Du er her: Forside Aktuelt Nyheder

Nyheder

Nyheder fra ministeriet, Styrelsen for Forskning og Uddannelse samt Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.
Hvordan bliver universitetsuddannelserne bedre?
Publiceringsdato 22. september 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre Universitetsuddannelser: Kom med bud på, hvordan fremtidens universitetsuddannelser kan blive endnu bedre, og send dem til Universitetsudvalgets nye idebank.
Søren Pind åbner nyt hus for uddannelse, forskning og erhvervsliv i Kina
Publiceringsdato 22. september 2017 Uddannelses- og forskningsministeren tager til Kina for at åbne Industriens Fonds Hus i Beijing, som fremover bliver omdrejningspunkt for danske og kinesiske forskere og studerende. Ministeren er også hovedtaler på Kinas største innovationsforum.
Nyt aftagerpanel følger gymnasiereformens virkning
Publiceringsdato 21. september 2017 Undervisningsminister Merete Riisager nedsætter sammen med uddannelses- og forskningsminister Søren Pind et nyt aftagerpanel for gymnasierne. Panelets hovedopgave bliver at følge, om den nye gymnasiereform resulterer i fagligt stærkere og mere studieparate studenter.
Danske virksomheder investerer mere i vidensamarbejde med GTS’erne
Publiceringsdato 20. september 2017 De Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS’erne) samarbejder mere med danske virksomheder. Det viser publikationen Performanceregnskab for GTS-net 2017. Samarbejdet giver virksomhederne adgang til at afprøve nye teknologier på deres produkter.
Flagskib inden for molekylær biovidenskab rammer Big Science Business Forum 2018 i København
Publiceringsdato 20. september 2017 European Molecular Biology Laboratory (EMBL) har annonceret deres deltagelse i Big Science Business Forum 2018 (BSBF2018) og vil derfor være at finde til Europas første samlede business forum for leverandører og interessenter på det såkaldte Big Science marked.
Forskere søges til internationale netværk
Publiceringsdato 19. september 2017 Forsker du i civile rettigheder og demokrati i Europa, fysik og kvanteteknologier eller klimaændringer i tørre landområder? Så er du ’efterlyst’ af det internationale forskernetværk COST. De leder nemlig efter danske repræsentanter til de styrende organer i en række internationale forskernetværk.
Big Data fra rummet skal bruges i undervisningen
Publiceringsdato 19. september 2017 IT-Universitetet og Styrelsen for Forskning og Uddannelse starter nyt samarbejde om at give studerende og forskere bedre kendskab til mulighederne ved nye applikationer med udgangspunkt i Big Data fra satellitter.
EliteForsk 2018: Prestigefulde forskerpriser i nye rammer
Publiceringsdato 14. september 2017 Uddannelses- og forskningsministeren uddeler hvert år de prestigefulde EliteForsk-priser til Danmarks dygtigste forskere. Som noget nyt hædres EliteForsk-prismodtagerne ved en prisuddeling i et nyt format i Operaen, København, torsdag den 1. marts 2018.
Fokus på dansk-brasiliansk forskningssamarbejde
Publiceringsdato 12. september 2017 En dansk delegation har været i Brasilien for at tage pulsen på det dansk-brasilianske forsknings- og innovationssamarbejde. Mobilitet, fælles forskningspublikationer og samarbejde med industrien var i fokus.
Lovende forskertalenter opnår prestigefulde europæiske bevillinger
Publiceringsdato 12. september 2017 Otte talentfulde forskere i Danmark modtager eftertragtede bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd til fri grundforskning. Tilsammen modtager de 90 millioner kroner til ny og banebrydende forskning i blandt andet landbrugsmyrer, grønlandske iskerner og gærcellefabrikker.
Høring: Ny ordning til vurdering af danske ansøgninger til European Space Agency (ESA)
Publiceringsdato 12. september 2017 Virksomheder, forskere og myndigheder skal have et såkaldt støttebrev for at kunne søge midler fra ESA’s teknologiudviklingsprogrammer. Ny ordning opstiller nye kriterier, der blandt andet skal bidrage til at øge væksten i den private sektor og digitalisere offentlige myndigheder.
Ny uddannelsesstation i Fredericia for læreruddannelsen
Publiceringsdato 07. september 2017 En ansøgning fra UC Lillebælt om at blive del af en ny forsøgsordning er nu godkendt. Fra næste år kan professionshøjskolen tilbyde dele af læreruddannelsen i Fredericia.
Nordeuropa cementeret som centrum for fremtidens materialeforskning
Publiceringsdato 04. september 2017 Fredag den 1. september 2017 åbnede verdens kraftigste røntgen-laserfacilitet, European XFEL (X-ray Free Electron Laser), i Hamborg. Danmark er stærkt involveret i projektet, og åbningen cementerer Nordeuropas centrale rolle for fremtidens materialeforskning.
10 millioner til forskning i kvalitet i uddannelserne
Publiceringsdato 01. september 2017 Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind vil nu bruge 10 millioner kroner på ny forskning i, hvordan man måler uddannelseskvalitet og bliver klogere på resultaterne.
Digitale værktøjer øger studerendes engagement
Publiceringsdato 31. august 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser: Digitale værktøjer i undervisningen skaber bedre interaktion mellem undervisere og studerende var en af pointerne, Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser tog med sig hjem fra inspirationstur til Aarhus Universitet.
