Gå til indhold

Pressemeddelelser 2009

Her kan du se udvalgte pressemeddelelser fra 2009.
Viser 1-30 af 121 resultater
Regeringen hjælper innovative iværksættere

Finanskrisen kradser for de innovative iværksættere. Det er blevet sværere at rejse kapital til nye virksomheder fra forskningen, hvor den teknologiske og kommercielle risiko er høj. Derfor rækker staten nu en hjælpende hånd.

Det Danske Studenterhus i Paris får nye bestyrelsesmedlemmer

Det Danske Studenterhus i Paris har eksisteret siden 1929, men har i år fået ændret sin organisationsstruktur. Som konsekvens heraf er nye bestyrelsesmedlemmer for Fonden for Det Danske Studenterhus nu blevet udnævnt.

Ugens tal: Danmark frontfigur i international miljø- og klimaforskning

Mens FN's klimatopmøde afholdes i København, viser nye tal, at danske forskere og virksomheder placerer sig helt fremme i konkurrencen om EU's forskningsmidler på miljø- og klimaområdet. Videnskabsministeren glæder sig over den danske placering på det grønne forskningsområde.

Hele Folketinget bag ny forskningsrådslov

Regeringen har indgået en bred aftale i Folketinget om fremtidens danske forskningsrådssystem. Aftalen, der imødekommer mange af de anbefalinger, som et evalueringspanel fremlagde i efteråret, skaber et mere internationalt orienteret og gennemsigtigt system.

Årets forskerspirer kåres

Gymnasieelever fra hele landet dyster lige nu om at blive årets forskerspirer. I dag overrækker videnskabsminister Helge Sander priserne og 20.000 kr. til de fire bedste projekter.

Norden samarbejder om uddannelse og forskning

Når Danmark i 2010 overtager formandskabet for Nordisk Ministerråd, fokuseres der på uddannelse og forskning. Det sker blandt andet med en sprogkampagne og undersøgelser af frafald og specialundervisning i Norden samt en konference om nordiske styrkepositioner inden for uddannelser og forskning.

Ministeren tager imod – nu på universiteterne

Den gode gamle ordning med ministerens træffetid genopstår nu i en ny form. Det er videnskabsminister Helge Sander, der tager ud på de otte universiteter og inviterer studerende og ansatte til at møde op.

Ugens tal: Danske virksomheder styrker forskning markant

De mest forskningstunge danske virksomheder har fra 2007 til 2008 øget deres investeringer i forskning og udvikling markant mere end deres internationale konkurrenter – men ikke nødvendigvis i Danmark.

Rumforskning for klimaet

Ny udstilling på Kongens Nytorv skal vise klimaforandringerne set fra rummet.

Dansk andel i verdens mest avancerede røntgenlaser

Danmark indtræder i det europæiske samarbejde om XFEL, Den Europæiske Fri-Elektron Røntgenlaserfacilitet ved Hamburg, der bl.a. vil gøre det muligt at 'filme' molekyler.

Klimaforskningscenter indvies i Grønland

Med få uger til FN's klimatopmøde bliver det nye "klimauniversitet" eller forskningscenter i dag indviet i Grønland, hvor klimaforandringerne kan studeres lige uden for døren.

Væsentlig flere skal uddannes i entreprenørskab

I fremtiden skal væsentlig flere elever og studerende have undervisning i entreprenørskab. Samtidig oprettes en ny fond, der samler indsatsen. Det er kernen i regeringens nye strategi for uddannelse i entreprenørskab.

Mere og bedre undervisning, tak

Både landets universitetsstuderende og videnskabsminister Helge Sander forventer flere undervisningstimer efter, at taxameteret fra næste år er hævet markant. Det kom frem, da videnskabsministeren mødtes med repræsentanter fra landets studenterorganisationer i dag.

Markant fremgang på 62 procent for videnspredning

Fra 2007 til 2008 er antallet af virksomheder i innovationsnetværk steget med over 60 procent. Samtidig stiger udbyttet: Der er målbar effekt af netværksdeltagelsen hos 30 procent flere virksomheder end tidligere.

Bredt forlig om globaliseringsmilliarder

Globaliseringsforhandlingerne om 7 mia. kroner til forskning og innovation er nu faldet på plads. Det brede forlig sikrer bl.a. en omfattende modernisering af universiteternes laboratorier, en grøn forskningspakke, en forhøjelse af uddannelsestaxametrene samt et center for stamcelleforskning.

Handlinger tilknyttet webside