Gå til indhold

Optag - nyheder og pressemeddelelser

Viser 1-84 af 84 resultater
Mere end 60.000 er optaget på en videregående uddannelse

Den 26. juli bliver 61.351 ansøgere tilbudt en plads på en videregående uddannelse, hvilket er samme niveau som i 2023. Lidt flere er optaget på STEM-uddannelserne, mens færre er optaget på blandt andet sproguddannelserne og lærer- og pædagoguddannelsen.

85.152 har søgt ind på en videregående uddannelse

I dag klokken 12.00 udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse i kvote 1. I år har 85.152 søgt ind på en videregående uddannelse. Det er 1.079 flere end i 2023 og svarer til en stigning på 1 procent.

54.279 har søgt optagelse på en uddannelse i kvote 2

Antallet af ansøgere til en videregående uddannelse i kvote 2 er steget med 4 procent i forhold til sidste år. Søgningen til de store professionsuddannelser til pædagog, sygeplejerske, lærer og socialrådgiver er igen i år faldende eller stagnerende, og det vækker bekymring hos minister.

48.801 har søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2

48.801 har valgt at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, der havde ansøgningsfrist i dag kl. 12. Som forventet falder ansøgertallet efter to år med rekordmange ansøgere som følge af corona og nedlukninger.

Ekstraordinært højt studieoptag for andet år i træk

Knap 67.500 ansøgere får i år tilbudt en plads på en videregående uddannelse. Det er det næsthøjeste antal nogensinde. Helt forventeligt er tallet dog lavere end 2020-optaget, som var præget af COVID-19-søgning samt ekstra studiepladser som følge af en bred folketingsbeslutning.

Flere end 60.000 har søgt ind via kvote 2

60.718 har valgt at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, inden ansøgningsfristen udløb i dag. Det er det højeste antal nogensinde og 3.286 flere end sidste år, hvor rekordmange søgte ind på en videregående uddannelse.

Langt flere er kommet ind på en velfærdsuddannelse i efteroptaget

Både lærer- og pædagoguddannelsen har fået flere studerende i efteroptaget end tidligere. 546 flere har fået plads, især uden for de store byer. Det glæder ministeren, der peger på direkte SMS-kontakt med tilbud om ekstra studievejledning til alle afviste ansøgere som en del af årsagen.

Markant flere har fået studievejledning denne sommer

I ugerne efter optagelsen på de videregående uddannelser har Studievalg Danmark haft 570 procent flere telefonvejledninger sammenlignet med 2019. Uddannelses- og forskningsministeren er glad for, at flere har benyttet dette års udvidede tilbud.

Flere mænd vil være pædagoger – flere kvinder vil læse it

Flere mænd er i år blevet optaget på pædagoguddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen, mens flere kvinder er blevet optaget på STEM-uddannelser, blandt andet it. Uddannelses- og forskningsministeren håber, at det kan være med til at ændre et kønsstereotypt uddannelsesbillede.

Karakterkravene til de videregående uddannelser falder

Karaktergennemsnittet for at komme ind på de fleste videregående uddannelser falder markant i 2020-optaget. Det sker hovedsageligt, fordi bonussen for hurtig studiestart fra 2020 er afskaffet.

Rekordmange er optaget på en videregående uddannelse

Næsten 70.000 ansøgere får i år tilbudt en plads på en videregående uddannelse. Dermed sætter optagelsen 2020 rekord. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig især over, at optaget stiger på de store velfærdsuddannelser, hvor man politisk har prioriteret flere pladser.

Flere har søgt ind på en videregående uddannelse

94.604 har søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse. Det er 5.850 flere end sidste år, svarende til en stigning på 7 procent. Det glæder uddannelses- og forskningsministeren, der især er glad for, at hver femte ansøger har søgt ind på en af de fem store velfærdsuddannelser.

Ministre rækker ud til landets studenter

Der er god grund til at holde ekstra øje med e-posten, hvis man bliver eller er blevet student her til sommer. Årets studenter kan nemlig forvente brev fra to ministre med en opfordring om at søge mod uddannelse, og hvordan de kan få hjælp.

Enigt Folketing giver penge til 5.000 ekstra studiepladser

Regeringen og alle Folketingets partier giver de videregående uddannelser et ekstraordinært COVID-særtilskud til at oprette 4.500 ekstra studiepladser. Partierne har samtidig en ambition om 500 nye pladser på velfærdsuddannelserne. I alt prioriteres 210 millioner kroner til at øge optaget.

