Performanceregnskab 2010 - viser de nationale innovationsnetværks aktiviteter og resultater fra 2006-2009.
Publikationer 2010
Fem råd til ministrene for de videregående uddannelser fra Rådet for Internationalisering af Uddannelserne.
Universitets- og Bygningsstyrelsen har i 2010 gennemført et tematisk tilsyn med de otte universiteters implementering af kravene i Lov om elevers og studerendes undervisningsmiljø, som trådte i kraft d. 1. august 2001.
Årets 8 forskerhistorier beskriver, hvordan bevillinger fra Det Frie Forskningsråd |Teknologi og Produktion har haft betydning både for den unge spirende forskerkarriere og for den mere erfarne forsker, der allerede havde etableret sig inden for sit felt.
Rapporten gengiver resultaterne af en analyse af GTS-institutternes brugere. Mere end 1000 virksomheder har besvaret spørgsmål omkring deres innovation og hvordan de har brugt GTS-institutterne. Rapoorten viser en stor tilfredshed med GTS-institutterne blandt institutternes brugere.
En folder til unge, som har deltaget i et projekt under Aktive Unge. De kan få et Youthpass, der dokumenterer de nøglekompetencer, de har opnået via projektet.
– lær ABC om EU-projekter. EuroCenters kursuskatalog 2011 præsenterer årets forskellige kurser - fra ansøgningsteknik over økonomi og IPR til koordination af FP7-projekter.
Læs om blandt andet lyskultur, krigsveteraner, skoleliv og et humaniora under pres i det nye og allersidste nummer af Magasinet Humaniora.
Rapporten om digitale eksaminer på universiteterne redegør for et nyligt udvalgsarbejde om emnet samt opstiller konkrete anbefalinger til, hvordan digitale eksaminer kan udbredes på de danske universiteter.
Iskerneboret ramte denne sommer klippegrunden under Indlandsisen i 2,5 kilometers dybde og afsluttede dermed en succesfuld boring. Men det er stadig uklart, om boret er nået helt i bund. Læs også om geologen, som mener, at det er vigtigt at tage fejl, og om ludomani i Grønland.
I løbet af 2009 har Det Frie Forskningsråd udmøntet 1.230 mio. kr. til 628 bevillingsmodtagere. Over 3.400 forskere og forskergrupper har søgt om et samlet beløb på mere end 10 mia. kr., og det har således blot været muligt at imødekomme ca. 12 procent af de søgte midler.
”Tal om Forskning” er Forsknings- og Innovationsstyrelsens årlige bevillingsstatistiske opgørelse, der indeholder centrale nøgletal for den del af de offentlige forskningsbevillinger, der udmøntes gennem det offentlige råds – og fondssystem.
Kortlægningen tilvejebringer et aktuelt overblik over den danske lægemiddelforskning i både den offentlige og den private sektor.
Afrapportering af Universitets- og Bygningsstyrelsens tilsyn vedrørende balancen i studenterudvekslingen mellem danske og udenlandske universiteter.
En guide med anbefalinger til videregående uddannelsesinstitutioner.
Forskningsbarometeret 2010 præsenterer kvaliteten af dansk forskning samt den danske forskningsprofil i et internationalt perspektiv.
I dette nummer af EU-Information gør vi status på Danmarks deltagelse i FP7. Vi bringer statistik, fortæller nogle af de historier, der gemmer sig bag tallene, og bringer artikler om nye tiltag, der kan styrke den danske deltagelse i FP7.
I denne publikation kan man få overblik over Videnskabsministeriets innovationstilbud og -puljer til fremme af forskning, udvikling og innovation i virksomheder.
Læs om blandt andet grise, bøger, klovne og buddhister i det nye nummer af Magasinet Humaniora.
Mobilitetsstatistikken omfatter både danske og internationale udvekslingsstuderende og studerende, der tager en hel uddannelse i et andet land end deres hjemland.
For Godkendt Teknologisk Service (GTS) - nettet var 2009 et godt år. Omsætningen steg til 3,2 mia. kr., hvilket er en stigning på 14 % i forhold til 2008. Det viser GTS-nettets performanceregnskab for 2010.
Videnskabsministerens og klima- og energiministerens oplæg til Grønt Dialogforum den 17. september 2010.
Forskningssamarbejde mellem offentlige forskningsinstitutioner og erhvervslivet står højt på den politiske dagsorden. Og samarbejde mellem forskningsinstitutioner og virksomheder indgår som krav i mange af de støtteformer, der bruges til at uddele forskningsbevillinger.
Status på alle aktive projekter under programkomiteen for bæredygtig energi og miljø i Det Strategiske Forskningsråd.
Rådet for Teknologi og Innovation udgiver nu sin årsberetning for 2009. Beretningen giver en oversigt over udviklingen i rådets virkemidler i 2009.
