Du er her: Forside Forskning og innovation Internationalt samarbejde Europæiske samarbejder

Europæiske samarbejder

Styrelsen for Forskning og Uddannelses internationale aktiviteter på europæisk plan knytter sig til en lang række aktiviteter ud over samarbejdet gennem EU. Samarbejdet i EU omhandler primært Det europæiske forskningsrum, ERA og forsknings- og innovationsprogrammet, Horizon 2020.
Nyt forskningsnetværk i Østersøregionen – Baltic Science Network (BSN)       

Danmark, Tyskland, Sverige, Polen, Finland, Letland, Litauen, Estland og Østersørådet (CBSS) står bag et nyt regionalt forskningsnetværk: Baltic Science Network (BSN). Formålet er at sikre bedre politisk koordination mellem aktører på forsknings-, innovations- og uddannelsesområdet. 

Det europæiske forskningsrum (ERA)       

Målet med ERA er at gøre det lettere for forskere, forskningsinstitutioner og virksomheder at flytte, konkurrere og samarbejde på tværs af grænserne.

Internationale støtteprogrammer       

Danske forskere og virksomheder kan søge støtte til internationalt samarbejde med forskningsmiljøer og virksomheder i udlandet.

Samarbejdet i EU om Horizon 2020       

Styrelsen for Forskning og Uddannelse spiller en aktiv rolle i implementering af Horizon 2020 med et budget på 75 milliarder euro. 

Europæiske forskningsorganisationer       

Det Frie Forskningsråd er medlem af European Science Foundation (ESF) og Science Europe, som er samarbejdsfora for europæiske forskningsbevilgende råd og fonde.

Andre samarbejder - forskningsinfrastruktur       

En række nationale og internationale forskningssamarbejder finder sted uden etableringen af forskningsinfrastruktur i milliardklassen

Senest opdateret 09. juni 2017