Rapporten belyser Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU) og udviklingen heri.
Publikationer 2011
EuroCenters kursuskatalog 2012 består af en blanding af kendte og nye kurser om EU's forskningsprogram (FP7). Kataloget rummer bandt andet kurser om ansøgningsteknik, økonomi, intellektuelle rettigheder, koordinatorrollen og rapportering.
Iværksætterbarometret giver et overblik over det fokus, der er på de danske universiteter i forhold til at fremme entreprenørskab. Dette års iværksætterbarometer vil fokusere på tiltag på universiteterne og bringe data fra Fonden for Entreprenørskabs kortlægning af uddannelse i entreprenørskab.
Et interview med Kirsten Hahn Larsen, leder af eGuidance i Danmark. Publikationen findes på det engelske version af hjemmesiden.
Det Strategiske Forskningsråd ønsker med denne publikation at give en samlet oversigt over de forskningsaktiviteter, rådet har støttet i 2010.
I alt har regering og Folketing afsat mere end 3,5 milliarder kr. til indsatsen i perioden 2010-2013. Her i årsrapporten for 2010 præsenteres, hvordan rådet har prioriteret indsatsen i år.
Danmarks Forskningspolitiske Råd stiller skarpt på "Det værdiskabende universitet”.
Forskere er med til at skabe den viden, der er en forudsætning for væksten i en videnøkonomi som den danske. Derfor er det vigtigt for samfundet, at forskningssystemet er i stand til at tiltrække og fastholde de bedste talenter i en forskerkarriere.
Det Strategiske Forskningsråd giver med ”Udfordringer for økonomisk forskning” et overblik over centrale økonomiske forskningsudfordringer set i lyset af den aktuelle internationale finanskrise og danske vækstkrise.
Det Strategiske Forskningsråd har i september 2011 igangsat en mindre effektanalyse af afsluttede bevillinger med henblik på fortsat at sætte fokus på og forsøge at dokumentere effekten af den strategiske forsknings bidrag til velfærd og vækst.
Evaluering af virkemidlet ”forskningsprojekter” i Det Frie Forskningsråd
"Tal om forskning" er Forsknings- og Innovationsstyrelsens årlige bevillingsstatistik, der indeholder centrale bevillingstal for Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd, Rådet for Teknologi og Innovation, Danmarks Grundforskningsfond og Højteknologifonden.
I dette nummer af EU-INFORMATION zoomer vi ind på små og mellemstore virksomheder (SMV). Hvad er mulighederne for SMV’er i FP7? Hvad foretrækker de? Og hvad gør EuroCenter for at lette deres vej ind i internationale forskningsprojekter, hvor EU betaler en del af udgifterne?
Dansk sammenfatning af den engelsksprogede rapport, som viser at netværkspolitik med fokus på excellent klynge- og netværksledelse skaber økonomisk vækst
Mobilitetsstatistikken omfatter både danske og internationale udvekslingsstuderende og studerende, der tager en hel uddannelse i et andet land end deres hjemland.
Analyse af SMV-deltagelse i DSF-bevillinger og RTI’s forskningskuponordning
Innovationsmanualen er et tilbud til programejere, som arbejder med innovationspolitiske virkemidler, og som gerne vil måle og dokumentere effekten af deres politik.
2010 blev et godt år med en stigning i den samlede omsætning - 6 % stigning i forhold til 2009. Mest positive udvikling skete i forhold til FoU-omsætningen, der nu udgør 22 % af den samlede omsætning. GTS-nettet oplevede et fald i antallet af danske kunder og betjente i 2010 i ca. 21.000 kunder.
Videnskabsministeriet og Fødevareministeriet har med hjælp fra en faglig følgegruppe udarbejdet en ny plan for fødevareforskningen, der skal udvikle fødevareområdet.
Brugerundersøgelse blandt afgangselever på de gymnasiale uddannelser, august 2011
Bologna-processen frem mod 2020 – et nyt tiår for europæisk videregående uddannelse.
Rapporten omhandler Comenius-programmet, Leonardo da Vinci-programmet, Erasmus-programmet, Grundtvig-programmet, Det tværgående program og Aktive Unge-programmet.
Viden - Vækst - Velstand
Samlet statusrapport over bevillinger i Det Strategiske Forskningsråds programkomite for bæredygtig energi og miljø 2004-2010.
Kommercialisering af forskningsresultater - Statistik 2010
I dette nummer af EU-INFORMATION sætter vi fokus på Danmarks deltagelse i EU's forskningsprogram (FP7) og bringer en række artikler, der dykker ned i forskellige tal om Danmarks evne til at få de eftertragtede midler.
Rapporten estimerer, at der i Danmark kan skabes højere produktivitet per medarbejder i forsknings- og udviklingsaktive virksomheder uden samspil, hvis de indgik vidensamspil med universiteter, GTS-institutter eller andre offentlige videninstitutioner.
