Virksomheder har indgået langt flere aftaler med universiteterne om brug af opfindelser, og flere samarbejdsaftaler på forskningsområdet involverer private virksomheder. Det er vigtigt med godt samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv, understreger ministeren.
Pressemeddelelser 2016
Danmark er et af de lande i OECD, der laver forskning af den bedste kvalitet. Det ses ved, at dansk forskning er noget af den mest citerede forskning i OECD. Samtidig er forskningen relevant for erhvervslivet. Det viser nye tal fra Forskningsbarometer 2016
Med næsten 3,7 milliarder kroner har Danmark nået sin målsætning for tildeling af forskningsmidler fra det europæiske rammeprogram Horizon 2020. Særligt inden for informations- og kommunikationsteknologi (IKT) er der sket en markant stigning i støtten til projekter med dansk deltagelse.
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har ansat Martin Ruby som særlig rådgiver.
Hans Müller Pedersen udnævnes som direktør for Styrelsen for Forskning og Uddannelse, og Nikolaj Veje udnævnes som direktør for Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.
Danmark vil investere 350 millioner kroner i rumaktiviteter, herunder deltagelse i Den Internationale Rumstation (ISS). Der er et stort potentiale for at finde nye løsninger til en bedre fremtid, siger Søren Pind.
Søren Pind (V) overtager posten som uddannelses- og forskningsminister efter Ulla Tørnæs (V)
Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning har uddelt knap 30 millioner kroner til 12 udvalgte ph.d.-projekter, der skal understøtte praksisnær forskning i folkeskolen. Temaerne spænder fra matematikundervisning og skoleledelse til samarbejde mellem lærere og pædagoger.
Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs inviterer studerende og nyuddannede til at dele erfaringer om deres uddannelse. En rekordstor undersøgelse skal øge gennemsigtigheden og give kommende studerende bedre muligheder for at vælge en god uddannelse, siger Ulla Tørnæs.
Videregående uddannelser med høj ledighed for de nyuddannede skal fremover optage færre studerende. Det skal skabe bedre balance mellem antallet af nyuddannede og behovet på arbejdsmarkedet. Ministeren understreger, at det er vigtigt med et godt match mellem uddannelse og arbejdsmarkedet.
I dag åbner uddannelses- og forskningsministeren Det Frie Forskningsråds sekretariat i Odense. Flytningen af sekretariatet er en del af regeringens målsætning om et Danmark i bedre balance, der skal skabe beskæftigelse i alle dele af Danmark.
Regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har indgået en aftale om at begrænse omfanget af dobbeltuddannelse. Der er enighed om, at bruge pengene på et tryggere dagpengesystem og bedre kvalitet i undervisningen frem for dobbeltuddannelse.
Et samlet Folketing står bag fordelingen af i alt 555 millioner kroner til forskningsaktiviteter i 2017. Forskning fører til nye løsninger og produkter og bidrager til vækst. Det er vigtigt for Danmarks fremtid, understreger uddannelses- og forskningsministeren.
Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs lancerer i dag en ny strategi for ministeriets arbejde med arktiske forhold. Strategien skal sætte Danmark på verdenskortet som en af verdens førende arktiske uddannelses- og forskningsnationer, lyder det fra ministeren.
I dag åbner Danmarks nye innovationscenter i Tel Aviv. Centret skal styrke dansk innovation, forskning, vækst og beskæftigelse.
Danske forskere konkurrerer i høj grad om forsknings- og innovationsmidlerne fra statslige råd og fonde, viser ny opgørelse. Den store konkurrence er godt for forskningens kvalitet, siger uddannelses- og forskningsministeren.
Dette spørgsmål har Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) sat sig for at finde svaret på. Rådets forslag offentliggøres i dag i rapporten ”Viden i verdensklasse”. Her peger rådet på en række balanceforhold, som er vigtige for, at dansk forskning kan blive ved med at klare sig godt.
Dansk forskning skal bidrage til at skabe vækst og nye arbejdspladser. Det er regeringens udgangspunkt for de decentrale finanslovsforhandlinger om fordelingen af forskningsreserven, som uddannelses- og forskningsministeren indledte den 14. oktober med samtlige af Folketingets partier.
Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer alle med på en rejse frem i tiden, hvor robotter blander din saftevand, og melorme fylder i madpakken, hvor Virtual Reality er virkelighed, og kemoterapi noget man får ”to-go”. Afgang til fremtiden er fredag den 14. oktober kl.18. Er du klar?
Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs og de danske universiteter er blevet enige om at gøre en aktiv indsats for, at flere kvindelige forskertalenter får mulighed for at gøre karriere inden for forskning. Det er vigtigt for Danmarks fremtid, understreger ministeren.
Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs bevilger 20 millioner kroner til forskning i kvanteteknologi. Danmark har en historisk styrkeposition på området, og den skal vi fastholde og udvikle, mener ministeren.
Uddannelses- og Forskningsministeriet gennemfører en organisationsændring med virkning fra 1. januar 2017.
Private fonde giver flere penge til offentlig forskning end nogensinde før. For eksempel har de private fonde i perioden 2012-2014 støttet sundhedsvidenskabelig forskning med 4,2 milliarder. Uddannelses- og forskningsministeren understreger, at det er vigtigt med private forskningsmidler.
Projektet ’Danskundervisning på Arabisk med Khaled’ vinder Den Europæiske Sprogpris 2016. Projektet arbejder med sprogindlæring via sociale medier og hædres for dets nytænkende tilgang til at lære sprog og få interkulturel forståelse.
Droner har et stort potentiale for at styrke produktivitet og vækst. Det vil regeringen gerne fremme. Derfor fremlægger regeringen i dag Danmarks første dronestrategi. Målet er at styrke vidensbroen mellem danske virksomheder og forskere for at udvikle droneteknologien og skabe nye arbejdspladser.
Ny rapport viser, at beskæftigelsesfrekvensen* for danskere med en videregående uddannelse kun er lidt højere end gennemsnittet i OECD landene. Der er plads til forbedringer, mener uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.
I 2015 tiltrak de fire danske innovationsmiljøers iværksættervirksomheder tilsammen 1,3 milliarder kroner i privat kapital. Især it-virksomheder har haft succes med at tiltrække private investorer.
Etårsdagen for Andreas Mogensens rumfærd markeres ved et festligt arrangement på Nationalmuseet i dag den 2. september, hvor hans rumdragt også udstilles.
Ny ekstern kortlægning om erfaringer med og perspektiver på styring af de videregående uddannelser.
Regeringen fastholder i forslag til finanslov et højt ambitionsniveau for uddannelser og forskning efter 10 år med stor vækst.
Handlinger tilknyttet webside