Gå til indhold

Et højteknologisk samfund med innovationskapacitet

Vision om et højteknologisk samfund med innovationskapacitet, hvor strategiske vækstteknologier, digitale løsninger og nye produktionssystemer styrker produktivitet og skaber grundlag for nye teknologibaserede svar på store samfundsudfordringer.
Viser 1-90 af 107 resultater
Avanceret automatisering af virksomheder

Til forudsætningerne for at bevare produktion hos danske SMV’er hører udvikling og implementering af robotteknologiske løsninger, som er let programmerbare, billige i indkøb og som kan indgå i vidt forskellige produktionsmiljøer.

Avanceret Produktion

Forslaget omfatter udviklings- og innovationsaktiviteter inden for Avanceret Produktion. Aktiviteten adresserer den udfordring, der eksisterer i forhold til at øge virksomhedernes konkurrenceevne samt fastholde og styrke beskæftigelsen i fremstillingsindustrien

Borgernære Informationsløsninger (Digitale Relationer)

Digitale informationsløsninger indeholder store potentialer til på en og samme tid at højne kvalitet og tilgængelighed af information for borgerne og samtidig frisætte offentlige ressourcer. Denne vej er allerede betrådt, men der er muligheder for at nå langt større resultater.

Byggeri og anlæg som vækstdynamo

En fokuseret innovationsindsats inden for bygge-og anlægssektoren vil give et væsentligt bidrag til at nå de politiske målsætninger om reduktion af energi og CO2.

Bæredygtig bygningsrenovering

Med energiaftalen og de kommende EU-krav til bæredygtighed i byggeriet, som skal inkludere miljøkrav, sociale krav og økonomiske krav, stilles byggeriets parter over for store udfordringer, men også over for store muligheder.

Bæredygtighed som løftestang for vækst inden for modebranchen

Design kan spille en nøglerolle i udviklingen af øget bæredygtighed inden for modeindustrien. Der er brug for at udvikle nye forretningsmodeller, hvor små og mellemstore virksomheder ud over at sælge produkter lærer også at sælge services og systemer, der adresserer miljøudfordringen.

Bæredygtigt byggeri som afsæt for industriel økologi

Formålet med projektet er at skabe basis for udvikling og national produktion af integrerede og intelligente ”systemleverancer” indenfor byggeriet med fokus på løsninger, der møder kriterier for både miljømæssig, økonomisk og social bæredygtighed.

Bæredygtigt og effektivt byggeri

En fokuseret innovationsindsats indenfor bygge- og anlægssektoren skal sikre det størst mulige udbytte af samfundets investeringer indenfor energirenovering, infrastruktur og sygehuse.

Center for industriel imaging

Erhvervslivet, specielt fødevaresektoren, har en række ideer til nye anvendelser af imaging der kan forbedre deres konkurrenceevne, og formålet med det foreslåede projekt er at skabe et industrielt imaging-center der hurtigt og effektiv kan omsætte disse ideer til produkter.

Danmark – verdens førende sted for service- og produktudvikling

Alt for længe har mantraet været: ”Mere innovation og en højere produktivitet vil sikre vores velfærd”. Men vi sikrer hverken den hjemlige produktion eller høster udbyttet af det offentliges innovationsmidler, hvis der ikke gøres noget radikalt ved evnen til service- og produktudvikling.

Dansk Transducercenter

’Lydoptagelse og reproduktion’ er en af de danske styrkepositioner, som Netværk for Dansk Lydteknologi har identificeret. Analyser viser dog, at knowhow om transducerproduktion i vidt omfang forsvinder til udlandet.

Den digitale virksomhed – fleksibel automation

Udvikling af en digitaliseret, automatiseret og kompetenceorienteret dansk produktion. Det sker gennem teknologiudvikling, der tager højde for en dansk tilgang til produktion og vores fortrin i konkurrencen, hvor teknologien bliver tilpasset til mindre og mellemstore danske virksomheder.

