Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder

Nyheder

Nyheder fra ministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen (samt tidligere Styrelsen for Forskning og Uddannelse samt Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte).
Årets første ansøgningsrunde til EUopSTART
Publiceringsdato 22. juli 2021 2021's første ansøgningsrunde til EUopSTART er veloverstået, og har resulteret i tilskud til 141 ansøgninger i en samlet bevillingspulje på ca. 8,5 millioner kroner.
Nyhedsbrevet går på sommerferie
Publiceringsdato 09. juli 2021 Nyhedsbrevet fra Uddannelses- og Forskningsministeriet går på sommerferie og udsendes ikke fra 12. juli til 26. juli 2020.
Små og mellemstore virksomheder i hele landet bruger GTS-institutterne mere end tidligere
Publiceringsdato 01. juli 2021 Trods benspænd fra corona-restriktioner er det lykkedes GTS at øge omsætningen til små og mellemstore danske virksomheder i 2020. Det fremgår af GTS-institutternes performanceregnskab for 2020.
De første 11 partnerskaber i Horizon Europe klar til at udmønte midler
Publiceringsdato 01. juli 2021 I de første arbejdsprogrammer i Horizon Europe for 2021 og 2022 indgår 11 såkaldte partnerskaber. Hele partnerskabsområdet vil i de kommende år udmønte hver femte euro i Horizon Europe – i denne runde er fokus på bl.a. kunstig intelligens, fotonik og emissionsfri transport på veje og have.
Nævnet for Videnskabelig Uredelighed får nye medlemmer i 2021
Publiceringsdato 30. juni 2021 Fire nye faglige medlemmer og seks nye suppleanter er udpeget til Nævnet for Videnskabelig Uredelighed. Fire siddende faglige medlemmer og to siddende suppleanter genudpeges.
Ny sommerskole for danske og internationale talenter i robotteknologi
Publiceringsdato 29. juni 2021 Ambitionen er at opbygge en internationalt anerkendt sommerskole og partnerskaber med verdens førende forskningsmiljøer samt at udbrede kendskabet til den danske robotklynge og tiltrække de bedste talenter til det danske robotmiljø.
Alle analyser fra 'Eftersyn af de offentlige lederuddannelser' er nu offentliggjort
Publiceringsdato 23. juni 2021 På baggrund af Ledelseskommissionens anbefalinger er der gennemført et eftersyn af de offentlige lederuddannelser. Eftersynet er udført af en tværpartlig arbejdsgruppe, der kommer med sine anbefalinger efter sommeren. Allerede nu er det muligt at læse analyserne fra eftersynet.
147 danskere vil gerne være astronauter hos ESA
Publiceringsdato 23. juni 2021 Antallet af kvindelige ansøgere i Danmark ligger denne gang væsentligt over niveauet i 2008, da ESA sidste gang indkaldte ansøgere til astronautkorpset.
Dansk-bayersk matchmaking-workshop banede vej for EU-bevilling på robotområdet
Publiceringsdato 21. juni 2021 Et værdifuldt samarbejde kræver både tid og kræfter fra mange involverede parter, men kan i sidste ende resultere i store succeshistorier. Et matchmaking event arrangeret af det danske Innovationscenter i München og Bavarian Research Alliance startskuddet til en fælles ansøgning til Horizon 2020.
Nyt univers om Horizon Europe på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside
Publiceringsdato 18. juni 2021 Nyt webunivers om EU’s nye forsknings- og innovationsprogram Horizon Europe er nu klar til at understøtte ansøgere og rådgivere i Danmark. I udviklingen af det nye univers er der taget højde for brugernes ønsker, og det er tilstræbt at skabe et mere overskueligt univers om det nye store program.
Peter Holme Jensen er nyt medlem af Danmarks Innovationsfonds bestyrelse
Publiceringsdato 16. juni 2021 Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har udpeget Peter Holme Jensen, CEO for Aquaporin A/S, som nyt medlem af Danmarks Innovationsfonds bestyrelse.
Rekordstore opslag skyder for alvor Horizon Europe i gang
Publiceringsdato 16. juni 2021 I dag lancerer EU de første officielle arbejdsprogrammer og opslag i Horizon Europe. Ambitionerne er store og budgettet lige så. Horizon Europe skal bidrage væsentligt til at løse nutidens store samfundsudfordringer – især inden for klima, sundhed og den digitale omstilling.
Danmarks deltagelse i forskningens europamesterskaber
Publiceringsdato 15. juni 2021 Nye resultater for de europæiske landes deltagelse i EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020 er klar. Danmark klarer sig fortsat godt i konkurrencen om midler, og siden programmets start har 3540 deltagere fra danske institutioner og virksomheder kvalificeret sig til at modtage midler.
Normal hverdag på de videregående uddannelser fra 14. juni
Publiceringsdato 10. juni 2021 Studerende og videregående uddannelsesinstitutioner kan vende tilbage til en normaliseret hverdag fra 14. juni. Regeringen har nemlig indgået en aftale med et bredt flertal af Folketingets partier om, hvornår de forskellige corona-restriktioner bliver udfaset
Vil du deltage i et af de 40 nye COST-forskernetværk?
Publiceringsdato 09. juni 2021 40 nye internationale forskernetværk bliver nu finansieret af organisationen COST, The European Cooperation in Science and Technology. Netværkene skal bane vejen for ny viden inden for udvalgte fagområder. Danske forskere og virksomheder kan søge om at deltage i et af de nye forskernetværk.
