Gå til indhold

Nyheder om udveksling og internationale samarbejdsprojekter

Her finder du en oversigt over nyheder vedrørende udvekslingsophold og internationale samarbejdsprojekter.
Viser 1-56 af 56 resultater
Erasmus+ giver gartnerelever klima- og mobilvenlig uddannelse
På Jordbrugets UddannelsesCenter Aarhus prioriterer man internationalt samarbejde højt, hvad enten det er udlandsophold eller store udviklingsprojekter under Erasmus+. Hvorfor? Fordi eleverne vil have alt det, projekterne giver.
Nordplus støtter 340 nye uddannelsesprojekter
95 millioner kroner styrker uddannelsessamarbejdet i Norden og Baltikum. Det sker i kraft af uddannelsesprogrammet Nordplus, der henvender sig til alle uddannelsessektorer og organisationer og institutioner, der er involveret i læring og uddannelse.
De nominerede institutioner til EITA-prisen 2023 er fundet
Uddannelses- og Forskningsstyrelsens kontor for Internationale Uddannelsesprogrammer har nu udvalgt de nominerede projekter til årets European Innovative Teaching Award (EITA).
Konkurrence for erhvervsskoleelever: Fortæl om dit oplæringsophold i udlandet
Klip en 3-minutters film eller skriv en historie om dit oplæringsophold i udlandet og deltag i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens OPU-konkurrence 2023. Der er præmier på op til 7.000 kroner til de bedste historier og film, og deadline er først til oktober.
Tre nationaliteter og et kodesprog
Elever fra Techcollege i Aalborg knækker koder og krydser kulturer sammen med islandske og spanske webudvikler-elever. Et udvekslingssamarbejde via Erasmus+ giver eleverne helt særlige undervisningsoplevelser.
Dansk deltagelse i Erasmus+ Teacher Academies
Fire danske institutioner skal bidrage til at styrke målsætninger og praksis for læreruddannelser og professionsudvikling i Europa gennem deltagelse i internationale partnerskaber.
Erhvervsakademi SydVest kender de vigtige ingredienser til et godt internationalt samarbejdsprojekt
En stor portion vilje, gode samarbejdspartnere og opbakning fra ledelsen. Det er en del af opskriften på et vellykket internationalt samarbejdsprojekt i Erasmus+ ifølge Erhvervsakademi SydVest.
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominerer institutioner til EITA-prisen
European Innovative Teaching Award (EITA) er Europa-Kommissionens hæderspris til dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser, der har gennemført eksemplariske Erasmus+-projekter. I år vil Uddannelses- og Forskningsstyrelsen nominere en række kvalificerede projekter forud for den endelige kåring.
Den amerikanske CCID-organisation er også for danske erhvervsskoler
Community Colleges for International Development (CCID). Sådan hedder en amerikansk college-organisation med snart 50 års erfaring i at fremme internationalt samarbejde på amerikanske community colleges. Med sine medlemmer fra hele verden er CCID også relevant for danske erhvervsskoler.
På ’jobshadowing’: Hvad kan danske uddannelser lære af de amerikanske?
Undervisere og ledere fra fem danske erhvervsskoler besøgte i februar community colleges i North Carolina. Men hvorfor søge inspiration i USA, som ikke har erhvervsuddannelser på samme måde, som vi kender dem i Danmark, og hvad vil det overhovedet sige at være på jobshadowing via Erasmus+?
”Dannelsesrejser er en vigtig udannelsesmarkør”
Eleverne på FGU Midt- og Østsjælland er som deres jævnaldrende på landets øvrige FGU'er. De er unge under 25, der endnu ikke er parate til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Men for EU-midler har de midtsjællandske elever nu fået mulighed for at hente energi, faglighed og selvtillid i udlandet.
Flere muligheder i Erasmus+ på voksenuddannelsesområdet
Fra 2023 bliver det muligt at sende alle voksne, der indgår i et læringsforløb, på udlandsophold med tilskud fra Erasmus+. Læs mere om de nye regler for mobilitet i voksenlæringssektoren.
Mere end 60 millioner kroner til internationale samarbejdsprojekter i Erasmus+
Hvorfor giver det mening at ansøge om et internationalt samarbejdsprojekt? Læs om tre forskellige tilskudsmodtageres motivation for at give sig i kast med et samarbejdsprojekt via Erasmus+ og få gode råd til nye ansøgere.
