Viden til vækst belyser de offentlige forskningsinstitutioners forskningssamspil med det private erhvervsliv.
Publikationer 2016
Forskningsbarometeret er en årlig opgørelse, der belyser kvaliteten og profilen af dansk forskning i et internationalt perspektiv.
En nye kortlægning, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har fået gennemført, viser en opgørelse af den samlede danske forskningsindsats i anvendelse af biologiske ressourcer.
Læs om udvalgets resultater og erfaringer fra årets prækvalifikationsansøgninger. Hvem har søgt om hvad? Hvor mange afslag og godkendelser er der kommet?
Magasinet sætter fokus på virksomheder i Horizon 2020. Mød Brüel & Kjær og Norlase, der med EU-midler booster deres udvikling inden for lyd og laserbehandling af øjensygdomme. Ledere fra Ohmatex og Chocolate Cloud giver råd om, hvornår Horizon 2020 er det rette match, og hvordan man opnår funding.
I 2017 afholder EuroCenter en række kurser om Horizon 2020. Kurserne fokuserer på den gode ansøgning samt økonomi og regnskab, og som noget nyt udbyder vi i år også kurser med fokus på afrapportering. Deltag på et af kurserne og få ny viden til dit arbejde med Horizon 2020.
Dansk Center for Forskningsanalyse (CFA) har foretaget en evaluering af International Netværks-program (INP), som undersøger, hvorvidt programmet skaber bedre muligheder for, at danske forskere kan etablere netværk med prioriterede lande uden for EU
Den første udgave af Innovation Centre Denmark New Delhi & Bangalores Funding Guide er nu tilgængelig.
Centre for Economic Business Research har lavet en analyse af effekterne af innovationsprogrammer, der skal styrke viden om flergangsdeltagelse og år-til-år effekter af deltagelse i forskellige programmer.
Forsknings- og innovationspolitisk redegørelse for 2016 fremlægger de offentlige og private investeringer i forskning, udvikling og innovation og giver et overblik over indsatserne på området i 2016.
Danmarks nationale strategi for rummet blev offentliggjort d. 23. juni 2016. Denne implementeringsplan følger op på strategien med en detaljeret plan for hvert initiativ i strategien.
Formålet med denne profilbrochure er at præsentere rigsfællesskabets arktiske forskningsprofil for at inspirere til øget koordination og samarbejde inden for rigsfællesskabet og med internationale samarbejdspartnere.
Denne publikation er et tillæg til Uddannelses- og Forskningsministeriets handlingsplan for styrket vidensamarbejde med Israel og har til formål at give et indblik i udvalgte aspekter af forskning, innovation og videregående uddannelse i Israel.
Uddannelses- og Forskningsministeriets handlingsplan for styrket vidensamarbejde har til formål at styrke Danmarks samarbejde med Israel inden for forskning, innovation og videregående uddannelse.
”Tal om forskning og innovation” er Styrelsen for Forskning og Innovations årlige bevillingsstatistik med nøgletal for Danmarks Grundforskningsfond, Det Frie Forskningsråd, Innovationsfonden og Horizon 2020.
Dansk forskning er i en international førerposition, når det kommer til gennemslagskraft af forskningen. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd sætter fokus i en ny rapport på, hvad der har skabt denne position – og hvad Danmark skal gøre for at bevare den.
Ny fælles evalueringsramme for innovationsinfrastrukturen ligger op til tværgående dialog mellem administratorer, operatører og eksterne konsulenter vedrørende evalueringer. Metoderapporten er en guide til udfyldelsen af en god evalueringsramme.
Ny rapport sætter fokus på de private fondes bevillinger til forskning, innovation og videregående uddannelse i perioden 2012-2014 og deres samspil med de offentlige forskningsråd og fondes midler i samme periode.
Danmarks første dronestrategi skal bidrage til, at danske virksomheder i samarbejde med dygtige forskere kan udvikle droneteknologien og skabe nye private arbejdspladser i Danmark.
Publikationen giver en introduktion til det danske uddannelsessystem samt et overblik over det danske karaktersystem og finansiering af uddannelse.
Ny analyse fra Teknologisk Institut undersøger virksomheders investeringer i forskning og udvikling (FoU) under finanskrisen. De undersøgte virksomheder, der investerede i FoU, har oplevet øget vækst i både omsætning og beskæftigelse.
