Kommercialisering af forskningsresultater – Statistik 2012
Publikationer 2013
Indfrielse af tre overordnede målsætninger i Danmarks innovationsstrategi vil på sigt betyde store samfundsøkonomiske gevinster. Det viser en ny rapport Samfundsøkonomiske effekter af innovationsstrategien, udarbejdet af DAMVAD på vegne af Styrelsen for Forskning og Innovation.
Styrelsen for Videregående Uddannelser har i 2013 gennemført et tematisk tilsyn med den afgørelsesvirksomhed, der varetages af universiteternes studienævn. Studienævnene træffer afgørelse i et stort antal konkrete sager, hvor studerende søger om merit eller dispensation.
Udvalget vedrørende reorganisering og styrkelse af registerforskningen har udarbejdet et forslag til udviklingen registerforskningen i Danmark.
Folderen beskriver de forskellige muligheder i EU's forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020.
Dette års prognose for erhvervslivets investeringer i forskning, udvikling og innovation (FUI) tegner et fortsat positivt billede i FoU-investeringerne. Det forventes FoU-investeringer stiger i 2012 og 2013.
I 2012 har rådet blandt andet indgået nye resultatkontrakter med de 9 GTS-institutter, igangsat et nyt stort SPIR-partnerskab og støttet en lang række store og mindre innovationsprojekter i danske virksomheder, det fremgår af Årsberetningen for Rådet for Teknologi og Innovation for 2012.
"Tal om forskning" er Styrelsen for Forskning og Innovations årlige bevillingsstatistik, og fortæller alt hvad du vil vide om forskningsbevillinger.
Kompendiet indeholder effektmålinger af Videnpilotordningen, ErhvervsPhD-ordningen og Innovationskonsortier til et unikt indblik i innovationspolitik.
Magasinet stiller skarpt på mulighederne for at søge midler til forskning og innovation fra det nye, europæiske forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020. Den 11. december 2013 lyder startskuddet for den første ansøgningsrunde i Horizon 2020.
En ny effektmåling, foretaget efter state-of-the-art forskningsmetoder, finder kortvarige beskæftigelseseffekter, men kan ikke påvise statistisk signifikant positiv udvikling for deltagende virksomheder
En arbejdsgruppe nedsat af regeringen i forlængelse af vækstplanen for Det Blå Danmark præsenterer 21 forslag til initiativer, der kan imødekomme offshorebranchens behov for kvalificerede medarbejdere.
INNO+-kataloget er et inspirations- og prioriteringsgrundlag, som identificerer indsatsområder for strategiske investeringer i innovation.
I 2012 skabte Innovationsnetværk Danmarks 22 landsdækkende netværk innovation i 870 virksomheder. Det er det hidtil bedste resultat i netværkenes historie.
Rådet for Teknologi og Innovation er stolte af at præsentere nogle af de mange virksomheder, der dagligt stormer Danmark med innovationer. Publikationen viser 25 af de mange innovative produkter, processer og services, som er udviklet i danske virksomheder.
Succesfulde danske industrivirksomheder har klaret sig godt gennem den økonomiske krise ved at vise en vilje til vækst, en stærk orientering imod omverdenen samt internationale værdikæder og et konstant fokus på værdiskabelse i samarbejde med deres kunder. Det viser analysen ”De skjulte helte”.
Oversigt over samtlige bevilgede projekter fra 2004-2012 og status for 93 igangværende projekter
Undersøgelse om internationale studerende i Danmarks karriereplaner, udarbejdet af Damvad.
Over 19.000 danske virksomheder har i 2010-2012 fået hjælp og rådgivning til at anvende ny forskning og teknologi til udvikling af produkter og services fra de ni Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS), der modtog en milliard kroner af regeringen til formålet.
Horizon 2020 er i fokus i dette nummer af EU-INFORMATION. Du kan bl.a. læse om kick-off konferencen ”Nutidens udfordringer – fremtidens løsninger” og få information om de nye referencegrupper nedsat af Styrelsen for Forskning og Innovation. Du kan også læse mere om rådgivningsnetværket EU-DK Support
Ny undersøgelse viser, at beskæftigelsen blandt færdige ErhvervsPhD’er er høj. Rapporten er på engelsk med et dansk resumé (summary)
Konferencerapport fra det årlige Uddannelsesmøde 2013.
Performanceregnskabet for innovationsmiljøerne 2013 viser en styrket performance målt på antal exits og tilbagebetaling af statslige investeringer i 2012. Performanceregnskabet har hovedfokus på de seneste fem års resultater og indeholder samtidig en række cases fra innovationsmiljøprogrammet.
Beretningen fortæller om, hvordan det går med at vurdere og anerkende udenlandske uddannelser og erhvervsmæssige kvalifikationer i Danmark.
Årsrapport for de danske energiforskningsprogrammer
Regeringens første del af handlingsplan for internationalisering på uddannelsesområdet 'Øget indsigt gennem globalt udsyn - flere studerende på studieophold i udlandet, styrkede internationale læringsmiljøer og bedre fremmedsprogskompetencer'.
Mobilitetsstatistikken omfatter både danske og internationale udvekslingsstuderende og studerende, der tager en hel uddannelse i et andet land end deres hjemland.
En evaluering af erhvervsakademistrukturen.
Rapporten sammenfatter de overordnede resultater fra en kortlægning udført i januar 2013 om de videregående uddannelsesinstitutioners uddannelsessamarbejde med ni vækstlande.
En evaluering af ungdomsuddannelsen HF-Søfart.
Hvilken rolle får innovationen i Horizon 2020? Hvilke nye EU-programmer og -fonde er på vej? Få svaret i dette nummer af EU-INFORMATION, hvor vi også ser nærmere på et nyt rådgivernetværk, der skal gøre det nemmere for forskerne og erhvervslivet at komme med i Horizon 2020.
Otte ministerier, de seks regionale vækstfora, Danske Regioner og KL har udarbejdet en fælles strategi for, hvordan en effektiv klyngeindsats kan bidrage til, at vi får skabt fremtidens stærke konkurrencedygtige og innovative virksomheder.
Tilsynsrapporten indeholder baggrundsinformation om Københavns Universitet, som skrevet af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering til brug for tilsynsmødet med universitetet den 8. marts 2013.
Tilsynsrapporten indeholder baggrundsinformation om Copenhagen Business School, som skrevet af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering til brug for tilsynsmødet med universitetet den 4. marts 2013.
Tilsynsrapporten indeholder baggrundsinformation om IT- Universitetet, som skrevet af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering til brug for tilsynsmødet med universitetet den 29.januar 2013.
Tilsynsrapporten indeholder baggrundsinformation om Aarhus Universitet, som skrevet af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering til brug for tilsynsmødet med universitetet den 5. februar 2013.
Årsrapporten har til formål at informere Uddannelsesministeriet, Rigsrevisionen og Finansministeriet om styrelsens faglige og økonomiske resultater.
Rapporten indeholder information og statistik om EUs programmer for Livslang Læring og Aktive Unge samt artikler om udvalgte projekter, der har modtaget tilskud fra programmerne.
- Idékatalog til studerende på pædagoguddannelsen
I denne folder kan du læse kort om strategisk forskning og Det Strategiske Forskningsråd.
I 2012 har rådet, udover de udpegede strategiområder fra 2011 ligeledes sat fokus på en række brede temaer som arbejdsmarkedesrelevans, internationalisering og uddannelse af flere unge
Nærværende rapport indeholder baggrundsinformation om Syddansk Universitet, beskrevet af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering, til brug for tilsynsmødet med universitetet den 23. november 2012.
Nærværende rapport indeholder baggrundsinformation om Danmarks Tekniske Universitet, skrevet af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering, til brug for tilsynsmødet med universitetet den 30. november 2012.
Tilsynsrapporten indeholder baggrundsinformation om Aalborg Universitet, som skrevet af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering til brug for tilsynsmødet med universitetet den 15. november 2012.
Nærværende rapport indeholder baggrundsinformation om Roskilde Universitet, skrevet af Styrelsen for Universiteter og Internationalisering, til brug for tilsynsmødet med universitetet den 20. december 2012.
Det værdiskabende universitet. Rådet har i 2012 sat fokus på, hvordan vi kan styrke den forskningsbaserede uddannelse ved universiteterne. Desuden har rådet i 2012 arbejdet med temaet internationalisering af universiteter og dansk forskning.
Hvordan ser fremtidens kartoffel ud? Kan man oplade elbiler trådløst? Hvordan forbedrer man kræftscreening? Rådets årsskrift indeholder overblik over prioriteringer 2013, bevillinger givet i 2012 og eksempler på strategisk forskning.
Styrelsen for Forskning og Innovation har gennemført en videnindsamling for at lære mere om, hvordan studerende og vejledere oplever at indgå i ErhvervsPhD-ordningen, og om hvordan projekterne er organiseret i praksis.
Det Frie forskningsråd skal støtte den fremragende forskning i Danmark. Med udmøntningen af 1,2 mia. kr. i 2012 har Det Frie Forskningsråd igen gødet jorden for forskningsnybrud inden for alle faglige felter.
Rapporten har til formål at give et overblik over centrale emner og relevant datamateriale vedrørende kønsfordelingen i den danske forskningsverden. Desuden ser den nærmere på kønsaspektet i forhold til Det Frie Forskningsråds praksis.
Analyse gennemført af Danish Rational Economic Agents Model (DREAM) med henblik på at belyse samfundsøkonomiske gevinster ved at tiltrække internationale studerende til kandidatuddannelser
En undersøgelse om årsager til frafald på 2006-læreruddannelsen.
Et uafhængigt ekspertpanel har gennemført en evaluering af Det Strategiske Forskningsråds nano-, bio- og IKT-program NABIIT. Panelet anbefaler kraftigt, at programmet fortsætter.
Regeringen har præsenteret en SU-reform, der skal få de studerende hurtigere og bedre gennem uddannelsessystemet.
Publikationen indeholder statistik om dem, der fik tildelt SU-støtte i 2011 og dem, der havde SU-gæld ved udgangen af 2011. Udviklingen gennem de seneste år bliver også belyst.
Danmark klarer sig godt i FP7 - vi går bag tallene for IKT og ERC. Tre forskere fortæller, hvordan de bruger EuroCenters ansøgningsvejledning til at komme igennem med deres EU-ansøgninger. Læs også om EuroCenters kurser, der stiller skarpt på FP7 i foråret og Horizon 2020 i efteråret.
I EuroCenters kursuskatalog 2013 har vi i foråret fokus på FP7, og i efteråret stiller vi skarpt på Horizon 2020. Læs om de forskellige kurser og find det kursus, der matcher dit behov for viden, inspiration og værktøjer til dit arbejde med FP7 og Horizon 2020.
Strategisk forskning er grundlagsskabende såvel som anvendelsesorienteret forskning, der er tematisk afgrænset til områder, hvor Danmark skønnes at have særlige udfordringer i lokalt eller globalt perspektiv.
Handlinger tilknyttet webside