Gå til indhold

Nyheder 2011

Alle nyheder fra og med ressortændringen den 3. oktober 2011 - fra Uddannelsesministeriet, Styrelsen for Forskning og Innovation, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Viser 1-30 af 127 resultater
eu2012.dk er i luften - se alt om det danske EU-formandskab

Danmark overtog formandskabet for Rådet den 1. januar 2012, og derfor lancerer europaminister Nicolai Wammen formandskabets hjemmeside – eu2012.dk. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Aktive Unge-programmet byder velkommen til 2012 med flere penge

Danmark har været ualmindelig dygtig til at uddele midlerne i de foregående år og belønnes derfor med ekstra penge i 2012. Læs også om næste års ændringer i programmet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

EuroCenters kurser 2012

EuroCenter står igen i 2012 klar med en række kurser, der sætter fokus på de forskellige udfordringer, du møder i dit arbejde med EU's forskningsprogram (FP7). Næste år udbyder vi både kendte og nye kurser.

Danske fødevareforskere er i topform

Formanden for DSF's programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd, direktør Lars Hinrichsen fra DMRI udtaler sig i forbindelse med uddeling af over 200 millioner kroner til strategisk forskning

Stadig pladser ved skriveseminar for Grundtvig-projekter

Folkene bag Grundtvig-programmet arrangerer skriveseminar med råd, vejledning og konkret hjælp til ansøgninger om Grundtvig-tilskud i 2012. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Kom til kontaktseminar med fokus på unges jobparathed

Kontaktseminaret fra d. 29. februar - 4. marts i Danmark henvender sig til unge og ungdomsledere, som gerne vil arbejde med temaet ungdomsarbejdsløshed inden for den ikke-formelle sektor. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Vellykket fact-finding mission i Brasilien

Fra den 17.-23. november var Study in Denmark-kontoret sammen med syv videregående uddannelsesinstitutioner i Brasilien for at se nærmere på mulighederne for et udvidet uddannelsessamarbejde mellem danske og brasilianske uddannelsesinstitutioner. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationa

Uddannelsesministeren kårer årets forskerspirer

Årets Forskerspirer 2011 viser et stort engagement i det samfund, de vokser op i. Morten Østergaard har kåret fire talentfulde gymnasieelever som vindere af konkurrencen.

Robothænder griber chancen

Innovationskonsortiet Movebots har affødt en ny højteknologisk virksomhed og gjort eksisterende virksomheder som Grundfos klogere på fremtidens industrirobotter.

Opslag for Tips og Lottomidler 2012

Fra den 1. december 2011 er der igen mulighed for at sende ansøgninger til Uddannelsesministeriets pulje af Tips og Lottomidler.

EU fremlægger forslag til nyt rammeprogram – Horizon 2020

Europa-Kommissionen fremlagde i går sit forslag til Horizon 2020 – det nye rammeprogram for forskning og innovation, som skal gælde i perioden 2014-2020. Forhandlingerne om Horizon 2020 igangsættes under det danske EU-formandskab den 1. januar 2012.

Forslag om Horizon 2020 offentliggjort

Europa-Kommissionen har i dag præsenteret sit forslag til Horizon 2020 – det nye rammeprogram for forskning og innovation, som skal afløse FP7. Horizon 2020, som skal gælde for perioden 2014-2020, forventes at få et budget på hele 80 mia. euro (ca. 595 mia. kroner).

Fokus på internationale studerendes overgang til arbejdsmarkedet

Den 24. november 2011 satte uddannelsesprofessionelle, der arbejder med at facilitere internationale studerendes muligheder for at finde beskæftigelse i Danmark, hinanden stævne i Nordjylland. Deltagerne kom fra alle dele af det videregående uddannelseslandskab og fra stort set alle egne af landet.

Europæisk uddannelsesprogram i støbeskeen

EU-Kommissionen har fremsat forslag til et nyt uddannelsesprogram med titlen "Erasmus for All". Det samler alle EU's uddannelsesprogrammer under ét. Kommissionen lægger op til en betragtelig stigning i budgettet for at fremme studerendes mobilitet og europæisk samarbejde om uddannelse.

Smugkig i Study in Denmark-kontorets årsplan for 2012

For at efterkomme et stort ønske hos vores brugere, offentliggør Study in Denmark-kontoret nu en aktivitetsplan for hele 2012 - seminarer, workshops, konferencer og internationale uddannelsesmesser. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Handlinger tilknyttet webside