Gå til indhold

Prismodtagere 2021

Vi har spurgt de fem EliteForskere om, hvad de forsker i, hvorfor de forsker i lige præcis deres felt og hvad der er deres drivkraft.

Mød Eliteforskerne 2021

EliteForsk-prisen uddeles hvert år til yngre forskere, hvis forskning er i international topklasse. Årets fem prismodtagere udfører banebrydende grundforskning, der bidrager til at løse globale udfordringer. Det er forskere, der mestrer det internationale samarbejde, og som kobler indsigter fra forskellige fagområder og tilfører nye begreber og metoder. De er moderne ledere, der skaber forskningsmiljøer i international særklasse.


Professor Eva Boxenbaum Eliteforsk2021-Eva-Boxenbaum1web.jpg

Hvordan lykkes ildsjæle med at skabe forandringerne, de drømmer om? Eva Boxenbaum finder med sin forskning svar på, hvilke drivkræfter og organisatoriske processer der kan skabe permanente samfundsforandringer.






Professor Anders Engberg-PedersenEliteforsk2021-Anders-Engberg-Pedersen1web.jpg

Konsekvenserne af krig rækker langt ud over slagmarken og er ikke kun negative – for krig skaber store forandringer i mange hjørner af samfundet. Det viser Anders Engberg-Pedersens forskning i krig og kultur fra 1700-tallet til i dag.





Overlæge Emil Loldrup FosbølBillede af Emil Loldrup Fosbøl

Hver eneste dag tænker Emil Loldrup Fosbøl på hjertet, men for ham er det lig med prøver, tal og elektrokardiografier. For data er altafgørende for, at han kan hjælpe sine patienter med hjerteklapsygdomme bedst muligt.





Professor Gemma Clare Solomon LarsenBillede af Gemma Clare Solomon Larsen

Der findes ikke noget bedre for Gemma Clare Solomon Larsen end at løse nærmest umulige problemer, og det er heldigt for os andre. For hendes banebrydende opdagelser kan måske på sigt bane vejen for, at din mobil ikke overopheder, og at dit køleskab bliver selvforsynende med strøm.




Professor Signe NormandBillede af Signe Normand

Signe Normand har kombineret og udviklet innovative metoder til at forstå, hvordan planter påvirkes af miljø- og klimaforandringer på tværs af tid og sted. Nu skal metoderne ud at gøre en forskel i dansk natur




 

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024