Det Smarte Danmark 2020

Der foreslås en satsning for at gøre Danmark førende i forhold til udvikling, test, anvendelse og eksport af intelligente IKT-løsninger, baseret på fx cloud computing, ”machine-to-machine communication” og Big Data, herunder åbne offentlige data.

Digital infrastruktur for ”Smart Cities”

Der ligger i ”big data” et stort potentiale for at udvikle smarte løsninger, der fremmer grøn vækst, innovation og livskvalitet i byerne. Potentialet kan løftes gennem udviklingen af en digital infrastruktur, der sikrer udbredelse og tilgæn-gelighed af data

Digitale løsninger i kulturen

Digitalisering spiller en stor rolle i produktionen og brugen af kultur. Men den teknologiske udvikling tager kun i begrænset omfang bestik af den viden, som findes om brugssiden. Der mangler en klarere kobling mellem IT-udvikling og viden om, hvordan teknologierne griber ind i brugen af kultur.

E-/Retail Innovation Lab

Danmark som international trendsætter i brugen af teknologiske og digitale løsninger inden for e- og detailhandlen

Effektiv produktion

Målet med denne satsning er, at udvikle og implementere værktøjer og teknologiske løsninger i mejeribruget, som kan føre til en mere effektiv produktion med mindst mulig miljøbelastning.

En didaktisk indsats for bæredygtig mode

Mode er den største enkeltaktør indenfor de kreative industrier med en eksport på 25 mia. kr. i 2011 og en vækstrate på 13,4%. For at fremtidssikre dansk mode- og tekstildesign skal der arbejdes mere ressourceeffektivt og etisk ansvarligt. Projektet foreslår en didaktisk indsats.

Flere produktionsarbejdspladser i Danmark

Det er målet at styrke Danmarks fundament i den globale konkurrence om produktionsarbejdspladserne. Omdrejningspunktet skal være en øget og mere sammenhængende indsats inden for uddannelse, forskning og innovation på området.

FLEXFOOD – en ny option for dansk forædlingsindustri

Stigende velstand og befolkning, samt global konkurrence resulterer i et pres på forædlingsindustrien. Danske styrker, viden og kompetencer kan medvirke til at løfte denne sektor gennem en kraftig forøgelse af brugen af sensor- og robotteknologi.

Fra analog til digital borger

I den offentlige sektor gennemføres i disse år en mindre revolution med at indføre digital selvbetjening og digital velfærd til borgerne.

Fremtidens digitale datastruktur og registre

Finansrådet vil gennem dette projektet i samarbejde med det offentlige give mulighed for "end-to-end"-digitalisering på et større antal områder ved at udnytte eksisterende erfaringer med og løsninger til datahåndtering til at nytænke og optimere samfundets datastrukturer.

Fremtidens digitale infrastruktur

Et velfungerende kommunikationsnet, der f.eks. tilbyder Internet-tjenester er vitalt for et samfunds videre udvikling. Geografiske egne, der ikke er tilstrækkelig godt dækket ind, bliver bremset i udviklingen og ofte affolket. Teknologier bør kombineres i fremtidens digitale infrastruktur.

Fuldskala produktionsløsninger

Den internationale konkurrence kræver et forbedret og omkostningseffektivt produktions – og procesapparat. Ny viden og nye teknologier er forudsætninger for at løse de udfordringer, der knytter sig til fuldskala produktion.

Galileo og GMES - Anvendelse af ruminfrastruktur

Galileo og GMES vil som internationale ruminfrastrukturer muliggøre en række kommercielt interessante anvendelsesmuligheder – særligt i kombination med hinanden og eventuelt også med integreret satellitkommunikation.

Global Interaction

At the same time, the very process of, global interaction and collaboration – today often mediated through Information Technology (IT) – is one of the most difficult and least understood aspects in human interaction.

