtænker slutbrugerne? Magasinet EU-Information sætter spot på det emne i ansøgninger til Horizon 2020. Læs også om lektor David Gloriam, der med en ERC-bevilling kan rykke sin forskning markant fremad.
En ny analyse fra Styrelsen for Forskning og Innovation og regionerne afdækker de effekter, som virksomheder opnår ved at deltage i de danske klynger og innovationsnetværk.
Uddannelses- og forskningsministeriet har sammen med Undervisningsministeriet ansvar for uddannelses- og forskningsområdet under det danske formandskab for Nordisk Ministerråd i 2015. De to ministerier har til formandskabet udarbejdet et fælles sektorprogram, med de danske prioriteter på området.
Den 1. januar 2015 træder den nye version af Vilkår for bevillinger i kraft og erstatter vilkårene fra januar 2012. Tillæg af december 2016 vedrører afskaffelse af årsregnskaber og indførelse af automatisk udbetaling og kan hentes via linket nedenfor.
Handlinger tilknyttet webside