Du kan stadig nå at få tilskud til et forberedende besøg ansøgningsfristen for Grundtvig læringspartnerskab den 21. februar 2013. Så hvis du og dine mulige partnere har behov for at forberede jeres projekt eller jeres ansøgning, så kan du stadig søge tilskud, hvis du skynder dig.
Nyheder 2012
Den kommende ansøgningsfrist til Nordplus programmerne er 1. marts 2013, hvor der samlet vil være 68 mio. kr til rådighed. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Går din institution glip af vigtige samarbejdspartnere i vækstlandene? Hvordan etableres velfungerende samarbejder – og hvad er barriererne? Det er nogle af de spørgsmål, der besvares, når Uddannelsesministeriet den 28. februar 2013 afholder seminar for danske videregående uddannelsesinstitutioner.
Grundtvig efteruddannelse giver dig en unik mulighed for at få udvidet både din faglige og personlige horisont. Med et efteruddannelsesophold i Europa kan du kombinere faglige udfordringer med kulturelle og lærerige oplevelser. Du kan søge tilskud allerede den 16. januar 2013.
I dag har Uddannelsesministeriet inviteret en række interessenter til at bidrage til det kommende arbejde med INNO+. Arbejdet skal munde ud i et katalog med et begrænset antal særligt løfterige områder for fremtidens innovationsindsats.
December måneds nyhedsbrev har fokus på partnerskaber og bevillinger
Et Erasmus Intensive Programme leder ofte til samarbejde om fælles kurser og grader, viser ny finsk undersøgelse. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
I løbet af januar 2013 udvides videnpilotordningen til at omfatte mellemlange videregående uddannelser og virksomheder med op til fem højtuddannede medarbejdere. Men indtil da fortsætter den nuværende ordning.
Elever, der deltager i Comenius skolepartnerskaber, forbedrer deres sprogkompetencer og får mere kulturel bevidsthed, viser ny undersøgelse. Men det er ikke det hele. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Elever, der deltager i Comenius skolepartnerskaber, forbedrer deres sprogkompetencer og får mere kulturel bevidsthed, viser ny undersøgelse. Men det er ikke det hele. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
I såvel de europæiske som de nationale dagsordener er der for tiden meget opmærksomhed på international praktik og den rolle, disse spiller i forhold til den stigende ungdomsarbejdsløshed. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Uddannelsesministeren samler 6. - 7. juni 2013 hele den videregående uddannelsessektor til et fælles uddannelsestopmøde om udviklingen i sektoren med udgangspunkt i et aktuelt politisk tema.
Som et led i den kommende innovationsstrategi inviterer uddannelsesministeren nu en bred kreds af interessenter til at udvikle et prioriteringskatalog, der skal danne grundlag for nye, storskala innovationssatsninger, som skal skabe danske arbejdspladser og løsninger på globale ud fordringer.
IKT og øget digitalisering af virksomhederne skal skabe vækst i Danmark. Strategy Director i Microsoft International Jørgen Bardenfleth er udpeget til at stå i spidsen for Vækstteamet for IKT og digital vækst, der skal komme med anbefalinger til regeringen.
Danmarks chance for at binde forskning, uddannelse og innovation sammen i den europæiske fødevaresektor er forøget.
Erasmus-studerende, Comenius-lærere og Leonardo-lærlinge kan fortsætte med at glæde sig til deres studie og praktikophold i Europa. EUs finansieringskrise er løst. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering søger eksterne evaluatorer til at vurdere projektansøgninger til Programmet for Livslang Læring. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internatinalisering.
Ny vækstplan skal sikre, at Det Blå Danmark også fremadrettet udnytter muligheder i den grønne omstilling og skaber vækst og beskæftigelse.
Professor ved Købehavns Universitet Uffe Haagerup har modtaget årets European Latsis Prize. Det Frie Forskningsråd stod bag indstillingen af den fremtrædende danske matematiker.
Hvad skal der til for at få lærerne til at bruge EU-programmerne, spørger uddannelsesminister Morten Østergaard og efterlyser gode råd og forslag. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Efter flere år med stilstand eller ligefrem tilbagegang har de offentlige forskningsinstitutioner nu vendt udviklingen, hvad angår antallet af opfindelser, patentansøgninger og licens, salgs- og optionsaftaler. Det viser nye tal fra Styrelsen for Forskning og Innovation.
Nu er det muligt at koble sig på det helt rigtige europæiske IKT-projekt. Ideal-ist-databasen rummer lige nu 21 projektforslag, der søger partnere til IKT-projekter under EU’s 7. rammeprogram.
Planteforsker, professor mso ved Københavns Universitet, Barbara Ann Halkier og hendes forskerteam har vundet videnskab.dks konkurrence ”Årets Danske Forskningsresultat”. Forskningsresultatet er i høj grad baseret på to bevillinger fra Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion i 2008 og 2010.
Grundtvigprogrammet har i 2013 øremærket midler til workshops, der kan styrke læse- og skriveundervisningen for voksne i Europa. Arbejder din organisation med læseundervisning for voksne og har I lyst til at arrangere en workshop om emnet for fagfolk fra hele Europa, så er det måske noget for dig.
Videnpilotordningen giver frem til jul mulighed for at søge uden navngiven videnpilot, så flere højtuddannede kan komme ud på det private arbejdsmarked og hjælpe mindre virksomheder med udvikling og innovation.
