Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder

Nyheder

Nyheder fra ministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen (samt tidligere Styrelsen for Forskning og Uddannelse samt Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte).
Restriktionerne på de videregående uddannelsesinstitutioner forlænges til den 31. januar
Publiceringsdato 13. januar 2022 På baggrund af indstilling fra Epidemikommissionen har regeringen fået opbakning fra Folketingets Epidemiudvalg til at forlænge en række tiltag i håndteringen af COVID-19-smitten i samfundet.
Nyt system til uddannelsesstøtte sendt i udbud
Publiceringsdato 10. januar 2022 Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har ud fra prækvalifikationskriterier kvalificeret fire leverandører til at deltage i udbuddet om udvikling, implementering og efterfølgende drift og vedligehold af nyt system til administration af uddannelsesstøtte.
ASIM flyttes til ny position på rumstationen og bidrager med mere ny viden
Publiceringsdato 10. januar 2022 ASIM instrumentet skal flyttes til en ny position den 10. januar 2022. Det sker ved hjælp af rumstations robotarm. ASIM har allerede fået lov at blive længere på ISS, fordi den har vist sig yderst værdifuld. Så sent som i 2020 fangede ASIM uventet eksplosionen af en neutronstjerne og kom i Nature.
Nye strategiske rammekontrakter for de videregående uddannelsesinstitutioner er på plads
Publiceringsdato 04. januar 2022 21 af de 34 videregående uddannelsesinstitutioner har indgået strategiske rammekontrakter med uddannelses- og forskningsministeren. Kontrakterne for de resterende institutioner underskrives i første kvartal 2022.
Uddannelses- og forskningsministeren har udpeget ny formand og nye medlemmer til Akkrediteringsrådet
Publiceringsdato 21. december 2021 Det uafhængige faglige akkrediteringsråd har fået nye medlemmer. Birthe Friis Mortensen bliver ny formand.
Nye profiler indtræder i Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU)
Publiceringsdato 20. december 2021 For at styrke RUVU’s samlede kompetenceprofil yderligere, har uddannelses- og forskningsministeren udpeget to nye medlemmer, så RUVU fra årsskiftet vil bestå af i alt syv medlemmer.
Nye restriktioner på de videregående uddannelsesinstitutioner
Publiceringsdato 17. december 2021 COVID-19 – og særligt den nye variant Omikron – spreder sig med stigende hast i Danmark. For at begrænse smittespredningen bliver der fra søndag den 19. december 2021 indført nye restriktioner på de videregående uddannelsesinstitutioner.
Ny whistleblowerordning i Uddannelses- og Forskningsministeriet
Publiceringsdato 16. december 2021 Den 17. december 2021 træder whistleblowerloven i kraft. Det betyder, at Uddannelses- og Forskningsministeriets whistleblowerordning er ændret.
Nyt europæisk partnerskab styrker biobaseret cirkulær økonomi
Publiceringsdato 16. december 2021 Med et nyt Horizon-program for forskning og innovation følger også nye partnerskaber. Horizon Europe er godt i gang, og nu begynder partnerskaberne at falde på plads. Et af de første om biobaseret cirkulær økonomi ser nu dagens lys. Og du kan være med.
Turbo på samarbejde mellem videninstitutioner og erhvervsliv i Region Sjælland
Publiceringsdato 16. december 2021 Uddannelses- og Forskningsministeriet har givet bevillinger til seks klynger med henblik på at understøtte den fælles indsats i mellem viden-og erhvervsklyngerne og aktører i Region Sjælland.
Inspiration til strategisk samarbejde mellem industrien og videninstitutioner i Danmark: ICDK-rapport peger på nye potentialer
Publiceringsdato 15. december 2021 Innovations Centre Denmark (ICDK) i München præsenterer i ny rapport en række eksempler fra Sydtyskland på offentlig-private partnerskabsmodeller mellem forsknings-og videninsitutioner og industrien til inspiration for danske aktører.
På trods af corona: Camilla og mange andre tager i praktik i udlandet
Publiceringsdato 15. december 2021 Rejserestriktioner og nedlukninger har ikke stoppet elever i erhvervsuddannelserne fra at tage i praktik i udlandet. Det viser nye tal fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.
ICDK Tel Aviv annoncerer nyt post.doc fellowship-program finansieret af Novo Nordisk Fonden
Publiceringsdato 10. december 2021 Efter længere tids arbejde med etablering af interdisciplinære forskningsprojekter inden for tech-området mellem Danmark og Israel kan Innovation Centre Denmark i Tel Aviv nu endelig annoncere et nyt fellowship-program på Weizmann Institute og Science i Israel.
Danmark og Sydkorea i nyt samarbejde om forskning i Arktis
Publiceringsdato 08. december 2021 Danmark og Sydkorea knytter tættere bånd med ny samarbejdsaftale om forskning i Arktis. Aftalen er netop underskrevet af uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen og hans sydkoreanske kollega Seong-Hyeok Moon ved en virtuel ceremoni.