Performanceregnskabet sætter tal på innovationsmiljøernes aktiviteter og resultater over de seneste fem år. Tallene for 2015 viser blandt andet, at innovationsmiljøernes virksomheder har tiltrukket mere privat kapital end tidligere.
I 2015 deltog flere små og mellemstore virksomheder i innovationsnetværkenes aktiviteter end nogensinde før – nemlig 5.350, hvilket er 13 pct. flere end i 2014.
Innovationscentret i Shanghai har udarbejdet analysen ”Drivers for Innovation in China – R&D and Consumer Driven Innovation”. Fokus for analysen er driverne for innovation i Kina, herunder den stigende investering i F&U og forbrugerdreven innovation og tendenser.
Regeringen har i april 2016 igangsat et eftersyn af de styringsmæssige rammer på de videregående uddannelsesinstitutioner. Denne eksterne kortlægning er udarbejdet som led i eftersynet.
Som led i regeringens Helhedsplan foreslår regeringen at justere SU'en, så der frigøres penge til uddannelseskvalitet og jobskabelse. Omlægningen vil gøre SU-systemet mere robust og give studerende mulighed for at have det samme at leve for som i dag.
Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) præsenterer her sin anden årsrapport. DFiR’s årsrapport for 2015 giver et overblik over afsluttede og igangværende projekter og rådets anbefalinger i forlængelse af dem. Årsrapporten giver således et samlet billede af DFiR´s arbejde.
Ny kortlægning sætter fokus på erhvervslivets forsknings- og innovationsaktiviteter i Danmark. Kortlægningen viser blandt andet, at erhvervslivets FoU-investeringer er koncentreret i og omkring København, mens de offentlige forsknings- og innovationsprogrammer bruges af virksomheder i hele landet.
Magasinet sætter fokus på impact i Horizon 2020. Læs eksperternes råd til, hvordan du maksimerer dit projekts impact og skriver det gode impact-afsnit. Derudover giver tre succesfulde bevillingsmodtagere et indblik i, hvordan de scorede højt i impact.
Rapporten belyser, hvor udbredt anvendelsen af makroøkonomiske policy-modeller til vurdering af forskning og udvikling (FoU) er, og hvordan omverdenen har håndteret denne komplekse problemstilling. Ingen danske policy-modeller har internaliseret FoU-tiltags betydning for langsigtet vækst i Danmark.
Performanceregnskabet for GTS-net 2016 er netop udkommet. I regnskabet er der en status på udviklingen i centrale nøgletal og aktiviteter, og du kan læse en række eksempler på, hvordan GTS-institutterne samarbejder med virksomheder om innovation.
Vækst gennem styrket samarbejde. I 2015 blev den første danske astronaut sendt i rummet. Nu er regeringen klar med en national strategi for, hvordan rummet kan bidrage til vækst i det danske samfund og til at løse nogle af tidens store udfordringer på jorden.
For at opnå et solidt fagligt grundlag for strategiarbejdet har konsulenterne Rambøll og London Economics udarbejdet en rapport om rumområdet til Styrelsen for Forskning og Innovation. Rapporten belyser både rumområdets reelle omfang i dag og de fremtidige anvendelsesmuligheder i Danmark.
EVA har gennemført en kvantitativ kortlægning af universitetsstuderendes deltagelse i projektorienterede forløb (Delnotat 1).
EVA har gennemført en kortlægning over udbredelsen af og rammerne for projektorienterede forløb på universiteterne (Delnotat 2).
Gennem Erasmus+ kan videregående uddannelsesinstitutioner få tilskud til at sende studerende i praktik og projektorienterede forløb i udlandet. Publikationen indeholder information om mulighederne for de studerende og cases om institutionernes arbejde med praktikophold i udlandet.
Beretningen beskriver det seneste års udvikling inden for vurdering og anerkendelse af udenlandske kvalifikationer i forhold til såvel uddannelsessystemet som arbejdsmarkedet.
Styrelsen for Videregående Uddannelser har i 2016 fået gennemført en evaluering af kompetencemålsstyring af læreruddannelsen. Evalueringen er foretaget af Teknologisk Institut. OBS: Rettelsesblad fra Teknologisk Institut til rapporten er tilføjet 27. januar 2017.
Store samfundsmæssige udfordringer inden for blandt andet klima, miljø og fødevareproduktion skal løses i fællesskab på tværs af landegrænser. Det er et af punkterne i en ny dansk køreplan, der skal være med til at styrke det europæiske indre marked for viden og dermed også dansk forskning.