Grønlands mineralske ressourcer

Grønland rummer en række mineralske råstoffer bl.a. en række sjældne grundstoffer i usædvanlig høje koncentrationer og i nogle tilfælde meget store tonnager. Verdens opmærksomhed retter sig mod den arktiske region, hvilket giver nye muligheder for den grønlandske samfundsøkonomi

Humancentreret robotik

De senere år har vi set en kraftig vækst af, og interesse i, robotteknologier. Særligt har vi set en bevægelse mod sociale robotter, dvs. robotter, der i modsætning til industri- og landbrugsrobotter er designet til tæt interaktion med mennesker, ofte i hverdagssituationer.

Individualisering igennem lyd

Fremtidens produkter kendetegnes ikke bare af en øget teknologikonvergens – men også af krav om øget individualisering af produkter. En fokuseret innovationsindsats med sigte på at forbedre konkurrenceevnen i en strategisk, eksportorienteret industrisektor.

Industriel imaging

Imaging-udstyr producerer billeder af hvordan det indre af komponenter og materialer ser ud – i tre dimensioner og ofte i realtid. Takket være nye teknologiske landvindinger oplever området en stærk vækst i disse år.

Innovation af Forretningsmodeller i en National Kontekst (iFink)

Acceleration af omstilling fra produkt til værdiskabende løsninger: Det er målet at accelerere transformation af dansk erhverv fra produkt- til løsningssamfund, sådan at danske virksomheder tilbyder flere løsninger og dermed sikrer danske arbejdspladser og konkurrenceevne.

Innovativ lægemiddelproduktion

Udvikling af innovativ lægemiddelproduktion via en satsning på kontinuert produktionsteknologi kan bidrage til bedre procesøkonomi, øget kvalitet, mindre miljøbelastning og øget sikkerhed i forbindelse med produktion af både kemiske (små molekyler) og biologiske (store molekyler) lægemidler.

Innovativ nanoteknologi

Det er alment anerkendt at globale udfordringer såsom energi, miljø, sundhed, fødevarer, knaphed på vand, mineraler etc. fordrer nytænkning med en interdisciplinær tilgang. Nanoteknologier er indbegrebet af tværvidenskabelige ”key enabling technologies” med et kolossalt innovationspotentiale.

Innovativ og effektiviseret operationel service

Operationelle services beskæftiger lavtuddannede, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Hvis disse erhverv udvikles og innoverer, vil de løse en række velfærds-, sundheds- og miljøproblemer i samfundet på en bedre måde. De vil også øge beskæftigelsen for denne type arbejdskraft og opkva

Intelligent Materials and Manufacturing

Additive manufacturing is already today emerging as an effective new paradigm for efficient production. So far additive manufacturing has been approached primarily from a process perspective. New advances in material design open up new opportunities.

Kompetenceklynge omkring digitalt byggeri

Produktivitetsudvikling i byggeriet er generelt for ringe. Digital teknologi indebærer muligheder for omlægninger, som indebærer store gevinster i produktivitet. Indsatsområdet handler om brug af sammenhængende digitale strukturer i forbindelse med projektering, etablering, drift, renovering mv.

Lyd i digitale medier

Lyd er et afgørende indholds- og oplevelseselement i digital medieteknologi. En voksende udbredelse og adgang gennem online streaming eller sociale medieplatforme skaber et stort potentiale for vækst.

Lyden af Danmark

Lydkvaliteten har pga. teknologiske og kulturelle trends været stærkt nedadgående de sidste mange år. Det influerer og truer det musiske kulturlivs eksistensgrundlag – eks. nye forretningsmodeller, forringede lytteroplevelser m.m.

Løfte dansk rumteknologi

Der er mulighed for vækst og flere højteknologiske arbejdspladser i danske virksomheder som leverer til de internationale rumorganisationer og det kommercielle marked.