Søren Pind drøfter fremtidigt uddannelsessamarbejde mellem Danmark og Vietnam
Publiceringsdato 30. august 2017 Vietnam stiger i popularitet hos danske uddannelsesinstitutioner, og flere danske studerende ventes at tage studie- eller praktikophold i landet. Uddannelses- og Forskningsminister Søren Pind mødtes med sin vietnamesiske kollega for at drøfte de fremtidige muligheder.
Forskningens Døgn giver inspiration til ny sydafrikansk videnskabsfestival
Publiceringsdato 29. august 2017 Spirende videnskabsfestival i Sydafrika henter inspiration fra Forskningens Døgns landsdækkende arrangementer, bottom-up-styring og ”pakkeløsninger”.
Danmarks Frie Forskningsfond annoncerer opslag til HERA JRP IV ’Public Spaces: Culture and Integration in Europe’
Publiceringsdato 29. august 2017 Det nye fælleseuropæiske opslag HERA JPR ’Public Spaces: Culture and Integration in Europe’ giver nu danske forskere mulighed for at søge forskningsmidler til transnationale forskningsprojekter. Ansøgningsfrist for interessetilkendegivelser (outline proposals) er d. 24. oktober 2017 kl. 14.00 CST.
1,5 millioner kroner til arktisk forskning
Publiceringsdato 29. august 2017 Styrelsen for Forskning og Uddannelse uddeler knap 1,5 millioner kroner til tre forskningsprojekter om blandt andet sundhedsuddannelser i Grønland, bæredygtig ressourceudnyttelse og krabbefiskeri i Arktis.
Universitetsudvalget fik inspiration til gode undervisningsformer
Publiceringsdato 25. august 2017 Nyt fra Sekretariatet for Udvalg om bedre universitetsuddannelser: Uddannelseskvalitet og god undervisning var i fokus, da Universitetsudvalget holdt sit første møde efter sommerferien.
Konference: Innovation i verdensklasse – hvordan får vi mere af det?
Publiceringsdato 22. august 2017 Det spørgsmål sætter Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFIR) til debat på konferencen Innovation i verdensklasse den 5. september 2017 kl. 13-17 på Axelborg i København. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind lægger for og åbner konferencen.
Nyt studieadministrativt system leveres af Netcompany
Publiceringsdato 22. august 2017 Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte har indgået kontrakt med Netcompany IT and Business Consulting A/S.
Ny handlingsplan for ESS-indsats frem mod 2025 er klar
Publiceringsdato 17. august 2017 Det går rigtigt godt med det danske forberedelsesarbejde for det europæiske forskningsanlæg European Spallation Source (ESS), som Danmark sammen med Sverige er værter for. Det konkluderer en rådgivningsgruppe i en ny handlingsplan, der også gør status over den igangværende ESS-indsats frem mod 2025.
Det Europæiske Forskningsråd satser på ekstra store forskningsprojekter
Publiceringsdato 08. august 2017 Forskningsbevillinger fra det Europæiske Forskningsråd (ERC) er normalt personlige og gives til én forsker. I et nyt opslag for ERC Synergy Grants giver ERC nu mulighed for, at to til fire topforskere i fællesskab kan søge om op til 10 millioner euro til ekstra store forskningsprojekter.
Uddannelses- og Forskningsministeriets nyhedsbrev holder sommerferie
Publiceringsdato 07. juli 2017 Nyhedsbrevet fra Uddannelses- og Forskningsministeriet går på sommerferie og udsendes ikke fra 8. juli til 7. august 2017.
Opslag: Tilskud til deltagelse i Arctic Circle-konferencen i Reykjavik
Publiceringsdato 06. juli 2017 Kandidatstuderende, ph.d.-studerende og postdocs kan nu søge om støtte til at deltage på Arctic Circle-konferencen i Reykjavik den 13.–15. oktober, hvor der sættes fokus på arktisk forskning. Der er ansøgningsfrist den 25. juli 2017.
35 nye internationale forskernetværk søger danske medlemmer
Publiceringsdato 03. juli 2017 COST-aktioner er overskriften for en række internationale forskernetværk, der skal bane vejen for ny, banebrydende videnskab. Nu kan danske forskere og virksomheder søge om at blive medlem i et af de 35 netværk, der spænder fra forskning i tørkeområder over spilteori til kvanteteknologier.
Unge med international gymnasieuddannelse får bedre adgang til videregående uddannelser
Publiceringsdato 29. juni 2017 Elever fra den internationale ungdomsuddannelse International Baccalaureate får fra næste år bedre mulighed for at blive optaget på en videregående uddannelse i Danmark. Deres karaktergennemsnit omregnes fremover til den danske karakterskala på en ny måde.
Husk deadline for indstillinger til EliteForsk 2018
Publiceringsdato 29. juni 2017 Hvem skal modtage næste års prestigefulde EliteForsk-priser? Fristen for at indstille kandidater til EliteForsk-priser og EliteForsk-rejsestipendier til uddeling i 2018 er den 14. august 2017 kl. 12.00
20 millioner kroner til forskeruddannelse uden for universiteterne
Publiceringsdato 28. juni 2017 Det Frie Forskningsråd uddeler 20 millioner kroner til ph.d.-stipendier, der skal gennemføres på forskningsinstitutioner uden for universiteterne. Otte talentfulde ph.d.-studerende kan nu indlede en forskerkarriere på bl.a. SFI, KADK og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.