Ny statistik: Ophold inden for Europa dominerer OPU-året 2021
Canada er eneste oversøiske destination på top-10 i ny opgørelse over OPU-ophold i 2021 – et år med rejserestriktioner i både USA og Australien. Men meget tyder på, at hele verden nu igen er åben for danske erhvervsuddannelseselever. Hør Henriette fortælle fra New Zealand og Tomas fra Norge.
Globale landmænd vinder OPU-konkurrencen 2022
"Martine og Emmanuel modtager 1. prisen på 7.000 kr. for en film, der i den grad sælger landbrugsfaget, men uden at romantisere det”, sagde formand for Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Stina Vrang Elias, da hun udnævnte de to landbrugselever som vindere i årets OPU-konkurrence.
Materiale fra konference: Et større og mere mangfoldigt Erasmus+
Gik du glip af årets konference om Erasmus+, eller vil du blot have genopfrisket noget af informationen? Så kan du her se glimt fra dagen og hente oplæg.
Danske EITA-prisvindere fejres i Bruxelles: Mød dem i Viborg til januar
Tre danske skoleprojekter er netop blevet hædret i Bruxelles. Til januar kan du høre underviserne bag to af vinderprojekterne fortælle om deres Erasmus+-samarbejder, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder en inspirationseftermiddag for alle interesserede på Asmildkloster Landbrugsskole.
EUC Lillebælt har udviklet solidt koncept for dansk-tysk udvekslingssamarbejde
Lige dele skole- og virksomhedsophold. Lige dele Tyskland og Danmark. Hold af to og to, og én bunden opgave. Sådan lyder opskriften på et stærkt smedefagligt udvekslingssamarbejde mellem den tyske erhvervsskole Berufliche Schule Stahl- und Maschinenbau BS04 og EUC Lillebælt.
Materiale fra minikonference: Ydmyge og engagerede unge
I anledning af Det europæiske år for unge afholdte Uddannelses- og Forskningsstyrelsen en minikonference under temaerne engagement, aktivisme og ungefællesskaber den 21. september 2022 i Odense.
"Og de danske vindere af EITA-prisen 2022 er..."
Over hele Europa hædres i disse dage grønne, kreative og inkluderende Erasmus+-projekter, i kølvandet på offentliggørelsen af vinderne af European Innovative Teaching Award (EITA).I Danmark modtager Asmildkloster Landbrugsskole, Vibenhus Gymnasium og Strandskolen prisen, inkl. en rejse til Bruxelles
Studerende med akademiske ambitioner oplever høj tilfredshed med udvekslingsophold via Erasmus+
Der er sammenhæng mellem studerendes motivation for at rejse ud og deres tilfredshed med studie- og praktikophold, viser en stor undersøgelse af nordiske Erasmus+-studerende. Og motivationen har også betydning for, hvor godt de studerende integrerer sig under udlandsophold.
Syddansk Universitet er ny partner i EU-visionen ’Europæiske Universiteter’
Europa-Kommissionen har netop udpeget Syddansk Universitet til at indgå i et partnerskab med otte andre europæiske universiteter som en del af de såkaldte ’Europæiske Universiteter’. Alliancen vil modtage op til 14,4 milllioner euro over en fireårig periode.
14 dage i lære ved en estisk mester
En bjælkehytte. Hvor lærer man bedst at bygge en sådan? På erhvervsskolen Mercantec i Viborg, der er akkrediteret til Erasmus+-programmet, har svaret i flere år været: Det gør man i Rakvere, i Estland.
2022 er det europæiske år for unge
Kender du unge, der gerne vil have mulighed for at lære, dele deres visioner med andre, møde folk og involvere sig i aktiviteter i hele Europa? Så fortæl dem om Det europæiske år for unge! EU har besluttet at dedikere 2022 til den unge generation, dens visioner og de spørgsmål, der optager den mest.
Digital løsning skal bidrage til at stoppe frafald
Mistrivsel blandt de unge er udpeget til at være den vigtigste årsag til frafaldet på erhvervsskolerne. Et nyt Erasmus+-projekt har udviklet metoder til at styrke elevernes selvtillid og tilhørsforhold.