Materialeinnovation som løftestang for dansk konkurrencekraft

Det er anerkendt, nationalt som internationalt, at den danske produktions fremtid hænger uløseligt sammen med vores evne til at produktudvikle produkter og produktivitetsoptimere processer til et globalt up-market, som hele tiden ændrer sig i et stadigt stigende tempo.

Materialer som grundlag for forbedret konkurrenceevne

Omformningen af materialer er grundlaget for størstedelen af dansk produktion. En satsning på materialeteknologi koordineret med produktudvikling og produktionsprocesser kan sikre danske virksomheder en stærk position i fremtidens industriproduktion.

Materialer som grundlag for forbedret konkurrenceevne

Omformningen af materialer er grundlaget for størstedelen af dansk produktion. En satsning på materialeteknologi koordineret med produktudvikling og produktionsprocesser kan sikre danske virksomheder en stærk position i fremtidens industriproduktion.

Materialeteknologiens innovationspotentiale

KEA har med en ekspertise inden for materialeteknologi, bæredygtighed, prototyping, innovation og entrepreneurship et ønske om at indgå i partnerskaber, som skaber nye løsninger til kreative erhverv og design samt SMV'er.

Miljømæssig Bæredygtig Minedrift i Grønland

Minedrift i Grønland med henblik på udvinding af sjældne jordarter, mineraler og metaller har stort potentiale for at kunne bidrage markant til bæredygtig samfundsudvikling i Grønland og danne grundlaget for et nyt eksportmarked i regi af Rigsfællesskabet inden for Ren og Grøn Teknologi

Nanoparticles in medicine

Denmark has significant developments going on in the field of nanomedicine using nanoparticles as the next generation platform for the development of novel disease diagnostics, prognostics and therapeutics.

National tværfaglig platform for innovative materialeløsninger

Evnen til at bringe nye materialer i anvendelse hurtigt er afgørende for at løse den danske produktivitetsudfordring og forbedre danske produktionsvirksomheders globale konkurrenceevne. Målet er at identificere og finde tværvidenskabelige løsninger på konkrete materialeudfordringer.

Nye Materialer til Innovation i Byggeriet

Materialer betragtes som en af de mest udbytterige kilder for innovation i det 21. århundrede. Særligt fiberbaserede kompositmaterialer har hjulpet industrier som bil-, maritim- eller luftfartsindustrien med at opnå et højere niveau i produktivitet og bæredygtighed.

Nye teknologier til ballastvandsbehandling

Invasive arter spredes primært via ballastvand fra skibe. De økonomiske og økologiske omkostninger er enorme, og derfor kræver FN og USA fra 2013, at alle skibe, der benytter ballastvand, anvender et typegodkendt behandlingssystem.

Offentlig-privat samarbejde om digitale videnserviceløsninger

Frigivelse af Danmarks Grunddata som led i digitaliseringsstrategien giver mulighed for at etablere et spændende nyt offentlig-privat samfundspartnerskab, hvor offentlige myndigheder og private virksomheder i samspil vil sætte turbo på udviklingen af avancerede digitale videnserviceløsninger.

Open Big Data (OBD)

Med udgangspunkt i et socio-teknisk perspektiv og i samarbejde med offentlige og private partnere, ønsker vi at forstå de samfundsmæssige og økonomiske konsekvenser af Open Big Data (OBD) til gavn for samfundet.

Optisk sensorteknologicenter

Optiske teknologier kommer til at spille en bærende rolle i det 21. århundrede. Der bliver større krav om kvalitetssikring og dokumentation i fødevare- og medicinalindustrien. Vi foreslår en ”greentech” innovationssatsning inden for optiske teknologier, som skal adressere ovennævnte behov.

Praksisorienteret innovation i SMV’er

Det er projektets målsætning at frigive det innovationspotentiale, der er til stede i SMV´ere på tværs af brancher med afsæt i den enkelte virksomhed.

