Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder

Nyheder

Nyheder fra ministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen (samt tidligere Styrelsen for Forskning og Uddannelse samt Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte).
Ny rapport om Israels grønne omstilling inden for forskning og innovation
Publiceringsdato 15. januar 2021 Rapporten giver indsigt i den israelske regerings grønne agenda, peger på relevante hovedaktører og fremhæver samarbejdspotentialer Danmark og Israel imellem.
Skærpede COVID-19-restriktioner bliver yderligere forlænget
Publiceringsdato 13. januar 2021 Varigheden af de udvidede COVID-19-restriktioner bliver forlænget i hele landet. Tiltagene forlænges, så de nu gælder til den 7. februar 2021.
Ny teknologisk service skal give bedre og grønnere produkter i virksomhederne
Publiceringsdato 13. januar 2021 Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har indgået resultatkontrakter med de syv danske GTS-institutter om udvikling af ny teknologisk service til danske virksomheder.
COVID-19-restriktioner bliver skærpet på videregående uddannelser
Publiceringsdato 05. januar 2021 Den mere smitsomme engelske variant af coronavirus spreder sig i Danmark. For at bevare kontrollen med epidemien bliver der derfor indført en række skærpede tiltag og restriktioner i samfundet.
Kinas grønne omstilling inden for forskning og innovation kortlagt i ny rapport
Publiceringsdato 04. januar 2021 Rapporten fremhæver 11 konkrete forskningsområder med særlig vægtning på de områder, hvor et dansk-kinesisk samarbejde kan udnytte Kinas styrkepositioner inden for disse områder til at løfte den grønne omstilling i Danmark – og på længere sigt – på globalt plan også.
Skærpede COVID-19-restriktioner bliver forlænget i hele landet
Publiceringsdato 29. december 2020 Varigheden af de udvidede COVID-19-restriktioner bliver forlænget i hele landet. Tiltagene forlænges, så de nu gælder til den 17. januar 2021.
Politisk aftale om nyt program for Erasmus+ 2021-2027
Publiceringsdato 18. december 2020 Europa-Kommissionen har meldt ud, at der er indgået en politisk aftale om det nye program for Erasmus+ 2021-2027. Med et budget på over 26 milliarder euro vil det nye program være mere inkluderende og internationalt, men også mere digitalt og grønnere.
Ny aftale forlænger SU-lånemulighederne og forhøjelse af SU-fribeløb
Publiceringsdato 17. december 2020 Regeringen og en række af Folketingets partier har i en ny aftale besluttet, at uddannelsessøgende også i februar 2021 kan få udvidede SU-lån. Desuden videreføres muligheden for forhøjet fribeløb for uddannelsessøgende, der deltager i COVID-19-beredskabet.
Nyt arktisk partnerskab på rumområdet
Publiceringsdato 17. december 2020 26 danske, færøske og grønlandske vidensinstitutioner, virksomheder og myndigheder samler sig nu i et nyt partnerskab - Kongeriget Danmarks Partnerskab for Rum i Arktis. Partnerskabets vision er i fællesskab at anvende, etablere og udvikle rumbaserede løsninger i Arktis.
Skærpede COVID-19-restriktioner bliver udbredt til hele landet
Publiceringsdato 15. december 2020 De udvidede restriktioner, der hidtil har omfattet 69 kommuner, bliver nu udbredt til hele landet. Udbredelsen af tiltag gælder i perioden fra den 16. december 2020 til og med den 3. januar 2021.
Ny tværministeriel rapport belyser, hvordan rummet kan gøre livet på jorden bedre og mere sikkert
Publiceringsdato 15. december 2020 Rumøkonomien og dens betydning for samfundet er vokset. EU anslår, at cirka 10 procent af EU’s BNP er muliggjort af satellit navigationsdata. Danmark kan drage fordel af den globale rumøkonomi, og rummet kan fremme danske prioriteter – fra grøn omstilling og digitalisering til sikkerhed.
Tidlig julegave til Europas bedste forskere og innovatører
Publiceringsdato 15. december 2020 Tidligt fredag morgen den 11. december blev Rådet og EU-Parlamentet enige om fordelingen af 707 milliarder kroner til visionær forskning og innovation de næste syv år. Aftalen afventer nu blot den formelle vedtagelse i både Rådet og EU-Parlamentet, før den milliardstore julegave kan tages i brug.
DFiRbrief 23: Politiske beslutninger skal i højere grad kunne understøttes videnskabeligt
Publiceringsdato 14. december 2020 Coronatiden har været et ”wake-up call” for Danmark om, hvor vigtigt det er, at vores beslutningstagere understøttes af en velfungerende struktur, der på tværs af fag, institutioner og sektorer kan levere videnskabelig rådgivning til de politiske beslutninger. DFiR ser mulighed for forbedring.
Studerende i lønnet praktik skal også kunne gøre fuldt ud brug af de udvidede SU-lånemuligheder
Publiceringsdato 11. december 2020 Uddannelses- og forskningsministeren forventer med bred opbakning fra Folketingets partier at have fundet en løsning på det problem, der har betydet, at studerende i lønnet praktik ikke havde mulighed for at gøre fuldt ud brug af de udvidede SU-lånemuligheder.
Flere videregående uddannelser omfattes af de yderligere restriktioner
Publiceringsdato 10. december 2020 Yderligere 31 kommuner bliver nu omfattet af COVID-tiltagene, der blev udmeldt den 7. december. Det drejer sig om alle kommuner i Region Sjælland og Region Midtjylland samt kommunerne Aalborg, Vejle, Fredericia og Middelfart. Dermed vil de skærpede restriktioner gælde for i alt 69 kommuner.
