Gå til indhold

Pressemeddelelser 2021

Her kan du se pressemeddelelser fra 2021.
Viser 1-46 af 46 resultater
Anbefalinger fra udviklingsgruppe: Sådan bør fremtidens lærere uddannes
Publiceringsdato 25. november 2021 Regeringen bad i efteråret 2020 en udviklingsgruppe komme med forslag til, hvordan fremtidens lærere skal uddannes. Nu ligger anbefalingerne til en nytænkt læreruddannelse klar. Ministeren ser mange gode perspektiver i anbefalingerne, som tages med i arbejdet med en ny læreruddannelse.
Ny evaluering: Mange nyuddannede pædagoger er ikke klædt godt nok på
Publiceringsdato 23. november 2021 Kun 23 procent af de arbejdsgivere, der har ansat nyuddannede pædagoger de seneste år, vurderer, at uddannelsen har klædt dem ordentligt på til det, der venter dem i praksis. Det viser en ny omfattende evaluering af pædagoguddannelsen, som offentliggøres i dag.
Millionindsprøjtning skal binde viden og vækst bedre sammen i Region Sjælland
Publiceringsdato 11. november 2021 En økonomisk håndsrækning skal understøtte det igangværende arbejde med at koble erhvervsliv og forskning bedre sammen.
Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen godkender ansøgninger om 40 uddannelser i hele landet
Publiceringsdato 09. november 2021 Efterårets runde af ansøgninger til nye uddannelser og uddannelsesudbud er netop overstået. Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har i den forbindelse godkendt ansøgninger om 40 uddannelser, heraf 28 uden for de fire største byer.
Bred aftale om forskning sætter kurs mod et grønnere, sundere og teknologisk stærkere Danmark
Publiceringsdato 28. oktober 2021 Den første delaftale i forbindelse med finanslovsforhandlingerne er indgået mellem regeringen og samtlige af Folketingets partier. En bred aftale på næsten 3 mia. kr. der fortsætter et højt niveau for grøn forskning og giver et markant løft til bl.a. digitalisering, ny teknologi og sundhedsforskning
Dansk rumsucces fortsætter
Publiceringsdato 14. oktober 2021 Gode forskningsresultater ligger til grund for, at det danske rumobservatorium ASIM nu får forlænget sit ophold på den internationale rumstation ISS til 2025. ASIM blev installeret på en udvendig platform på ISS i april 2018 og har siden bidraget med klima- og vejrobservatorier.
Kortlægning viser markant grøn forskningsindsats
Publiceringsdato 29. september 2021 2020 var et godt år for grøn forskning i Danmark. En ny kortlægning af fordelingen af grønne forskningsmidler i 2020 viser, at der i alt er fordelt 4,4 milliarder kroner i 2020 fra både offentlige fonde, private fonde og EU.
Lea Korsgaard bliver ny formand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Publiceringsdato 28. september 2021 Lea Korsgaard afløser Lisbeth Knudsen på posten som bestyrelsesformand for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX.
Fremragende undervisere bliver fejret og hyldet med Undervisningsprisen
Publiceringsdato 26. september 2021 H.K.H Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen uddeler Undervisningsprisen til Danmarks dygtigste undervisere. Underviserne modtager i alt 3,5 millioner kroner og bliver hyldet for deres evne til at inddrage, inspirere og pirre nysgerrigheden hos de studerende.
Uddannelsesinstitutioner over hele landet melder sig klar til at etablere nye uddannelser
Publiceringsdato 26. september 2021 Regeringen og et bredt flertal i Folketinget indgik kort før sommerferien en aftale om Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark. 15. september var der deadline for første ansøgningsrunde. Uddannelsesinstitutionerne har allerede søgt om at oprette otte ud af de 21 videregående uddannelser.
Presseinvitation til prisuddeling: Undervisningsprisen 2021
Publiceringsdato 16. september 2021 27. september 2021 bliver årets undervisningspriser overrakt til inspirende og engagerede undervisere på de videregående uddannelser. H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen overrækker priserne ved et festligt arrangement i Uddannelses- og Forskningsministeriet.