Produktivitet som vækstdriver i SMVer – Lean Vækst

Danmark har et problem med udviklingen af produktiviteten, som svækker virksomhedernes konkurrenceevne. For at øge produktiviteten skal vi gøre tingene på en smartere måde, så vi kan skabe større værdi med en mindre ressourceindsats.

Produktivitet som vækstdriver i SMVer – Lean Vækst

For at øge produktiviteten skal vi gøre tingene på en smartere måde, så vi kan større værdi med en mindre ressourceindsats. Det er en langsigtet og kompleks proces, at omstille en eksisterende virksomhed. Hovedudfordringen er at organisere og dosere indsatsen rigtig.

På vej mod en ny organisering af lægemiddeludvikling

Dette tema orienterer sig mod organisatoriske og institutionelle innovationer i dansk lægemiddeludvikling. I den globale medicinalsektor ses et kraftigt opbrud i produktstrategier, værdikæder, samarbejdsformer og relationer til akademisk forskning.

Safety-critical embedded systems

Embedded systems are the invisible computers integrated inside physical products, controlling large parts on the devices and infrastructure we use everyday. They are increasingly used in safety-critical areas, where they can endanger human life, the environment, or lead to large financial losses.

Serielle dokumentarproduktioner

Filmskolen vil gerne bidrage til at skabe et miljø hvor der udvikles og opfindes nye, serielle formater, til glæde for den danske film- og mediebranche.

Serielle fiktionsproduktioner

En videreudvikling af samarbejdet mellem Den Danske Filmskole, DR, TV2 og DFI med henblik på at skabe et egentligt innovativt og udviklingsfremmende miljø, som kan udfordre og udforske den serielle dramaproduktion.

Sikker anvendelse af Nano-teknologisk innovation

Nye teknologiske fremskridt muliggør en omfattende anvendelse af nano-partikler, nano-materialer og nano-baserede innovationer. Flere typer nano-partikler er dokumenteret at have asbestlignende sundhedsmæssige egenskaber, er mutagene eller viser andre bekymrende toksiske effekter.

Smart samarbejde

Elektronisk kommunikation ses i dag som en helt afgørende faktor for erhvervsmæssige og sociale aktiviteter. Det er et politisk ønske, at denne position bevares og udbygges, jf. regeringens ønske om at sikre 100 Mbit/s forbindelser til alle i 2020.

SMART SOCIETY – Big Data udfordringen

Smart udnyttelse af data kan skabe vækst i nye tjenester i det offentlige og som værdiskabelse til produkter fra industrien. Det foreslås at etablere et samfundspartnerskab til at udvikle dette vækst-potentiale.

Smart Solutions to Societal Challenges

A digitalized society creates new possibilities for decision making, resource management and short and long-term planning in sectors such as transport, energy, finances and education not only within the public and private sectors.

Smart vækst i små og mellemstore virksomheder

Der skal med udgangspunkt i videnbaseret innovation udvikles nye anvendelsesorienterede værktøjer, der tilpasses SMV’ernes ledelseskapacitet og virksomhedskultur, og herved opnå en reel effekt på TFP i SMV’erne.

Smarte bygninger til smarte byer (Smart Built Cities)

Det er grundtanken, at ”smarte bygninger” i fremtiden vil danne aktive, ressource- og energieffektive komponenter i byens ”smarte hybernetværk” bestående af fysiske netværk, der understøttes af digitalt netværk og styres af den menneskelige organisering.

Smarte Regioner

Den globale urbanisering udgør et samfundsproblem, der giver et voldsomt pres på byers og regioners infrastrukturer med miljøforandringer som ultimative konsekvenser. Visionen er en IKT-baseret koordinering af hidtidigt uafhængige systemer med henblik på etablering af bæredygtige, ”smarte” regioner.

Syntesebiologi

Danmarks internationale styrkepositioner inden for syntesebiologi og den relaterede biotek- og biofarma-industri udgør en unik mulighed for at imødekomme det stigende globale behov for bæredygtig produktion

Handlinger tilknyttet webside