Professionshøjskolen University College Nordjylland er nu blandt hele ni danske uddannelsesinstitutioner, der indgår i en række ’Europæiske Universiteter’. Danske videregående uddannelser er således med helt i front, når det gælder internationale ambitioner.
Nyheder
Tidligere i år nåede EU-programmet Erasmus+ en milepæl med mere end 15 millioner deltagere i læringsmobilitet siden 1987. Med offentlig adgang til statistik og visuelle fremstillinger af data kan alle interesserede få adgang til faktuel viden om Erasmus+.
Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps styrker internationale kompetencer og personlige færdigheder, men fremmer også det internationale miljø på involverede uddannelsesinstitutioner og i organisationer. Det viser to nye nationale rapporter om EU-programmerne og deres effekter.
VIA University College er netop føjet til rækken af danske videregående uddannelsesinstitutioner, der indgår som partnere i en række ’Europæiske Universiteter’. Med det nye partnerskab følger 14,4 millioner euro over en fireårig periode.
Fire danske institutioner skal bidrage til at styrke målsætninger og praksis for læreruddannelser og professionsudvikling i Europa gennem deltagelse i internationale partnerskaber.
Europa-Kommissionen har netop udpeget Syddansk Universitet til at indgå i et partnerskab med otte andre europæiske universiteter som en del af de såkaldte ’Europæiske Universiteter’. Alliancen vil modtage op til 14,4 millioner euro over en fireårig periode.
Kender du unge, der gerne vil have mulighed for at lære, dele deres visioner med andre, møde folk og involvere sig i aktiviteter i hele Europa? Så fortæl dem om Det europæiske år for unge! EU har besluttet at dedikere 2022 til den unge generation, dens visioner og de spørgsmål, der optager den mest.
Hvad er klimaaftryk og klimavenlig mad? De spørgsmål følte en grønlandsk 9. klasse sig ret sikre på. Men i denne uge mødte de for første gang deres jævnaldrende projektpartnere i et EU-projekt om klimavenlig mad. Og i hverken Sverige eller Frankrig er det altså ”eco-friendly” at spise meget kød.
Det nye program for Erasmus+ 2021-2027 er lanceret. Med programmet følger 33,9 millioner euro i 2021, som danske institutioner og organisationer kan ansøge om til internationalt uddannelsessamarbejde.
Afventer du nyt om den kommende programperiode for EU’s uddannelsesprogram Erasmus+? Tilskudsmuligheder? Ansøgningsfrister i 2021? Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til en række informationsmøder, som du allerede nu kan sætte i kalenderen.
Europa-Kommissionen har meldt ud, at der er indgået en politisk aftale om det nye program for Erasmus+ 2021-2027. Med et budget på over 26 milliarder euro vil det nye program være mere inkluderende og internationalt, men også mere digitalt og grønnere.
Emilie Qvist Kjærgaard fra Hotel- og Restaurantskolen har været i USA og leveret årets bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Sammen med andre erhvervsskoleelever er hun med til at inspirere og øge kendskabet til mulighederne for praktik i udlandet.
Siden foråret er antallet af elever fra erhvervsskolerne på Erasmus+-ophold i udlandet styrtdykket. Med det nuværende smittetryk i Europa er der ikke udsigt til, at det billede ændrer sig væsentligt i den nærmeste tid. Men ikke alle elever vælger at blive hjemme.
Igen i 2020 er det lykkedes en række danske videregående uddannelsesinstitutioner at få del i at videreføre eller opstarte et Erasmus Mundus-studieprogram. 5 ud af de i alt 40 bevilgede projekter i 2020 har en dansk partner eller associeret partner.
Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og Copenhagen Business School er nu føjet til rækken af danske videregående uddannelsesinstitutioner, der indgår som partnere i en række nye Europæiske Universiteter.