Ingen skal holdes uden for den demokratiske samtale
Også unge med kommunikationshandicaps skal føle sig inkluderet i den demokratiske debat i samfundet. Et af midlerne kan være at lære de unge at stille krav om, at webtilgængelighed skal omfatte alle.
Danske institutioner vil igen i år blive hædret med European Innovative Teaching Award (EITA)
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, der uddeler den europæiske EITA-pris i Danmark, udpeger i den kommende tid de Erasmus+-projekter, der på skole- og erhvervsuddannelsesområdet har udmærket sig særligt kreativt, grønt og inkluderende. Hvem der får opringningen og æren, vil vise sig til efteråret.
En varig ven i en fjern region
Erasmus+-programmet rummer mere end EU-landene: En georgisk og dansk ungdomsorganisation har fundet sammen i et varigt samarbejde til stor glæde for begge parter. Senest om at skabe et læringsværktøj til forebyggelse af radikalisering.
Internationalt skolesamarbejde, når det er bedst
Hvad er klimaaftryk og klimavenlig mad? De spørgsmål følte en grønlandsk 9. klasse sig ret sikre på. Men i denne uge mødte de for første gang deres jævnaldrende projektpartnere i et EU-projekt om klimavenlig mad. Og i hverken Sverige eller Frankrig er det altså ”eco-friendly” at spise meget kød.
Styrk din organisation med studiebesøg og kurser
Det er næsten omkostningsfrit for organisationer at styrke ungdomsarbejderes kompetencer og netværk ved at sende dem på kurser og studiebesøg i Europa.
Virtuel, men autentisk
Corona kan lukke verden for en tid, men onlinefællesskabet 'eTwinning’ åbner skolernes internationale udsyn.
Hele verden på besøg under corona
Nedlukning gav Sjællands Erhvervsakademi Zealand skubbet til for alvor at invitere verden og de virtuelle værktøjer inden for.
På trods af corona: Camilla og mange andre tager i praktik i udlandet
Rejserestriktioner og nedlukninger har ikke stoppet elever i erhvervsuddannelserne fra at tage i praktik i udlandet. Det viser nye tal fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag.
Materiale fra konference: Et grønnere og mere digitalt Erasmus+
Gik du glip af årets konference om Erasmus+, eller vil du blot have genopfrisket noget af informationen? Så kan du her se glimt fra dagen og hente oplæg.
Vejen til integration går gennem beskæftigelse
Indvandrerkvinder oplever mange barrierer på deres vej mod jobmarkedet. Erasmus+-projektet ’NAME’ skal forsøge at fjerne flest mulige af dem.
Luk verden ind i klasselokalet med eTwinning
Den digitale kommunikationsplatform eTwinning gør det muligt for skoler fra 44 lande at samarbejde på tværs af grænser.
International handel med sikkerhedsnet
En virtuel og virkelighedsnær platform hjælper unge handelselever til at blive bedre til at handle over landegrænser. Helt uden risiko.
Konkurrence for erhvervsskoleelever: Fortæl om dit praktikophold i udlandet
Optag og klip en 3-minutters film eller skriv en historie om dit praktikophold i udlandet og deltag i Uddannelses- og Forskningsstyrelsens PIU-konkurrence. Der er præmier på op til 7.000 kroner til de bedste historier og film.
Bliv sendelektor i dansk sprog og kultur fra efteråret 2021
Tre universiteter i henholdsvis Prag, Paris og Budapest har nu ledige tidsbegrænsede stillinger til besættelse fra 1. september 2021.
Vi skal lære af naturen
Tankerne bag permakultur bliver delt på tværs af landegrænser, og udveksling af undervisere er et af de helt centrale værktøjer.
Den europæiske ungdomsuge 2021
Vores fremtid i vores hænder. Det er temaet for den europæiske ungdomsuge, som foregår på tværs af Europa den 24.-30. maj 2021.
Ny tilskudsmulighed til frivilligt arbejde og solidaritetsprojekter
Det nye program for Det Europæiske Solidaritetskorps er lanceret. Med programmet følger i 2021 cirka 10 millioner danske kroner, som danske unge og organisationer nu kan ansøge om.
