Gå til indhold

Pressemeddelelser 2021

Her kan du se pressemeddelelser fra 2021.
Viser 1-53 af 53 resultater
Særlig vejledningsindsats for afviste ansøgere fortsætter i 2022

De seneste år med COVID-19 og nedlukning har ført til nye måder at vejlede kommende studerende. En direkte SMS med tilbud om vejledning til ansøgere, der ikke er kommet ind på en videregående uddannelse, er en succes. Derfor fortsætter ordningen også i 2022.

Politisk flertal vil løfte studerendes evner i tysk og fransk

Sprogkundskaber er vigtige for samhandel, samarbejde og forståelse for forhold i andre lande. Regeringen og alle Folketingets partier ønsker at styrke og udbrede evner inden for tysk og fransk og afsætter nu 40 millioner kroner til en række initiativer.

Læreruddannelsen styrkes med 125 mio. kr. om året

Partierne bag finansloven for 2022 er enige om et varigt løft af læreruddannelsen på 125 mio. kr. om året. Regeringen har et højt ambitionsniveau for læreruddannelsen, og løftet på de 125 mio. kr. årligt er vigtigt for det videre arbejde med uddannelsen.

Flere unge kan komme med skoleskibene til søs

Uddannelses- og forskningsministeren vil afsætte 36 millioner kroner til Skoleskibene DANMARK og GEORG STAGE, så skibene kan sætte kurs mod ekstra togter og uddanne flere til maritime erhverv.

Ny aftale styrker universiteternes forskningsindsats med millioner

En ny aftale fordeler flere forskningsmidler til Aalborg Universitet, Syddansk Universitet, Roskilde Universitet og IT-Universitetet til gavn for forskning, uddannelse og erhvervsliv. Alle partier på nær Venstre står bag aftalen.

Anbefalinger fra udviklingsgruppe: Sådan bør fremtidens lærere uddannes

Regeringen bad i efteråret 2020 en udviklingsgruppe komme med forslag til, hvordan fremtidens lærere skal uddannes. Nu ligger anbefalingerne til en nytænkt læreruddannelse klar. Ministeren ser mange gode perspektiver i anbefalingerne, som tages med i arbejdet med en ny læreruddannelse.

Ny evaluering: Mange nyuddannede pædagoger er ikke klædt godt nok på

Kun 23 procent af de arbejdsgivere, der har ansat nyuddannede pædagoger de seneste år, vurderer, at uddannelsen har klædt dem ordentligt på til det, der venter dem i praksis. Det viser en ny omfattende evaluering af pædagoguddannelsen, som offentliggøres i dag.

Dansk rumsucces fortsætter

Gode forskningsresultater ligger til grund for, at det danske rumobservatorium ASIM nu får forlænget sit ophold på den internationale rumstation ISS til 2025. ASIM blev installeret på en udvendig platform på ISS i april 2018 og har siden bidraget med klima- og vejrobservatorier.

Kortlægning viser markant grøn forskningsindsats

2020 var et godt år for grøn forskning i Danmark. En ny kortlægning af fordelingen af grønne forskningsmidler i 2020 viser, at der i alt er fordelt 4,4 milliarder kroner i 2020 fra både offentlige fonde, private fonde og EU.

Fremragende undervisere bliver fejret og hyldet med Undervisningsprisen

H.K.H Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen uddeler Undervisningsprisen til Danmarks dygtigste undervisere. Underviserne modtager i alt 3,5 millioner kroner og bliver hyldet for deres evne til at inddrage, inspirere og pirre nysgerrigheden hos de studerende.

Presseinvitation til prisuddeling: Undervisningsprisen 2021

27. september 2021 bliver årets undervisningspriser overrakt til inspirerende og engagerede undervisere på de videregående uddannelser. H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen overrækker priserne ved et festligt arrangement i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

CBS skal betale tilskud tilbage

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen kræver 692.000 kr. tilbage fra Copenhagen Business School (CBS). Pengene er tildelt som et engangsvederlag til en afgået rektor i strid med reglerne.

Finanslov: Regeringen afsætter historisk højt beløb til forskning

Forskningen har en afgørende rolle i at løse de samfundsudfordringer, som vi står overfor. Derfor fortsætter regeringen med at prioritere forskningen højt. Der afsættes i alt cirka 25,3 milliarder kroner i 2022. Det er knap 600 millioner kroner over sidste års niveau.

Presseinvitation til prisuddeling: EliteForsk 2021

23. august 2021 bliver årets EliteForsk-priser overrakt til fem fremragende forskere. H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen overrækker priserne ved et arrangement i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Ekstraordinært højt studieoptag for andet år i træk

Knap 67.500 ansøgere får i år tilbudt en plads på en videregående uddannelse. Det er det næsthøjeste antal nogensinde. Helt forventeligt er tallet dog lavere end 2020-optaget, som var præget af COVID-19-søgning samt ekstra studiepladser som følge af en bred folketingsbeslutning.

Ny politisk aftale begrænser SU-udgifter til udenlandske studerende fra EU

Regeringen har sammen med en række partier besluttet at reducere antallet af engelsksprogede uddannelser. Det sker for at få kontrol med stigende SU-udgifter til EU-studerende. Reduktionen er målrettet uddannelser, hvor kun få engelsksprogede studerende får arbejde i Danmark bagefter

Bred politisk aftale om bedre muligheder for uddannelse i hele Danmark

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale om flere og bedre muligheder for at tage en uddannelse i hele Danmark. Som en del af aftalen indføres bl.a. et nyt regionalt taxameter og en 2030-målsætning om højere optag uden for storbyerne og lavere optag i de største byer.