Université de Lille søger danskunderviser til tidsbegrænset stilling fra september 2020
Stigende antal studerende, der tager på udvekslingsophold med Erasmus+, får alle deres udenlandske uddannelsesaktiviteter godkendt, når de er hjemme igen. Men der er stadig plads til forbedring. Det viser en ny undersøgelse af mere end 60.000 udvekslingsophold fra Danmark og fire andre lande.
Fra Vancouver i vest til Shanghai i øst. Danske lektorer er i årtier blevet sendt ud i verden for at undervise udenlandske studerende i det danske sprog samt vores kultur- og samfundsforhold. Underviserne indstilles af Lektoratsudvalget, som netop har fået to nye medlemmer.
Osaka Universitet i Japan søger underviser i dansk fra april 2020.
Københavns Universitet og Aalborg Universitet bliver en del af et nyt samarbejde i 17 nye Europæiske Universiteter, som skal være drivkraft bag et styrket samarbejde om forskning og uddannelse i Europa.
Skyd en 3-minutters film, eller skriv en god historie om dit praktikophold i udlandet og deltag i Styrelsen for Forskning og Uddannelses PIU-konkurrence. Der er præmier på op til 7.000 kroner til de bedste historier og film.
Danske skoler vil i stigende grad samarbejde om udvekslingsprojekter med skoler i Tyskland, Frankrig eller Spanien. Ved ansøgningsrunden i marts for tilskud til europæiske partnerskaber mellem skoler har Styrelsen for Forskning og Uddannelse modtaget dobbelt så mange ansøgninger som sidste år.
Tre universiteter i henholdsvis Beijing, Beograd og Wien har hver en ledig stilling som underviser i dansk fra efteråret 2019.
Du kan nu søge tre ledige stillinger som danskunderviser på udenlandske universiteter i henholdsvis Gdansk, Milano og Tartu.
Ved 2019’s første ansøgningsrunde til Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps har i alt 190 projekter søgt om tilskud for 30,8 millioner euro.
I dag nåede Ministerrådet til politisk enighed om forslaget til det kommende Erasmus+ program.
Styrelsen for Forskning og Uddannelse søger eksterne evaluatorer til at vurdere projektansøgninger og afrapporteringer inden for EU-programmerne Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps i perioden 2019-2020.
Europa-Kommissionen har offentliggjort sit forslag til det kommende Erasmus program (2021-2027) og lægger op til at fordoble budgettet – fra 14,7 til 30 milliarder euro.
Et Erasmus+ strategisk partnerskab er en god mulighed for at udvikle et uddannelsesfagligt område i samarbejde med partnere i andre europæiske lande. I alt har 91 danske institutioner søgt om et strategisk partnerskab ved ansøgningsrunden i marts 2018.
Vil du undervise i dansk på et udenlandsk universitet? Så er det nu, du skal søge, for Lektoratsordningen mangler tre nye sendelektorer – i Bulgarien, Holland og Frankrig.
Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt Erasmus+ projekter for 236 millioner kroner i 2018’s første ansøgningsrunde.
Erasmus+ fungerer godt. Det er konklusionen i Europa-Kommissionens midtvejsevaluering af programmet. Fra 2014-2016 har 1,8 millioner mennesker deltaget i mobilitetsaktiviteter, og flere end 240.000 organisationer har været involveret i et samarbejdsprojekt.
Europa-Kommissionen efterspørger input fra interessenter til at udforme et ’European Education Area’ – uddannelsesområdets pendant til 'European Research Area' (ERA). Svar inden 19. februar 2018.
Europa-Kommissionen har lige nu åbne høringer om de kommende programmer (fra 2020) for uddannelse og forskning. Så hvis du har en mening om efterfølgerne til Erasmus+ og Horizon 2020-programmerne, så er det nu, at du eller din organisation skal komme med dem. Høringsfrist: 8. marts 2018.
Flere end én million besøgende klikker hvert år på hjemmesiden Study in Denmark for at finde information om uddannelsesmuligheder i Danmark. Et nyt design på hjemmesiden gør det endnu nemmere for udenlandske studerende at finde svar på deres spørgsmål.
Danske lektorer i udlandet spiller en vigtig rolle for at udbrede et internationalt kendskab til dansk sprog og kultur. Islands Universitet (Háskóli Íslands) søger en ny lektor i dansk sprog. Ansøgningsfristen er den 22. december 2017
Flere og flere elever rejser ud i verden under deres erhvervsuddannelse. Særligt er der fremgang blandt elever på landbrugsuddannelser og den pædagogiske assistentuddannelse, som i højere grad er begyndt at kigge til udlandet for inspiration.
Elever fra Roskilde Tekniske Skole og NEXT Uddannelse København har fået prisen for bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Deres personlige beretninger om at rejse ud i verden for at blive klogere skal inspirere andre unge til at rejse ud.
I 2017 deltog 3115 nordiske og baltiske institutioner og organisationer i uddannelsesprojekter med det populære Nordplus program. Nordisk Råd har d. 2. november 2017 godkendt, at programmet fortsætter frem til 2022 med en pulje på mere end 47 millioner kroner til nordiske og baltiske ansøgere.
Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til konference om europæisk uddannelsessamarbejde med Erasmus+ i de danske institutioner. På konferencen sættes der fokus på effekterne af Erasmus+ og fremtidsperspektiver for det populære uddannelsesprogram. Det er gratis at deltage.
Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer får nu deres egen indgang til viden om Erasmus+. De nye indgange skal gøre det nemmere at få overblik over det europæiske uddannelsessamarbejdes mange muligheder.
Nordisk Ministerråds uddannelsesprogram Nordplus uddeler mere end 10 millioner euro til uddannelsesprojekter i de nordiske og baltiske lande. I alt har 403 institutioner og organisationer modtaget støtte til projekter om udveksling og samarbejde.
Danske institutioner og organisationer modtager 15,9 millioner euro til at igangsætte 162 nye projekter om udlandsophold for elever, studerende, unge, undervisere og medarbejdere. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har netop offentliggjort resultatet af første Erasmus+-ansøgningsrunde i 2017.
Elever fra fire danske erhvervsskoler er udvalgt som danske ambassadører for et nyt europæisk initiativ, der skal motivere flere elever i erhvervsuddannelserne til at tage et studie- eller praktikophold i udlandet.
Fra entreprenørskab og kreativitet til social inklusion. Emnerne spænder vidt i ansøgningerne fra danske ungdomsorganisationer, der søger om tilskud til udveksling og projekter gennem Erasmus+. Antallet af ansøgninger er steget med 17 procent i forhold til samme ansøgningsrunde sidste år.
Skyd en lille film eller skriv en god historie om dit praktikophold i udlandet og deltag i Styrelsen for Forskning og Uddannelses konkurrence. Der er præmier på op til 7000 kroner til de bedste historier.
Uddannelses- og Forskningsministeriet og det kinesiske undervisningsministerium har indgået en samarbejdsaftale om udveksling af studerende på de videregående uddannelser. Studerende fra begge lande får nu muligheder for at dygtiggøre sig og hente ny viden med hjem.
Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om mere end 16,5 millioner euro i tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde. Det skal blandt andet styrke elevers evner inden for it, entreprenørskab i undervisningen på videregående uddannelser og inklusionsprojekter blandt unge.
En 24-timers workshop, en temaaften og fællesspisning for unge og politikere. Dette er nogle af de arrangementer, man kan opleve i løbet af Den Europæiske Ungdomsuge, hvor der sættes fokus på unges sociale engagement og interesse for EU´s ungdomspolitik. Det sker den 1.-7. maj 2017.
Fem universiteter i Frankrig, Italien, Serbien og Spanien har hver en ledig stilling som underviser i dansk med start i efteråret 2017.
