Gå til indhold

Pressemeddelelser 2022

Her kan du se pressemeddelelser fra 2022
Viser 1-33 af 33 resultater
Vinderen er fundet: Andreas Mogensens næste rummission får navnet ’Huginn’
Publiceringsdato 18. august 2022 ’Huginn’ bliver navnet på Andreas Mogensens næste mission til den internationale rumstation, ISS. Det er netop offentliggjort af astronauten til arrangement på Københavns Universitet.
Afviste ansøgere får sms med tilbud om vejledning til en af de mange ledige studiepladser: "Vi skal vise, at der stadig ligger en verden af muligheder"
Publiceringsdato 29. juli 2022 Der er hjælp på vej til de kvalificerede ansøgere, der ikke kom ind på en videregående uddannelse i første forsøg. I alt har 6.529 personer fået en SMS. Beskeden kan for nogle føre til studiestart på en lignende uddannelse eller til en ledig plads et andet sted i landet.
Nye uddannelser uden for de store byer melder klar: ”Det er en rigtig stærk start”
Publiceringsdato 28. juli 2022 De første syv nye uddannelser fra regeringens politiske aftale ’Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark’ er kommet godt fra land. Alle syv har fået ansøgere nok og kan slå dørene op for nye studerende efter sommerferien.
Stort fald i nye studerende på de fire store uddannelser på velfærdsområdet: ”Det er dybt bekymrende”
Publiceringsdato 27. juli 2022 60.034 er optaget på en videregående uddannelse. Sygeplejerske-, pædagog-, socialrådgiver- og læreruddannelsen optager samlet set 14 pct. færre end i 2019. Minister er bekymret over faldet i optaget til vigtige fag for velfærdssamfundet.
Knap 80.000 har søgt ind på en videregående uddannelse: ”Jeg kan godt forstå, hvis man spærrer øjnene op”
Publiceringsdato 05. juli 2022 Tirsdag den 5. juli kl. 12 var der frist for årets ansøgninger til de videregående uddannelser i kvote 1. Som forventet er årets samlede ansøgertal lavere end de senere år. Det skyldes blandt andet rekordoptag under coronapandemien i 2021 og 2020 og den aktuelle højkonjunktur.
Ekspertgruppe skal vurdere forskningens betydning for den grønne omstilling
Publiceringsdato 30. juni 2022 For at nå regeringens klimamål er det afgørende at investere i den forskning og innovation, der har størst effekt. I dag er det svært at vurdere, hvilken forskning og innovation der har størst betydning for den grønne omstilling. Det skal en ny ekspertgruppe udvikle et værktøj til.
Forhandlinger om ny og bedre læreruddannelse begynder i dag
Publiceringsdato 23. juni 2022 Uddannelsesminister Jesper Petersen har inviteret forligspartierne til forhandlinger om en ny læreruddannelse af højere kvalitet i dag, torsdag den 23. juni klokken 14. I forhandlingerne skal partierne blandt andet fordele de ekstra 125 mio. kr., som læreruddannelsen får tilført.
Nyt og forbedret optagelsessystem: Her er udspillet til forhandlinger
Publiceringsdato 21. juni 2022 Med et nyt udspil lægger regeringen op til at ændre, hvordan studerende optages på de videregående uddannelser. Toppen skal tages af karakterræset, matchet skal forbedres, den sociale mobilitet skal øges, og der skal skabes flere veje ind på uddannelserne. I dag mødes partierne til forhandlinger.
Ny kortlægning: Dansk kvanteforskning er i verdensklasse
Publiceringsdato 19. juni 2022 Dansk kvanteforskning er helt i top. Det viser ny kortlægning, der skal danne grundlaget for en ny kvanteforskningsstrategi. Forskningsministeren ønsker, at den nye strategi vil skabe rammerne for fremtidige forskningsgennembrud inden for både grøn omstilling og forsvars- og sikkerhedsudfordringer.
Ny rapport: Behov for skærpet tilgang til forskningssamarbejde med blandt andre Kina
Publiceringsdato 25. maj 2022 Danske og udenlandske efterretninger viser, at internationalt forskningssamarbejde med f.eks. Kina kan have alvorlige sikkerhedsmæssige, økonomiske og etiske konsekvenser. En ny rapport anbefaler et paradigmeskifte i den danske tilgang. Minister er klar til at gå længere, hvis det bliver nødvendigt.