Bred aftale: 100 millioner til genstart af det gode studieliv

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier afsætter nu 100 mio. kr. til en genstart af det gode studieliv. Pengene skal gå til faglige og trivselsrettede aktiviteter, sårbare og udsatte studerende samt til øget vejledning. Uddannelsesinstitutionerne er klar med lokale tiltag

Ny sommer- og erhvervspakke giver 22,5 millioner kroner til studenterforeningerne

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har prioriteret 22,5 mio. til at genstarte studiemiljøerne på de videregående uddannelser. Det er en del af den sommer- og erhvervspakke til sårbare, mennesker med handicap, børn, unge og ældres trivsel, som regeringen har præsenteret d. 4. juni

Danmarks rumstrategi får grøn overhaling

Regeringen har opdateret Danmarks rumstrategi. Vi skal i højere grad bruge rummet til at løse udfordringerne omkring klima, natur, biodiversitet og miljø – men også øvrige samfundsudfordringer, som sikkerhed og beredskab i bl.a. Arktis.

Fuld genåbning af de videregående uddannelser

Der er gode nyheder til de 250.000 studerende på de videregående uddannelser landet over. Fra den 21. maj vil uddannelserne nemlig være fuldt genåbnet. Det kommer som følge af en ny aftale for genåbning af samfundet, der blev indgået natten mellem den 17. og 18. maj.

Stor pris til fem fremragende forskere

Fem af Danmarks dygtigste yngre forskere modtager årets EliteForsk-priser. Forskerne bliver hædret for deres fremragende forskningsresultater, som er afgørende for at løse Danmarks og verdens store samfundsudfordringer.

Pandemiforsker får Forskningskommunikationsprisen 2021

Professor Lone Simonsen har formået at gøre kompliceret ny viden om corona-pandemien jordnær og relevant for danskerne i en kritisk tid. For den indsats hædres professoren med Forskningskommunikationsprisen 2021.

Skolebørn får en bid af klimaforskningen

Hvordan ser klimavenlig mad ud? Hvordan sørger vi for, at bioaffald ender i den grønne skraldespand? Og hvordan mindsker vi madspild? Der er klima på menuen i et nyt skoleprogram, som bliver lanceret i forbindelse med åbningen af Forskningens Døgn.

Maja Horst bliver ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har udpeget professor Maja Horst som ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond. Maja Horst har stor indsigt i det forskningspolitiske område, og tiltræder formandsposten d. 1. april 2021.

Delvis genåbning af de videregående uddannelser

Der er gode nyheder for de videregående uddannelser. Fra tirsdag d. 6. april vil det blandt andet være muligt for afgangsstuderende på uddannelser med mange praksiselementer at vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde. Studerende på de øvrige uddannelser må vende tilbage med 20 procent fremmøde

Flere end 60.000 har søgt ind via kvote 2

60.718 har valgt at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, inden ansøgningsfristen udløb i dag. Det er det højeste antal nogensinde og 3.286 flere end sidste år, hvor rekordmange søgte ind på en videregående uddannelse.

Studerende får corona-hjælp: 100 millioner kroner til videregående uddannelser

På grund af nedlukningen har mange studerende ikke fået undervisning i flere praktiske elementer af deres uddannelse. Problemet er særligt presserende for sidsteårsstuderende. Derfor afsætter regeringen og Folketinget nu 100 mio. kr. til ekstra tiltag og undervisning på praksisrettede uddannelser.

Nu kan du få et forskerbesøg hjemme i stuen

Invitér en forsker på besøg gennem skærmen og bliv klog på alt fra det ydre rum over søvn til den grønne omstilling. Du kan nu bestille et gratis foredrag fra en af de mere end 200 forskere, der stiller op via Bestil en Forsker-ordningen og fortæller om deres forskning og svarer på dine spørgsmål.

Danske forskere leverer rum-teknologi til Marslanding

Torsdag den 18. februar lander NASA’s rover Perseverance i Jezero-krateret på Mars, hvor den har til opgave at udforske et udtørret floddelta. Når Perseverances arbejde går i gang, bliver det med hjælp af dansk udstyr.

STEM-uddannelser kan føre til rumjobs

Har du, hvad der skal til? For første gang siden 2008 søger Den Europæiske Rumorganisation (ESA) nye astronauter, og det er STEM-kvalifikationerne, der bliver efterspurgt.

Onlineundervisning går ud over studerendes læring

Seks ud af 10 studerende vurderer, at deres faglige udvikling er dårligere med onlineundervisning end normalt. Underviserne oplever også et fald i kvaliteten. Det viser en omfattende undersøgelse af onlineundervisningen på de videregående uddannelser under forårets corona-nedlukning.

Langt flere er kommet ind på en velfærdsuddannelse i efteroptaget

Både lærer- og pædagoguddannelsen har fået flere studerende i efteroptaget end tidligere. 546 flere har fået plads, især uden for de store byer. Det glæder ministeren, der peger på direkte SMS-kontakt med tilbud om ekstra studievejledning til alle afviste ansøgere som en del af årsagen.

Handlinger tilknyttet webside