Forskningsbarometeret belyser kvaliteten og profilen af dansk forskning i et internationalt perspektiv
Publikationer 2012
Danmarks nationale innovationsstrategi - 'Danmark - Løsningernes Land. Styrket samarbejde og bedre rammer for innovation i virksomhederne' omfatter 27 initiativer, som skal sikre en tættere kobling mellem forskning, uddannelse og innovation i virksomhederne
Evaluering af postdocfinansiering i Det Frie Forskningsråd.
Kommercialisering af forskningsresultater - Statistik 2011
"Tal om forskning" er Styrelsen for Forskning- og Innovations årlige bevillingsstatistik, der indeholder centrale bevillingstal for Danmarks Grundforskningsfond, Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi og Innovation.
Udarbejdet af DAMVAD for Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte
Kortlægningen tilvejebringer et aktuelt overblik over det danske forsknings- og udviklingsarbejde på social- og velfærdsområdet, videnspredning af forskningen og samarbejde med praksisfeltet.
Følgegruppen for pædagoguddannelsen har færdiggjort sit anbefalingsarbejde til styrkelse af pædagoguddannelsen. Resultatet af følgegruppens anbefalingsarbejde er denne publikation.
Det Strategiske Forskningsråd ønsker med denne publikation at give en samlet oversigt over de forskningsaktiviteter, rådet har støttet i 2011.
Publikationen er blevet til i anledning af konferencen Europe INNOVA 2012, som holdes den 23.-24. oktober i København. På konferencen er Europas indsats for at fremme innovation til diskussion under overskriften: Gør vi det godt nok?
Danske virksomheder i FP7 er i fokus i dette nummer. Vi går bag tallene i en ny rapport og giver stemme til to af de danske virksomhedsdirektører, der har succes i FP7. Vi gør status på forhandlingerne om Horizon 2020 og fortæller om de aktuelle ansøgningsfrister i FP7.
Som indspil til arbejdet med regeringens innovationsstrategi er det danske forsknings- og innovationssystem blevet evalueret af en international ekspertgruppe. Eksperternes anbefalinger kan læses i denne rapport.
Ekstern analyse af samarbejdet mellem Studievalgcentrene og relevante aktører samt Studievalgcentrenes ydelser.
De danske innovationsnetværk har i 2011 hjulpet markant flere virksomheder med deres innovation sammenlignet med tidligere år. Det viser den seneste måling af innovationsnetværkenes resultater i performanceregnskabet for 2012.
Ekstern analyse af, hvordan efterspørgslen efter ph.d.er vil udvikle sig i de kommende år.
Her finder du en gennemgang af GTS-nettets nøgletal og aktiviteter i 2011. GTS-nettet udvikler og formidler ny teknologisk viden til dansk erhvervsliv, specielt SMV'ere.
I årsrapporten for 2011 præsenterer Rådet for Teknologi og Innovation årets indsats.
EU-INFORMATION gør status på det danske formandskab i EU og forhandlingerne om Horizon 2020. Vi bringer succeshistorier om danske STRECON og Fluxome, fortæller om den sidste store ansøgningsrunde til FP7 på 75 mia. kroner og meget mere.
FORSK2020-kataloget udpeger med afsæt i en række væsentlige samfundsudfordringer løfterige forskningsområder for Danmark i forhold til vækst, beskæftigelse og velfærd.
Rapporten ”Offentlig forskning - effekter på innovation og økonomisk vækst” samler forskningsbidrag om, hvor og hvordan offentlig forskning påvirker den danske samfundsøkonomi.
Danmark og Sverige er værter for af en af verdens største og mest avancerede fælleseuropæiske forskningsfaciliteter European Spallation Source (ESS). ESS har gennem de seneste år gennemført et omfattende udviklingsarbejde, der har haft til opgave at fastlægge det endelige design og budget for ESS.
Instruktion til tilskudsmodtagere om gældende regler og praksis ved administration af tilskud fra Uddannelsesministeriets tips- og lottomidler til fremme af forskning og forskningsrelaterede aktiviteter.
Forløbsanalysen beskriver beskæftigelses- og videreuddannelsesmønstre for de forskellige maritime uddannelser og afsluttes med en beregning af erstatningsbehovet for maritimt uddannede til maritime jobs.
Flerårige finansielle rammer for forskning og uddannelse, øget frihed for universiteterne til at tilrettelægge ph.d.-uddannelserne, yngre ph.d.er samt udvikling af et videnbarometer er nogle af de anbefalinger, som er i årsrapport 2011 – ’Det værdiskabende universitet.
Rapport af 30. april 2012 om særligt tilsyn med Handelshøjskolen i København (2011/2012).
Tilsynsmøde den 15. november 2011.
Tilsynsmøde den 9. marts 2012.
Tilsynsmøde den 8. februar 2012.
Tilsynsmøde den 8. marts 2012.
Tilsynsmøde den 1. marts 2012.
Performanceregnskabet viser de sidste fem års resultater for innovationsmiljøernes indsats med at kommercialisere nye innovationer.
Dette års prognose for erhvervslivets investeringer i forskning, udvikling og innovation (FUI) tegner et fortsat positivt billede af udviklingen fra 2010 til 2012.
Rapporten omhandler Comenius-programmet, Leonardo da Vinci-programmet, Erasmus-programmet, Grundtvig-programmet, Det tværgående program og Aktive Unge-programmet.
Praktik- eller studieophold i udlandet er i høj grad en fordel, når private virksomheder rekrutterer nye medarbejdere, og arbejdsgiverne forudser, at udlandsophold får endnu større betydning fremover.
