Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2020

Nyheder 2020

Her finder du alle nyheder fra 2020.
Viser 1-30 af 44 resultater
Ny uddannelse til færgenavigatør åbner for studerende til sommer
Publiceringsdato 28. maj 2020 Marstal Navigationsskole udbyder fra skoleåret 2020/21 en helt ny uddannelse til færgenavigatør rettet mod sejlads af mindre danske indenrigsfærger. Uddannelsen skal køre som forsøg i to år og appellere til unge, der har særligt mod på en karriere i danske farvande.
Årets sidste ansøgningsrunde for EUopSTART
Publiceringsdato 26. maj 2020 Der er nu åbent for årets sidste runde af ansøgninger til EUopSTART, der dækker halvdelen af udgifterne til en EU-ansøgning. Puljen er åben for ansøgninger til bl.a. EU’s fem nye corona-opslag, de kommende Green Deal opslag samt opslag i Horizon Europe, som offentliggøres før 3. november 2020.
Styrelser får ny adresse
Publiceringsdato 20. maj 2020 Uddannelses- og Forskningsministeriets to styrelser flytter ved udgangen af maj fra Bredgade til Haraldsgade i København.
Retningslinjer for en ansvarlig genåbning af de videregående uddannelsesinstitutioner i fase to
Publiceringsdato 15. maj 2020 Med sidste uges politiske aftale om en gradvis genåbning af det danske samfund, vil der fra mandag den 18. maj blive åbnet for aktivitet på videregående uddannelser, hvor fysisk fremmøde er nødvendig. Nu er retningslinjerne for en ansvarlig og delvis genåbning klar.
Yderligere kontrolleret genåbning på Uddannelses- og Forskningsministeriets område
Publiceringsdato 07. maj 2020 Som en del af den politiske aftale om anden fase af en kontrolleret genåbning er det besluttet, at aktivitet på de videregående uddannelsesinstitutioner, hvor fysisk fremmøde er nødvendig, åbnes fra den 18. maj.
Diploma Supplement er revideret
Publiceringsdato 07. maj 2020 Det mobilitetsfremmende eksamensbevis-tillæg er blevet justeret.
Bliv danskunderviser på Université de Lille i Frankrig
Publiceringsdato 05. maj 2020 Université de Lille søger danskunderviser til tidsbegrænset stilling fra september 2020
Hvilke teknologier skal trække Danmark i gang efter coronakrisen?
Publiceringsdato 04. maj 2020 Fra i dag og i de kommende uger kan man på www.bedreinnovation.dk give input til, hvilken ny viden der kan være med til at kickstarte virksomhederne i slipstrømmen på corona. Idéerne spilles ind i de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutters arbejde de kommende år.
Danmark og Grønland nedsætter bestyrelse for Den Internationale Arktiske Hub
Publiceringsdato 01. maj 2020 Danmark og Grønland etablerer en international arktisk hub i Nuuk, Grønland, og har sammensat en fælles bestyrelse, som skal styre den vigtige opgave med at få implementeret hub’en.
Fælles indsats skal sikre en velforberedt genåbning af de videregående uddannelser
Publiceringsdato 29. april 2020 For at sikre en ansvarlig genåbning af de videregående uddannelser har uddannelses- og forskningsministeren etableret et sektorpartnerskab sammen med kulturministeren. Formålet er at skabe en fælles forståelse og sørge for en velforberedt genåbning, når den tid kommer.
Retningslinjer for delvis genåbning af forskningslaboratorier
Publiceringsdato 27. april 2020 Som en del af den politiske aftale om at udvide første fase af genåbningen af Danmark, er det besluttet at indlede en delvis genåbning af forskningslaboratorierne på landets universiteter. Nu er retningslinjerne fastlagt.
Fortæl os din mening. Ny survey om kommunikationsindsatsen om Horizon 2020 og Horizon Europe
Publiceringsdato 17. april 2020 Ved årsskiftet slutter Horizon 2020 og det nye EU-forskningsprogram Horizon Europe starter. I den forbindelse gennemfører Styrelsen for Forskning og Uddannelse (SFU) en brugerundersøgelse af den nuværende kommunikation om Horizon 2020 og input til den fremtidige kommunikation om Horizon Europe.
Ekspertgruppe skal se på ny karakterskala
Publiceringsdato 17. april 2020 Regeringen nedsætter nu en ekspertgruppe, som til efteråret skal komme med bud på erstatninger for den nuværende 7-trins-skala.
Studerende fra syv sundhedsfaglige uddannelser kan vende tilbage til studiet
Publiceringsdato 12. april 2020 I forlængelse af regeringens udmelding om at genåbne udvalgte samfundskritiske sundhedsuddannelser for så vidt angår studerende på sidste del af uddannelserne, har uddannelses- og forskningsministeren besluttet, at syv sundhedsfaglige uddannelser kan gennemføre en kontrolleret genåbning.