Forkerte antagelser i kritik af udflytningsplan
Publiceringsdato 04. juni 2021 Regeringen fremlagde i sidste uge en historisk udflytningsplan for de videregående uddannelser. En række aktører har kritiseret planen. Kritikken rammer imidlertid skævt, da en del af præmisserne hviler på forkerte antagelser.
Ny rapport kortlægger Israels styrkepositioner inden for vedvarende energi med fokus på solenergi
Publiceringsdato 03. juni 2021 Det danske innovationscenter i Tel Aviv præsenterer i ny rapport Israels forsknings- og innovationslandskab inden for vedvarende energikilder med fokus på solenergi. Der fremhæves for Danmark relevante aktører og samarbejdspartnere herunder både offentlige myndigheder og private interessenter.
Webinarrække om Horizon Europe
Publiceringsdato 01. juni 2021 Vil du søge Horizon Europe, eller rådgiver du Horizon Europe-ansøgere? Så lyt til webinarrækken om de programmer i Horizon Europe, der tager livtag med de store samfundsmæssige udfordringer, som Europa står overfor. Webinarrækken består af fem webinarer, og den løber over skærmen i juni måned.
DFiRbrief 26: Virker tværvidenskabelige og tværfaglige initiativer efter hensigten?
Publiceringsdato 25. maj 2021 Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) offentliggør en undersøgelse af organisatoriske og økonomiske virkemidler, der har til formål at understøtte tværvidenskab og tværfaglighed. Undersøgelsen viser gode hensigter og forskelligartede initiativer, men hvad ligger der bag ordene?
Nye anbefalinger for sociale arrangementer og socialt samvær
Publiceringsdato 22. maj 2021 Genåbningsaftalen fra d. 18. maj medførte en fuld genåbning af de videregående uddannelser, og nu er der flere gode nyheder til de mere end 250.000 studerende. Sundhedsstyrelsen er nemlig kommet med nye og mere lempelige anbefalinger for sociale arrangementer og socialt samvær
Nu kan dimittenderne fejres: Opdaterede retningslinjer for uddannelsesafslutninger
Publiceringsdato 20. maj 2021 Opdaterede retningslinjer giver nu nyudklækkede dimittender mulighed for at fejre deres afslutning på uddannelsen.
Ny podcastserie ”EU-kampen om de kloge milliarder”
Publiceringsdato 05. maj 2021 Lyt med, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen stiller skarpt på de politiske forhandlinger om Horizon Europe, programmets grønne visioner og den nye indsats for at løfte innovationen i Europa. I serien kan du møde uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, eksperter og embedsmænd.
Tag godt vare på dansk forskning
Publiceringsdato 05. maj 2021 PET har i samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet udarbejdet en publikation med gode råd til håndtering af udenlandsk indblanding og spionage på forskningsområdet
Yderligere genåbning af videregående uddannelser
Publiceringsdato 04. maj 2021 I hovedstadsområdet, herunder Nord- og Østsjælland, stiger det tilladte generelle fremmøde fra 20 til 30 pct. den 6. maj, ligesom det bliver muligt at anvende udendørsarealer til undervisning. Desuden bliver det fra den 21. maj muligt med 50 pct. fremmøde på de videregående uddannelser.
Webinarrække om Horizon Europe ansøgningsskabelonen
Publiceringsdato 27. april 2021 Vil du søge Horizon Europe, eller rådgiver du Horizon Europe-ansøgere? Så lyt til webinarrækken om ansøgningsskabelonen for forsknings- og innovationsprojekter i Horizon Europe. Webinarrækken består af tre webinarer om henholdsvis excellence, impact og implementation. De tre webinarer holdes i maj.
Bliv sendelektor i dansk sprog og kultur fra efteråret 2021
Publiceringsdato 27. april 2021 Tre universiteter i henholdsvis Prag, Paris og Budapest har nu ledige tidsbegrænsede stillinger til besættelse fra 1. september 2021.
DFiRbrief 25: Post 2020: Forsknings- og innovationspolitiske læringer
Publiceringsdato 23. april 2021 Coronaåret 2020 har givet nyttig læring for dansk forskning og innovation, men også sat vigtige dagsordener på pause. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) opregner i dette brief de vigtigste læringer og dagsordener post 2020.
Opdaterede afstandsanbefalinger på de videregående uddannelser
Publiceringsdato 22. april 2021 De opdaterede afstandsanbefalinger betyder, at man fremover altid skal holde mindst én meters afstand til hinanden, og når det er muligt, og der er særlig risiko for smitte, skal afstanden være to meter.
Få din Horizon Europe-ansøgning tjekket
Publiceringsdato 22. april 2021 Nu kan danske forskere, der er koordinator for en Horizon Europe-ansøgning, få deres ansøgningsudkast præ-evalueret helt gratis. Tilbuddet er til dig, der står i spidsen for en Horizon Europe-ansøgning. Den kan nu få et grundigt kvalitetstjek af to eksterne evaluatorer – helt gratis.
Årets EliteForsk-priser bliver offentliggjort torsdag den 6. maj
Publiceringsdato 22. april 2021 Fem fremragende forskere modtager årets EliteForsk-priser. Navnene vil blive offentliggjort torsdag den 6. maj, men den festlige prisoverrækkelse bliver udskudt til august.