Over 2.000 studerende læser aktuelt dansk som hoved- eller bifag på et universitet i udlandet. Det er muligt, fordi danske undervisere gennem 80 år er rejst ud i verden for at udbrede kendskabet til dansk sprog, kultur og samfundsforhold gennem Lektoratsordningen.
To universiteter i Vancouver og Vilnius har hver en ledig stilling som underviser i dansk med start i efteråret 2017.
Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om rekordmange penge til at sende elever, studerende og undervisere på udlandsophold i Europa. Ved årets første Erasmus+-ansøgningsrunde har de søgt for mere end 25 millioner euro. Det er en stigning på 12 procent sammenlignet med 2016.
EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ har siden 1987 givet danske elever, studerende, medarbejdere og undervisere mulighed for et ophold i udlandet. Programmets formål er at styrke læring på tværs af europæiske landegrænser. Et udlandsophold er inspirerende og dannende, mener Søren Pind.
Universitetet i Freiburg i Tyskland har en ledig deltidsstilling som underviser i dansk med start til april 2017.
I 2017 kan danske uddannelsesinstitutioner og organisationer søge Erasmus+ om tilskud for millioner af euro til udvekslingsophold, praktikophold og undervisningsophold for elever, studerende og ansatte - eller til europæiske samarbejdsprojekter om uddannelse.
Et praktikophold i udlandet sætter spor fagligt og personligt. Det fortæller elever fra Aarhus Tech og NEXT Uddannelse København, der har vundet dette års konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet gennem PIU-ordningen.
Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til konference om europæisk uddannelsessamarbejde i de danske uddannelsesinstitutioner. Konferencen åbnes af uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, og det er gratis at deltage.
Khaled Ksibe har modtaget den Europæiske Sprogpris 2016 for projektet Danskundervisning på Arabisk med Khaled. Iværksætteren blev hædret for sin innovative og brugervenlige tilgang til sprogundervisning via YouTube.
Flere dagtilbud skal deltage i det europæiske uddannelsesarbejde til gavn for børnene, institutionen og det pædagogiske personale. Det er målet med en ny kampagne, som Erasmus+ og Styrelsen for Videregående Uddannelser skyder i gang på Facebook og ufm.dk.
Er du engageret i nordisk og europæisk uddannelsessamarbejde? Vil du være opdateret fagligt om internationalisering i uddannelsesinstitutioner og organisationer? På en ny LinkedIn side kan du fremover få nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases.
Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog? Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2016.
Hvert år tager flere end tusinde studerende i de videregående uddannelser i praktik i udlandet med tilskud fra Erasmus+. En ny onlinepublikation fortæller om mulighederne for de studerende og giver inspiration til det europæiske uddannelsesarbejde på institutionerne.
I år tilbyder seks forskellige højskoler og videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark sommersprogkurser for udenlandske studerende, og der er rift om pladserne. Institutionerne har modtaget 39 procent flere ansøgninger end i 2015.
Antallet af ansøgninger om tilskud til europæiske projekter inden for ungdomsområdet er steget med 47 procent i forhold til samme ansøgningsrunde i 2015. Ungdomsskoler har stort udbytte af tilskud til projekter hjemme og til udvekslinger i Europa.
Uddannelses- og Forskningsministeriet og det koreanske uddannelsesministerium har underskrevet en samarbejdsaftale om udveksling af studerende på de videregående uddannelser. Med aftalen får studerende fra begge lande nye muligheder for at dygtiggøre sig og hente ny viden med hjem.
80 danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har i år søgt om tilskud for i alt 17,1 millioner euro til strategiske samarbejdsprojekter gennem Erasmus+.
Universitetet i Caen i Frankrig har en ledig stilling som underviser i dansk med start september 2016.
