Gå til indhold

Pressemeddelelser

Oversigt over pressemeddelelser udsendt fra og med 15. december 2022 fra Uddannelses- og Forskningsministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Viser 1-65 af 65 resultater
Udvid din horisont: Få en forsker på besøg

Nu kan du igen bestille et foredrag med et af Danmarks klogeste hoveder. Under festivalen Forskningens Døgn i april rykker næsten 300 forskere igen ud i hele landet og deler ud af deres viden. Foredraget kan være hjemme i din stue, på dit job eller måske et helt tredje sted. Og det er gratis.

Søren Serritzlew bliver ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund har udpeget ny bestyrelsesformand for Danmarks Frie Forskningsfond. Det bliver den internationalt anerkendte professor i statskundskab, Søren Serritzlew, som skal stå i spidsen for fondens arbejde med at styrke kvaliteten af dansk forskning.

Minister: Internationalt samarbejde er vigtigere end nogensinde

I dag åbner uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund årets konference om Erasmus+. Budskabet er klart: I en tid præget af krig og konflikt har internationalt uddannelsessamarbejde aldrig været vigtigere – både for samfundet og for den enkelte studerende.

Rumkonferencen 2023: Rumforskning er vigtigere end nogensinde

I dag samles flere hundrede rumentusiaster, når folk fra industrien, universiteter og rumeksperter mødes på Syddansk Universitet for at drøfte strategisk forskning og innovation i rummet. Christina Egelund deltager med budskabet om, at Danmark skal have en mere ambitiøs tilgang til rummet.

Minister: Markant faldende ledighed for nyuddannede er en fantastisk nyhed

Nye tal viser, at ledigheden for nyuddannede er på det laveste niveau siden før finanskrisen. Ifølge uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund er faldet i dimittendledighed en fantastisk nyhed, men samtidig et varsel om, at der er behov for politisk nytænkning.

Uddannelses- og forskningsministeren reagerer på kritik fra Finansudvalget

Uddannelses- og Forskningsministeriet og uddannelses- og forskningsministeren har i dag modtaget kritik fra Folketingets Finansudvalg for ikke at overholde reglerne om forelæggelse for Finansudvalget. Ministeren ser med stor alvor på forløbet og finder kritikken berettiget.

Fra dimission til job: Dimittender kommer hurtigere i arbejde

Nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at dimittender fra de videregående uddannelser kommer hurtigere i arbejde end tidligere. I en tid, hvor manglen på kvalificeret arbejdskraft er højt på regeringens dagsorden, ser ministeren positivt på udviklingen.

Dansk minister indvier nyt videnscenter på CERN

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund besøger CERN som den første danske minister i mange år. Her skal hun indvie et nyt, spændende videnskabs- og formidlingscenter, ”Science Gateway”, som skal give offentligheden indsigt i forskningens fascinerede verden.

Regeringen fortsætter kvalitetsløft af pædagoguddannelsen

Regeringen vil afsætte 47,4 mio. kr. til at understøtte kvaliteten af pædagoguddannelsen i det kommende år. Det sker forud for det ambitiøse trecifrede millionløft af de professionsrettede uddannelser på velfærdsområdet, som et bredt flertal har aftalt at prioritere fra 2025.

Kommissorium for kandidatudvalg er på plads

Partierne bag reformen af universitetsuddannelserne i Danmark er blevet enige om et kommissorium for det kandidatudvalg, som skal udforme fremtidens kandidatlandskab. Både universiteterne og repræsentanter for de studerende sidder med ved bordet, når udvalget tager fat på arbejdet i efteråret 2023.

Følgegruppe til magtudredningen er nedsat

I alt 30 repræsentanter fra bl.a. Folketingets partier, erhvervslivet, medieverdenen og civilsamfundet skal understøtte samspillet mellem forskningsprojektet og det omgivende samfund.

Bredt reformforlig sikrer milliardinvestering i uddannelse

Regeringen, SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er enige om reform af universitetsuddannelserne. Aftalen sikrer en milliardinvestering i uddannelse, giver studerende flere veje, nye videreuddannelsesmuligheder og åbner for flere internationale studerende.

Grønland og Danmark er enige om kommissorium

I juni 2022 blev Naalakkersuisut og regeringen enige om, at det historiske forhold mellem de to lande skal afdækkes. Kommissoriet for en historisk udredning af forholdet mellem Grønland og Danmark siden 1945 er nu godkendt af begge lande og offentliggjort.

Erfaren forskningsleder skal stå i spidsen for den nye magtudredning

Professor i statskundskab Michael Bang Petersen bliver forskningsleder for den nye magtudredning. Samtlige partier i Folketinget blev sidste år enige om, at der skal laves en ny magtudredning. Forskningsprojektet skal bl.a. undersøge teknologiens og mediernes udvikling og betydning for folkestyret

Presseinvitation: Forskningens Døgn skydes i gang hos IDA

Den landsdækkende videnskabsfestival ”Forskningens Døgn” vender tilbage igen i år med 700 events, foredrag og rundvisninger. Over syv dage forventes 70.000 besøgende at dykke ned i forskernes verden.

Ny uddannelse skal bidrage til flere pædagoger

En ny uddannelse i Aalborg skal gøre det muligt for blandt andet akademikere at omskole sig til pædagog på 2,5 år. Det er en såkaldt sporskifteuddannelse, hvor de studerende kan gå fra en akademisk uddannelse til at blive pædagog samtidig med, at de får arbejde i en daginstitution eller skole.

Prisuddeling: Fem yngre forskere vinder prestigefuld pris

Fem topforskere i international særklasse bliver hyldet med den eftertragtede EliteForsk-pris. H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund overrækker de fem priser i Skuespilhusets foyer i København.

Nu rykker flere hundrede forskere ud til dig

Bestil et foredrag, uanset hvem du er, hvor du er, eller hvad din interesse er. Under Forskningens Døgn i april rykker 259 forskere ud for at holde gratis foredrag for nysgerrige og videbegærlige borgere i hele landet.

Presseinvitation: Ministeroverdragelse kl. 15

Klokken 15:00 vil afgående uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen overdrage ministerposten til tiltrædende uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

Christina Egelund bliver ny uddannelses- og forskningsminister

Tidligere særlig politisk udvikler i Dansk Industri og medlem af Moderaterne Christina Egelund bliver ny uddannelses- og forskningsminister. Der vil finde overdragelsesreception sted i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Handlinger tilknyttet webside