Over 33 millioner euro kan nu søges til international mobilitet og uddannelsessamarbejde
Det nye program for Erasmus+ 2021-2027 er lanceret. Med programmet følger 33,9 millioner euro i 2021, som danske institutioner og organisationer kan ansøge om til internationalt uddannelsessamarbejde.
Fokus på klima i landbrugsuddannelsen
Et udvekslingsprojekt skal lære landbrugselever om bæredygtighed i deres fremtidige erhverv. Og det må gerne udfordre dem.
Nye tilskudsmuligheder er under opsejling i det nye Erasmus+
Afventer du nyt om den kommende programperiode for EU’s uddannelsesprogram Erasmus+? Tilskudsmuligheder? Ansøgningsfrister i 2021? Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til en række informationsmøder, som du allerede nu kan sætte i kalenderen.
Det internationale er en del af vores selvforståelse
Både inklusion og internationalisering spiller en stor rolle for Sofiendalskolen i Aalborg, og det har indtil videre ført skolen ind i tre Erasmus+-projekter.
Erasmus+ 2021-2027
Når der åbnes for ansøgninger til det nye program for Erasmus+ 2021-2027, vil det være større og åbne endnu flere muligheder. På siden her kan du læse om nye elementer i det kommende program.
Politisk aftale om nyt program for Erasmus+ 2021-2027
Europa-Kommissionen har meldt ud, at der er indgået en politisk aftale om det nye program for Erasmus+ 2021-2027. Med et budget på over 26 milliarder euro vil det nye program være mere inkluderende og internationalt, men også mere digitalt og grønnere.
Elever i erhvervsuddannelse præmieres for deres film og historier om praktik i udlandet
Emilie Qvist Kjærgaard fra Hotel- og Restaurantskolen har været i USA og leveret årets bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Sammen med andre erhvervsskoleelever er hun med til at inspirere og øge kendskabet til mulighederne for praktik i udlandet.
Alt om den afholdte online-konference om Erasmus+ 2021-2027
Gik du glip af årets konference om Erasmus+ 2021-2027, eller vil du blot have genopfrisket noget af informationen? Så kan du her streame konferencen, finde oplæg eller lytte til videotalen fra uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.
Trods COVID-19 er der liv i den internationale mobilitet i erhvervsuddannelserne
Siden foråret er antallet af elever fra erhvervsskolerne på Erasmus+-ophold i udlandet styrtdykket. Med det nuværende smittetryk i Europa er der ikke udsigt til, at det billede ændrer sig væsentligt i den nærmeste tid. Men ikke alle elever vælger at blive hjemme.
Ny udgivelse leverer inspiration til internationalt uddannelsessamarbejde
I publikationen 'Erasmus+ 2021-2027 - Inspiration til internationalt uddannelsessamarbejde' finder du eksempler på indsatser inden for Erasmus+ på tværs af hele uddannelsessektoren og på ungdomsområdet.
Interaktivt rollespil giver gymnasieelever forståelse for EU’s udfordringer
Med brug af rollespil vil projektet ’A New Strategy for Europe’ have gymnasieelever til at forholde sig nuanceret og kritisk til EU. Projektet, der er støttet af det europæiske Jean Monnet-program, er samtidig med til at bygge bro mellem universiteter og ungdomsuddannelser.
Danske videregående uddannelsesinstitutioner står stærkt i Erasmus Mundus-programmet
Igen i 2020 er det lykkedes en række danske videregående uddannelsesinstitutioner at få del i at videreføre eller opstarte et Erasmus Mundus-studieprogram. 5 ud af de i alt 40 bevilgede projekter i 2020 har en dansk partner eller associeret partner.
Danske videregående uddannelsesinstitutioner står stærkt i Erasmus Mundus-programmet
Igen i 2020 er det lykkedes en række danske videregående uddannelsesinstitutioner at få del i at videreføre eller opstarte et Erasmus Mundus-studieprogram. 5 ud af de i alt 40 bevilgede projekter i 2020 har en dansk partner eller associeret partner.
Fire danske universiteter bliver en del af ’Europæiske Universiteter’
Aarhus Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og Copenhagen Business School er nu føjet til rækken af danske videregående uddannelsesinstitutioner, der indgår som partnere i en række nye Europæiske Universiteter.