Fremme af offentligt/private partnerskaber inden for bioteknologisk innovation med henblik på at skabe det rette økosystem, der sikrer udvikling af og vedligeholdelse af den bioteknologiske underskov med det formål at opnå kommercialisering af bioteknologiske opfindelser.
Et højteknologisk samfund med innovationskapacitet
Til forudsætningerne for at bevare produktion hos danske SMV’er hører udvikling og implementering af robotteknologiske løsninger, som er let programmerbare, billige i indkøb og som kan indgå i vidt forskellige produktionsmiljøer.
Forslaget omfatter udviklings- og innovationsaktiviteter inden for Avanceret Produktion. Aktiviteten adresserer den udfordring, der eksisterer i forhold til at øge virksomhedernes konkurrenceevne samt fastholde og styrke beskæftigelsen i fremstillingsindustrien
Der er et globalt milliard €-marked for at levere højteknologiske services og komponenter til opbygning og drift af store internationale forskningsfaciliteter (Big Science). Med placeringen af European Spallation Source (ESS) i Øresundsregionen står Danmark med unikke muligheder.
Digitale informationsløsninger indeholder store potentialer til på en og samme tid at højne kvalitet og tilgængelighed af information for borgerne og samtidig frisætte offentlige ressourcer. Denne vej er allerede betrådt, men der er muligheder for at nå langt større resultater.
Trykte medier er som branche et godt eksempel på, hvordan aktuelle forandringer i verdensøkonomien sætter en branche under pres. En løsning er at udvikle nye måder at tænke forretningsmodeller, hvor innovative samarbejder baner vejen foran branchen kan bibeholde og udbygge sin position.
En fokuseret innovationsindsats inden for bygge-og anlægssektoren vil give et væsentligt bidrag til at nå de politiske målsætninger om reduktion af energi og CO2.
Med energiaftalen og de kommende EU-krav til bæredygtighed i byggeriet, som skal inkludere miljøkrav, sociale krav og økonomiske krav, stilles byggeriets parter over for store udfordringer, men også over for store muligheder.
Design kan spille en nøglerolle i udviklingen af øget bæredygtighed inden for modeindustrien. Der er brug for at udvikle nye forretningsmodeller, hvor små og mellemstore virksomheder ud over at sælge produkter lærer også at sælge services og systemer, der adresserer miljøudfordringen.
Formålet med projektet er at skabe basis for udvikling og national produktion af integrerede og intelligente ”systemleverancer” indenfor byggeriet med fokus på løsninger, der møder kriterier for både miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed.
En fokuseret innovationsindsats indenfor bygge- og anlægssektoren skal sikre det størst mulige udbytte af samfundets investeringer indenfor energirenovering, infrastruktur og sygehuse.
Erhvervslivet, specielt fødevaresektoren, har en række ideer til nye anvendelser af imaging der kan forbedre deres konkurrenceevne, og formålet med det foreslåede projekt er at skabe et industrielt imaging-center der hurtigt og effektiv kan omsætte disse ideer til produkter.
Der bør på dansk jord igangsættes årlige internationale innovationscamps, hvor der er fokus på teknologiens sidste nye muligheder og udfordringer.
Alt for længe har mantraet været: ”Mere innovation og en højere produktivitet vil sikre vores velfærd”. Men vi sikrer hverken den hjemlige produktion eller høster udbyttet af det offentliges innovationsmidler, hvis der ikke gøres noget radikalt ved evnen til service- og produktudvikling.
Indsatsen skal drive Danmarks eksisterende base af veldesignede og "kvalitetsbårne" designprodukter i bredest forstand – uden elektronik, sensorer og kommunikation – mod nye og mere avancerede design-rum, hvor "intelligens" og højteknologi i langt højere grad indbygges.
’Lydoptagelse og reproduktion’ er en af de danske styrkepositioner, som Netværk for Dansk Lydteknologi har identificeret. Analyser viser dog, at knowhow om transducerproduktion i vidt omfang forsvinder til udlandet.
Dette indspil har til formål at støtte dansk erhvervslivs evne til at omstille sig til at udvikle fremtidens datadrevne og forbundne produkter med speciel fokus på integration af apps, cloud opkobling, sensorer og trådløse kommunikations teknologier.
Målet er at styrke den danske computerspilsindustri væsentligt og skabe en egentlig klynge inden for denne sektor.
Udvikling af en digitaliseret, automatiseret og kompetenceorienteret dansk produktion. Det sker gennem teknologiudvikling, der tager højde for en dansk tilgang til produktion og vores fortrin i konkurrencen, hvor teknologien bliver tilpasset til mindre og mellemstore danske virksomheder.
Der foreslås en satsning for at gøre Danmark førende i forhold til udvikling, test, anvendelse og eksport af intelligente IKT-løsninger, baseret på fx cloud computing, ”machine-to-machine communication” og Big Data, herunder åbne offentlige data.
Mængden af data og relationer, der gøres tilgængelig er massivt stigende. Eksisterende og klassiske kultur- og medieprodukter digitaliseres, arkiveres og gøres frit tilgængelige i store arkiver. Hvorledes disse kan fostre innovative løsninger og produkter er i mindre grad udforsket.
Der ligger i ”big data” et stort potentiale for at udvikle smarte løsninger, der fremmer grøn vækst, innovation og livskvalitet i byerne. Potentialet kan løftes gennem udviklingen af en digital infrastruktur, der sikrer udbredelse og tilgæn-gelighed af data
Digitalisering spiller en stor rolle i produktionen og brugen af kultur. Men den teknologiske udvikling tager kun i begrænset omfang bestik af den viden, som findes om brugssiden. Der mangler en klarere kobling mellem IT-udvikling og viden om, hvordan teknologierne griber ind i brugen af kultur.
Danmark som international trendsætter i brugen af teknologiske og digitale løsninger inden for e- og detailhandlen
Målet med denne satsning er, at udvikle og implementere værktøjer og teknologiske løsninger i mejeribruget, som kan føre til en mere effektiv produktion med mindst mulig miljøbelastning.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foreslår, at der udvikles og implementeres en elektronisk datahub for en række komplicerede tjenesteydelser.
Mode er den største enkeltaktør indenfor de kreative industrier med en eksport på 25 mia. kr. i 2011 og en vækstrate på 13,4%. For at fremtidssikre dansk mode- og tekstildesign skal der arbejdes mere ressourceeffektivt og etisk ansvarligt. Projektet foreslår en didaktisk indsats.
Human Centered Automation & Manufacturing (HCAM) handler om at finde metoder til bedre at udnytte den automation, teknologi og organisering der allerede findes. Hypotesen er, at der findes et uudnyttet potentiale i at se på teknologi, ikke-teknologiske forhold og organisering som et samlet hele.
Danmark bør satse på et samfundspartnerskab om innnovation mellem store og små virksomheder, som et centralt element i ambitionen om at forblive et højteknologisk samfund med innovationskapacitet.
Det er målet at styrke Danmarks fundament i den globale konkurrence om produktionsarbejdspladserne. Omdrejningspunktet skal være en øget og mere sammenhængende indsats inden for uddannelse, forskning og innovation på området.
Handlinger tilknyttet webside