Gå til indhold

Nyheder om udveksling og internationale samarbejdsprojekter

Her finder du en oversigt over nyheder vedrørende udvekslingsophold og internationale samarbejdsprojekter.
Viser 1-47 af 47 resultater
Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps giver internationalt udsyn

Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps styrker internationale kompetencer og personlige færdigheder, men fremmer også det internationale miljø på involverede uddannelsesinstitutioner og i organisationer. Det viser to nye nationale rapporter om EU-programmerne og deres effekter.

Før afrejse: Kender du dine elevers personlighedstræk?

Vil man sikre læringen for den enkelte, når man rejser med elever i en gruppe, bør man som underviser kende ”de fem, dominerende personlighedstræk” og være forberedt på, hvad man kan gøre for både ”Danny Downer”, ”Annie Anxious” og ”Henry Homebody”, lød det på konference i USA.

Elever og virksomheder skal matche - også i udlandet

Smedeuddannelsen på EUC Lillebælt har kontakt til en lang række oplæringsvirksomheder i Europa. ”Men ikke alle elever ville trives i det kæmpe store værft i Torshavn”, siger skolens internationale koordinator: ”Så man skal kende eleven, og han eller hun skal kende sig selv.”

Alle kan. Fire møbelsnedkerelever gjorde det

Gartner, SOSU-assistent eller smed. På alle erhvervsuddannelser er det en mulighed at tage en del af sin praktiske oplæring i udlandet. Undervisningsministeren har netop overrakt årets pris for den bedste film indsendt til ’OPU-konkurrencen 2023’ til fire elever, der har arbejdet tre måneder i Kenya

Kan man konkurrere i omsorg? Ja, og det støtter Erasmus+

Signe Gundlach Nielsen er en del af det danske Skillslandshold, der for nylig hjembragte 14 medaljer fra EuroSkills i Gdansk. ”Det er vildt fedt og vildt hårdt på samme tid at konkurrere internationalt, men jeg bliver en dygtigere SOSU-assistent”, siger hun. Skillslandsholdet er støttet af Erasmus+.

Vinderne af EITA-prisen 2023 er fundet

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominerede i foråret elleve Erasmus+-projekter til European Innovative Teaching Award (EITA-prisen). Nu er fire vindere udnævnt fra henholdsvis dagtilbudsområdet, grundskoleområdet, det almene ungdomsuddannelsesområde og erhvervsuddannelsesområdet

Søg tilskud til ophold i USA via DK-USA-programmet

Retningslinjer for tilskud gennem DK-USA-programmet og tilhørende ansøgningsskema har i 2023 været forsinket pga. sent vedtaget finanslov. Men begge dele ligger nu klar. Tilskudssatserne er sat op, og der gives som noget nyt nu også tilskud til deltagergebyr til Community College-konferencer.

Landbrugselever uden grænser

Med støtte fra Erasmus+ og Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) tager op mod 80 procent af landbrugseleverne på Kalø Økologisk Landbrugsskole en del af deres praktiske oplæring i udlandet. Verden har brug for globale og klimabevidste landmænd, lyder filosofien.

Building capacity is never a one-way street

What can Danish higher education institutions gain from capacity building projects within Erasmus+? Some might think that you only build capacity elsewhere – but Dr. Romeo V. Turcan from Aalborg University has a completely different perspective.

Nordplus støtter 340 nye uddannelsesprojekter

95 millioner kroner styrker uddannelsessamarbejdet i Norden og Baltikum. Det sker i kraft af uddannelsesprogrammet Nordplus, der henvender sig til alle uddannelsessektorer og organisationer og institutioner, der er involveret i læring og uddannelse.

Tre nationaliteter og et kodesprog

Elever fra Techcollege i Aalborg knækker koder og krydser kulturer sammen med islandske og spanske webudvikler-elever. Et udvekslingssamarbejde via Erasmus+ giver eleverne helt særlige undervisningsoplevelser.