Tocifret millionbeløb til læreruddannelsen
Publiceringsdato 13. maj 2022 Et politisk flertal har fordelt i alt 65 mio. kr. til læreruddannelser i hele landet. Allerede ved studiestart til august vil de første studerende kunne mærke de første forbedringer.
Ny uddannelse skal omskole flere til pædagoger
Publiceringsdato 05. maj 2022 To nye forsøg skal gøre det muligt for blandt andet akademikere at søge ind på meritpædagoguddannelsen i et skræddersyet forløb med lønnet arbejde ved siden af studiet. Den nye uddannelse gør det dermed lettere at sadle om og blive uddannet pædagog.
Ny kortlægning: Over halvdelen af de videregående uddannelser giver nu kompetencer inden for grøn omstilling
Publiceringsdato 04. maj 2022 For første gang er det kortlagt, hvilke videregående uddannelser som giver kompetencer med relevans for den grønne omstilling. Tallene viser, at 65 procent af landets videregående uddannelsesudbud nu arbejder aktivt med grøn omstilling i uddannelsen.
Han satte ord på vores tanker, bekymringer og adfærd under corona-pandemien: Her er vinderen af Forskningskommunikationsprisen 2022
Publiceringsdato 29. april 2022 Michael Bang Petersen er som spidsen for HOPE-projektet blevet kendt som en sober, nuanceret formidler af sine forskningsresultater. Derfor vinder han Forskningskommunikationsprisen 2022 – en hæder til forskere, der gennem særlig god formidling skaber bred opmærksomhed om et forskningsemne.
22 nye uddannelser på vej - 18 uden for de store byer
Publiceringsdato 28. april 2022 Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har netop godkendt ansøgninger om 22 nye uddannelsesudbud rundt om i landet. I tråd med den brede politiske aftale om "Flere og bedre uddannelsesmuligheder" i hele Danmark åbner 18 uden for de største byer.
Festival bringer klimaforskningen tættere på danskerne og åbnes af H.K.H. Kronprinsesse Mary
Publiceringsdato 21. april 2022 Sammen med H.K.H. Kronprinsesse Mary åbner uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen fredag den landsdækkende videnskabsfestival ”Forskningens Døgn”, der med flere end 700 events og foredrag over hele landet bringer viden om klimaforskning tættere på danskerne.
Presseinvitation: H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsministeren åbner Forskningens Døgn med nyt projekt, der skal inddrage borgere i at skabe mere bæredygtige danske fjorde
Publiceringsdato 19. april 2022 Efter to år med corona er den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn tilbage på fuldt blus med flere end 700 events, rundvisninger og foredrag. I løbet af syv døgn forventes 70.000 besøgende at tage et kig ind i forskernes skatkammer.
Regeringen modtager Reformkommissionens første anbefalinger
Publiceringsdato 06. april 2022 Efter mere end et års arbejde har Reformkommissionen i dag præsenteret første del af sine anbefalinger 'Nye Reformveje 1', der blandt andet har fokus på de videregående uddannelser.
Presseinvitation: Ekstraordinær adgang til Uddannelses- og Forskningsmødet 2022
Publiceringsdato 06. april 2022 Sammen med uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen vil repræsentanter fra blandt andre videregående uddannelser, forskningsfonde, studerende, erhvervsliv og fagbevægelse debattere fremtidens uddannelser på Hotel Koldingfjord den 7. april, og pressen er ekstraordinært inviteret med.
Dansk innovation skal være en del af løsningen på de globale udfordringer
Publiceringsdato 04. april 2022 Industriens Fond, Innovation Centre Denmark, Udenrigsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet samt de tre danske klyngeorganisationer CLEAN, Life Science og DigitalLead, starter et nyt samarbejde, der har fokus på små og mellemstore danske virksomheder.
Ny rummission til Andreas Mogensen: Første ikke-amerikanske pilot på SpaceX-mission
Publiceringsdato 24. marts 2022 Danske Andreas Mogensen skal igen på rummission. Denne gang som pilot og på en seks måneder lang mission. Hidtil har det kun været amerikanske astronauter, der har været piloter om bord på en SpaceX-mission, men for første gang nogensinde er pilotjobbet givet videre til danske Andreas Mogensen.
