Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Råd, fonde og udvalg Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd har til formål at fremme udviklingen af dansk forskning, teknologiudvikling og innovation til gavn for samfundet.

Foto: Kontraframe

Aktuelt

Universitetssektoren kommer virkelig under pres i 2021 - interview med DFiR-formand i Science Report Universitetssektoren kommer virkelig under pres i 2021 - interview med DFiR-formand i Science Report

DFiR's formand Frede Blaabjerg fortæller i et interview til Science Report om de udfordringer, dansk forskning og innovation står overfor, og hvor DFiR kommer til at spille en rolle i den kommende tid.

Foto: Tom Jersø

Projekter

Ny teknologi til grøn omstilling

2020_DFiR_hjside_ny_teknologi2.PNG

Hvordan får vi den teknologi, vi har brug for til den grønne omstilling - og for at kunne bidrage til FN's verdensmål. De spørgsmål har Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd undersøgt i et projekt om ny teknologi og teknologipolitik.

Forskningsfinansiering: Forandringer og konsekvenser

2020_DFiR_hjside_forsk_finansiering.PNG

Hvordan får vi mest  muligt ud af de mange penge som dansk forskning tilføres i disse år fra især eksterne kilder. Det spørgsmål undersøger Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd i et projekt om forskningsfinansiering

 

Danmarks viden-handelsbalance

2020_DFiR_hjside_videnhandelsbalance.PNG

Den afgørende forudsætning for at skabe fremragende forskning er, at de mennesker, der udfører forskningen, er de rette. DFiR ser i projektet "Karrierer i forskningen" på, hvordan karrierevejene er i forskningen i Danmark - både i private virksomheder og på universiteterne.

Om DFIR

Medlemmer

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd består af en formand og otte medlemmer, der alle er udpeget af uddannelses- og forskningsministeren i deres personlige egenskab. Det nuværende råd blev udpeget pr. 1. april 2020 med professor Frede Blaabjerg som formand.

Rådets medlemmer er:

  • Frede Blaabjerg, formand, professor Aalborg Universitet
  • Christina Aabo, Head of Research & Development, Offshore Division, Ørsted
  • Søren Bech, forskningsdirektør B&O
  • Jes Broeng, centerleder, DTU Entrepreneurship 
  • Mette Birkedal Bruun, centerleder, professor, Københavns Universitet
  • Anna Haldrup, institutleder, Københavns Universitet
  • Søren Rud Keiding, direktør AIAS, Aarhus Universitet
  • Kristine Niss, professor mso, Roskilde Universitet
  • Thomas Sinkjær, Head of Talents Programme, Lundbeckfonden
Om DFiR

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) blev etableret den 1. april 2014 med ansvaret for at give uafhængig og uvildig forsknings- og innovationspolitisk rådgivning til uddannelses- og forskningsministeren og andre.DFiR er nedsat ved lov og har sin egen forretningsorden. Alle medlemmer er udpeget af uddannelses- og forskningsministeren.

 

Årsrapport

DFiR årsrapport 2019

 

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råds (DFiR) årsrapport 2019 er en sammenfatning af årets projekter om muligheder og konsekvenser af de store forandringer i forskningsfinansieringen, Danmarks videnudveksling med omverden, samt om vi får den teknologi, vi har brug for til den grønne omstilling. 

Senest opdateret 28. juli 2021