Gå til indhold

Nyheder om udveksling og internationale samarbejdsprojekter

Her finder du en oversigt over nyheder vedrørende udvekslingsophold og internationale samarbejdsprojekter.
Viser 1-60 af 60 resultater
Kan man konkurrere i omsorg? Ja, og det støtter Erasmus+

Signe Gundlach Nielsen er en del af det danske Skillslandshold, der for nylig hjembragte 14 medaljer fra EuroSkills i Gdansk. ”Det er vildt fedt og vildt hårdt på samme tid at konkurrere internationalt, men jeg bliver en dygtigere SOSU-assistent”, siger hun. Skillslandsholdet er støttet af Erasmus+.

Vinderne af EITA-prisen 2023 er fundet

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominerede i foråret elleve Erasmus+-projekter til European Innovation Teaching Award (EITA-prisen). Nu er fire vindere udnævnt fra henholdsvis dagtilbudsområdet, grundskoleområdet, det almene ungdomsuddannelsesområde og erhvervsuddannelsesområdet

Søg tilskud til ophold i USA via DK-USA-programmet

Retningslinjer for tilskud gennem DK-USA-programmet og tilhørende ansøgningsskema har i 2023 været forsinket pga. sent vedtaget finanslov. Men begge dele ligger nu klar. Tilskudssatserne er sat op, og der gives som noget nyt nu også tilskud til deltagergebyr til Community College-konferencer.

Landbrugselever uden grænser

Med støtte fra Erasmus+ og Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) tager op mod 80 procent af landbrugseleverne på Kalø Økologisk Landbrugsskole en del af deres praktiske oplæring i udlandet. Verden har brug for globale og klimabevidste landmænd, lyder filosofien.

Building capacity is never a one-way street

What can Danish higher education institutions gain from capacity building projects within Erasmus+? Some might think that you only build capacity elsewhere – but Dr. Romeo V. Turcan from Aalborg University has a completely different perspective.

Nordplus støtter 340 nye uddannelsesprojekter

95 millioner kroner styrker uddannelsessamarbejdet i Norden og Baltikum. Det sker i kraft af uddannelsesprogrammet Nordplus, der henvender sig til alle uddannelsessektorer og organisationer og institutioner, der er involveret i læring og uddannelse.

Tre nationaliteter og et kodesprog

Elever fra Techcollege i Aalborg knækker koder og krydser kulturer sammen med islandske og spanske webudvikler-elever. Et udvekslingssamarbejde via Erasmus+ giver eleverne helt særlige undervisningsoplevelser.

Dansk deltagelse i Erasmus+ Teacher Academies

Fire danske institutioner skal bidrage til at styrke målsætninger og praksis for læreruddannelser og professionsudvikling i Europa gennem deltagelse i internationale partnerskaber.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominerer institutioner til EITA-prisen

European Innovative Teaching Award (EITA) er Europa-Kommissionens hæderspris til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser, der har gennemført eksemplariske Erasmus+-projekter. I år vil Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominere en række kvalificerede projekter forud for den endelige kåring.

På ’jobshadowing’: Hvad kan danske uddannelser lære af de amerikanske?

Undervisere og ledere fra fem danske erhvervsskoler besøgte i februar 2023 community colleges i North Carolina. Men hvorfor søge inspiration i USA, som ikke har erhvervsuddannelser på samme måde, som vi kender dem i Danmark, og hvad vil det overhovedet sige at være på jobshadowing via Erasmus+?

Den amerikanske CCID-organisation er også for danske erhvervsskoler

Community Colleges for International Development (CCID). Sådan hedder en amerikansk college-organisation med snart 50 års erfaring i at fremme internationalt samarbejde på amerikanske community colleges. Med sine medlemmer fra hele verden er CCID også relevant for danske erhvervsskoler.

”Dannelsesrejser er en vigtig udannelsesmarkør”

Eleverne på FGU Midt- og Østsjælland er som deres jævnaldrende på landets øvrige FGU'er. De er unge under 25, der endnu ikke er parate til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Men for EU-midler har de midtsjællandske elever nu fået mulighed for at hente energi, faglighed og selvtillid i udlandet.

Ny statistik: Ophold inden for Europa dominerer OPU-året 2021

Canada er eneste oversøiske destination på top-10 i ny opgørelse over OPU-ophold i 2021 – et år med rejserestriktioner i både USA og Australien. Men meget tyder på, at hele verden nu igen er åben for danske erhvervsuddannelseselever. Hør Henriette fortælle fra New Zealand og Tomas fra Norge.

Globale landmænd vinder OPU-konkurrencen 2022

"Martine og Emmanuel modtager 1. prisen på 7.000 kr. for en film, der i den grad sælger landbrugsfaget, men uden at romantisere det”, sagde formand for Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Stina Vrang Elias, da hun udnævnte de to landbrugselever som vindere i årets OPU-konkurrence.

Danske EITA-prisvindere fejres i Bruxelles: Mød dem i Viborg til januar

Tre danske skoleprojekter er netop blevet hædret i Bruxelles. Til januar kan du høre underviserne bag to af vinderprojekterne fortælle om deres Erasmus+-samarbejder, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder en inspirationseftermiddag for alle interesserede på Asmildkloster Landbrugsskole.

"Og de danske vindere af EITA-prisen 2022 er..."

Over hele Europa hædres i disse dage grønne, kreative og inkluderende Erasmus+-projekter, i kølvandet på offentliggørelsen af vinderne af European Innovative Teaching Award (EITA).I Danmark modtager Asmildkloster Landbrugsskole, Vibenhus Gymnasium og Strandskolen prisen, inkl. en rejse til Bruxelles

14 dage i lære ved en estisk mester

En bjælkehytte. Hvor lærer man bedst at bygge en sådan? På erhvervsskolen Mercantec i Viborg, der er akkrediteret til Erasmus+-programmet, har svaret i flere år været: Det gør man i Rakvere, i Estland.

2022 er det europæiske år for unge

Kender du unge, der gerne vil have mulighed for at lære, dele deres visioner med andre, møde folk og involvere sig i aktiviteter i hele Europa? Så fortæl dem om Det europæiske år for unge! EU har besluttet at dedikere 2022 til den unge generation, dens visioner og de spørgsmål, der optager den mest.

Digital løsning skal bidrage til at stoppe frafald

Mistrivsel blandt de unge er udpeget til at være den vigtigste årsag til frafaldet på erhvervsskolerne. Et nyt Erasmus+-projekt har udviklet metoder til at styrke elevernes selvtillid og tilhørsforhold.

Ingen skal holdes uden for den demokratiske samtale

Også unge med kommunikationshandicaps skal føle sig inkluderet i den demokratiske debat i samfundet. Et af midlerne kan være at lære de unge at stille krav om, at webtilgængelighed skal omfatte alle.

En varig ven i en fjern region

Erasmus+-programmet rummer mere end EU-landene: En georgisk og dansk ungdomsorganisation har fundet sammen i et varigt samarbejde til stor glæde for begge parter. Senest om at skabe et læringsværktøj til forebyggelse af radikalisering.

Internationalt skolesamarbejde, når det er bedst

Hvad er klimaaftryk og klimavenlig mad? De spørgsmål følte en grønlandsk 9. klasse sig ret sikre på. Men i denne uge mødte de for første gang deres jævnaldrende projektpartnere i et EU-projekt om klimavenlig mad. Og i hverken Sverige eller Frankrig er det altså ”eco-friendly” at spise meget kød.

Virtuel, men autentisk

Corona kan lukke verden for en tid, men onlinefællesskabet 'eTwinning’ åbner skolernes internationale udsyn.

Vi skal lære af naturen

Tankerne bag permakultur bliver delt på tværs af landegrænser, og udveksling af undervisere er et af de helt centrale værktøjer.

Den europæiske ungdomsuge 2021

Vores fremtid i vores hænder. Det er temaet for den europæiske ungdomsuge, som foregår på tværs af Europa den 24.-30. maj 2021.

Nye tilskudsmuligheder er under opsejling i det nye Erasmus+

Afventer du nyt om den kommende programperiode for EU’s uddannelsesprogram Erasmus+? Tilskudsmuligheder? Ansøgningsfrister i 2021? Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til en række informationsmøder, som du allerede nu kan sætte i kalenderen.

Erasmus+ 2021-2027

Når der åbnes for ansøgninger til det nye program for Erasmus+ 2021-2027, vil det være større og åbne endnu flere muligheder. På siden her kan du læse om nye elementer i det kommende program.

Politisk aftale om nyt program for Erasmus+ 2021-2027

Europa-Kommissionen har meldt ud, at der er indgået en politisk aftale om det nye program for Erasmus+ 2021-2027. Med et budget på over 26 milliarder euro vil det nye program være mere inkluderende og internationalt, men også mere digitalt og grønnere.

Alt om den afholdte online-konference om Erasmus+ 2021-2027

Gik du glip af årets konference om Erasmus+ 2021-2027, eller vil du blot have genopfrisket noget af informationen? Så kan du her streame konferencen, finde oplæg eller lytte til videotalen fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Handlinger tilknyttet webside