Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2016

Nyheder 2016

Viser 1-30 af 204 resultater
Ny organisation i ministeriet på plads
Publiceringsdato 22. december 2016 Uddannelses- og Forskningsministeriet ændrer organisation per 1.1.2017. Ændringen betyder, at de to eksisterende styrelser nedlægges, og at der oprettes to nye: Styrelsen for Forskning og Uddannelse og Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte. Se her, hvem der fremover arbejder med hvad.
Nye arktiske initiativer sættes i gang
Publiceringsdato 22. december 2016 Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind sætter nu gang i en række initiativer fra regeringens arktiske strategi. Det gælder blandt andet et grønlandsk sundhedsregister, mere fokus på dansk interessevaretagelse og et forhøjet tilskud til forskning i Arktis.
Dansk forskning i miljøvenlige ressourcer er af høj international kvalitet
Publiceringsdato 22. december 2016 Det offentlige investerer massivt og med succes i forskning i produktion af miljøvenlige fødevarer og energi. Det viser en ny kortlægning fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. En vigtig investering for danske virksomheders konkurrenceevne og en dansk styrkeposition, siger Søren Pind.
Maskinmesteruddannelse trækker studerende til Bornholm
Publiceringsdato 22. december 2016 Et nyt udbud af maskinmesteruddannelsen på Bornholm er nu endeligt godkendt. Uddannelsen blev etableret efter opfordring fra det bornholmske erhvervsliv.
NOS-HS: Opslag om eksplorative workshops
Publiceringsdato 21. december 2016 Det nordiske samarbejdsorgan for humanistisk og samfundsvidenskabelig forskning (NOS-HS) åbner den 18. januar 2017 for ansøgninger om støtte til Serier af eksplorative workshops 2017-2018. Ansøgningsfristen er den 21. marts 2017.
Hvilke store forskningsfaciliteter skal Europa satse på i de kommende år?
Publiceringsdato 20. december 2016 Forskningsinfrastruktur skal være med til at give forskere i Europa de bedste vilkår. Det er kerneopgaven i European Strategy Forum for Research Infrastructures (ESFRI). ESFRI indkalder nu forslag til, hvordan fremtidens forskningsinfrastrukturer skal se ud.
Netværksprogram hjælper dansk forskning ud over grænserne
Publiceringsdato 19. december 2016 Internationalt Netværksprogram (INP) har succes med at bygge bro mellem forskere ved danske og udenlandske institutioner og lever dermed til fulde op til programmets målsætning. Det er konklusionen i en ny evaluering.
Adgang til ny teknologi, testfaciliteter og rådgivning er med til at øge danske virksomheders effektivitet og produktivitet
Publiceringsdato 16. december 2016 En ny brugerundersøgelse viser, at knap 7 ud af 10 af de adspurgte virksomheder vurderer, at de øger deres effektivitet og produktivitet efter samarbejde med Danmarks Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS).
Kursuskatalog 2017: Bliv skarp på Horizon 2020
Publiceringsdato 15. december 2016 I 2017 afholder EuroCenter en række kurser om EU’s rammeprogram for forskning og innovation, Horizon 2020. Deltag på et af kurserne og få ny viden og nye værktøjer til at skrive ansøgninger, udforme budgetter, afrapportere mm.
DFiR: Åbent opslag efter forslag til medlemmer af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd
Publiceringsdato 15. december 2016 Uddannelses- og Forskningsministeriet indkalder nu forslag til medlemmer af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR).
Universitet i Tyskland søger underviser i dansk
Publiceringsdato 15. december 2016 Universitetet i Freiburg i Tyskland har en ledig deltidsstilling som underviser i dansk med start til april 2017.
Nye uddannelser matcher fremtidens behov
Publiceringsdato 15. december 2016 Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har godkendt syv nye uddannelser og syv uddannelsesudbud bredt fordelt i hele landet. Uddannelser inden for blandt andet robotteknologi og data science skal matche fremtidens behov for kvalificeret arbejdskraft.
Minister vil undersøge fordele og ulemper ved egenbetaling for dobbeltuddannelse
Publiceringsdato 14. december 2016 Regeringen vil undersøge fordele og ulemper ved, at folk, der allerede har fået en videregående uddannelse betalt af staten, selv kan betale for en ekstra videregående uddannelse.
Syv topforskere i Danmark modtager millionbevillinger til drømmeprojekter
Publiceringsdato 14. december 2016 Det Europæiske Forskningsråd har netop uddelt prestigefyldte forskningsbevillinger til forskere fra hele verden. Syv topforskere i Danmark er blandt modtagerne. De vil hver modtage cirka 15 millioner kroner til at forfølge deres egne forskningsidéer.
Studerende i projektorienterede forløb får mulighed for at modtage op til 3.000 kr.
Publiceringsdato 13. december 2016 Regeringen vil give studerende, der indgår i et uddannelsesforløb på en arbejdsplads, mulighed for at modtage op til 3.000 kroner om måneden fra arbejdspladsen ved siden af SU’en. Ministeren understreger, at det skal være attraktivt for studerende at indgå i uddannelsesforløb på en arbejdsplads.