Dansk deltagelse i Erasmus+ Teacher Academies

Fire danske institutioner skal bidrage til at styrke målsætninger og praksis for læreruddannelser og professionsudvikling i Europa gennem deltagelse i internationale partnerskaber.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominerer institutioner til EITA-prisen

European Innovative Teaching Award (EITA) er Europa-Kommissionens hæderspris til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser, der har gennemført eksemplariske Erasmus+-projekter. I år vil Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominere en række kvalificerede projekter forud for den endelige kåring.

På ’jobshadowing’: Hvad kan danske uddannelser lære af de amerikanske?

Undervisere og ledere fra fem danske erhvervsskoler besøgte i februar 2023 community colleges i North Carolina. Men hvorfor søge inspiration i USA, som ikke har erhvervsuddannelser på samme måde, som vi kender dem i Danmark, og hvad vil det overhovedet sige at være på jobshadowing via Erasmus+?

Den amerikanske CCID-organisation er også for danske erhvervsskoler

Community Colleges for International Development (CCID). Sådan hedder en amerikansk college-organisation med snart 50 års erfaring i at fremme internationalt samarbejde på amerikanske community colleges. Med sine medlemmer fra hele verden er CCID også relevant for danske erhvervsskoler.

”Dannelsesrejser er en vigtig uddannelsesmarkør”

Eleverne på FGU Midt- og Østsjælland er som deres jævnaldrende på landets øvrige FGU'er. De er unge under 25, der endnu ikke er parate til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Men for EU-midler har de midtsjællandske elever nu fået mulighed for at hente energi, faglighed og selvtillid i udlandet.

Ny statistik: Ophold inden for Europa dominerer OPU-året 2021

Canada er eneste oversøiske destination på top-10 i ny opgørelse over OPU-ophold i 2021 – et år med rejserestriktioner i både USA og Australien. Men meget tyder på, at hele verden nu igen er åben for danske erhvervsuddannelseselever. Hør Henriette fortælle fra New Zealand og Tomas fra Norge.

Globale landmænd vinder OPU-konkurrencen 2022

"Martine og Emmanuel modtager 1. prisen på 7.000 kr. for en film, der i den grad sælger landbrugsfaget, men uden at romantisere det”, sagde formand for Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Stina Vrang Elias, da hun udnævnte de to landbrugselever som vindere i årets OPU-konkurrence.

Danske EITA-prisvindere fejres i Bruxelles: Mød dem i Viborg til januar

Tre danske skoleprojekter er netop blevet hædret i Bruxelles. Til januar kan du høre underviserne bag to af vinderprojekterne fortælle om deres Erasmus+-samarbejder, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder en inspirationseftermiddag for alle interesserede på Asmildkloster Landbrugsskole.

14 dage i lære ved en estisk mester

En bjælkehytte. Hvor lærer man bedst at bygge en sådan? På erhvervsskolen Mercantec i Viborg, der er akkrediteret til Erasmus+-programmet, har svaret i flere år været: Det gør man i Rakvere, i Estland.

2022 er det europæiske år for unge

Kender du unge, der gerne vil have mulighed for at lære, dele deres visioner med andre, møde folk og involvere sig i aktiviteter i hele Europa? Så fortæl dem om Det europæiske år for unge! EU har besluttet at dedikere 2022 til den unge generation, dens visioner og de spørgsmål, der optager den mest.

Digital løsning skal bidrage til at stoppe frafald

Mistrivsel blandt de unge er udpeget til at være den vigtigste årsag til frafaldet på erhvervsskolerne. Et nyt Erasmus+-projekt har udviklet metoder til at styrke elevernes selvtillid og tilhørsforhold.

Internationalt skolesamarbejde, når det er bedst

Hvad er klimaaftryk og klimavenlig mad? De spørgsmål følte en grønlandsk 9. klasse sig ret sikre på. Men i denne uge mødte de for første gang deres jævnaldrende projektpartnere i et EU-projekt om klimavenlig mad. Og i hverken Sverige eller Frankrig er det altså ”eco-friendly” at spise meget kød.

Virtuel, men autentisk

Corona kan lukke verden for en tid, men onlinefællesskabet 'eTwinning’ åbner skolernes internationale udsyn.

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen