Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Internationalt samarbejde Europæiske samarbejder

Europæiske samarbejder

Uddannelses- og Forskningsstyrelsens internationale aktiviteter på europæisk plan knytter sig til en lang række aktiviteter ud over samarbejdet gennem EU. Samarbejdet i EU omhandler primært Det europæiske forskningsrum, ERA og forsknings- og innovationsprogrammet Horizon Europe.
Det europæiske forskningsrum (ERA)

Målet med ERA er at gøre det lettere for forskere, forskningsinstitutioner og virksomheder at flytte, konkurrere og samarbejde på tværs af grænserne.

Internationale støtteprogrammer

Danske forskere og virksomheder kan søge støtte til internationalt samarbejde med forskningsmiljøer og virksomheder i udlandet.

Samarbejdet i EU om Horizon programmet

Uddannelses- og Forskningstyrelsen spiller en aktiv rolle i implementering af EU's forsknings- og innovationsprogram Horizon Europe med på 86 milliarder euro til forskning og innovation i årene 2021-2027. 

Europæiske forskningsorganisationer

Det Frie Forskningsråd er medlem af European Science Foundation (ESF) og Science Europe, som er samarbejdsfora for europæiske forskningsbevilgende råd og fonde.

Andre samarbejder - forskningsinfrastruktur

En række nationale og internationale forskningssamarbejder finder sted uden etableringen af forskningsinfrastruktur i milliardklassen

Senest opdateret 20. oktober 2021