Forskningsfinansiering: Hvordan får vi mest gavn af de mange eksterne forskningsbevillinger?
Publiceringsdato 06. april 2020 En stadig større del af den offentlige forskning finansieres med eksterne forskningsmidler. Der er tale om en unikt gunstig situation, hvis vi forstår at udnytte mulighederne. Det netop afgåede DFiR giver i ny rapport sit bud på, hvordan dansk forskning får mest gavn af alle midlerne
Ny taskforce skal se på studerendes praktik
Publiceringsdato 03. april 2020 Mange studerende får i denne tid afbrudt deres praktik på grund af situationen med Covid-19. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har nedsat en taskforce, der skal finde løsninger.
Ny Outlook fra innovationscentrene i Silicon Valley og Boston
Publiceringsdato 03. april 2020 Hvilke muligheder åbner der sig ved digitalisering af videregående uddannelse og forskning? Og hvilke udfordringer er det forbundet med? Det stiller de danske innovationscentre i Boston og Silicon Valley skarpt på i den nyeste outlook-rapport.
Ny portal for de nationale forskningsinfrastrukturer
Publiceringsdato 03. april 2020 I dag lancerer Uddannelses- og Forskningsministeriet en ny portal for de nationale forskningsinfrastrukturer finansieret af ministeriet. Den skal give forskere, studerende og virksomheder et overblik over, hvordan de kan få adgang til forskningsinfrastrukturerne.
To nye direktører i Uddannelses- og Forskningsministeriet
Publiceringsdato 03. april 2020 Uddannelses- og Forskningsministeriet har pr. 1. april budt to nye direktører i departementet velkommen.
Yderligere udsættelser af forskningsinfrastrukturfrister
Publiceringsdato 01. april 2020 Styrelsen for Forskning og Uddannelse har besluttet at udsætte fristerne for forslag til forskningsinfrastrukturroadmaps yderligere. Fristen for afrapporteringer på forskningsinfrastrukturbevillinger er også udsat.
Open Access – tæt på årets mål
Publiceringsdato 01. april 2020 Antallet af videnskabelige artikler, der bliver gjort frit tilgængelige på internettet, er steget med 8 procentpoint - fra 44 procent til 52 procent – på et år
Nye kræfter i Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd
Publiceringsdato 31. marts 2020 Professor Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitet bliver ny formand for Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd. Uddannelses- og forsk-ningsministeren har netop udpeget den nye formand og fire nye medlemmer af rådet.
En international videnbalance
Publiceringsdato 27. marts 2020 Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) konstaterer overraskende i rapport "Viden kender ingen grænser”, at der er et mindre flow af viden ind og ud af Danmark, end forventet.
Vil du deltage i et af de 45 nye COST-forskernetværk?
Publiceringsdato 25. marts 2020 45 nye internationale forskernetværk bliver nu finansieret af organisationen COST, The European Cooperation in Science and Technology. Netværkene skal bane vejen for ny viden inden for udvalgte fagområder. Danske forskere og virksomheder kan søge om at deltage i et af de nye forskernetværk.
Vær med til at sikre stærke kompetencer til Danmarks Frie Forskningsfond
Publiceringsdato 24. marts 2020 Indkaldelse af forslag til 32 medlemmer til Danmarks Frie Forskningsfonds faglige forskningsråd. Frist tirsdag 21. april 2020 kl. 16.00.
Bliv sendelektor i dansk sprog og kultur fra efteråret 2020
Publiceringsdato 24. marts 2020 Tre universiteter i henholdsvis Vancouver, Poznan og Granada har nu ledige tidsbegrænsede stillinger til besættelse fra efteråret 2020.
Hjemsendelsen af studerende og medarbejdere på de videregående uddannelser forlænges
Publiceringsdato 23. marts 2020 Regeringen har besluttet at forlænge de initiativer, der er sat i værk som led i indsatsen mod spredning af COVID-19. Initiativerne forlænges indtil videre til og med 2. påskedag.
Informationsmøde den 1. april 2020 om klyngeopslaget "Innovationskraft" aflyses.
Publiceringsdato 20. marts 2020 Som følge af COVID-19 aflyses det planlagte informationsmøde den 1. april om opslaget vedr. Innovationskraft. Se her hvordan spørgsmål kan afklares.
Evaluering af European Centre for Minority Issues
Publiceringsdato 16. marts 2020 Et eksternt videnskabeligt panel og Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har evalueret European Centre for Minority Issues.
Forskningens Døgn 2020 aflyses
Publiceringsdato 14. marts 2020 På grund af situationen med COVID-19 har Uddannelses- og Forskningsministeriet besluttet at aflyse aktiviteterne under Forskningens Døgn 2020.