CBS skal betale tilskud tilbage
Publiceringsdato 12. september 2021 Uddannelses- og Forskningsstyrelsen kræver 692.000 kr. tilbage fra Copenhagen Business School (CBS). Pengene er tildelt som et engangsvederlag til en afgået rektor i strid med reglerne.
Uddannelses- og forskningsministeren ansætter Søren Andersen som særlig rådgiver
Publiceringsdato 02. september 2021 Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen har ansat Søren Andersen som sin særlige rådgiver.
Finanslov: Regeringen afsætter historisk højt beløb til forskning
Publiceringsdato 30. august 2021 Forskningen har en afgørende rolle i at løse de samfundsudfordringer, som vi står overfor. Derfor fortsætter regeringen med at prioritere forskningen højt. Der afsættes i alt cirka 25,3 milliarder kroner i 2022. Det er knap 600 millioner kroner over sidste års niveau.
Jesper Petersen fik overdraget Uddannelses- og Forskningsministeriet med en sweater
Publiceringsdato 20. august 2021 Jesper Petersen, ny uddannelses- og forskningsminister, fik fredag officielt overdraget ministerposten. Den tidligere uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, gav depechen videre med en sweater.
Ministeroverdragelse i Uddannelses- og Forskningsministeriet i dag
Publiceringsdato 20. august 2021 Jesper Petersen får fredag den 20. august officielt overdraget posten som uddannelses- og forskningsminister efter Ane Halsboe-Jørgensen.
Jesper Petersen er ny uddannelses- og forskningsminister
Publiceringsdato 16. august 2021 Jesper Petersen overtager posten som uddannelses- og forskningsminister efter Ane Halsboe-Jørgensen.
Presseinvitation til prisuddeling: EliteForsk 2021
Publiceringsdato 09. august 2021 23. august 2021 bliver årets EliteForsk-priser overrakt til fem fremragende forskere. H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen overrækker priserne ved et arrangement i Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Ekstraordinært højt studieoptag for andet år i træk
Publiceringsdato 27. juli 2021 Knap 67.500 ansøgere får i år tilbudt en plads på en videregående uddannelse. Det er det næsthøjeste antal nogensinde. Helt forventeligt er tallet dog lavere end 2020-optaget, som var præget af COVID-19-søgning samt ekstra studiepladser som følge af en bred folketingsbeslutning.
93.388 har søgt ind på en videregående uddannelse i år
Publiceringsdato 05. juli 2021 I år har 93.388 søgt ind på en videregående uddannelse. Der er tale om et mindre fald på en procent i forhold til sidste år.
Ny politisk aftale begrænser SU-udgifter til udenlandske studerende fra EU
Publiceringsdato 25. juni 2021 Regeringen har sammen med en række partier besluttet at reducere antallet af engelsksprogede uddannelser. Det sker for at få kontrol med stigende SU-udgifter til EU-studerende. Reduktionen er målrettet uddannelser, hvor kun få engelsksprogede studerende får arbejde i Danmark bagefter
Bred politisk aftale om bedre muligheder for uddannelse i hele Danmark
Publiceringsdato 25. juni 2021 Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale om flere og bedre muligheder for at tage en uddannelse i hele Danmark. Som en del af aftalen indføres bl.a. et nyt regionalt taxameter og en 2030-målsætning om højere optag uden for storbyerne og lavere optag i de største byer.
Bred aftale: 100 millioner til genstart af det gode studieliv
Publiceringsdato 17. juni 2021 Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier afsætter nu 100 mio. kr. til en genstart af det gode studieliv. Pengene skal gå til faglige og trivselsrettede aktiviteter, sårbare og udsatte studerende samt til øget vejledning. Uddannelsesinstitutionerne er klar med lokale tiltag
Ny sommer- og erhvervspakke giver 22,5 millioner kroner til studenterforeningerne
Publiceringsdato 04. juni 2021 Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har prioriteret 22,5 mio. til at genstarte studiemiljøerne på de videregående uddannelser. Det er en del af den sommer- og erhvervspakke til sårbare, mennesker med handicap, børn, unge og ældres trivsel, som regeringen har præsenteret d. 4. juni
Danmarks rumstrategi får grøn overhaling
Publiceringsdato 04. juni 2021 Regeringen har opdateret Danmarks rumstrategi. Vi skal i højere grad bruge rummet til at løse udfordringerne omkring klima, natur, biodiversitet og miljø – men også øvrige samfundsudfordringer, som sikkerhed og beredskab i bl.a. Arktis.
Ny aftale sikrer ligestilling for forældre på SU og SU til unge i efterværn på et anbringelsessted
Publiceringsdato 01. juni 2021 Regeringen og SU-forligskredsen har indgået en aftale om at skabe ligestilling i SU, når SU-modtagere bliver forældre. Samtidig er der indgået aftale om SU og FGU-skoleydelse til unge, der er i støttetilbuddet efterværn på et anbringelsessted.
Nyt regeringsudspil: Stærkere lokalsamfund og 25 nye uddannelser uden for de største byer
Publiceringsdato 27. maj 2021 7.500 nye uddannelsespladser uden for de største byer, ændring af planloven til gavn for de små bysamfund og markant bedre lånemuligheder for borgere og virksomheder i landdistrikterne. Det er nogle af de tiltag, regeringen foreslår i et nyt stort udspil.
Fuld genåbning af de videregående uddannelser
Publiceringsdato 18. maj 2021 Der er gode nyheder til de 250.000 studerende på de videregående uddannelser landet over. Fra den 21. maj vil uddannelserne nemlig være fuldt genåbnet. Det kommer som følge af en ny aftale for genåbning af samfundet, der blev indgået natten mellem den 17. og 18. maj.
Stor pris til fem fremragende forskere
Publiceringsdato 05. maj 2021 Fem af Danmarks dygtigste yngre forskere modtager årets EliteForsk-priser. Forskerne bliver hædret for deres fremragende forskningsresultater, som er afgørende for at løse Danmarks og verdens store samfundsudfordringer.
Pandemiforsker får Forskningskommunikationsprisen 2021
Publiceringsdato 29. april 2021 Professor Lone Simonsen har formået at gøre kompliceret ny viden om corona-pandemien jordnær og relevant for danskerne i en kritisk tid. For den indsats hædres professoren med Forskningskommunikationsprisen 2021.
Danmark og USA indgår nyt grønt forsknings- og innovationssamarbejde
Publiceringsdato 23. april 2021 Danmark og USA har under klimatopmødet ’Leaders Summit on Climate’ indgået en samarbejdsaftale om forskning i og udvikling af energiteknologiske løsninger. En aftale, der kommer til at styrke Danmarks grønne interesser.
Skolebørn får en bid af klimaforskningen
Publiceringsdato 23. april 2021 Hvordan ser klimavenlig mad ud? Hvordan sørger vi for, at bioaffald ender i den grønne skraldespand? Og hvordan mindsker vi madspild? Der er klima på menuen i et nyt skoleprogram, som bliver lanceret i forbindelse med åbningen af Forskningens Døgn.
Invitation til pressen: Prisoverrækkelse til vinder af årets Forskningskommunikationspris
Publiceringsdato 21. april 2021 Hvad ville det hjælpe at have svarene på alverdens problemer, hvis ingen fik dem at vide? Forskning er ofte meget kompleks, men den kan give os løsningerne på nogle af de allervigtigste problemer. Derfor er god forskningskommunikation afgørende, og derfor uddeles Forskningskommunikationsprisen.
Regeringen afsætter flere midler til samarbejde mellem forskere og iværksættere
Publiceringsdato 16. april 2021 Forskere på de danske universiteter skal have lettere ved at omdanne deres forskningsresultater til konkrete produkter og virksomheder. Derfor får projektet ’Open Entreprenuership’ nu flere midler til øget kommercialisering af ny forskning.
Invitation til pressen: H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen åbner Forskningens Døgn
Publiceringsdato 14. april 2021 I en tid, hvor alles øjne er rettet mod forskere i deres kamp mod pandemier og klimaforandringer, fejres forskningen ved videnskabsfestivalen Forskningens Døgn. Pressen er velkommen.
