Du er her: Forside Aktuelt Nyheder

Nyheder

Nyheder fra ministeriet, Styrelsen for Forskning og Uddannelse samt Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.
Erasmus+ er midtvejsevalueret
Publiceringsdato 23. februar 2018 Erasmus+ fungerer godt. Det er konklusionen i Europa-Kommissionens midtvejsevaluering af programmet. Fra 2014-2016 har 1,8 millioner mennesker deltaget i mobilitetsaktiviteter, og flere end 240.000 organisationer har været involveret i et samarbejdsprojekt.
Polarforskning: Kom på udveksling i Canada
Publiceringsdato 23. februar 2018 Danmark og Canada har indgået et samarbejde om polarforskning og tilbyder nu en dansk ph.d.-studerende eller en yngre forsker muligheden for at komme på udveksling i Canada.
Udbud: Det Tværministerielle Rumudvalg udbyder sin første analyseopgave
Publiceringsdato 20. februar 2018 Det Tværministerielle Rumudvalg har offentliggjort et udbud på en analyse af konsekvenserne for Danmark af et nedbrud af satellitbaserede PNT-tjenester (Positionerings-,Navigations- og Timingtjenester).
Har du Horizon 2020 i kikkerten?
Publiceringsdato 19. februar 2018 Men mangler du overblik over målet og et kort at navigere efter? Så har EuroCenter et godt tilbud til dig. Kom rundt om begreberne i Horizon 2020 ved at se et webinar og følg op med et heldagskursus i at skrive en god ansøgning til Horizon 2020. Herefter kan du sætte din egen kurs mod EU-midler.
På vej mod et ’European Education Area’
Publiceringsdato 09. februar 2018 Europa-Kommissionen efterspørger input fra interessenter til at udforme et ’European Education Area’ – uddannelsesområdets pendant til 'European Research Area' (ERA). Svar inden 19. februar 2018.
De danske universiteter inviteret til at indsende forslag til ét ESS-fyrtårnsmiljø
Publiceringsdato 09. februar 2018 European Spallation Source (ESS) giver en unik mulighed for, at dansk forskning kan opbygge en central position inden for life science og det materialeteknologiske område. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har derfor inviteret de danske universiteter til at indsende forslag til ét fyrtårnsmiljø
Sydkoreas startup-miljø spirer
Publiceringsdato 08. februar 2018 Asiatiske storbyer som Shanghai, Singapore, Hongkong og Seoul oplever et blomsterende startup-miljø. Ny rapport fra innovationscenteret i Seoul tager temperaturen på iværksætteri og entreprenørskab i Sydkorea
Befolkningen undervurderer dansk forsknings gennemslagskraft
Publiceringsdato 08. februar 2018 Kun fem procent af de adspurgte svarer i en ny måling, at dansk forskning placerer sig markant over gennemsnittet, når det kommer til at have international gennemslagskraft. Men i gennemsnit er danske forskere faktisk blandt de mest citerede i OECD.
Rekordhøjt hjemtag til internationaliseringen af danske forskeruddannelser
Publiceringsdato 05. februar 2018 76 talentfulde forskere og to ph.d.-programmer har netop modtaget i alt 170 millioner kroner fra EU’s program for forskning og innovation, Horizon 2020. Pengene skal være med til at gøre forskeruddannelser endnu mere internationale og fremme forskeres karriereudvikling i Danmark.
DFiRbrief 10: Dansk innovationsstruktur 2.0
Publiceringsdato 01. februar 2018 Regeringens strategi for dansk forskning og innovation, Danmark – klar til fremtiden, baner vejen for mere dansk innovation i verdensklasse. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) giver i DFiRbrief 10 forslag til, hvordan en innovationsstruktur 2.0 kan bidrage hertil.
København får én samlet professionshøjskole
Publiceringsdato 31. januar 2018 Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har netop godkendt, at de to nuværende professionshøjskoler i København - UCC og Metropol – slår sig sammen til én professionshøjskole.
Ny strategi skal gøre Danmark til digital frontløber
Publiceringsdato 30. januar 2018 Med 'Strategi for Danmarks digitale vækst' vil regeringen skabe grundlaget for, at virksomheder kan udnytte nye teknologier til at skabe vækst og øge velstanden for alle danskere. I alt er der afsat 1 milliard kroner til strategiens initiativer frem mod 2025.
Den danske økonomi er afhængig af satellitbaserede tjenester
Publiceringsdato 29. januar 2018 Ny rumstatistik sætter for første gang tal på danske virksomheders brug af satellitter, og hvad en stigende brug af satellitter betyder for digitalisering af danske virksomheder og dansk økonomi. Statistikken er udviklet i samarbejde med Danmarks Statistik.
Dansk forskning og teknologi kan hjælpe Sydafrika med løsning på vandmangel
Publiceringsdato 26. januar 2018 Den sydafrikanske millionby Cape Town er i fare for at løbe tør for vand i de kommende måneder. Dansk forskning, know-how og teknologi inden for vand kan bidrage til at finde løsninger. Sydafrikansk delegation har derfor været på inspirationsbesøg hos Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Udpegning af medlemmer til nyt Rumforskningsudvalg
Publiceringsdato 25. januar 2018 Styrelsen for Forskning og Uddannelse indkalder hermed forslag til medlemmer fra forskningsinstitutioner og virksomheder til det nye Rumforskningsudvalg. Alle danske interessenter inden for rumområdet opfordres til at komme med forslag til nye medlemmer.