Interessen for at deltage i uddannelsessamarbejde i de nordiske og baltiske lande stiger. I år har uddannelsesinstitutioner i Norden og Baltikum samlet søgt om 29,7 millioner euro i tilskud fra Nordisk Ministerråds Uddannelsesprogram Nordplus. Det er en stigning på 18 procent sammenlignet med 2015.
Tre universiteter i henholdsvis Gdansk, London og Tartu har hver en ledig stilling som underviser i dansk fra efteråret 2016.
Flere danske uddannelsesinstitutioner og organisationer vil sende elever, studerende og undervisere på studie-, praktik- eller uddannelsesophold i Europa. Ved årets første ansøgningsrunde om tilskud til udlandsophold gennem Erasmus+ har de søgt for mere end 22,5 millioner euro.
Tre universiteter i Austin, Seattle og Shanghai har hver en ledig stilling som underviser i dansk med start i efteråret 2016.
Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har taget godt imod EU’s nye uddannelsesprogram Erasmus+. I programmets første år rejste 10.873 danske elever, studerende og undervisere ud i Europa for at dygtiggøre sig og hente ny viden.
Elever på erhvervsskolen Kold College i Odense forbereder sig til det globale arbejdsmarked gennem studie- og praktikophold i udlandet.
Har din institution eller organisation planer om at deltage i et europæisk uddannelsesprojekt i 2016, er det nu, I skal fatte pennen. Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til skriveseminar, så I kan skrive en bedre ansøgning om tilskud fra Erasmus+.
Der er udstedt over 50 millioner Europass CV’er i Europa, siden Europa-Kommissionen lancerede værktøjet i 2005. I Danmark blev 10-års jubilæet for Europass markeret med et seminar for nyuddannede akademikere om karrieremuligheder i udlandet.
I 2016 kan danske uddannelsesinstitutioner og organisationer søge Erasmus+ om tilskud for millioner af euro til udvekslings-, praktik- og undervisningsophold for elever, studerende og ansatte - eller til europæiske samarbejdsprojekter om uddannelse. Ansøgningsfristen nærmer sig.
Elever på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg og fra Københavns Tekniske Skole vinder førstepræmien i en konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Målet med konkurrencen er at øge kendskabet til mulighederne for praktik i udlandet blandt elever i erhvervsuddannelserne.
Hjemme er godt, men uden for Danmarks grænser findes en stor verden fuld af muligheder for at studere, netværke og blive klogere. Uddannelses - og forskningsministeren har et klart budskab til alle studerende: Grib verden, rejs ud og oplev.
Statens Museum for Kunst og Dansk Flygtningehjælp modtog begge Den Europæiske Sprogpris 2015 for to forskellige projekter, der deler et centralt omdrejningspunkt: Sprog som katalysator for social inklusion.
Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til konference om strategisk arbejde med internationalisering i uddannelsesinstitutioner og organisationer. Uddannelses- og forskningsministeren åbner konferencen.
Et praktik- eller studieophold i Norge, Sverige eller Island med Nordplus er i høj kurs blandt studerende på de danske videregående uddannelser. Det viser en ny nordisk rapport om den ind- og udgående mobilitet i studieåret 2013/2014.
En danseworkshop, en rapdebat og et tv-program er nogle af initiativerne, der skal sætte spot på unges deltagelse i arbejdsliv og samfund, når Den Europæiske Ungdomsunge skydes i gang for 7. gang. Det sker fra den 27. april 2015, hvor flere end 100 arrangementer vil finde sted over hele Europa.
Universitetet i Boulder, Colorado søger underviser i dansk med start i efteråret 2015.
På tværs af alle uddannelsessektorer er der bred interesse for at sende studerende og undervisere på udvekslings-, praktik- og uddannelsesophold i Europa. Ved årets første ansøgningsrunde om tilskud til udlandsophold via EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ er der søgt om mere end 21,4 millioner euro.