Mellemlagerstudier for radioaktivt affald i Danmark er afsluttet
Publiceringsdato 13. december 2016 Dansk Dekommissionering har sammen med De Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, GEUS, afleveret samlerapporten ’Supplerende mellemlagerstudier – sammenfatning’ til Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Offentlige innovationsprogrammer gør virksomheder mere produktive
Publiceringsdato 13. december 2016 Virksomheder i hele landet er flittige brugere af offentlige innovationsprogrammer. Og det har de god grund til at være. Ny analyse fra Centre for Economic Business Research (CEBR) viser nemlig, at virksomheder, der har deltaget i innovationsprogrammer, generelt oplever øget produktivitet.
Forskerophold ved amerikanske eliteuniversiteter
Publiceringsdato 12. december 2016 Som led i en strategi om at bygge bro mellem danske og amerikanske universiteter og vidensmiljøer har Styrelsen for Forskning og Innovation indgået samarbejdsaftaler med førende amerikanske universiteter: Stanford University, University of California og Massachusetts Institute of Technology (MIT).
Knap 8 millioner kroner til at fastholde højt dansk hjemtag af EU-forskningsmidler
Publiceringsdato 12. december 2016 I starten af december blev det offentliggjort, at Danmark siden 2014 har modtaget næsten 3,7 milliarder kroner fra de europæiske forsknings- og innovationsprogrammer. Det danske tilskudsprogram EUopSTART har netop uddelt knap 8 millioner kroner for at trække endnu flere EU-midler til Danmark.
Få del i 25 millioner euro til udlandsophold og uddannelsessamarbejde med Erasmus+
Publiceringsdato 09. december 2016 I 2017 kan danske uddannelsesinstitutioner og organisationer søge Erasmus+ om tilskud for millioner af euro til udvekslingsophold, praktikophold og undervisningsophold for elever, studerende og ansatte - eller til europæiske samarbejdsprojekter om uddannelse.
Flere talentfulde danske medicinstuderende til Silicon Valley
Publiceringsdato 09. december 2016 Innovation Centre Denmark og Lundbeckfonden forlænger samarbejdet om at tilbyde talentfulde danske medicinstuderende et forskningsophold i Silicon Valley. Lundbeckfonden støtter programmet med en bevilling på næsten 10 millioner kroner og garanterer dermed programmet frem til 2020.
Invitation til workshop: Evaluering af den bibliometriske forskningsindikator
Publiceringsdato 08. december 2016 Den bibliometriske forskningsindikator (BFI) skal evalueres i 2017. Som optakt til evalueringen afholder Styrelsen for Forskning og Innovation den 19. december 2016 en workshop om, hvad forskningen kan fortælle os om BFI’ens virkninger. Alle, der er interesserede i at byde på opgaven, kan deltage.
11 millioner kroner til forskning i dansk forskningsintegritet
Publiceringsdato 07. december 2016 Vi har brug for mere viden om, hvad der fungerer godt i dansk forskning, og hvor der skal sættes ind for at styrke kvaliteten og troværdigheden i dansk forskning. Derfor har Styrelsen for Forskning og Innovation bevilget ca. 11 millioner kroner til forskning i dansk forskningsintegritet.
Viden skal være tilgængelig for alle
Publiceringsdato 07. december 2016 Ny viden skal gøre gavn og være tilgængelig for alle. I dette års forsknings- og innovationspolitiske redegørelse fremhæver regeringen Open Science som et nyt vigtigt område for dansk forskningspolitik.
Ét samlet Uddannelses- og forskningsmøde i 2017
Publiceringsdato 05. december 2016 Som noget nyt samler uddannelses- og forskningsminister Søren Pind i april 2017 repræsentanter fra den videregående uddannelsessektor og forskningssektoren til ét samlet Uddannelses- og forskningsmøde.
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind besøger Indien
Publiceringsdato 05. december 2016 Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind rejser til Indien, hvor han er inviteret til at holde tale ved den årlige konference India-Europe Business Forum i New Delhi.
Optag af medlemmer til 25 nye internationale forskernetværk
Publiceringsdato 05. december 2016 De såkaldte COST aktioner er overskriften for en række internationale forskernetværk, der skal bane vejen for ny, banebrydende videnskab. Nu kan danske forskere og virksomheder søge om at blive medlem i et af de 25 forskernetværk, der spænder fra forskning i sprog over biomaterialer til robotter.
Ny rapport fra DEA: Flere udenlandske forskningsmidler til Danmark
Publiceringsdato 02. december 2016 I en ny rapport kommer tænketanken DEA med deres bud på, hvordan danske universiteter kan få større andel i udenlandske forskningsmidler. Flere udenlandske forskningsmidler skal bidrage til at øge kvaliteten af dansk forskning.
DFiR: Mister vi næste generation af excellente forskere?
Publiceringsdato 02. december 2016 Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) sætter i et nyt DFiRbrief fokus på, om dansk forskning er ved at miste næste generation af excellente forskere som følge af en såkaldt timeglaseffekt.
Lykke Friis skal bidrage til at sætte retningen for forskning og innovation i EU
Publiceringsdato 29. november 2016 EU’s Forskningskommissær, Carlos Moedas, har udpeget prorektor på Københavns Universitet, Lykke Friis, til at være en af de 12 eksperter, som skal komme med anbefalinger til fremtiden for EU’s program for forskning og innovation. Gruppen ledes af EU’s tidligere handelskommissær Pascal Lamý.