Teknologipagt skal løfte danskernes digitale og teknologiske kompetencer
Publiceringsdato 25. januar 2018 Regeringen igangsætter i løbet af de kommende måneder en teknologipagt, hvor et tæt samarbejde med erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner skal løfte arbejdsstyrkens færdigheder og spore flere unge ind på uddannelser inden for det digitale og teknologiske område.
Har du input til de næste Erasmus+ og Horizon 2020-programmer?
Publiceringsdato 24. januar 2018 Europa-Kommissionen har lige nu åbne høringer om de kommende programmer (fra 2020) for uddannelse og forskning. Så hvis du har en mening om efterfølgerne til Erasmus+ og Horizon 2020-programmerne, så er det nu, at du eller din organisation skal komme med dem. Høringsfrist: 8. marts 2018.
Ny vækstplan skal gøre Danmark til et globalt maritimt kraftcenter
Publiceringsdato 22. januar 2018 Med 36 konkrete initiativer vil regeringen udvikle og styrke hele den maritime sektor, så Danmark står endnu stærkere i fremtidens internationale konkurrence.
2,8 millioner kroner til nye samarbejder mellem de danske innovationscentre og innovationsnetværk
Publiceringsdato 18. januar 2018 Syv projekter har modtaget støtte til at udvikle nye samarbejdsformer mellem danske innovationscentre og innovationsnetværk. Det overordnede formål er at få flere innovative virksomheder og udvikle nye relationer mellem danske og udenlandske virksomheder og videninstitutioner
Nye kurser om Horizon 2020
Publiceringsdato 18. januar 2018 De næste tre år uddeler Europa-Kommissionen over 30 milliarder euro til europæiske forsknings- og innovationsprojekter. EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Uddannelse udbyder kurser til forskere, virksomheder og administratorer for at øge deres muligheder for at få en bid af kagen.
Regeringen flytter dele af Uddannelses- og Forskningsministeriet til Svendborg og Aarhus
Publiceringsdato 17. januar 2018 En række arbejdspladser i Uddannelses- og Forskningsministeriet flytter til Svendborg og Aarhus som led i regeringens beslutning om at udflytte statslige arbejdspladser.
Biblioteker kan nu tage børnehaver på en gratis rejse ind i videnskabens verden
Publiceringsdato 16. januar 2018 Som en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn kan de danske biblioteker bestille en gratis pakke med spil, lege, historier og eksperimenter, der formidler videnskab til børn. Pakken kan udlånes til lokale børnehaver. Over 80 biblioteker i hele landet har allerede benyttet sig af tilbuddet
Søren Pind på uddannelses- og forskningsinspirationstur til Silicon Valley
Publiceringsdato 15. januar 2018 Uddannelses- og forskningsministeren besøger Stanford, Berkeley og Google på tur til verdens navle inden for forskning, uddannelse og innovation.
Giv din EU-ansøgning et økonomisk boost
Publiceringsdato 11. januar 2018 Offentlige og private forskningsinstitutioner kan igen i år søge tilskud fra EUopSTART. Ordningen tilbyder at dække halvdelen af udgifterne forbundet med at søge funding til europæisk forskning og innovation. Der er tre ansøgningsrunder i 2018.
Nyt projekt skal styrke skolernes it-kompetencer
Publiceringsdato 10. januar 2018 Uddannelses- og Forskningsministeriet har sammen med Undervisningsministeriet, Finansministeriet og Kommunernes Landsforening (KL) søsat et nyt projekt, der skal styrke it-kompetencerne for lærere, pædagoger og skoleledelser i folkeskolen.
Problembaseret læring forbereder studerende på arbejdslivet
Publiceringsdato 22. december 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser: Problembaseret læring kobler teori og praksis og giver bedre læring, fortalte prorektor Inger Askehave, da Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser besøgte Aalborg Universitet den 19. december 2017.
Schweiz har både akademiske og praksisrettede universitetsuddannelser
Publiceringsdato 22. december 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre Universitetsuddannelser: I Schweiz læser en del universitetsstuderende deres bacheloruddannelse på deltid, mens de arbejder i en virksomhed.
Her skal forskerne publicere for at opnå point
Publiceringsdato 20. december 2017 Universiteterne modtager en del af deres basismidler på baggrund af deres forskningsaktivitet. Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop offentliggjort de opdaterede lister over tidsskrifter, bogserier, konferenceserier og forlag, der udløser point i Den Bibliometriske Forskningsindikator.
Store muligheder for internationalt dronesamarbejde for danske forskere og virksomheder
Publiceringsdato 20. december 2017 De største lande er også de største på droneområdet. Det viser en ny kortlægning af de internationale muligheder for samarbejde inden for droneforskning. De danske innovationscentre har allerede flere initiativer i gang for at få udnyttet det store potentiale.
Nye rapporter: Sådan klarer Danmark sig i Horizon 2020
Publiceringsdato 15. december 2017 Danske forskere og innovative virksomheder henter milliarder af kroner i EU's forsknings- og innovationsprogrammer, Horizon 2020. Men hvordan går det egentlig inden for de forskellige programmer? To nye rapporter gør status og ser på Danmarks muligheder frem mod 2020.