Gå til indhold

Projekteksempler

Søger du viden og inspiration? Læs om udvekslingsophold og internationale projekter, der har modtaget støtte fra nationale, nordiske og europæiske uddannelsesprogrammer.

Nov_indkalder projektforslag

 

Ny portal vil give Europas unge luft under vingerne

Projektet ’EU Needs U’ forener flere end 300 elever fra seks lande samt deres lærere i bestræbelserne på at få flere unge til at krydse landegrænser for at uddanne sig og arbejde.


Med ny app kan børn skrive deres egne bøger

I et Nordplus-projekt har en it-virksomhed og tre uddannelseseksperter samarbejdet om at udvikle en stribe interaktive bøger, der skal styrke læsning gennem leg og introducere børn til nordisk kultur.

 SOSU-uddannelse med engelsk twist

Aarhus Social- og Sundhedsskole har succes med at sætte elever på skolebænken i Birmingham allerede på grundforløbet. Det giver mening at introducere den internationale dimension tidligt i uddannelsen.

Aarhus er centrum for en bedre verdenspresse

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Aarhus Universitet har et stærkt partnerskab med syv uddannelsesinstitutioner i tre verdensdele. Erasmus Mundus Journalism er eneste Erasmus-program inden for journalistik.


24 europæiske unge indtog Anholt - og deres eget liv

Hvad kan teenagere, der er droppet ud af skolen, lære i løbet af 14 dage på en dansk ø? Meget! Det viser Anholt-projektet, der har afprøvet pædagogiske metoder til uformel læring på tværs af seks lande.

  • 'How may I help you, Sir?'

  • Et partnerskab mellem tre danske handelsskoler og et engelsk business-akademi betyder, at HG-elever tilbringer en del af uddannelsen i London. Projektet har fået tilskud fra Leonardo Da Vinci-programmet og har stor betydning for de unges personlige, faglige, sproglige og interkulturelle kompetencer.

Farvel fængsel – goddag samfund

”The Inmates Social Inclusion Project” klæder de indsatte i Statsfængslet ved Horserød bedre på til at møde samfundet igen. Mød uddannelsesvejleder og projektkoordinator Gitte Lumholdt, som fortæller om inklusionsprojektet, der også tæller partnere i Polen, Ungarn og Italien. Projektet har fået tilskud fra Grundtvig Læringspartnerskab, som nu er afløst af Erasmus+ Voksen.


Rollemodellerne fik en oplevelse for livet

Syv drenge fra Husum var i Paris for at deltage i og arbejde ved VM i Streetfodbold. Drengene er uddannet rollemodeller i foreningen Livsbanen, og turen blev mulig via tilskud fra Erasmus+ Ungdom.


De unge lærte om borgerrettigheder

Fem unge fra Ungdomsskolen Kolding fik et nyt syn på, hvad det vil sige at være udsat ung i Europa, da de mødtes i Georgien med unge fra Øst- og Sydeuropa for at diskutere unge europæeres rettigheder.


Frihed og samarbejde til søs

38 unge fra seks forskellige lande sejlede fra Aarhus til Helsinki på et hollandsk træskib. Udover at sejle et skib lærte de unge at samarbejde på tværs af nationaliteter og kulturelle forskelle.


Aktivt medborgerskab blandt danske og franske unge

Motion, sundhed og miljø var i fokus for udvekslingen mellem franske og danske unge og ungdomsledere fra Brønsparkens Fritidscenter.


De unge satte fokus på miljøet

Unge fra Mariagerfjord Ungdomsskole mødtes med unge fra Frankrig, Irland og Ungarn for at udveksle erfaringer og samarbejde om bæredygtighed.


Lærermobiliteten har givet netværk, viden og inspiration

Lektor Karen Barfod har interesseret sig for outdoorpædagogik i mange år, og hendes engagement har ført hende til bl.a. Norge, Skotland og Tyskland med EU-støtte fra Erasmus Staff Mobility-programmet.

Københavns Tekniske Skole klæder eleverne på til et internationalt jobmarked

På film- og tv-produktionsuddannelsen på KTS samarbejder elever på tværs af landegrænser om at producere film i projektet Kosmopolis. Målet er at styrke elevernes faglige indsigt og internationale kompetencer.


Erhvervsskoler indgår nye samarbejder efter studietur til USA

Repræsentanter for en række danske erhvervsskoler er vendt hjem fra en studietur til USA med bagagen fuld af nye kontakter og inspiration til et styrket samarbejde mellem Danmark og USA på erhvervsskoleområdet.

Deltagerne fra 11 lande fik udvekslet erfaringer fra deres arbejde med unge og styrket deres netværk på træningskurset "Plug In", som løb af stablen i maj 2014.

Unge fra Egypten, Libanon og Palæstina mødtes med foreningen Rapolitics i Danmark. På dagsordenen var samfundsdebat og det at være ung - formidlet gennem rapmusik.

Tre sydfynske skoler, Fyns Politi, SSP og UC Lillebælt samarbejder med Leicestershire County Council om implementering af konflikthåndtering, som en del af skolens kultur.

Udbyttet var stort, både fagligt og netværksmæssigt, da Statens Scenekunstskole deltog i et 3-årigt EU-støttet program under titlen: Intensive course in video sound and light design.

Det er ikke det samme at være ordblind i Tyrkiet som i Danmark 

Bliv inspireret af CSU-Slagelses partnerskab Dys-Art, hvor der var kunstdyst på nettet, inspiration fra Royal Air Force og fem partnere fra fire forskellige lande med hver deres håndtering af ordblinde på dagsordenen.

Grundtvig efteruddannelse: Indblik i spansk voksenundervisning

Kom med VUC-underviser Lærke Weng Jensen til demonstration mod forholdene for de spanske lærere og til argentinsk tango med kursisterne under et 11 dages job-shadowing ophold i Barcelona.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024

Afsendere