I rapporten kan du læse om Det Frie Forskningsråds mange initiativer og aktiviteter i 2010, blandt andet hvad den nye forskningsrådslov har betydet og lancering af forskerkarriereprogrammet Sapere Aude.
Tilsynsmøde d. 8. marts 2011.
Årsrapport om de danske energiforskningsprogrammer udgivet i et samarbejde mellem Energinet.dk, Energistyrelsen/EUDP-sekretariatet, Dansk Energi, Det Strategiske Forskningsråds programkomite for bæredygtig energi og miljø, Europakommissionen i Danmark samt Højteknologifonden, maj 2011.
I løbet af 2010 er der indbragt elleve sager, og derudover har UVVU arbejdet videre med tre sager fra 2009. Der er kommet afgørelse i syv af sagerne. Der ikke udtalt videnskabelig uredelighed i nogen af dem.
Isbjørne er en potentiel fare for forskere, som arbejder i de øde egne i Grønland. Men hvor risikabelt er det at arbejde i bjørneland? Læs også om udkantsgrønland, som er præget af, at bygderne tømmes for indbyggere.
Rapporten indeholder arbejdsgruppens anbefalinger til en strategi for den samlede uddannelse i fremmedsprog i Danmark.
Resultater, nøgletal og case-eksempler for innovationsmiljøerne.
Sandsynligheden for at udvikle nye produkter eller serviceydelser er fire gange højere for virksomheder i innovationsnetværk end for andre virksomheder, viser det nyeste regnskab på engelsk.
Virksomheder, der deltager i innovationsnetværk, er mere innovative og tjener flere penge end andre. Det dokumenteres i en ny rapport, som gør brug af de mest avancerede beregningsmetoder, der findes.
Et godt dansk innovationssystem skal sikre, at danske virksomheder kan forske og udvikle sig til øget produktivitet og vækst. En ny publikation giver indblik i, hvordan innovationssystemet i Danmark er skruet sammen, hvorfor det virker og hvad virksomhedernes erfaringer er med at bruge det.
Økonomiske effekter af international forsknings og innovations samarbejde
Erhvervslivets investeringer i forskning, udvikling og innovation 2011.
Oversigt over bevillinger givet af Det Strategiske Forskningsråd 2008-2009
UBST har i samarbejde med PricewaterhouseCoopers udarbejdet en rapport om universiteternes administrative udgifter.
Små og mellemstore virksomheder har brug for lettere og billigere adgang til forskningsartikler, patentinformation, videnskabelige og tekniske standarder, teknisk information og markedsinformation.
Rapporten kommer med forslag til, hvordan flere små og mellemstore virksomheder i højere grad kan drage nytte af ny viden.
Tilsynsmøde d. 23. marts 2011.
Det Strategiske Forskningsråd har sammen med Rådet for Teknologi og Innovation fået udarbejdet en analyse af sammenhængen mellem forskning, innovation og offshoring.
Inspirerende caseberetninger om højtuddannede i danske virksomheder i Forsknings- og Innovationsstyrelsen avisindstik, der også beskriver diverse analyser, der dokumenterer effekten af at ansætte højtuddannede.
Universiteternes opfyldelse af lov om gennemsigtighed og åbenhed. Status 2009-2010.
Tilsynsmøde d. 26. januar 2011.
Sunde kyllinger, kvinder i job og grønne el-løsninger. Det er de gode historier om FP7 i dette nummer af EU-INFORMATION, hvor en direktør, en professor og en forskningschef fortæller om deres erfaringer med internationalt forskningssamarbejde. Læs også om EUopSTART, der samler fire ordninger i én.
Årsrapporten har til formål at informere Videnskabsministeriet, Rigsrevisionen og Finansministeriet om styrelsens faglige og økonomiske resultater.
I Årsrapport 2010 beskriver og vurderer den tidligere Universitets- og Bygningsstyrelse den faglige opgaveløsning i relation til primært eksternt fastsatte mål, ligesom der redegøres for de regnskabsmæssige resultater.
I redegørelsen om akkrediteringssystemet gennemgås de hidtidige erfaringer med akkreditering på de videregående uddannelser.
Den danske roadmap for forskningsinfrastruktur præsenterer et samlet og prioriteret katalog over de nationale behov for forskningsinfrastruktur på kort sigt og angiver en strategisk retning for de kommende års nationale indsats på området.
Tilsynsmøde den 6. december 2010.
Status for udviklingen på uddannelserne samt redegørelse for de to strategiområder rådet har til hensigt at behandle i 2011 og afgive anbefalinger indenfor
Tilsynsmøde den 9. februar 2011.
Her kan du læse Open Access Udvalgets 16 anbefalinger til implementering af Open Access i Danmark.
Her kan du læse mere om Det Frie Forskningsråd og det arbejde, rådet udfører.
Handlinger tilknyttet webside