Vejen til en praktikplads i udlandet for de danske lærerstuderende bliver kortere. En ny europæisk hjemmeside skal hjælpe med at matche studerende og praktikskoler og dermed gøre det nemmere for danske lærerstuderende at finde en praktikplads i udlandet.
To universiteter i Tyskland og Frankrig søger undervisere i dansk med start i efteråret 2015.
27 lande verden over tilbyder stipendier til studieophold og sommerkurser til universitetsstuderende gennem kulturaftaler med Danmark. Ansøgningsfristen for at søge om et stipendium til det kommende studieår nærmer sig.
EU kan spille en større rolle for at få de unge til at deltage aktivt i arbejdsliv og samfund. Det er fokus under Den Europæiske Ungdomsuge 2015. Alle kan være med i løbet af ugen og deltage i debatter, foredrag og arrangementer om unge og EU. Søg tilskud til egne arrangementer allerede nu.
Fire universiteter i Reykjavik, Sankt Petersborg, Prag og Budapest har hver en ledig stilling som underviser i dansk med start i efteråret 2015.
Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer kan i 2015 søge om tilskud for i alt 20,5 millioner euro til udvekslings-, praktik- og undervisningsophold for elever, studerende og ansatte eller til europæiske samarbejdsprojekter om uddannelse. Ansøgningsfristen nærmer sig.
Et ophold i udlandet er en forudsætning for at klare sig på arbejdsmarkedet i dag, men de nye kompetencer skal også sættes i spil herhjemme. Det var holdningen fra to uddannelseseksperter på konferencen om internationalisering og kvalitet i uddannelserne.
Danske journaliststuderende ser Danmark i en international kontekst ved at læse sammen med studerende fra hele verden, og på Tornbjerg Gymnasium har en studerende fra et universitet i Tyskland løftet undervisningsniveauet. Konference sætter fokus på kvalitet og uddannelse.
Flere danske studerende skal tage på studie- og praktikophold i udlandet - og gerne i vækstlande. Det er målet med en ny kampagne med sloganet ”Fagligt udsyn gi’r personlig udvikling”, som Styrelsen for Videregående Uddannelser nu skyder i gang på gribverden.dk, Facebook og Instagram.
To projekter om tosprogede folkeskoleelever og veluddannede kvinder med indvandrerbaggrund modtager Den Europæiske Sprogpris 2014. Projekterne hædres for kobling mellem sprog og social inklusion og nytænkning af sprogindlæring.
Studerende, der har været på studie- eller praktikophold i udlandet, har nemmere ved at få job efter endt uddannelse. Det viser en ny undersøgelse udarbejdet for EU-Kommissionen.
Uddannelsesinstitutioner og organisationer kan nu møde partnere til europæiske samarbejdsprojekter på en række seminarer rundt om i Europa i efteråret.
Tre universiteter i Amsterdam, Moskva og Sankt Petersborg har hver en ledig stilling som underviser i dansk med start vinteren 2015. Ansøgningsfristen er den 8. september 2014.
Danske studerende vælger i stigende grad at tage på udvekslings- og praktikophold i Europa. I 2013 tog ti procent flere studerende end året før på udlandsophold gennem EU’s Erasmus-program.
EU-Kommissionen har besluttet at udsætte ansøgningsrunden om et charter for erhvervsuddannelsesmobilitet til 2015.
Uddannelsesinstitutioner og organisationer i Danmark har søgt om mere end 16,5 millioner euro i tilskud til internationalt samarbejde, der blandt andet skal styrke studerendes evner inden for it, iværksætteri og fremmedsprog.
Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog? Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2014. Ansøgningsfristen er den 1. september 2014.
EU-Kommissionen lancerer en ny webbaseret platform for videndeling på voksen-uddannelsesområdet og efterspørger i den forbindelse input fra sektoren. Den nye platform har til formål at forbedre kvaliteten og udbuddet af voksenuddannelse i Europa og forventes klar i løbet af efteråret 2014.