Det Europæiske Forskningsråd uddeler forskningsbevillinger for 134 mio. kr. til danske universiteter
Publiceringsdato 09. december 2020 Danske universiteter henter ni eftertragtede forskningsbevillinger hjem fra det Europæiske Forskningsråd på et samlet beløb af 134 mio. kr. De ni topforskere, som modtager en af de prestigefyldte bevillinger, får mulighed for at samle et team og gennemføre forskning på højt, internationalt niveau.
Elever i erhvervsuddannelse præmieres for deres film og historier om praktik i udlandet
Publiceringsdato 09. december 2020 Emilie Qvist Kjærgaard fra Hotel- og Restaurantskolen har været i USA og leveret årets bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Sammen med andre erhvervsskoleelever er hun med til at inspirere og øge kendskabet til mulighederne for praktik i udlandet.
Yderligere restriktioner på videregående uddannelser i flere dele af landet
Publiceringsdato 07. december 2020 Fra den 9. december bliver der indført yderligere restriktioner på videregående uddannelser i 20 nye kommuner, så restriktionerne gælder for i alt 38 kommuner fordelt over hele landet. Samtidig forlænges de nationale restriktioner på uddannelsesområdet til den 28. februar 2021.
Tre studerende vinder 40.000 kroner for bedste specialer om rigsfællesskabet 2020
Publiceringsdato 02. december 2020 En ny specialekonkurrence om rigsfællesskabet skal øge kendskabet til rigsfællesskabet, især blandt unge. Tre glade specialeforfattere er blevet hædret på Grønland, Færøerne og Danmark ved en fælles, virtuel prisoverrækkelse.
Guide til samarbejde med Israels førende økosystem i fødevareteknologi
Publiceringsdato 02. december 2020 Innovationscenteret i Tel Aviv har undersøgt mulighederne for øget samarbejde om fødevareteknologi med Israel. Landet har en unik adgang til talent og et særligt aktørlandskab inden for fødevarer og landbrug. I en ny rapport kortlægges indgangsvinklerne for danske aktører.
Ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond snarest muligt i 2021
Publiceringsdato 01. december 2020 Uddannelses- og Forskningsstyrelsen indkalder hermed forslag til posten som bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond. Frist torsdag d. 7. januar 2021 kl. 16.00.
Tysklands grønne omstilling inden for forskning og innovation kortlagt i ny rapport
Publiceringsdato 30. november 2020 Innovationscenteret i München kortlægger det nuværende tyske forsknings- og innovationslandskab inden for det grønne område i en ny grøn rapport ”Germany’s Green Transition: A Research and Innovation Perspective”.
Trods COVID-19 er der liv i den internationale mobilitet i erhvervsuddannelserne
Publiceringsdato 25. november 2020 Siden foråret er antallet af elever fra erhvervsskolerne på Erasmus+-ophold i udlandet styrtdykket. Med det nuværende smittetryk i Europa er der ikke udsigt til, at det billede ændrer sig væsentligt i den nærmeste tid. Men ikke alle elever vælger at blive hjemme.
Dansk forskning er trukket i den grønne førertrøje
Publiceringsdato 23. november 2020 Ny analyse af dansk grøn forskning viser, at der både bliver mere grøn forskning, og at den har høj videnskabelig gennemslagskraft. Mere end hver fjerde danske videnskabelige publikation inden for grøn forskning er på verdensplan blandt de ti procent mest citerede.
Stor interesse for den digitale konference 'Danmark i Europa'
Publiceringsdato 19. november 2020 Konferencen ’Danmark i Europa: fælles fremtid – fælles løsninger’ giver forskere, undervisere, studerende, virksomheder m.fl. et indblik i de støttemuligheder, som det europæiske samarbejde giver Danmark. 1.500 personer har allerede tilmeldt sig, men der er plads til flere den 25. og 26. november.
Forskningens Døgn 2021 løber af stablen i uge 17
Publiceringsdato 18. november 2020 Forskningens Døgn kører i 2021, men de fleste af ministeriets aktiviteter bliver virtuelle.
Tal om forskning og innovation 2019 er offentliggjort
Publiceringsdato 16. november 2020 Danske forskere og virksomheder modtog i 2019 konkurrenceudsatte forsknings- og innovationsmidler for godt 3,4 milliarder kroner fra Danmarks Grundforskningsfond, Danmarks Frie Forskningsfond og Danmarks Innovationsfond.
DFiRbrief 22: Lad os lære af coronaen
Publiceringsdato 12. november 2020 DFiR deler i dette brief erfaringer fra corona-håndteringen i Danmark, de nordiske lande og Europa. DFiR peger også på udfordringer med forskningsbaseret rådgivning og kommunikation i samfundskriser - og briefet introducerer DFiR's konference den 24. november kl. 13-16 2020 om netop det emne
Astronauter har beboet den internationale rumstation i 20 år
Publiceringsdato 02. november 2020 I dag for 20 år siden ankom de første astronauter til den internationale rumstation. Siden har astronauter fra blandt andet USA, Rusland og Europa – herunder Danmark, samt forskellige rumturister, besøgt rumstationen og gennemført tusindvis af videnskabelige forsøg.
Uddannelses- og Forskningsministeriet klar med whistleblowerordning
Publiceringsdato 30. oktober 2020 Fra den 1. november 2020 har ansatte, samarbejdspartnere og tidligere ansatte mulighed for at bruge ministeriets whistleblowerordning.