Over 56.000 har søgt ind via kvote 2

56.688 har valgt at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, inden ansøgningsfristen udløb i dag. Nedlukningen som følge af COVID-19 risikerer at skabe udfordringer i forhold til optagelsesprøver og samtaler, men der arbejdes hårdt for at finde holdbare løsninger.

Frist for kvote 2-ansøgninger bliver udsat en uge

Uddannelses- og Forskningsministeriet har besluttet at udskyde fristen for at søge om optagelse på en videregående uddannelse via kvote 2 med en uge. Ny frist er søndag den 22. marts 2020 kl. 12.

Flere er kommet ind på en videregående uddannelse

65.714 unge får tilbudt en plads på en videregående uddannelse, det er 1 pct. flere end sidste år. Ministeren er især tilfreds med, at flere er kommet ind på sygeplejerskeuddannelsen. Hun opfordrer samtidig unge til at følge deres nysgerrighed - der er brug for hele mennesker på vores uddannelser.

88.754 har søgt ind på en videregående uddannelse

Uddannelses- og forskningsministeren er rigtig glad for, at 88.754 har søgt ind på en videregående uddannelse. Hun havde håbet på, at endnu flere unge havde søgt ind på pædagog-, lærer- og sygeplejerskeuddannelserne og vil stille sig i spidsen for at gøre uddannelserne endnu mere attraktive.

Studieoptag: Tusindvis af drømme i opfyldelse

64.943 unge får i morgen tilbudt en plads på en af landets videregående uddannelser. Tillykke - nu skal drømmen udleves, lyder beskeden fra Tommy Ahlers. Han opfordrer de unge til at følge deres nysgerrighed, pakke perfekthedskulturen væk, og udforske de mange muligheder, som en uddannelse giver.

52.891 har søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2

52.891 ansøgere har i år ved fristens udløb søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse via kvote 2. Uddannelses- og forskningsministeren er glad for, at mange unge ønsker at dygtiggøre sig og tage en uddannelse.

Det faglige niveau på studiet er hyppigste årsag til frafald

Et for højt eller lavt fagligt niveau er den grund, de studerende har nævnt flest gange som årsag til, at de falder fra deres studie. De studerende skal søge mere information, så de kan blive klogere på de enkelte uddannelser, inden de søger, mener uddannelses- og forskningsministeren.

65.165 optaget på en videregående uddannelse

Flere unge er blevet optaget på uddannelser indenfor områder, hvor der er mangel på arbejdskraft. Årets optag vidner om ansvarlige valg både hos studerende og uddannelsesstederne, mener uddannelses- og forskningsministeren.

Unge søger mod uddannelser med gode jobudsigter

Flere unge har søgt mod uddannelser, hvor der er mangel på arbejdskraft, for eksempel it-området. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind glæder sig over, at de unge har lyttet til opfordringen om at tænke på muligheden for job, når studietiden er slut.

Unge har mindre tunnelsyn i uddannelsesvalget

Unge søger et bredere udsnit af uddannelser, når de skal vælge uddannelse. Det er godt, at de unge er blevet mere fleksible, for vi har brug for dygtige folk inden for alle felter, understreger uddannelses- og forskningsministeren.

Unge søger i stor stil mod de tekniske uddannelser

Mange flere unge end sidste år ønsker i år at læse til ingeniør, viser fordelingen af kvote 2-ansøgninger til de videregående uddannelser. Udviklingen tegner lyst for fremtidens arbejdsmarked, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Ny aftale om dobbeltuddannelse giver flere muligheder for sporskifte

Søren Pind præsenterer i dag en ny politisk aftale mellem V, K, LA, DF og S, der ændrer på den tidligere aftale om dobbeltuddannelse. Fremover får man mulighed for at tage en ny uddannelse, også på samme eller lavere niveau, hvis man i seks år har prøvet sin nuværende uddannelse af.

Optaget på de videregående uddannelser slår igen rekord

66.439 unge er i år blevet optaget på de videregående uddannelser. Dermed slår optaget igen rekord. I alt er 1.138 flere personer kommet ind på uddannelserne. Udviklingen glæder uddannelses - og forskningsminister Ulla Tørnæs.

Uddannelser med gode jobudsigter hitter i 2016

Markant flere ønsker at uddanne sig til ingeniør og folkeskolelærer. Det viser en opgørelse over søgningen til de videregående uddannelser. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over, at netop uddannelser med gode jobudsigter er favoritter hos de kommende studerende.

Rekordmange vil læse på en videregående uddannelse

Hele 94.061 har i år søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse. Det er det højeste antal ansøgere nogensinde. Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs håber, at mange unge har søgt uddannelser, hvor der er gode muligheder for at få et job.

Unge føler sig ikke klædt på til uddannelsesvalg

Når unge skal vælge uddannelse, føler halvdelen sig ikke klædt på til at kunne tage valget. Halvdelen af de unge spørger deres forældre til råds om uddannelse, men mange forældre føler sig heller ikke klædt på til at rådgive deres børn, viser ny undersøgelse.

Unge har ikke jobudsigter højt på uddannelseslisten

Ny undersøgelse viser, at unge og forældre prioriterer faglig interesse og interessant arbejde højest, når unge skal vælge uddannelse. Kun hver tredje ung har jobudsigter med i top tre af prioriteter. Uddannelses- og forskningsministeren opfordrer til at følge hjertet og bruge hovedet i studievalget

Uddannelses- og Forskningsministeriet sætter spot på studievalget

Uddannelse og et godt job er vigtigt – både for den enkelte og for samfundet. Der er mange områder, hvor vi i dag uddanner for få og mangler arbejdskraft. Derfor sætter ministeriet frem mod kvote 1-ansøgningen spot på en række uddannelser, der giver god mulighed for efterfølgende job.

Næsten 55.000 har søgt en videregående uddannelse via kvote 2

54.932 ansøgere har i år søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse via kvote 2. Uddannelses- og forskningsministeren opfordrer institutionerne til at indrette optaget, så de får de mest motiverede og bedst kvalificerede studerende ind på deres uddannelser.

Højere adgangskrav til læreruddannelsen giver resultater

Ny evaluering viser, at optagelsessamtalerne til læreruddannelsen er med til at løfte det faglige niveau og reducere frafaldet på uddannelsen. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over fremskridt og opfordrer dygtige og engagerede unge til at søge ind på uddannelsen inden 15. marts.

Video: Dit uddannelsesvalg den 15. marts er et vigtigt valg

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs minder om, at ansøgningsfristen for kvote 2 ansøgere til de videregående uddannelser er på tirsdag den 15. marts. Uddannelsesvalget er et vigtigt valg, og ministeren opfordrer til, at man sætter sig ind i, hvilke uddannelsesmuligheder der er.

Flere optaget på uddannelser med gode jobmuligheder

Årets optag viser især fremgang på uddannelser, der retter sig mod erhvervslivet. Uddannelses- og forskningsministeren er glad for de unges fokus på uddannelser med gode fremtidsudsigter på arbejdsmarkedet.

Offentliggørelse af årets adgangskvotienter skaber pres på ufm.dk

Når adgangskvotienterne til de videregående uddannelser bliver offentliggjort, besøger tusindevis af håbefulde ansøgere Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside på samme tid. Ministeriets servere er gjort parate til det store pres.

Positive takter i unges valg af uddannelse

Årets søgning til de videregående uddannelser var det højeste nogensinde. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen hæfter sig særligt ved fremgangen for de tekniske uddannelser, at flere har søgt ind på erhvervsakademierne, og at læreruddannelsen igen er blevet populær.

Flere end nogensinde har søgt ind på en videregående uddannelse

Søgningen til de videregående uddannelser når endnu en gang nye højder med over 90.000 ansøgere. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen håber, at mange unge har søgt ind på uddannelser over hele landet, hvor der er gode udsigter til at få et job.

51.200 har søgt en videregående uddannelse gennem kvote 2

Næsten 2.000 flere ansøgere end i 2014 har søgt om optagelse på en videregående uddannelse gennem kvote 2. Uddannelses- og forskningsministeren opfordrer alle uddannelser til at overveje nye optagelsesformer, så karaktergennemsnittet ikke er eneste adgangsbillet.

Uddannelser rettet mod det private erhvervsliv stadigt mere populære

Rekordmange har søgt ind på en videregående uddannelse i 2014. Det er især uddannelser rettet mod de private erhverv, der oplever stigende popularitet. Det er afgørende for Danmark, da flere uddannede i fremtiden skal finde job i private virksomheder, fastslår uddannelses- og forskningsministeren.