KORA har analyseret effekterne af offentligt medfinansieret videregående voksen-efteruddannelse (VEU) blandt personer, der allerede har en videregående uddannelse fra det ordinære uddannelsessystem.
Klyngeforum har opdateret Danmarks klyngestrategi med nye ambitioner, mål og indsatser for perioden 2016-2018. Den nye klyngestrategi bygger videre på de hidtidige opnåede resultater, men øger samtidig ambitionsniveauet for at opnå en endnu større værdiskabelse af den danske klyngeindsats.
In this publication a number of institutions and organisations share their experiences with Nordic/Baltic cooperation within education and the Nordplus Adult Programme.
Brasilien er en interessant partner for danske uddannelsesinstitutioner og et potentielt marked for danske virksomheder i uddannelsessektoren. I en ny analyse fra Innovation Centre Denmark i São Paulo introduceres grundtræk og trends i det brasilianske uddannelsessystem
Over 50 procent af Det Frie Forskningsråds bevillinger er tildelt forskere på 40 år eller yngre, det viser opsummeringen af aktiviteter og nøgletal for rådets fondsfunktion i 2015. Rapporten fremhæver vækstlaget i dansk forskning, internationalt samarbejde og den frie forsknings samfundseffekter.
Denne rapport er udarbejdet i et samarbejde mellem Styrelsen for Videregående Uddannelser og Danske Professionshøjskoler.
Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser afgiver hermed sin ottende beretning siden rådet blev nedsat i 2008
Finansielt regnskab med de samlede resultater i 2015 for de opgaver, der hører under departementet i Uddannelses- og Forskningsministeriet
Årsrapport med de samlede resultater i 2015 for de opgaver, der hører under Styrelsen for Videregående Uddannelser
Årsrapport med de samlede resultater i 2015 for de opgaver, der hører under Styrelsen for Forskning og Innovation
Årsrapport med de samlede resultater i 2015 for de opgaver, der hører under Uddannelses- og Forskningsministeriets It
Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) afgiver hermed beretning for perioden 1. september 2014 – 31. december 2015.
Innovation Centre Denmark i Shanghai lancerer en ny analyse med overblik over udviklingen på F&U området i Kina og kortlægning af 22 specifikke sektorer, herunder eksempelvis bio tech, energi teknologier, fødevarer og IKT.
Magasinet sætter fokus på regionerne i Horizon 2020. Læs hvad der hitter i de fem regioner, og mød nogle af personerne bag de regionale hjemtagstal. Læs interview med 'uddeler' og modtager af ERC-midler til frontforskning og få indblik i etik og impact fra stamcelleforsker og videnskabsformidler.
I rapporten 'An OECD Horizon Scan of Megatrends and Technology Trends in the Context of Future Research Policy' beskrives en række fremtidige og globale samfundsmæssige og teknologiske udviklingstendenser, som disse er beskrevet i internationale fremsynsstudier, scenarier og rapporter.
'Anbefalinger til bedre kvalitet i politikudvikling' er Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råds tre anbefalinger til, hvordan det i højere grad sikres, at der anvendes forskningsbaseret viden i politikudvikling, så kvaliteten af politiske beslutninger styrkes.
Publikationen fra Nordplus præsenterer eksempler på nordisk/baltisk uddannelsesamarbejde gennem Nordplus Voksen-programmet. Eksemplerne er alle knyttet til programmets målsætninger om at 'styrke voksnes nøglekompetencer og anerkendelsen af voksnes uformelle og ikke-formelle læring'.
Pixi-publikationen præsenterer Forum for Koordination af Uddannelsesforsknings anbefalinger til universiteter, professionshøjskoler og sektorforskningsinstitutioner om, hvordan spredningen af forsknings- og udviklingsviden med relevans for grundskolens praksis kan styrkes.
Pixi-publikationen præsenterer Forum for Koordination af Uddannelsesforsknings anbefalinger til kommunale forvaltninger og skoler om, hvordan spredningen af forsknings- og udviklingsviden med relevans for grundskolens praksis kan styrkes.
Forum for Koordination af Uddannelsesforskning har i 2015 fået gennemført en analyse af spredningen af dansk forsknings- og udviklingsviden med relevans for grundskolen.
Innovation Centre Denmark i Shanghai lancerer en ny oversigt over kinesiske forskningsstøttemuligheder for danske forskere, der ønsker at samarbejde med kinesiske partnere.
Handlinger tilknyttet webside