Digitale informationsløsninger indeholder store potentialer til på en og samme tid at højne kvalitet og tilgængelighed af information for borgerne og samtidig frisætte offentlige ressourcer. Denne vej er allerede betrådt, men der er muligheder for at nå langt større resultater.
Digitale muligheder og løsninger
Du kan downloade alle INNO+ indspil, der relaterer sig til tema Digitale muligheder og løsninger her.
Dette indspil har til formål at støtte dansk erhvervslivs evne til at omstille sig til at udvikle fremtidens datadrevne og forbundne produkter med speciel fokus på integration af apps, cloud opkobling, sensorer og trådløse kommunikations teknologier.
Målet er at styrke den danske computerspilsindustri væsentligt og skabe en egentlig klynge inden for denne sektor.
Der foreslås en satsning for at gøre Danmark førende i forhold til udvikling, test, anvendelse og eksport af intelligente IKT-løsninger, baseret på fx cloud computing, ”machine-to-machine communication” og Big Data, herunder åbne offentlige data.
Mængden af data og relationer, der gøres tilgængelig er massivt stigende. Eksisterende og klassiske kultur- og medieprodukter digitaliseres, arkiveres og gøres frit tilgængelige i store arkiver. Hvorledes disse kan fostre innovative løsninger og produkter er i mindre grad udforsket.
Der ligger i ”big data” et stort potentiale for at udvikle smarte løsninger, der fremmer grøn vækst, innovation og livskvalitet i byerne. Potentialet kan løftes gennem udviklingen af en digital infrastruktur, der sikrer udbredelse og tilgæn-gelighed af data
Digitalisering spiller en stor rolle i produktionen og brugen af kultur. Men den teknologiske udvikling tager kun i begrænset omfang bestik af den viden, som findes om brugssiden. Der mangler en klarere kobling mellem IT-udvikling og viden om, hvordan teknologierne griber ind i brugen af kultur.
Danmark som international trendsætter i brugen af teknologiske og digitale løsninger inden for e- og detailhandlen
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen foreslår, at der udvikles og implementeres en elektronisk datahub for en række komplicerede tjenesteydelser.
I den offentlige sektor gennemføres i disse år en mindre revolution med at indføre digital selvbetjening og digital velfærd til borgerne.
Finansrådet vil gennem dette projektet i samarbejde med det offentlige give mulighed for "end-to-end"-digitalisering på et større antal områder ved at udnytte eksisterende erfaringer med og løsninger til datahåndtering til at nytænke og optimere samfundets datastrukturer.
At the same time, the very process of, global interaction and collaboration – today often mediated through Information Technology (IT) – is one of the most difficult and least understood aspects in human interaction.
Ved at udbygge mulighederne for at opsamle, dele, formidle, videreudnytte, videreudbygge, citere, kontrollere og bevare forskningsdata kan forskere forbedre synligheden og værdien af deres forskning
Produktivitetsudvikling i byggeriet er generelt for ringe. Digital teknologi indebærer muligheder for omlægninger, som indebærer store gevinster i produktivitet. Indsatsområdet handler om brug af sammenhængende digitale strukturer i forbindelse med projektering, etablering, drift, renovering mv.
Lyd er et afgørende indholds- og oplevelseselement i digital medieteknologi. En voksende udbredelse og adgang gennem online streaming eller sociale medieplatforme skaber et stort potentiale for vækst.
Lydkvaliteten har pga. teknologiske og kulturelle trends været stærkt nedadgående de sidste mange år. Det influerer og truer det musiske kulturlivs eksistensgrundlag – eks. nye forretningsmodeller, forringede lytteroplevelser m.m.
Frigivelse af Danmarks Grunddata som led i digitaliseringsstrategien giver mulighed for at etablere et spændende nyt offentlig-privat samfundspartnerskab, hvor offentlige myndigheder og private virksomheder i samspil vil sætte turbo på udviklingen af avancerede digitale videnserviceløsninger.
Med udgangspunkt i et socio-teknisk perspektiv og i samarbejde med offentlige og private partnere, ønsker vi at forstå de samfundsmæssige og økonomiske konsekvenser af Open Big Data (OBD) til gavn for samfundet.
Filmskolen vil gerne bidrage til at skabe et miljø hvor der udvikles og opfindes nye, serielle formater, til glæde for den danske film- og mediebranche.
En videreudvikling af samarbejdet mellem Den Danske Filmskole, DR, TV2 og DFI med henblik på at skabe et egentligt innovativt og udviklingsfremmende miljø, som kan udfordre og udforske den serielle dramaproduktion.
Smart udnyttelse af data kan skabe vækst i nye tjenester i det offentlige og som værdiskabelse til produkter fra industrien. Det foreslås at etablere et samfundspartnerskab til at udvikle dette vækst-potentiale.
A digitalized society creates new possibilities for decision making, resource management and short and long-term planning in sectors such as transport, energy, finances and education not only within the public and private sectors.
Det er grundtanken, at ”smarte bygninger” i fremtiden vil danne aktive, ressource- og energieffektive komponenter i byens ”smarte hybernetværk” bestående af fysiske netværk, der understøttes af digitalt netværk og styres af den menneskelige organisering.
Den globale urbanisering udgør et samfundsproblem, der giver et voldsomt pres på byers og regioners infrastrukturer med miljøforandringer som ultimative konsekvenser. Visionen er en IKT-baseret koordinering af hidtidigt uafhængige systemer med henblik på etablering af bæredygtige, ”smarte” regioner.
Vores gode IT forudsætninger samt markante anvendelse af sociale medier giver en base for at afprøve og udvikle nye services til den individualiserede og teknologidrevne udvikling. Indsatsen skal bringe Danmark i front inden for teknologier til selvmonitoring.
Med E-/Retail Innovation Lab skabes et unikt oplevelsesmekka, så Danmark bli-ver first-mover i at stimulere salg via oplevelser med it og ny teknologi.
Handlinger tilknyttet webside