Bredt flertal enige om udmøntning af udflytningsaftale om videregående uddannelser
Publiceringsdato 22. marts 2022 Økonomien i aftalen er forbedret, og 41 uddannelsesinitiativer i hele landet får i alt 805 mio. kr. i ekstraordinære etableringsmidler. Den samlede udflytning- og nedskaleringsprocent lander på 6,4.
48.801 har søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2
Publiceringsdato 15. marts 2022 48.801 har valgt at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, der havde ansøgningsfrist i dag kl. 12. Som forventet falder ansøgertallet efter to år med rekordmange ansøgere som følge af corona og nedlukninger.
Turbovurdering skal hjælpe ukrainske flygtninge hurtigere ud på arbejdsmarkedet
Publiceringsdato 14. marts 2022 Uddannelses- og Forskningsstyrelsen kan på fem dage vurdere udenlandske uddannelseskvalifikationer. Det gør uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen nu ekstra opmærksom på. Han er klar til at afsætte ekstra ressourcer til opgaven.
Anders Eldrup bliver ny formand for Danmarks Innovationsfond
Publiceringsdato 07. marts 2022 Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har udpeget Anders Eldrup som ny formand for Danmarks Innovationsfond, der hvert år uddeler mere end 1,5 milliarder kroner i støtte til innovative forskere, virksomheder og iværksættere.
Opfordring til at indstille samarbejde med Rusland og Belarus
Publiceringsdato 01. marts 2022 Uddannelses- og forskningsministeren har sendt et brev til uddannelsesinstitutionerne med opfordring til at indstille eventuelt uddannelses-, forsknings- og innovationssamarbejde med institutioner i Rusland og Belarus.
Dialogen med Israel og Østrig om forskningssamarbejde om pandemiberedskab indstilles
Publiceringsdato 25. februar 2022 Regeringen har besluttet at indstille dialogen med Østrig og Israel om et forskningssamarbejde om et pandemiberedskab.
Stor pris og hyldest til fem fremragende forskere
Publiceringsdato 23. februar 2022 EliteForsk-priserne uddeles til fem forskere i international særklasse, der over et bredt felt bidrager med afgørende, ny viden om os selv og verden omkring os. De fem priser overrækkes af H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen i Moltkes Palæ i København.
Bliv klogere og få pirret nysgerrigheden: Bestil en forsker
Publiceringsdato 21. februar 2022 Skarpe forskerhjerner over hele landet tilbyder under Forskningens Døgn i april et gratis foredrag. Du kan få stillet din nysgerrighed, uanset om du vil høre om aldring, om enzymer eller om global opvarmning. Forskeren kan bestilles nu - også til et besøg i dit eget hjem.
Presseinvitation til prisuddeling: EliteForsk 2022
Publiceringsdato 10. februar 2022 24. februar 2022 bliver årets EliteForsk-priser overrakt til fem fremragende forskere. H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen overrækker priserne ved et festligt arrangement i Moltkes Palæ i København.
Politisk aftale med markante investeringer i uddannelse
Publiceringsdato 22. januar 2022 Som en del af en ny reformpakke for dansk økonomi er der enighed om at sikre varig finansiering til et takstløft på de humanistiske og samfundsvidenskabelige universitetsuddannelser og et markant løft af velfærdsuddannelserne på 200 mio. kr. om året.
134 mio. kr. til avanceret forskningsudstyr
Publiceringsdato 14. januar 2022 Uddannelses- og forskningsministeren bevilger nu 134 millioner kroner til udstyr og faciliteter, der skal understøtte dansk forskning med såkaldt forskningsinfrastruktur. Det er næsten en fordobling i forhold til den normale årlige bevilling.
Aftalekreds bag udflytningsaftale starter drøftelse af uddannelsesinstitutionernes indspil til planer
Publiceringsdato 13. januar 2022 De videregående uddannelsesinstitutioner har nu indsendt indspil til implementering af sommerens udflytningsaftale. Planerne indeholder mange bud på nye lokale uddannelser og konkrete planer for, hvordan målet om reduktion af uddannelsespladser* i de største byer kan indfries.