I 2012 uddeler Det Strategiske Forskningsråd i alt 600 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer.
Nyheder 2011
Autoritetslisten over tidsskrifter, som indgår i den bibliometriske forskningsindikator, er udkommet i en opdateret version for 2011 med et antal nye tidsskriftstitler samt nye niveauer.
Nu skal du søge videnpilot-ordningen elektronisk. Derudover har ordningen fået nye retningslinjer.
Det Strategiske Forskningsråd har netop udsendt en international handlingsplan, der skitserer prioriteringer og kommende aktiviteter i samarbejdet med rådets udenlandske allierede.
45 unge videnskabsfolk fra hele Danmark får nu mulighed for at tage det første trin i en karriere som forsker.
Det Strategiske Forskningsråd har i år støttet med 300 mio. kr. til 15 projekter inden for energi, miljøteknologi og klima. Projekterne har internationalt udsyn og dansk erhvervsliv som aktive medspillere sammen med slutbrugere af forskningen.
Det Strategiske Forskningsråds programkomite for strategiske vækstteknologier har nu offentliggjort listen over årets bevillinger. Komiteen støtter tværdisciplinær forskning knyttet til nanoteknologi, bioteknologi og IT samt projekter inden for ”intelligente samfundsløsninger”
Som led i sin besøgsrunde på de videregående uddannelsesinstitutioner besøgte Morten Østergaard IT-Universitetet i København og Arkitektskolen Aarhus.
Danmark overtog formandskabet for Rådet den 1. januar 2012, og derfor lancerer europaminister Nicolai Wammen formandskabets hjemmeside – eu2012.dk. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Danmark har været ualmindelig dygtig til at uddele midlerne i de foregående år og belønnes derfor med ekstra penge i 2012. Læs også om næste års ændringer i programmet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Ideal-ist-databasen giver dig mulighed for at koble dig på det helt rigtige europæiske IKT-projekt. Lige nu søger 16 åbne projekter partnere til ansøgninger til IKT-opslaget med deadline allerede den 17. januar 2012.
EuroCenter står igen i 2012 klar med en række kurser, der sætter fokus på de forskellige udfordringer, du møder i dit arbejde med EU's forskningsprogram (FP7). Næste år udbyder vi både kendte og nye kurser.
Formanden for DSF's programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd, direktør Lars Hinrichsen fra DMRI udtaler sig i forbindelse med uddeling af over 200 millioner kroner til strategisk forskning
Folkene bag Grundtvig-programmet arrangerer skriveseminar med råd, vejledning og konkret hjælp til ansøgninger om Grundtvig-tilskud i 2012. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
De nordiske uddannelses- og forskningsministre har truffet beslutning om at videreføre Nordplus programmerne i en ny 5-årig periode - fra 2012 til 2016. Den kommende ansøgningsfrist er torsdag den 1. marts 2012. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Morten Østergaard besøger landets videregående uddannelser for at høre om udvikling, udfordringer og det, der virker på uddannelserne.
Kontaktseminaret fra d. 29. februar - 4. marts i Danmark henvender sig til unge og ungdomsledere, som gerne vil arbejde med temaet ungdomsarbejdsløshed inden for den ikke-formelle sektor. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Fra den 17.-23. november var Study in Denmark-kontoret sammen med syv videregående uddannelsesinstitutioner i Brasilien for at se nærmere på mulighederne for et udvidet uddannelsessamarbejde mellem danske og brasilianske uddannelsesinstitutioner. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationa
Årets Forskerspirer 2011 viser et stort engagement i det samfund, de vokser op i. Morten Østergaard har kåret fire talentfulde gymnasieelever som vindere af konkurrencen.
For nylig mødtes 100 internationale talenter i København til city branding-konkurrence i bedste X-faktor stil. De særligt udvalgte goodwill ungdomsambassadører fra hele verden var samlet på Dansk Design Center for at give deres bud på, hvordan Danmark skal markedsføres i udlandet.
Innovationskonsortiet Movebots har affødt en ny højteknologisk virksomhed og gjort eksisterende virksomheder som Grundfos klogere på fremtidens industrirobotter.
Det Frie Forskningsråd annoncerer nu sit opslag for 2012. Opslaget gælder for begge uddelinger i 2012.
Fra den 1. december 2011 er der igen mulighed for at sende ansøgninger til Uddannelsesministeriets pulje af Tips og Lottomidler.
Europa-Kommissionen fremlagde i går sit forslag til Horizon 2020 – det nye rammeprogram for forskning og innovation, som skal gælde i perioden 2014-2020. Forhandlingerne om Horizon 2020 igangsættes under det danske EU-formandskab den 1. januar 2012.
Mere end nogensinde er det aktuelt, at Danmark orienterer sig mod internationale forskningsmiljøer og vækstområder. Danmark skaber kun en lille del af den samlede viden i verden.
Europa-Kommissionen har i dag præsenteret sit forslag til Horizon 2020 – det nye rammeprogram for forskning og innovation, som skal afløse FP7. Horizon 2020, som skal gælde for perioden 2014-2020, forventes at få et budget på hele 80 mia. euro (ca. 595 mia. kroner).
Efter samlingen af de videregående uddannelser i Uddannelsesministeriet gennemføres der en reorganisering af ministeriet.
Den 24. november 2011 satte uddannelsesprofessionelle, der arbejder med at facilitere internationale studerendes muligheder for at finde beskæftigelse i Danmark, hinanden stævne i Nordjylland. Deltagerne kom fra alle dele af det videregående uddannelseslandskab og fra stort set alle egne af landet.
EU-Kommissionen har fremsat forslag til et nyt uddannelsesprogram med titlen "Erasmus for All". Det samler alle EU's uddannelsesprogrammer under ét. Kommissionen lægger op til en betragtelig stigning i budgettet for at fremme studerendes mobilitet og europæisk samarbejde om uddannelse.
For at efterkomme et stort ønske hos vores brugere, offentliggør Study in Denmark-kontoret nu en aktivitetsplan for hele 2012 - seminarer, workshops, konferencer og internationale uddannelsesmesser. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Handlinger tilknyttet webside