Du er her: Forside Forskning og innovation Internationalt samarbejde Europæiske samarbejder

Europæiske samarbejder

Styrelsen for Forskning og Uddannelses internationale aktiviteter på europæisk plan knytter sig til en lang række aktiviteter ud over samarbejdet gennem EU. Samarbejdet i EU omhandler primært Det europæiske forskningsrum, ERA og forsknings- og innovationsprogrammerne, Horizon 2020 og Horizon Europe.
Det europæiske forskningsrum (ERA)

Målet med ERA er at gøre det lettere for forskere, forskningsinstitutioner og virksomheder at flytte, konkurrere og samarbejde på tværs af grænserne.

Internationale støtteprogrammer

Danske forskere og virksomheder kan søge støtte til internationalt samarbejde med forskningsmiljøer og virksomheder i udlandet.

Samarbejdet i EU om Horizon programmerne

Styrelsen for Forskning og Uddannelse spiller en aktiv rolle i implementering af Horizon 2020 med et budget på 75 milliarder euro og i forhandlingerne om efterfølgeren Horizon Europe med et forventet budget på 86 milliarder euro. 

Europæiske forskningsorganisationer

Det Frie Forskningsråd er medlem af European Science Foundation (ESF) og Science Europe, som er samarbejdsfora for europæiske forskningsbevilgende råd og fonde.

Andre samarbejder - forskningsinfrastruktur

En række nationale og internationale forskningssamarbejder finder sted uden etableringen af forskningsinfrastruktur i milliardklassen

Senest opdateret 06. maj 2020