Ny rapport om fremsyn offentliggøres i dag. Fremsyn handler om at ruste sig til fremtiden gennem en systematisk og konstruktiv dialog med relevante interessenter. Derved kan fremsyn bidrage til at skabe robuste beslutninger
Tilsynsmøde den 2. december 2011.
NORIA-net “Health and Welfare” har publiceret rapporten “Adding value to Nordic research cooperation – Recommendations for a new initiative on distribution of health”
An introductory article on the Danish Industrial PhD Programme - how it is structured, how it is implemented, and its measured effects on participants
Formålet med hvidbogen er at identificere muligheder for at styrke den fælles og individuelle medicinske forskning mellem de nordiske lande.
I dette nummer af EU-INFORMATION sætter vi fokus på de politiske forhandlinger om Horizon 2020, forskningsformidling i FP7, de aktuelle muligheder i FP7 og meget mere.
I Årsrapport 2011 beskriver og vurderer den tidligere Universitets- og Bygningsstyrelse den faglige opgaveløsning i relation til primært eksternt fastsatte mål, ligesom der redegøres for de regnskabsmæssige resultater.
Tilsynsmøde den 15. december 2011.
Tilsynsrapport af 17. april 2012 om det skærpede tilsyn med Københavns Universitet.
Hvordan får en SMV en leverandøraftale med de førende virksomheder i verden? Hvordan kan universitetsforskning udnyttes kommercielt i en SMV? Hvordan kan innovationsnetværk og klynger bane vejen for eksporteventyr? Læs denne case og få svar!
Årsrapporten har til formål at informere Uddannelsesministeriet, Rigsrevisionen og Finansministeriet om styrelsens faglige og økonomiske resultater.
I redegørelsen præsenteres et overblik over det danske videregående uddannelsessystem, og der gives en række konkrete bud på, hvordan der kan udvikles mere fleksible videregående uddannelser med større sammenhæng på tværs af uddannelserne.
Det Strategiske Forskningsråd har udarbejdet en folder, der sætter fokus på mulighederne for private virksomheders deltagelse i strategiske forskningssamarbejder.
Det Strategiske Forskningsråds Årsskrift 2011/2012 fokuserer på en række forskningsprojekter, som illustrerer, hvordan samarbejde og samspil udfolder sig i praksis. De forskellige cases kendetegner det brede forskningsspektrum, DSF dækker.
Tilsynsmøde den 25. november 2011
Rapporten viser, at RTIs program for innovation giver et betydeligt samfundsøkonomiske afkast - men der er også plads til forbedringer.
Publikationen giver et overblik over det danske vejledningssystem i uddannelsessektoren.
General Overview of the Public Support System for Research and Innovation in Denmark 2012
This report is an input to the OECD Review of Postsecondary Vocational Education and Training, Skills beyond School.
Fri Forskning – Forskning for Fremtidens Samfund - Det Frie Forskningsråds årsrapport 2011
Mere end 8 ud af 10 erhvervsskoler har øget antallet af elever på udlandsophold og næsten 7 ud af 10 skoler har udvidet samarbejdet med udenlandske partnerskoler om undervisning og udviklingsaktiviteter i løbet af det seneste par år.
I den nye beretning fra Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser er der især fokus på to områder: Vækst og kvalitet.
Der foreligger nu en opdatering af et udvalg af de statistiske indikatorer, som indgik i ”Forskningsbarometer 2010”.
Ny rapport viser, at ph.d.-uddannede tjener bedre end andre med lange uddannelser, ligesom både arbejdsproduktiviteten og lønniveauet er markant højere i de virksomheder, der har ansat ph.d. uddannede.
Styrelsen for Forskning og Innovation har i 2011 fået gennemført en ekstern evaluering af de godkendte innovationsmiljøer. Evalueringen er udført af Oxford Research og dækker perioden 2007-2010.
Ministeriet for Børn og Undervisning og Uddannelsesministeriet har gennemført en undersøgelse af den ordning, som danske studerende på videregående uddannelser kan bruge til at betale for uddannelse i udlandet.
Følgegruppen for læreruddannelsen har siden 2008 evalueret reformen af læreruddannelsen fra 2006. Denne publikation er resultatet.
I dette nummer af EU-INFORMATION sætter vi fokus på det danske formandskab i EU, forskningsformidling, kurser, der gør dig klogere på EU's forskningsprogram, og meget mere.
Publikationen indeholder statistik om dem, der fik tildelt SU-støtte i 2010 og dem, der havde SU-gæld ved udgangen af 2010. Udviklingen gennem de seneste år bliver også belyst.
Denne udgave gælder fra 1. januar 2012 og erstatter den tidligere udgave fra december 2009. Gælder for administrationen af bevillinger fra Det Frie Forskningsråds faglige forskningsråd og Det Strategiske Forskningsråds programkomiteer.
I de kommende år vil en af verdens største og mest avancerede forskningsfaciliteter blive bygget i Øresundsregionen: European Spallation Source (ESS). Det er første gang, en af Europas store forskningsfaciliteter bliver placeret nord for Hamburg.
”Strategisk forskning - principper og virkemidler” beskriver overordnede værdier og generelle retningslinjer for udmøntning af midler til strategisk forskning.
Det Frie Forskningsråd (DFF) støtter forskning inden for alle fagområder, som udspringer af forskernes egne ideer. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om Michael Marc Wolf grundforskning, der kan føre til ultrahurtige computere.
Handlinger tilknyttet webside