Maja Horst bliver ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond
Publiceringsdato 29. marts 2021 Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har udpeget professor Maja Horst som ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond. Maja Horst har stor indsigt i det forskningspolitiske område, og tiltræder formandsposten d. 1. april 2021.
Delvis genåbning af de videregående uddannelser
Publiceringsdato 23. marts 2021 Der er gode nyheder for de videregående uddannelser. Fra tirsdag d. 6. april vil det blandt andet være muligt for afgangsstuderende på uddannelser med mange praksiselementer at vende tilbage med 50 procent fysisk fremmøde. Studerende på de øvrige uddannelser må vende tilbage med 20 procent fremmøde
Flere end 60.000 har søgt ind via kvote 2
Publiceringsdato 15. marts 2021 60.718 har valgt at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, inden ansøgningsfristen udløb i dag. Det er det højeste antal nogensinde og 3.286 flere end sidste år, hvor rekordmange søgte ind på en videregående uddannelse.
Studerende får corona-hjælp: 100 millioner kroner til videregående uddannelser
Publiceringsdato 03. marts 2021 På grund af nedlukningen har mange studerende ikke fået undervisning i flere praktiske elementer af deres uddannelse. Problemet er særligt presserende for sidsteårsstuderende. Derfor afsætter regeringen og Folketinget nu 100 mio. kr. til ekstra tiltag og undervisning på praksisrettede uddannelser.
Nu kan du få et forskerbesøg hjemme i stuen
Publiceringsdato 25. februar 2021 Invitér en forsker på besøg gennem skærmen og bliv klog på alt fra det ydre rum over søvn til den grønne omstilling. Du kan nu bestille et gratis foredrag fra en af de mere end 200 forskere, der stiller op via Bestil en Forsker-ordningen og fortæller om deres forskning og svarer på dine spørgsmål.
Danske forskere leverer rum-teknologi til Marslanding
Publiceringsdato 18. februar 2021 Torsdag den 18. februar lander NASA’s rover Perseverance i Jezero-krateret på Mars, hvor den har til opgave at udforske et udtørret floddelta. Når Perseverances arbejde går i gang, bliver det med hjælp af dansk udstyr.
STEM-uddannelser kan føre til rumjobs
Publiceringsdato 16. februar 2021 Har du, hvad der skal til? For første gang siden 2008 søger Den Europæiske Rumorganisation (ESA) nye astronauter, og det er STEM-kvalifikationerne, der bliver efterspurgt.
Onlineundervisning går ud over studerendes læring
Publiceringsdato 05. februar 2021 Seks ud af 10 studerende vurderer, at deres faglige udvikling er dårligere med onlineundervisning end normalt. Underviserne oplever også et fald i kvaliteten. Det viser en omfattende undersøgelse af onlineundervisningen på de videregående uddannelser under forårets corona-nedlukning.
150 millioner kroner til udstyr og faciliteter, der understøtter den grønne omstilling
Publiceringsdato 04. februar 2021 Den gennemgående grønne tråd i forskningsarbejdet fortsætter, når der de næste fire år f.eks. skal indkøbes nyt udstyr og bygges testfaciliteter og forsøgsanlæg til forskningen. Uddannelses- og forskningsministeren giver 150 mio. kr. til forskningsinfrastrukturer, der understøtter grøn omstilling.
Langt flere er kommet ind på en velfærdsuddannelse i efteroptaget
Publiceringsdato 01. februar 2021 Både lærer- og pædagoguddannelsen har fået flere studerende i efteroptaget end tidligere. 546 flere har fået plads, især uden for de store byer. Det glæder ministeren, der peger på direkte SMS-kontakt med tilbud om ekstra studievejledning til alle afviste ansøgere som en del af årsagen.
Uddannelses- og forskningsministeren vil styrke unges trivsel med trivselskaptajner, coronabuddies og platforme for fællesskaber
Publiceringsdato 23. januar 2021 Unges trivsel har taget et stort dyk under COVID-19. Det viser nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Uddannelses- og forskningsministeren præsenterer nu en række idéer, der er blevet udviklet på et trivselstopmøde, og som kan være med til at styrke trivslen blandt unge under corona.