Syv forskere og virksomheder, der deltager i et FP7-projekt, fortæller i publikationen deres historie. Fortællingerne spænder fra forskning i sundere spisevaner til udvikling af ny teknologi til CO2-neutral energiproduktion.
Temaet for dette nummer af EU-Information er dannelsen af konsortier i FP7. Vi bringer interviews med blandt andet Bioneers forskningschef Lars Pedersen og direktør i 43D og lektor Preben Holst Mogensen. De fortæller om deres erfaringer med at komme med på det rigtige hold eller selv sætte holdet.
Danske virksomheder skal investere mere i forskning, udvikling og innovation. Med InnovationDanmark 2010-2013 præsenterer Rådet for Teknologi og Innovation (RTI) en samlet innovationsplan for de næste år. Dette er en sammenfatning af planen.
Rådet for Teknologi og Innovation præsenterer en samlet handlingsplan for de kommende års investeringer i innovationspolitik. Handlingsplanen rummer 50 initiativer, der tilsammen skal sætte yderligere gang i privat forskning, udvikling og innovation.
Årsrapport om de danske energiforskningsprogrammer.
Få ny viden, indsigt og inspiration – for skoleledere, eksperter og beslutningstagere.
I 2009 blev der indbragt 12 sager. Sager indbragt inden 1. maj 2009 er blevet behandlet efter bekendtgørelse nr. 1122 af 24. november 2008, mens sager indbragt efter 1. maj 2009 er blevet behandlet efter bekendtgørelse nr. 306 af 20. april 2009.
Daværende undervisningsminister Bertel Haarder nedsatte i efteråret 2009 en arbejdsgruppe med det formål at undersøge mulighederne for, at folkeskolelærere kan videreuddanne sig til gymnasielærere.
Innovation: Analyse og evaluering 06/2010
Kortlægningen tilvejebringer et aktuelt overblik over den danske lægemiddelforskning i både den offentlige og private sektor.
Private investeringer i forskning, udvikling og innovation er overraskende steget med knap 6 procent i 2009 og skønnes nu til 2,2 procent af BNP. Men et flertal af virksomheder mener ikke, at krisen er ovre.
Forsknings- og Innovationsstyrelsen præsenterer i det seneste performanceregnskab for innovationsmiljøerne en række resultater af Videnskabsministeriets innovationsmiljø-program med hovedvægten lagt på de seneste 5 års resultater.
Dialogmøde d. 5. maj 2010.
Dialogmøde d. 10. februar 2010.
Dialogmøde den 25. marts 2010. Nærværende rapport indeholder baggrundsinformation om IT-Universitetet, samt opsamling og konklusioner, som blev foretaget på mødet.
Videnskabsministeriets arbejdsprogram for digitale veje til vækst sætter en fremadrettet dagsorden for digitaliseringen af Danmark.
Dialogmøde d. 1. juni 2010.
Notat om Koordinationsudvalget og dets medlemsorganers finansiering af internationale aktiviteter i 2009
Vores forestillinger om, hvordan et almindeligt liv vil forløbe, er forbløffende ens. Læs om livshistorier, jazz, branding af Danmark og meget mere i det nye nummer af Magasinet Humaniora.
Dialogmøde den 10. marts 2010
Avisen "InnovationDanmark - Strategi for evaluering og effektmåling" giver en oversigt over status for aktivitetsmålene i Rådet for Teknologi og Udviklings InnovationDanmark.
Dialogmøde den 22. januar 2010.
InnovationDanmark 2009 beskriver status for arbejdet med handlingsplanen InnovationDanmark 2007-2010 og strategien for evaluering og effektmåling af innovationspolitikken, som Rådet for Teknologi og Innovation i Videnskabsministeriet har ansvaret for.
Rapporten sætter fokus på effektmåling af innovationspolitiske initiativer og præsenterer en analyse af de økonomiske effekter for deltagende virksomheder i innovationskonsortieordningen. Rapporten indeholder endvidere overvejelser vedrørende metoder og databehov.
Effektmålingen af videnpiloterne viser, at virksomheder der deltager i ordningen, har højere stigninger i bruttofortjenesten end tilsvarende kontrolvirksomheder. Virksomheder, der deltager i ordningen, har desuden en bedre overlevelsesrate end virksomheder i kontrolgruppen.
Tre år med EU-programmerne for Livslang Læring og Aktive Unge, 2007-2009.
Rapporten konkluderer, at universiteterne generelt er meget gode til at anvende forskellige muligheder for digital kommunikation.
En status fra Styrelsen for International Uddannelse.
Forslag til styrkelse af grundskolens internationalisering
Temaet for det nye nummer af EU-INFORMATION er Danmarks deltagelse i EU's 7. rammeprogram. Emnet bliver belyst fra forskellige vinkler.
Rapporten går bag om danske deltagere og ansøgere i temaerne ERC, PEOPLE og SMV i EU's 7. rammeprogram - og kortlægger mulige veje til større dansk deltagelse.
