Sektorregnskabet indeholder oplysninger om institutionernes økonomi og aktiviteter i perioden 2010-2013.
Publikationer 2014
Sektorregnskabet indeholder oplysninger om institutionernes økonomi og aktiviteter i perioden 2010-2013.
Mønsterbryderkorpset har i deres publikation formuleret ti konkrete anbefalinger, der skal være med til at sikre, at dem, der har lysten, motivationen og evnerne, i højere grad får muligheden for at udvikle, bruge og udfolde deres talent gennem en videregående uddannelse.
Formålet med publikationen er at informere og inspirere undervisere og ansatte på de videregående uddannelser og udbrede kendskabet til og brugen af Erasmus+ Videregående Uddannelse: Staff Mobility.
Kursuskataloget beskriver de forskellige kurser om Horizon 2020, som EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Innovation udbyder i 2015. Kurserne giver dig faglig viden, inspiration og værktøjer til dit arbejde med funding fra EU’s forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020.
'Uddannelsesfremsyn på sundhedsområdet med særligt fokus på professionsbacheloruddannelserne' er en kortlægning af fremtidens kompetencebehov i sundhedsvæsenet.
Research and Innovation Indicators 2014, tidligere Forskningsbarometeret, belyser profilen af dansk forskning i et internationalt perspektiv.
Der er stor opbakning til forskning og ny teknologi i den danske befolkning.
Dansk forskning skal udøves i en kultur, der respekterer ærlighed, gennemsigtighed og ansvarlighed.
I denne publikation præsenterer Det Frie Forskningsråd fire forskningsprojekter støttet af rådet, der har ført til udviklingen af nye teknologier eller produkter, som er kommet såvel danske som udenlandske virksomheder til gavn.
Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) afgiver hermed årsberetning for perioden 1. januar 2011 – 31. august 2014.
Publikationen giver et overblik over det danske vejledningssystem i uddannelsessektoren.
En folder, der præsenterer det danske Euroguidance Center.
For første gang er der udarbejdet en redegørelse for det forsknings- og innovationspolitiske område.
På vegne af Uddannelses- og Forskningsministeriet har et internationalt panel, bestående af seks fremtrædende eksperter fra Europa og Nordamerika, evalueret Det Frie Forskningsråds (DFF) præstation samt analyseret DFF’s rolle og ikke mindst funktion i det danske forskningssystem.
I forbindelse med evalueringen af Det Frie Forskningsråd (DFF)har Center for Forskningsanalyse( CFA) gennemført en bibliometrisk analyse af DFF’s forskningsoutput.
Grønne fiberflasker. Kulfiber komposit både. Grundforskning i plante robot-teknologi. Nye metoder til varmeisolering af gamle huse. Det er blot et par af de idéer, som danske firmaer og forskere nu kan forfølge. Vi bringer interviews med fire bevillingsmodtagere og fortæller nyt om Horizon 2020.
I forlængelse af konferencen om psykisk arbejdsmiljø og dialog den 27. marts 2014, er der udarbejdet et inspirationskatalog med forslag til den fortsatte udvikling af det gode psykiske arbejdsmiljø på universiteterne.
Uddannelses- og Forskningsministeriet giver her en status for medbestemmelse og medinddragelse for medarbejdere og studerende på universiteterne.
Evalueringen tager temperaturen på samarbejdet mellem universiteterne og erhvervslivet og giver en række bud på, hvordan man yderligere kan styrke vidensamarbejde og teknologioverførsel i Danmark.
I forlængelse af aftalen om fordeling af forskningsreserven i 2014, er der udført en kortlægning af offentlig fiskeriforskning samt innovations-, viden- og erhvervssamarbejder i fiskerierhvervet.
I tilknytning til indsatsen for øget social mobilitet i de videregående uddannelser har Styrelsen for Videregående Uddannelser udarbejdet en kvalitativ analyse, som blev offentliggjort den 29. september 2014 på Mønsterbryderdagen.
Denne kvantitative analyse er udarbejdet af Styrelsen for Videregående Uddannelse i tilknytning til indsatsen for øget social mobilitet i de videregående uddannelser. Analysen blev offentliggjort den 29. september 2014 på Mønsterbryderdagen.
Kompendiet er en samling af nogle af de vigtigste analyser af det danske innovationssystem og af nordiske virksomheders investeringer i forskning og udvikling. Derudover indeholder kompendiet en opdateret version af CIM – manualen, kaldet ”CIM 2.0”.
Den årlige FUI-prognose sætter fokus på erhvervslivets forventninger til deres investeringer i forskning, udvikling og innovation i 2014
Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU) har efter de første to gennemførte prækvalifikationsrunder samlet op på resultater og erfaringer.
I 2013 yder den maritime uddannelsessektor igen fine præstationer; aktiviteten steg for tredje år i træk, og der blev leveret uddannelser i internationale kvalitetsstandarder indenfor en sund økonomi.
I forlængelse af aftalen om fordeling af forskningsreserven i 2014 til tværgående forskningsinitiativer, er der udført en kortlægning af kystturismeforskning i Danmark.
