Du er her: Forside Aktuelt Nyheder

Nyheder

Nyheder fra ministeriet, Styrelsen for Forskning og Uddannelse samt Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.
2,8 millioner kroner til nye samarbejder mellem de danske innovationscentre og innovationsnetværk
Publiceringsdato 18. januar 2018 Syv projekter har modtaget støtte til at udvikle nye samarbejdsformer mellem danske innovationscentre og innovationsnetværk. Det overordnede formål er at få flere innovative virksomheder og udvikle nye relationer mellem danske og udenlandske virksomheder og videninstitutioner
Nye kurser om Horizon 2020
Publiceringsdato 18. januar 2018 De næste tre år uddeler Europa-Kommissionen over 30 milliarder euro til europæiske forsknings- og innovationsprojekter. EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Uddannelse udbyder kurser til forskere, virksomheder og administratorer for at øge deres muligheder for at få en bid af kagen.
Regeringen flytter dele af Uddannelses- og Forskningsministeriet til Svendborg og Aarhus
Publiceringsdato 17. januar 2018 En række arbejdspladser i Uddannelses- og Forskningsministeriet flytter til Svendborg og Aarhus som led i regeringens beslutning om at udflytte statslige arbejdspladser.
Biblioteker kan nu tage børnehaver på en gratis rejse ind i videnskabens verden
Publiceringsdato 16. januar 2018 Som en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn kan de danske biblioteker bestille en gratis pakke med spil, lege, historier og eksperimenter, der formidler videnskab til børn. Pakken kan udlånes til lokale børnehaver. Over 80 biblioteker i hele landet har allerede benyttet sig af tilbuddet
Søren Pind på uddannelses- og forskningsinspirationstur til Silicon Valley
Publiceringsdato 15. januar 2018 Uddannelses- og forskningsministeren besøger Stanford, Berkeley og Google på tur til verdens navle inden for forskning, uddannelse og innovation.
Giv din EU-ansøgning et økonomisk boost
Publiceringsdato 11. januar 2018 Offentlige og private forskningsinstitutioner kan igen i år søge tilskud fra EUopSTART. Ordningen tilbyder at dække halvdelen af udgifterne forbundet med at søge funding til europæisk forskning og innovation. Der er tre ansøgningsrunder i 2018.
Nyt projekt skal styrke skolernes it-kompetencer
Publiceringsdato 10. januar 2018 Uddannelses- og Forskningsministeriet har sammen med Undervisningsministeriet, Finansministeriet og Kommunernes Landsforening (KL) søsat et nyt projekt, der skal styrke it-kompetencerne for lærere, pædagoger og skoleledelser i folkeskolen.
Problembaseret læring forbereder studerende på arbejdslivet
Publiceringsdato 22. december 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser: Problembaseret læring kobler teori og praksis og giver bedre læring, fortalte prorektor Inger Askehave, da Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser besøgte Aalborg Universitet den 19. december 2017.
Schweiz har både akademiske og praksisrettede universitetsuddannelser
Publiceringsdato 22. december 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre Universitetsuddannelser: I Schweiz læser en del universitetsstuderende deres bacheloruddannelse på deltid, mens de arbejder i en virksomhed.
Her skal forskerne publicere for at opnå point
Publiceringsdato 20. december 2017 Universiteterne modtager en del af deres basismidler på baggrund af deres forskningsaktivitet. Uddannelses- og Forskningsministeriet har netop offentliggjort de opdaterede lister over tidsskrifter, bogserier, konferenceserier og forlag, der udløser point i Den Bibliometriske Forskningsindikator.
Store muligheder for internationalt dronesamarbejde for danske forskere og virksomheder
Publiceringsdato 20. december 2017 De største lande er også de største på droneområdet. Det viser en ny kortlægning af de internationale muligheder for samarbejde inden for droneforskning. De danske innovationscentre har allerede flere initiativer i gang for at få udnyttet det store potentiale.
Nye rapporter: Sådan klarer Danmark sig i Horizon 2020
Publiceringsdato 15. december 2017 Danske forskere og innovative virksomheder henter milliarder af kroner i EU's forsknings- og innovationsprogrammer, Horizon 2020. Men hvordan går det egentlig inden for de forskellige programmer? To nye rapporter gør status og ser på Danmarks muligheder frem mod 2020.
Aftagerpaneler løfter uddannelsernes kvalitet og relevans
Publiceringsdato 15. december 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om Bedre Universitetsuddannelser: Aftagerpaneler styrker uddannelsernes relevans for arbejdsmarkedet, og tværgående kandidatuddannelser løfter de studerendes muligheder for at få job, sagde ITUs rektor på møde med Universitetsudvalget.
Undervisere på universiteterne ønsker fokus på udvikling af den gode undervisning
Publiceringsdato 15. december 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om Bedre Universitetsuddannelser: God undervisning skal udvikles løbende, sagde undervisere fra landets universiteter, som sekretariatet for Universitetsudvalget havde inviteret til en snak om fremtidens universitetsuddannelser.
Uddannelses- og Forskningsmødet 2018 om dannelse
Publiceringsdato 14. december 2017 Uddannelses- og forskningsministeren holder den 5.-6. april 2018 det årlige møde for ledelser og beslutningstagere på de videregående uddannelser og forskningsverdenen. Mødets tema er dannelse.
Virksomheder kan få penge til udvikling af ny dansk rumteknologi
Publiceringsdato 13. december 2017 De sidste fem år har det offentlige investeret 224 millioner kroner i 61 projekter, der laver ny rumteknologi eller anvender data fra rummet. Ny publikation giver et indblik i offentligt støttet teknologiudvikling med dansk deltagelse siden 2013.
Udvikling af ny kvalitetsmåling for de videregående uddannelser
Publiceringsdato 12. december 2017 Som en del af det nye bevillingssystem skal uddannelsernes kvalitet måles. Målingen skal baseres på velafprøvede udenlandske modeller og flere eksperter skal inddrages, så det bliver en solid måling af uddannelsernes kvalitet.
Flere kvindelige forskere på de danske universiteter
Publiceringsdato 11. december 2017 Universiteterne ansætter flere kvindelige forskere end tidligere, men mændene er stadig i overtal på forskergangene. Det viser Danmarks nye talentbarometer, som for første gang giver et samlet overblik over kønsfordelingen blandt forskerne på de danske universiteter.
Hjemmesiden Study in Denmark går i luften med nyt design
Publiceringsdato 08. december 2017 Flere end én million besøgende klikker hvert år på hjemmesiden Study in Denmark for at finde information om uddannelsesmuligheder i Danmark. Et nyt design på hjemmesiden gør det endnu nemmere for udenlandske studerende at finde svar på deres spørgsmål.
Danmark nyt medlem af FN’s rum-komite
Publiceringsdato 08. december 2017 Danmark får nu bedre mulighed for at følge med i og påvirke den internationale udvikling på rumområdet. FN’s generalforsamling har enstemmigt godkendt, at Danmark bliver medlem af FN-komiteen for fredelig udnyttelse af rummet.
DFiRbrief 9: Forskermobilitet i fokus
Publiceringsdato 08. december 2017 Flere forskningsmiljøer og virksomheder har haft gode initiativer og erfaringer med forskeres mobilitet mellem sektorer end vi har antaget, fremhæver Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) i sit DFiRbrief 9. Derfor sætter rådet fokus på forskellige bidrag til mobilitet.
BSBF2018: Europas største forskningsinfrastrukturer samlet under ét tag
Publiceringsdato 08. december 2017 Yderligere otte Big Science organisationer deltager på konferencen Big Science Business Forum 2018 (BSBF2018). Dermed samles Europas 17 største forskningsinfrastrukturer under ét tag for at fortælle om deres fremtidige investeringer. En unik mulighed for danske virksomheder.
Fem danske forskere modtager bevilling til nye netværk og samarbejder med sydkoreanske forskere
Publiceringsdato 05. december 2017 Fem danske forskere modtager i alt 750.000 kroner til at etablere nye netværk og samarbejder med sydkoreanske forskningsmiljøer.
Danmark modtager rekordstort antal forskningsbevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd
Publiceringsdato 05. december 2017 Danmark har modtaget ti forskningsbevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Selvom ti ikke lyder af meget, er der tale om meget prestigefyldte bevillinger og en dansk rekord.
Internationale forskernetværk øger markant chancen for Horizon 2020-bevilling
Publiceringsdato 04. december 2017 Ny undersøgelse viser, at ansøgninger til Horizon 2020 med afsæt i et internationalt forskernetværk finansieret af organisationen COST har en succesrate på 28 procent. Det er dobbelt så højt som det europæiske gennemsnit på omkring 14 procent og dermed et klogt springbræt til Horizon 2020.
Ærlighed, gennemsigtighed og ansvarlighed skal gøre forskning reproducerbar og troværdig
Publiceringsdato 01. december 2017 Ifølge internationale studier kan forskning være på vej mod en troværdighedskrise, idet forskningsforsøg og -resultater ikke kan reproduceres. Problemet skal tages alvorligt og bør få opmærksomhed i forskningslandskabet, udtaler Hans Müller Pedersen, direktør i Styrelsen for Forskning og Uddannelse.
52 danske forskere modtager bevilling til nye internationale netværk og samarbejder
Publiceringsdato 30. november 2017 52 forskere modtager i alt 13,8 millioner kroner til at etablere nye netværk og samarbejder med udenlandske miljøer.
Slip uden om de typiske fejl i en Horizon 2020-ansøgning
Publiceringsdato 30. november 2017 Styrelsen for Forskning og Uddannelser har identificeret seks typer af fejl og mangler, som giver afslag til ansøgninger til Horizon 2020. Undersøgelsen af tidligere afslag skal hjælpe nye ansøgere med at undgå disse fejl og øge deres muligheder for finansiering fra Horizon 2020.
Fra næste år kan studerende kombinere erhvervskandidatuddannelse med fuldtidsjob
Publiceringsdato 30. november 2017 Flere studerende skal have tilknytning til arbejdsmarkedet. Et bredt flertal i Folketinget har i dag vedtaget, at universiteterne og de kunstneriske uddannelser kan oprette kandidatuddannelser på deltid. Det er vigtigt, at studerende kan prøve arbejdsmarkedet af, mens de lærer, siger Søren Pind.
Færre og bredere bacheloruddannelser i Finland
Publiceringsdato 29. november 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser: I Finland har universiteterne mindsket antallet af indgange på universiteterne. De arbejder også med entreprenørskab i uddannelserne og deler viden og erfaringer med undervisning.