Gå til indhold

Pressemeddelelser

Oversigt over pressemeddelelser udsendt fra og med 15. december 2022 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Viser 1-60 af 86 resultater
Danmark styrker samarbejdet med Storbritannien om kvanteteknologi

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund mødes i dag med den britiske forskningsminister Andrew Griffith i Paris for at underskrive en bilateral kvanteerklæring med fokus på samarbejde mellem Danmark og Storbritannien om kvanteteknologi.

Syv døgn i forskningens tegn

Fredag skyder Uddannelses- og Forskningsministeriet videnskabsfestivalen Forskningens Døgn i gang over hele Danmark. Kom og mød landets klogeste hoveder, når de viser den nyeste og mest spændende forskning frem. Der er op mod 700 gratis arrangementer og foredrag at vælge imellem for alle aldre.

DNA-forsker støvsuger prisuddeling

Årets forskningskommunikationspris går til en forsker, der med stor kreativitet og skarp sans formidler sin forskning. Lektor Kristine Bohmann vinder prisen for formidling af sin forskning om DNA-støvsuger, som suger dyrs DNA ud af luften.

54.279 har søgt optagelse på en uddannelse i kvote 2

Antallet af ansøgere til en videregående uddannelse i kvote 2 er steget med 4 procent i forhold til sidste år. Søgningen til de store professionsuddannelser til pædagog, sygeplejerske, lærer og socialrådgiver er igen i år faldende eller stagnerende, og det vækker bekymring hos minister.

Stigning i frafald på professionsuddannelserne bekymrer minister

Mere end hver fjerde springer nu fra under uddannelsen til sygeplejerske, pædagog og socialrådgiver. Udviklingen bekymrer uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund, som varsler omfattende uddannelsesreform senere i foråret.

Fem forrygende forskere vinder EliteForsk-priser i dag

H. M. Dronning Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund overrækker i dag de fem prestigefyldte EliteForsk-priser til fem yngre forskere, der har markeret sig særligt med deres forskning.

Udvid din horisont: Få en forsker på besøg

Nu kan du igen bestille et foredrag med et af Danmarks klogeste hoveder. Under festivalen Forskningens Døgn i april rykker næsten 300 forskere igen ud i hele landet og deler ud af deres viden. Foredraget kan være hjemme i din stue, på dit job eller måske et helt tredje sted. Og det er gratis.

Søren Serritzlew bliver ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har udpeget ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond. Det bliver den internationalt anerkendte professor i statskundskab, Søren Serritzlew, som skal stå i spidsen for fondens arbejde med at styrke kvaliteten af dansk forskning.

Minister: Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde

I dag åbner uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund årets konference om Erasmus+. Budskabet er klart: I en tid præget af krig og konflikt har internationalt uddannelsessamarbejde aldrig været vigtigere – både for samfundet og for den enkelte studerende.

Rumkonferencen 2023: Rumforskning er vigtigere end nogensinde

I dag samles flere hundrede rumentusiaster, når folk fra industrien, universiteter og rumeksperter mødes på Syddansk Universitet for at drøfte strategisk forskning og innovation i rummet. Christina Egelund deltager med budskabet om, at Danmark skal have en mere ambitiøs tilgang til rummet.

Minister: Markant faldende ledighed for nyuddannede er en fantastisk nyhed

Nye tal viser, at ledigheden for nyuddannede er på det laveste niveau siden før finanskrisen. Ifølge uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund er faldet i dimittendledighed en fantastisk nyhed, men samtidig et varsel om, at der er behov for politisk nytænkning.

Uddannelses- og forskningsministeren reagerer på kritik fra Finansudvalget

Uddannelses- og Forskningsministeriet og uddannelses- og forskningsministeren har i dag modtaget kritik fra Folketingets Finansudvalg for ikke at overholde reglerne om forelæggelse for Finansudvalget. Ministeren ser med stor alvor på forløbet og finder kritikken berettiget.

Fra dimission til job: Dimittender kommer hurtigere i arbejde

Nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at dimittender fra de videregående uddannelser kommer hurtigere i arbejde end tidligere. I en tid, hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft er højt på regeringens dagsorden, ser ministeren positivt på udviklingen.

Dansk minister indvier nyt videnscenter på CERN

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund besøger CERN som den første danske minister i mange år. Her skal hun indvie et nyt, spændende videnskabs- og formidlingscenter, ”Science Gateway”, som skal give offentligheden indsigt i forskningens fascinerede verden.

Regeringen fortsætter kvalitetsløft af pædagoguddannelsen

Regeringen vil afsætte 47,4 mio. kr. til at understøtte kvaliteten af pædagoguddannelsen i det kommende år. Det sker forud for det ambitiøse trecifrede millionløft af de professionsrettede uddannelser på velfærdsområdet, som et bredt flertal har aftalt at prioritere fra 2025.

Kommissorium for kandidatudvalg er på plads

Partierne bag reformen af universitetsuddannelserne i Danmark er blevet enige om et kommissorium for det kandidatudvalg, som skal udforme fremtidens kandidatlandskab. Både universiteterne og repræsentanter for de studerende sidder med ved bordet, når udvalget tager fat på arbejdet i efteråret 2023.

Følgegruppe til magtudredningen er nedsat

I alt 30 repræsentanter fra bl.a. Folketingets partier, erhvervslivet, medieverdenen og civilsamfundet skal understøtte samspillet mellem forskningsprojektet og det omgivende samfund.

Bredt reformforlig sikrer milliardinvestering i uddannelse

Regeringen, SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enige om reform af universitetsuddannelserne. Aftalen sikrer en milliardinvestering i uddannelse, giver studerende flere veje, nye videreuddannelsesmuligheder og åbner for flere internationale studerende.

Handlinger tilknyttet webside