Horizon 2020 er godt i gang, og mange har indsendt en ansøgning. I EU-Information bringer vi interviews med to ansøgere om deres ambitioner og udfordringer undervejs. Magasinet sætter også spot på styrelsens politiske arbejde i relation til H2020 og rådgivende indsats over for danske ansøgere.
Performanceregnskabet præsenterer de vigtigste nøgletal for GTS-nettet. Formålet med det årligt tilbagevendende performanceregnskab er at give offentligheden et indblik i den rolle, som det samlede GTS-net spiller i det danske innovationsfremmesystem.
I 2013 skabte de 22 landsdækkende innovationsnetværk innovation i 780 virksomheder - heraf i 563 mindre virksomheder med under 50 ansatte.
Performanceregnskabet for innovationsmiljøerne 2014 viser en styrket performance målt på antal exits og igangsatte forprojekter i 2013. Performanceregnskabet har hovedfokus på de seneste fem års resultater og indeholder samtidig en række cases fra innovationsmiljøprogrammet.
Fælles forløb med udenlandske uddannelser forbedrer kvaliteten og løfter det faglige niveau på de danske uddannelser. Sådan siger undervisere og studerende i en ny undersøgelse.
I forlængelse af aftalen om fordeling af forskningsreserven i 2014 til tværgående forskningsinitiativer er der udført en kortlægning og teknologivurdering af civile aktørers igangværende og planlagte anvendelse af droner i Danmark.
Årsrapport om de danske energiforskningsprogrammer
Få et overblik over universiteternes resultater og tiltag inden for fokusområder som optag, studietid, frafald, internationalisering og dimittendernes beskæftigelse. Læs også om forskning og videnudveksling samt institutionernes økonomi, personale og bygninger.
Ankenævnet for Statens Uddannelsesstøtteordningers årsberetning for 2013
Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser afgiver hermed sin sjette beretning siden rådet blev nedsat i 2008
Det Frie Forskningsråds profilbrochure 2014.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har bedt Danmarks Evalueringsinstitut om at gennemføre en undersøgelse af praktikvejledningen på pædagoguddannelsen. Undersøgelsen har et særligt fokus på praktikvejledernes efteruddannelse og vejledningskompetencer.
Den årlige kommercialiseringsstatistik sætter tal på de offentlige forskningsinstitutioners indsats og resultater med teknologioverførsel.
Rådet for Teknologi og Innovation har kortlagt, hvilken potentiel målgruppe Danmarks Innovationsfond kan nå i sit fremtidige arbejde
Beretningen beskriver det seneste års udvikling inden for vurdering og anerkendelse af udenlandske kvalifikationer i forhold til såvel uddannelsessystemet som arbejdsmarkedet.
Rapporten kortlægger omfanget af polarforskning i Danmark, Grønland og Færøerne i 2013.
I perioden 2005-2010 har danske virksomheder øget deres investeringer i forskning og udvikling markant. Denne analyse viser at danske virksomheder opnår højt afkast af deres FoU-investeringer sammenlignet med virksomheder i Norge, Sverige og Finland.
Modulopbygning er i løbet af de seneste år blevet mere udbredt på de videregående uddannelser. Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har for Uddannelses- og Forskningsministeriet undersøgt, hvilke erfaringer tre modulopbyggede uddannelser har med at skabe fleksibilitet, progression, sammenhæng mm.
Overblikket beskriver forsknings- og innovationsstøttesystemet i Danmark. Overblikket præsenterer systemets fokusområder og organisation, samt forbindelserne til de nationale, regionale og internationale forsknings- og innovationssystemer.
Denne tilsynsrapport giver et overblik over aktiviteterne på Aarhus Universitet.
”Tal om forskning” er Styrelsen for Forskning og Innovations årlige bevillingsstatistik, og fortæller alt hvad du vil vide om forskningsbevillinger.
Manualen formulerer ni principper for effektmåling af forsknings- og innovationsvirkemidler.
Formålet med rapporten er at tegne et øjebliksbillede af ansattes og studerendes oplevelse af medbestemmelse og medinddragelse på universiteterne.
I publikationen samles nationale myndigheder og alle danske regioner for første gang om den fælles ambition at koble forskellige databaser for at kortlægge det danske innovations- og erhvervsfremmesystem
Det Strategiske Forskningsråd har gennem de seneste ti år uddelt ca. 6,5 mia. kr. til strategisk forskning. Alene i perioden 2004 til 2010 har rådet givet støtte til over 300 forskellige forskningsaktiviteter, der tilsammen har haft ca. 1.000 ph.d.-stipendier tilknyttet.
Denne effektmåling viser effekten af deltagelse i et af 18 forskellige forsknings- og innovationsprogrammer.
International perspectives on Framework Conditions for Research and Technology Transfer
Sektorregnskabet giver et økonomisk overblik om professionshøjskolesektoren.
Sektorregnskabet giver et økonomisk overblik om erhvervsakademierne.
Denne tilsynsrapport giver et overblik over aktiviteterne på Syddansk Universitet.
Denne tilsynsrapport giver et overblik over aktiviteterne på Roskilde Universitet.