Årsrapporten 2013 for EU-programmene for Livslang Læring og Aktive Unge er udkommet. Rapporten fortæller om et rekordstort antal ansøgninger i 2013. Styrelsen for Videregående Uddannelser gav tilskud til 703 projekter, svarende til 17,5 millioner euro.
For at kunne deltage i internationale udvekslings- og undervisningsophold skal alle videregående uddannelsesinstitutioner ansøge om et såkaldt Erasmus Charter for Higher Education. Tildeling af charteret skal ses som et kvalitetsstempel af institutionens internationale arbejde.
Interessen for at tage på udveksling, praktik- og undervisningsophold i et andet EU-land er stor på de danske uddannelsesinstitutioner. Ved årets første ansøgningsrunde om tilskud til udlandsophold er det ansøgte tilskudsbeløb steget med 14,6 procent sammenlignet med 2013.
Da ansøgerorganisationer har oplevet vanskeligheder, når de skulle oprette deres organisationer i ”Participant Portal” og dermed få tildelt et såkaldt "PIC-nummer", har Europa-Kommissionen besluttet, at ansøgningsfristen den 17. marts 2014 er udsat til mandag den 24. marts 2014 kl. 12.00 dansk tid.
Europa-Kommissionen indkalder projektforslag til transnationalt samarbejde om innovative politikker inden for undervisning og ungdom. Ansøgningsfrist for foreløbige forslag er den 20. maj 2014.
Ansøgningsfristen for tilskud til udveksling, undervisningsophold og praktikophold gennem Erasmus+ er mandag den 17. marts klokken 12.00.
Arbejder du på ungdomsområdet, og er du interesseret i at indgå i et europæisk samarbejde med andre aktører på ungdomsområdet? Så kan du søge midler fra en central pulje på 3.8 millioner euro under programmet Erasmus+. Ansøgningsfristen er den 17. marts 2014.
Styrelsen for Videregående Uddannelser indkalder nu eksterne evaluatorer til at vurdere ansøgninger til EU’s uddannelsesprogram Erasmus+.
Nyt Erasmus Mundus-opslag giver mulighed for at søge tilskud til samarbejdsprojekter mellem uddannelsesinstitutioner i og uden for Europa. Ansøgningsfristen er den 3. marts 2014.
Profiler dansk forskning via fransk tidsskrift. Alle engelsk-, spansk-, tysk- og fransksprogede artikler kan indsendes, ansøgningsfrist 30.januar 2014
Nu kan du se, hvilke projektforslag der kan søges i 2014 under EU’s nye uddannelsesprogram, Erasmus+ og læse i programvejledningen om, hvordan man ansøger.
Arbejder du i ungdomssektoren, og kunne du tænke dig at styrke den europæiske dimension i dit arbejde og i din organisation? Så er det europæiske Erasmus+:Aktive Unge program måske noget for dig.
Uddannelsesministeren fejrede lanceringen af EU’s nye uddannelsesprogram Erasmus+, der skal få flere danske studerende, undervisere og vejledere til at tage på udlandsophold.
I forbindelse med lanceringen af det nye Erasmus+ program, der træder i kraft 1. januar 2014, offentliggør Styrelsen for Videregående Uddannelser en ny Erasmus+ sektion på fivu.dk med information til potentielle ansøgere om tilskudsmulighederne.
Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til informationsmøder om det nye europæiske rammeprogram Erasmus+, herunder Leonardo da Vinci-programmet for erhvervsuddannelserne.
Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til informationsmøder om det nye Grundtvig-program i Erasmus+ samt om Nordplus Voksen. Der afholdes tre informationsmøder inden jul, i henholdsvis Aarhus, København og Odense.
Arbejder du med grundskoler eller ungdomsuddannelser, og kunne du tænke dig at styrke den europæiske dimension i dit arbejde og på din institution? Så er det europæiske Erasmus+:Comenius-program måske noget for dig.
Handlinger tilknyttet webside