Magasinet EUindblik: Fremtiden er tværfaglig
Publiceringsdato 03. december 2021 De store udfordringer i samfundet er ofte så komplekse, at løsningerne involverer flere videnskaber. I EUindblik sætter vi derfor spot på tværfagligt samarbejde i Horizon Europe, hvor hvert tredje opslag inviterer til samarbejde mellem våde og tørre videnskaber. Læs EUindblik digitalt eller som pdf.
Tre studerende vinder 40.000 kroner for bedste specialer om rigsfællesskabet 2021
Publiceringsdato 29. november 2021 For andet år i træk afholdes en specialekonkurrence om rigsfællesskabet, som skal øge kendskabet til rigsfællesskabet, især blandt unge. Tre glade specialeforfattere er d. 29. november blevet hædret på Grønland, Færøerne og Danmark ved en fælles, virtuel prisoverrækkelse.
Krav om coronapas på videregående uddannelsesinstitutioner
Publiceringsdato 26. november 2021 I lyset af den seneste udvikling i smittesituationen indføres der fra den 29. november 2021 krav om coronapas på de videregående uddannelser. Det sker for at begrænse smittespredningen.
Ny kortlægning af polarforskning
Publiceringsdato 22. november 2021 Uddannelses- og Forskningsministeriet har gennemført en kortlægning af polarforskning i Rigsfællesskabet. Den viser bl.a. at antallet af forskere og andet personale, der beskæftiger sig med polarforskning, er steget, og at en stor del af polarforskningen understøtter den grønne omstilling.
Kortlægning af klinisk forskning og finansiering heraf
Publiceringsdato 22. november 2021 Uddannelses- og Forskningsministeriet har gennemført en kortlægning af klinisk forskning og finansiering heraf. Kortlægningen belyser blandt andet omfang og udgifter til klinisk forskning og undersøger, hvilke udfordringer der kan være for klinisk forskning herhjemme.
Ny rapport om nordiske studerendes læringsmiljø og trivsel
Publiceringsdato 22. november 2021 Rapporten, der netop er offentliggjort, sammenligner rammerne for læring og trivsel på de videregående uddannelser blandt studerende fra Danmark, Island, Norge og Sverige. Data er fra den europæiske spørgeskemaundersøgelse Eurostudent, som Danmark indtil videre har deltaget i fire gange.
Lars Frølund bliver medlem af nyt European Innovation Council Board
Publiceringsdato 19. november 2021 EU-Kommissionen har offentliggjort medlemmerne af deres nye European Innovation Council Board, og på listen står danske Lars Frølund fra NATO HQ.
Uddannelses- og Forskningsministeriet lancerer ny koncernstrategi
Publiceringsdato 18. november 2021 Uddannelses- og Forskningsministeriets nye koncernstrategi skal sætte retning for koncernens arbejde de kommende år.
Bevillinger til Internationalt Netværksprogram 2021 er uddelt
Publiceringsdato 11. november 2021 Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har uddelt 32 bevillinger under det 13. opslag til Internationalt Netværksprogram.
Program for årets DFiR-konference
Publiceringsdato 10. november 2021 Programmet for årets DFiR-konference samler sektorerne til debat om grøn omstilling gennem forskning og innovation
DFiR-rapport: Adgang til bedre videnskabelig rådgivning i Danmark
Publiceringsdato 09. november 2021 DFiR sammenfatter sit arbejde om videnskabelig rådgivning i ny rapport og giver anbefalinger til, hvordan de danske rådgivningssystemer endnu bedre kan understøtte politiske beslutninger.
Er det en god idé at søge EUopSTART-tilskud?
Publiceringsdato 04. november 2021 Det spørgsmål er Uddannelses- og Forskningsstyrelsen ved at undersøge. Derfor har alle, der i 2018, 2019 og 2020 fik et EUopSTART-tilskud, modtaget et spørgeskema om EUopSTART. Undersøgelsen skal belyse ordningens effekt på modtagernes deltagelse i EU’s rammeprogram for forskning og innovation.
Åbent opslag efter ny formand og et nyt medlem til bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond
Publiceringsdato 03. november 2021 Uddannelses- og Forskningsministeriet indkalder nu forslag til ny formand og et nyt medlem til bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond
Royalt innovationsbesøg i München
Publiceringsdato 03. november 2021 I forbindelse med H.M. Dronningens besøg i München er Innovation Centre Denmark (ICDK) vært for et netværksværksarrangement med fokus på forskning og innovation. Det sker fredag den 12. november i det nyåbnede entreprenørskabscenter Munich Urban Colab.
29,7 millioner kroner til praksisnær uddannelsesforskning
Publiceringsdato 02. november 2021 Ph.d.-rådet for Uddannelsesforskning har netop uddelt 12 ph.d.-stipendier til forskning, der skal styrke læreruddannelsen og folkeskolen.
DFiR brief 28: Grøn forskningsinfrastruktur
Publiceringsdato 02. november 2021 Der mangler forskningsinfrastruktur og øvrige faciliteter til at udvikle, teste og implementere grøn viden og teknologi, hvis dansk forskning og innovation skal levere på klimamålene. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd ser på udfordringer og mulige løsninger.