Denne tilsynsrapport giver et overblik over aktiviteterne på Københavns Universitet.
Denne tilsynsrapport giver et overblik over aktiviteterne på IT-Universitetet i København.
Denne tilsynsrapport giver et overblik over aktiviteterne på Danmarks Tekniske Universitet.
Denne tilsynsrapport giver et overblik over aktiviteterne på Copenhagen Business School.
Denne tilsynsrapport giver et overblik over aktiviteterne på Aalborg Universitet.
Årsrapporten indeholder information og statistik om EU´s programmer for Livslang Læring og Aktive Unge samt artikler om udvalgte projekter, der har modtaget tilskud fra programmerne.
Horizon 2020 er en direkte opfordring til internationalt samarbejde – til dig, der kan byde ind med ekstraordinære kernekompetencer, bringe dem i produktivt samspil med andre og opnå et banebrydende resultat. Dette magasin sætter spot på internationalt samarbejde og matchmaking i Horizon 2020.
Publikationen giver et overblik over effekter af udvalgte bevillinger fra Det Frie Forskningsråd i perioden 2010 til 2012.
Analyse gennemført af Danish Rational Economic Agents Model (DREAM) med henblik på at belyse samfundsøkonomiske gevinster ved at tiltrække internationale studerende til kandidatuddannelser.
Regeringens anden del af handlingsplan for internationalisering på uddannelsesområdet 'Danmark – et attraktivt uddannelsesland - Sådan tiltrækker og fastholder Danmark talenter fra udlandet'
Ny rapport om erfaringerne med pilotpartnerskaberne om innovation. Som led i regeringens innovationsstrategi ’Danmark – Løsningernes land’ (december 2012) igangsattes fire pilotpartnerskaber om innovation. Læs om erfaringerne.
En nyligt afsluttet evaluering viser, at strategisk forskning inden for Det Kreative og Innovative Samfund har ledt til en lang række supplerende effekter og værdiskabelse i samfundet ud over de klassisk videnskabelige.
Første rapport fra Udvalg for Kvalitet og Relevans i de Videregående Uddannelser.
Rådet for Teknologi og Innovation har fået lavet et avisindstik, der præsenterer interessante og relevante innovationer, som udspringer fra samarbejde med innovationsordninger.
I 2013 har rådet blandt andet godkendt 22 nye Innovationsnetværk, igangsat et nyt stort SPIR-partnerskab og uddelt en innovationspris. Læs mere i rådets årsberetning for 2013.
Find hovedtal, læs om aktiviteter og nye initiativer og mød udvalgte forskere, der har modtaget en bevilling fra Det Frie Forskningsråd i 2013.
Årsrapport med de samlede resultater i 2013 for Uddannelsesministeriets It.
Årsrapport med samlede resultater i 2013 for de opgaver, der hørte under den daværende Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte.
Årsrapport med de samlede resultater i 2013 for de opgaver, der hørte under den daværende Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Årsrapport med de samlede resultater i 2013 for Styrelsen for Forskning og Innovation.
Det Strategiske Forskningsråds årsskrift 2013/2014 markerer rådets 10-års jubilæum og overgangen til Danmarks Innovationsfond den 1. april 2014. Med fokus på de særlige kendetegn ved strategisk forskning beskriver årsskriftet et udvalg af de forskningsprojekter, som rådet har støttet siden 2004.
Under overskriften ’Fra forskning til forandring’ sætter Danmarks Forskningspolitiske Råd i sin årsrapport 2013 fokus på bredden i universiteternes rolle, muligheder og potentialer for så vidt angår udvekslingen af forskningsbaseret viden med det omgivende samfund.
Rapporten indgår som et led i opfølgningsarbejdet på implementeringen af den nye læreruddannelse, som havde sit første optag i 2013.
Som led i kvalitetssikring og videreudvikling af den udbudte vejledning hos de syv regionale Studievalgscentre gennemførte Uddannelsesministeriet i 2013 en landsdækkende brugerundersøgelse i 2013.
Batterier, termisk energilagring og lagring af energi i kemiske forbindelser. Det er de tre områder inden for lagring af energi, som der skal arbejdes målrettet med frem mod målet om et fossilfrit energisystem i 2050.
Magasinet ser nærmere på den danske strategi for at hjemtage midler fra Horizon 2020, de konkrete opslag i 2014 og EU's ansøgningsportal Participant Portal. Vi bringer også et tilbageblik på konferencen "Nutidens udfordringer - fremtidens løsninger", hvor Horizon 2020 blev lanceret.
Nyt katalog skal inspirere videninstitutionerne til at synliggøre deres bidrag til innovation
Forskningsbarometeret belyser kvaliteten og profilen af dansk forskning i et internationalt perspektiv.
En folder, der præsenterer det danske Euroguidance Center.
Publikationen giver en bred og generel indføring i EU's nye forskningsprogram, Horizon 2020 (H2020). I årene 2014-2020 uddeler EU 592 milliarder kroner til forskning og innovation.
'Strategisk forskning - principper og virkemidler' beskriver overordnede værdier og generelle retningslinjer for udmøntning af midler til strategisk forskning.
Handlinger tilknyttet webside