Du er her: Forside Uddannelse Indsatsområder Erhvervskandidatuddannelser

Erhvervskandidatuddannelser

Studerende kan fra i år kombinere erhvervskandidatuddannelserne med et job på mindst 25 timer om ugen . De første erhvervskandidatuddannelser havde studiestart september 2018. Læs om ordningen og se, hvilke erhvervskandidatuddannelser der findes.
Kontakt
Adrian Lema
Souschef
Tlf.: +45 72 31 81 26
Email: adl@ufm.dk
Jesper Schmidt Hansen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 89 37
Email: jes@ufm.dk

Erhvervskandidat - Foto: Nana Reimers

Søg optagelse på en erhvervskandidat

En erhvervskandidatuddannelse er en 2-årig kandidatuddannelse (120 ECTS), der er tilrettelagt som et fireårigt deltidsforløb, hvor du arbejder i en offentlig eller privat virksomhed ved siden af studierne.

For at påbegynde en erhvervskandidat, skal du:

  • leve op til de faglige adgangskrav. Det er de samme krav, som gælder for den toårige kandidatuddannelse på uddannelsesinstitutionen, og
  • være i job i en virksomhed på baggrund af din bacheloruddannelse mindst 25 timer om ugen eller være iværksætter.

For at søge om optagelse på en erhvervskandidat, skal du kontakte den uddannelsesinstitution, der udbyder uddannelsen. Uddannelsesinstitutionerne kan oplyse om ansøgningsprocedurer og tidsfrister for ansøgning.

Baggrund

Et enigt Folketing vedtog den 30. november 2017 at gøre det muligt for studerende at tage erhvervskandidatuddannelser på deltid, mens de har sideløbende beskæftigelse.

Baggrunden for initiativet er et ønske om at give bachelorer en ny valgmulighed og skabe en bedre kobling mellem uddannelsessystemet og arbejdsmarkedets behov.

Senest opdateret 01. november 2018