Rekordsøgning til de videregående uddannelser igen i år

Søgningen til de videregående uddannelser slår endnu en gang rekord med over 91.000 ansøgere. Den store opgave er at sikre videregående uddannelser af højeste kvalitet, der fører til job, fastslår uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Endeligt studieoptag i 2013 slår alle rekorder

Især uddannelser, der retter sig mod det private erhvervsliv, har optaget flere studerende i anden optagelsesrunde til de videregående uddannelser. Det samlede optag i 2013 slår alle tidligere rekorder.

Region Nordjylland opnår den største stigning i optagne studerende

I år bliver 10 procent flere studerende tilbudt en plads på en videregående uddannelse i Region Nordjylland end i 2012. Det er den største procentvise stigning blandt Danmarks fem regioner. Aalborg Universitet står desuden for den største stigning i optagne studerende af landets otte universiteter.

Alt om årets optag

Erhvervsakademierne optager over 70 procent flere nye studerende i 2013 i forhold til 2005. I 2013 har 26 procent af de optagne på de videregående uddannelser netop afsluttet deres adgangsgivende eksamen, og på 60 procent af uddannelserne blev alle kvalificerede ansøgere optaget.

Færre optagne men højere gennemsnit på ny læreruddannelse

Sammenlignet med sidste år er 26 procent færre blevet optaget på den ny læreruddannelse, men ni ud af ti optagne har nu læreruddannelsen som deres førsteprioritet, og andelen med adgangskvotient på mindst 7,0 er steget fra hver tredje til næsten hver anden nye studerende.

Rekordmange unge optaget på videregående uddannelser

Flere unge end nogensinde tidligere får tirsdag besked om, at de er optaget på en videregående uddannelse. Uddannelsesinstitutionerne tilbyder plads til fire procent flere end i 2012, og den største vækst i optaget findes blandt de uddannelser, der er målrettet den private sektor.

Stor søgning til velfærdsuddannelserne

Interessen for de store velfærdsuddannelser til sygeplejerske, socialrådgiver og pædagog når nye højder. Det viser den samlede opgørelse af søgningen til de videregående uddannelser i 2013.

Flere vælger erhvervsrettede uddannelser

Rekord mange vil have en videregående uddannelse. De unge søger bredt og vælger i højere grad uddannelser, der retter sig mod det private arbejdsmarked. Det viser årets opgørelse af søgningstallene til de videregående uddannelser.

Stor søgning til læreruddannelsen gennem kvote 2

66 procent flere end sidste år har søgt ind på læreruddannelsen gennem kvote 2. Nye og skærpede adgangskrav skal sikre, at fremtidens lærere har de faglige og pædagogiske kompetencer, der skal til for at løfte ambitionen for fremtidens folkeskole.

Historisk stor søgning gennem kvote 2

Langt flere har søgt ind på en videregående uddannelse gennem kvote 2 i forhold til sidste år. Stigningen er størst på erhvervsakademierne og professionshøjskolerne.

Optagelse.dk er åbnet

Nu er det muligt at søge ind på de videregående uddannelser med optagelse i 2013. Alle ansøgere skal fremover benytte den digitale løsning optagelse.dk.

Uddannelserne får 900 millioner kroner ekstra til flere studerende

Regeringen afsætter med finanslovsforslaget 900 millioner ekstra kroner til de rekordmange studerende på de videregående uddannelser. Uddannelsesministeren glæder sig over det store optag, der med de ekstra penge bliver fuldt finansieret.

Provinsens uddannelser har størst fremgang i optaget af nye studerende

Særligt uden for de største byer kan uddannelsesinstitutionerne melde om øget antal optagne på de videregående uddannelser. Det viser nyt notat fra Uddannelsesministeriet. Også på mobilitet og tiltrækningskraft fører provinsen an. Glædeligt med geografisk spredning, siger uddannelsesministeren.

Rekordstor søgning til de videregående uddannelser

Søgningen til de videregående uddannelser er større end nogensinde. Knap 81.000 har søgt en videregående uddannelse i 2012. Ansøgerne er især interesserede i uddannelser med gode muligheder for optagelse og beskæftigelse.

Rekordmange digitale ansøgere

De unge har taget det digitale optagelsessystem til sig. I år har 66.620 ansøgere søgt ind på en videregående uddannelse via optagelse.dk.

Rekordstor søgning til uddannelser via kvote 2

Søgningen til de videregående uddannelser via kvote 2 er større end nogensinde. Det er især erhvervsakademierne og de naturvidenskabelige og tekniske uddannelser, der får stigende opmærksomhed.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen