Gå til indhold

Fælles artikler

Ekspert: Få succes med international mobilitet
Hvordan får vi flere unge på studie- og praktikophold i udlandet? Og hvad er nøglen til at få succes med det internationale arbejde på uddannelsesinstitutionerne? Det har vi talt med international leder hos UC SYD Mette Ernlund om.
Billeder
Europæisk uddannelsessamarbejde kræver vedholdende toplederfokus
Det gavner både elever, medarbejdere, institution og samfund at deltage i europæisk uddannelsessamarbejde. Det vurderer ledere på fire uddannelsesinstitutioner med stor erfaring på området. De er også enige om, at det kræver toplederfokus at komme i gang og fastholde fokus. Læs deres erfaringer her:
Lav en strategi og giv den liv
I kan få større udbytte af internationalt uddannelsessamarbejde ved at have en strategi for indsatsen, men det kræver toplederopbakning og bredt ejerskab. Det er det entydige råd fra fire erfarne brugere af internationalt uddannelsessamarbejde.
EUC SYD Strategi
Aalborg Kommune strategi
Ung Aalborg
Et grænseløst kompetence-værktøj fylder 10 år: Europass fortæller udenlandske arbejdsgivere, hvad du kan
Siden begyndelsen i 2005 har Europass fået godt fat i europæiske studerende og jobsøgende. Over 50 millioner Europass CV’er er blevet udstedt. Det er status efter de første 10 år, hvor danskere og alle andre EU-borgere har haft mulighed for at fremvise deres kompetencer i et elektronisk ”pas”.
Aalborg vil være endnu tydeligere på Europakortet
Konsekvent prioritering på politisk niveau i en årrække har gjort Aalborg Kommune til en attraktiv partner i EU-støttede samarbejder, blandt andet på uddannelsesområdet. En ny oprustning skal bane vej for flere faglige samarbejder og netværk i EU.