I fremtiden skal væsentlig flere elever og studerende have undervisning i entreprenørskab. Samtidig oprettes en ny fond, der samler indsatsen. Det er kernen i regeringens nye strategi for uddannelse i entreprenørskab.
Denne rapport præsenterer resultatet af 2009-evalueringen på universitetsområdet, der blev gennemført fra december 2008 til november 2009 af et uafhængigt internationalt evalueringspanel.
Tre forskere støttet af Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion giver her deres bud på, hvad kritisk tænkning har betydet for deres forskning.
Tre forskere støttet af Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom giver her deres bud på, hvad originialitet har betydet for deres forskning. Læs om, hvordan gener tages i brug i cellerne, en parasit, der kan gøre os raske, og hvordan en undren for 30 år siden er endt i et medicinalprodukt.
Tre forskere støttet af Det Frie Forskningsråd | Samfund og Erhverv giver her deres bud på, hvad inspiration har betydet for deres forskning. Læs om, hvorfor der er så få kvindelige ledere, tillid mellem børn og voksne, og hvordan man kan gøre uddannelse bedre ved at trække på tal og statistikker
Tre forskere støttet af Det Frie Forskningsråd | Natur og Univers giver her deres bud på, hvad mod har betydet for deres forskning. Læs om, hvordan verden ser ud for en hval, materialer, der reparerer dem selv og ikke mindst det matematiske fundament for alt.
Tre forskere støttet af Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation giver her deres bud på, hvad vedholdenhed har betydet for deres forskning. Læs om, hvordan vi oplever lyd, minoritetsbørns sprog, og hvordan humanistisk forskning kan være med til at løse klimaproblemer.
I det 17. århundrede var det for både lærde og almuen en reel mulighed, at Djævelen kunne tage bo i kroppen. Læs om djævlebesættelse, organdonation, filmmanuskripter og meget mere i det nye nummer af Magasinet Humaniora.
Danmarks Forskningspolitiske Råd fremlægger sin årsrapport 2009. Danmarks Forskningspolitiske Råds yder forskningspolitisk rådgivning på eget initiativ eller efter anmodning.
Årsrapporten har til formål at informere Videnskabsministeriet, Rigsrevisionen og Finansministeriet om styrelsens faglige og økonomiske resultater.
I Årsrapport 2009 beskriver og vurderer den tidligere Universitets- og Bygningsstyrelse den faglige opgaveløsning i relation til primært eksternt fastsatte mål, ligesom der redegøres for de regnskabsmæssige resultater.
Dansk forsker vandt kapløbet om at blive den første, der kunne præsentere en kortlægning af det menneskelige genom for et fortidigt menneske. Læs også om, hvordan grønlænderne har det med vinterdepression, og om mågen, der krydsede Indlandsisen med 200 kilometer i timen.
Samarbejdsprojekter mellem virksomheder og forskningsinstitutioner giver spændende resultater. Forsknings- og Innovationsstyrelsen har samlet en række eksempler, som nu kan læses i avisen "InnovationDanmark".
Brochure om EU-programmet Grundtvig.
Sammenhæng i uddannelsessystemet og øget anerkendelse af institutionernes udviklingsarbejde er blandt fokuspunkterne i beretningen fra Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser.
Produktivitetseffekter af erhvervslivets forskning, udvikling og innovation
Evalueringen vurderer en række virkemidler (støtteformer) rettet mod kvindelige forskere og forskere, der er i begyndelsen af deres karriereforløb.
Brochuren 'Årsskrift '09' giver dig et indblik i årets gang i Det Strategiske Forskningsråd i 2009 og illustrerer den brede vifte af forskningsaktiviteter, som rådet støtter.
I brochuren kan du læse mere om Det Strategiske Forskningsråds visioner og principper samt nogle af de udfordringer, rådet står overfor. Du har også mulighed for at se en oversigt over medlemmer af rådets bestyrelse og programkomiteer.
Rapporten kortlægger dansk deltagelse i de fem EU-forskningsinstrumenter: Europæiske Teknologiplatforme (ETP’er), Fælles Teknologiinitiativer (JTI’er), ERA-NET, ERA-NET Plus og Artikel 169-initiativer (A169).
Videnskabsministeriets handlingsplan for forskningsinfrastruktur
Dialogmøde den 30. november 2009.
Dialogmøde den 18. november 2009.
'Strategisk forskning - Principper og virkemidler', 14. dec 2009, beskriver overordnede værdier og generelle retningslinier for udmøntning af midler til strategisk forskning. Det erstatter notatet 'Strategisk forskning - Principper og virkemidler' fra 28. november 2008.
Temaet for det nye nummer af EU-INFORMATION er fri forskning i EU's 7. rammeprogram.
Evalueringen vurderer den danske deltagelse i EU’s rammeprogrammer. Fokus er på EU´s 6. rammeprogram.
Handlinger tilknyttet webside