Gå til indhold

Pressemeddelelser 2020

Her kan du se pressemeddelelser fra 2020.
Viser 1-30 af 63 resultater
Nye muligheder for uddannelse i hele landet

41 nye uddannelser og udbud er netop blevet godkendt af uddannelses- og forskningsministeren. Tre ud af fire ligger uden for de store byer. Det betyder endnu bedre mulighed for at uddanne sig i hele landet, og det er med til at skabe bedre balance.

Stor succes med at oprette 5.000 ekstra studiepladser

På grund af situationen med coronavirus besluttede Folketingets partier før sommerferien at give penge til at oprette ekstra uddannelsespladser på de videregående uddannelser. Målet var 5.000 ekstra pladser. En ny opgørelse viser, at der er oprettet endnu flere pladser fordelt ud i hele landet.

Minister sætter gang i arbejdet med at udvikle læreruddannelsen

Regeringen skyder nu udviklingsarbejdet med læreruddannelsen i gang. Uddannelsen skal udvikles sammen med dem, der har med den at gøre til dagligt. Læreruddannelsen skal endnu tættere på virkeligheden i klasselokalerne til gavn for dem, det hele handler om: Vores børn.

Ny retning for Innovationsfonden

Regeringen og en bred gruppe af Folketingets partier har indgået en aftale for Innovationsfonden. Fremover skal fonden anlægge en ny tilgang for at bidrage til løsninger på de store samfundsudfordringer inden for eksempelvis grøn omstilling og samtidig bidrage til at skabe vækst og beskæftigelse.

Ministre inviterer til topmøde om unges trivsel under COVID-19

Uddannelses- og forskningsministeren og kulturministeren inviterer til topmøde om unges trivsel under COVID-19 den 26. november. Med hjælp fra omkring 80 interessenter, organisationer, eksperter og unge skal mødet føre til nye aktiviteter og tiltag, som kan forbedre unges trivsel under pandemien.

Danmarks første satellitprogram for studerende ser dagens lys

Fire danske universiteter er gået sammen med Industriens Fond og har skabt satellitprogrammet DISCO, der er målrettet studerende. Programmet skal være med til at fastholde Danmarks styrkeposition inden for de såkaldte CubeSats - satellitter, der er bygget op af små kvadratiske moduler.

Grøn forskning løftes til nyt niveau med 2,7 milliarder kroner

Aftale om forskningsreserven 2021 på 3,1 mia. kr. er på plads. Folketingets partier er enige om at løfte grøn forskning til nye højder med målrettet satsning på 4 grønne missioner. En delaftale uden LA, NB og DF mangedobler Inge Lehmann-programmet, der skal fremme ligestilling i forskningsmiljøerne.

Nu bliver studerendes oplevelse af sexisme og corona-nedlukning undersøgt

Fra i dag modtager over 250.000 studerende en invitation til spørgeskemaundersøgelsen Uddannelseszoom. Som noget nyt er der i år også spørgsmål om sexisme og corona-nedlukning. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen opfordrer alle studerende til at deltage i undersøgelsen.

Nyt partnerskab skal bane vejen for flere dimittender i arbejde

Udfordringen med nyuddannede som begynder arbejdslivet med arbejdsløshed er gennem en længere årrække steget. Situationen med Covid-19 kan vise sig at gøre problemet endnu større. Regeringen nedsætter et nyt partnerskab, der skal hjælpe dimittender med hurtigere at finde fodfæste på arbejdsmarkedet.

Syv fremragende undervisere bliver hyldet med Undervisningsprisen

H.K.H Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen uddeler Undervisningsprisen til syv af Danmarks dygtigste undervisere. Underviserne, der i alt modtager 3,5 mio. kr., bliver hyldet for deres evne til at inddrage, inspirere og pirre nysgerrigheden hos de studerende

Gymnasieelever: Høje karakterer er vigtigere end venner og at lære noget nyt

Hver fjerde gymnasieelev har større fokus på at få høje karakterer end på gode venner og muligheden for at lære noget nyt. Det viser en undersøgelse blandt elever, der er i gang med sidste år i gymnasiet. Uddannelses- og forskningsministeren er klar til at lave optagelsessystemet om.

Minister: Vi skal have et bedre optagelsessystem

Mange ansøgere til en videregående uddannelse synes, at uddannelser er attraktive, udelukkende fordi det kræver et højt karaktergennemsnit at komme ind. Dermed påvirker selve optagelsessystemet ansøgernes uddannelsesvalg – stik imod hensigten. Ministeren vil lave optagelsessystemet om.

Minister stærkt bekymret over for få kvindelige forskere

Der er fortsat langt mellem kvindelige forskere på de danske universiteter. Det viser den nye udgave af Danmarks Talentbarometer. Uddannelses- og forskningsministeren vil intensivere arbejdet for en mere ligelig fordeling.

Presseinvitation til Undervisningsprisen 2020

30. september 2020 bliver Uddannelses- og Forskningsministeriets undervisningspris uddelt for første gang. H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen overrækker prisen til syv inspirerende og engagerede undervisere på de videregående uddannelser.

Finanslov: Regeringen hæver ambition for grøn forskning

Forskning er en central del af den grønne omstilling. Derfor ønsker regeringen at hæve de øremærkede midler til grøn forskning i 2021, så de overstiger det historisk høje niveau i 2020. Det sker bl.a. med en ekstra, grøn forskningspulje på 750 millioner kroner.

Markant flere har fået studievejledning denne sommer

I ugerne efter optagelsen på de videregående uddannelser har Studievalg Danmark haft 570 procent flere telefonvejledninger sammenlignet med 2019. Uddannelses- og forskningsministeren er glad for, at flere har benyttet dette års udvidede tilbud.

Læreruddannelsen skal tættere på praksis

Regeringen ønsker et højt ambitionsniveau for læreruddannelsen. Det skal ske ved mere praksis, ikke ved mere akademisering. Derfor bliver læreruddannelseskommissionen afviklet. I stedet sætter uddannelses- og forskningsministeren et udviklingsarbejde i gang sammen med praktikere fra uddannelsen.

Flere mænd vil være pædagoger – flere kvinder vil læse it

Flere mænd er i år blevet optaget på pædagoguddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen, mens flere kvinder er blevet optaget på STEM-uddannelser, blandt andet it. Uddannelses- og forskningsministeren håber, at det kan være med til at ændre et kønsstereotypt uddannelsesbillede.

Karakterkravene til de videregående uddannelser falder

Karaktergennemsnittet for at komme ind på de fleste videregående uddannelser falder markant i 2020-optaget. Det sker hovedsageligt, fordi bonussen for hurtig studiestart fra 2020 er afskaffet.

Rekordmange er optaget på en videregående uddannelse

Næsten 70.000 ansøgere får i år tilbudt en plads på en videregående uddannelse. Dermed sætter optagelsen 2020 rekord. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig især over, at optaget stiger på de store velfærdsuddannelser, hvor man politisk har prioriteret flere pladser.

Studerende får hjælp til akut praktikproblem

COVID-19-situationen har gjort det sværere for nogle studerende at komme i lønnet praktik. Uddannelses- og forskningsministeren er derfor klar med en midlertidig omlægning fra løn til SU, der skal hjælpe berørte studerende ud i praktik, så de kan fortsætte deres uddannelse uden forsinkelse.

Flere har søgt ind på en videregående uddannelse

94.604 har søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse. Det er 5.850 flere end sidste år, svarende til en stigning på 7 procent. Det glæder uddannelses- og forskningsministeren, der især er glad for, at hver femte ansøger har søgt ind på en af de fem store velfærdsuddannelser.

Danske forskere i spidsen for udviklingen af fremtidens batteri

150 millioner kroner til et nyt forskningsprojekt sætter Danmark i spidsen for udviklingen af fremtidens batteri. Nye tal for Danmarks deltagelse i EU's program for forskning og innovation Horizon 2020 viser bl.a., at danske forskere er med til at skabe fremtidens nye teknologier.

Flere kvinder skal ind på de maritime uddannelser

Under 10 procent af de studerende på de maritime uddannelser er kvinder. En rapport viser, at kvinder blandt andet mangler viden om de mange muligheder, der er med en maritim uddannelse. Det skal der gøres noget ved, mener uddannelses- og forskningsministeren.

Minister tager næste skridt i ambitiøs kvalitetsplan for pædagoguddannelse

Danmark skal have pædagoger i verdensklasse. Regeringen har allerede ekstraordinært investeret ca. 170 mio. kr. i pædagoguddannelsen. Nu er uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen klar med næste skridt i en ambitiøs kvalitetsplan, som skal højne kvaliteten og løfte prestigen.

Handlinger tilknyttet webside