Styrelsen for Forskning og Innovation har påbegyndt arbejdet med at tilrettelægge næste udbud af innovationsnetværk under Rådet for Teknologi og Innovations program ”Innovationsnetværk Danmark”.
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering (UI) indkalder hermed ansøgninger fra både videregående uddannelsesinstitutioner og højskoler, der ønsker at afholde et sommersprogkursus i 2013 for internationale universitetsstuderende fra en række udvalgte lande under Kulturaftalerne.
Der er mulighed for fortsat at søge tilskud gennem DK-USA programmet til ophold i USA i 2013 - så langt pengene rækker. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Uddannelsesministeren uddelte præmier til tre nyuddannede lærere, der har skrevet bacheloropgaver ud over det sædvanlige og til inspiration for andre studerende og lærere.
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har besluttet at gennemføre en administrativ omlægning af de længere varende ophold og sommersprogkurser i regi af kulturaftalerne med 20 EU-lande samt Island, Schweiz, Serbien, Tyrkiet, USA og Canada også kaldet 'Den fælles stipendiepulje'.
Organiseringen ændres i VUS pr. 1. januar 2013
Med virkning fra den 1. januar 2013 har uddannelsesministeren udpeget Liselotte Højgaard som formand for Danmarks Grundforskningsfond.
Hvilke kompetencer får undervisere med hjem fra efteruddannelse i udlandet, hvordan kan de dokumenteres, og hvordan kan de bruges i undervisningen? Følg med på vores konferenceblog og hør svarene den 6. december i DGI-byen. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Har du et godt bud på, hvem der skal modtage Forskningskommunikationsprisen 2013? Uddannelsesministeriet indkalder nu kandidater.
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har produceret to nye film til international markedsføring af erhvervs- og professionsuddannelser i Danmark. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Regeringen modtager 12 anbefalinger fra Vækstteam for vand, bio & miljøløsninger. Anbefalingerne skal skabe bæredygtig vækst og grønne job.
Invitation til Aktive Unges Årsmøde den 5. december 2012. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Uddannelsesministeren overrakte PasteurPrisen 2012 til projektleder bag udviklingen af ny superlaser, der er blevet til i samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv.
Teknisk rapport med forslag til en ny teknisk løsning for indikatoren sendes nu i høring blandt interessenterne.
Retningslinjerne for ErhvervsPhD-ordningen er blevet revideret og opdateret.
Her kan du få et overblik over Leonardo da Vinci programmet tre aktiviteter: Leonardo praktik- og uddannelsesophold, Leonardo Partnerskaber og Leonardo Transfer of Innovations-projekter. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Unge idemagere samles til idekonkurrencer, inspiration og netværk under Danish Entrepreneurship Award 2012. Uddannelsesministeren bakker varmt op om arrangementet.
Den netop indgåede aftale om fordeling af forskningsreserven for 2013 indebærer, at Det Frie Forskningsråd tildeles 163 mio. kr. ud af den samlede pulje på 770 mio. kr. til nye initiativer inden for forskning og innovation
7-trins-karakterskalaen fylder fem år. Nu skal den evalueres.
Uddannelsesministeren kommer. Rektoren for Professionshøjskolen Metropol kommer og en række skoleledere, eksperter og praktikere med holdninger til uddannelse af undervisere kommer, når vi den 6. december slår porten op til konferencen Flyt din lærer!
Vækstteamet for kreative erhverv ∙ design har nu afleveret deres anbefalinger til erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen. Vækstteamet er det andet vækstteam, der afleverer anbefalinger til regeringen.
Elever og studerende diskuterede visioner for fremtidens innovationsundervisning i uddannelsessystemet, da uddannelsesministeren åbnede Studentertopmøde 2012.
Læs Det Frie Forskningsråds nye folder ”Identifying excellent researchers through their curiosity" og få overblik over relationen mellem DFFs Sapere Aude-program og ERC
The Europe INNOVA Conference 2012, held in Copenhagen on October 23-24, was not your typical EU conference. The approach to European innovation support was unusual, slightly provocative and straight to the point.
Kom til workshop forud for nordisk opslag om eScience in Health and Social Preconditions for Health research.
Uddannelsesministeren har underskrevet aftaler om samarbejde om uddannelse inden for Rigsfællesskabet og i Norden.
Morten Østergaard blev interviewet ved utraditionel konference, der satte kritisk lys på innovationen i Europa. Manglende national innovationsstrategi har kostet Danmark dyrt, sagde uddannelsesministeren.
Japan har konsulenter fra Mitsubishi Research Institute gennemført de første ImprovAbility vurderinger hos to af deres store kunder. Dermed er Japan det første land udover Danmark, der for alvor har taget resultaterne af det danske innovations- og procesforbedringsprojekt Talent@IT i anvendelse.
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har netop sendt et forslag om ny akkrediteringslov for de videregående uddannelsesinstitutioner i høring. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Danske uddannelsesinstitutioner har i foråret 2013 mulighed for at afholde et tematisk seminar med tilskud fra Danmark-USA/Canada-programmet. Seminaret skal foregå på institutionen og er en oplagt måde at dyrke de skabte relationer. Nyhed fra Styrelsen fra Universiteter og Internationalisering.
Der er brug for mere anerkendelse af forskernes undervisning - og universitetsledelser, der taler om uddannelse på lige fod med forskning. Det var blandt budskaberne, da Danmarks Forskningspolitiske Råd den 11. oktober havde inviteret til konference om forskningsbaseret uddannelse.
ESA ministermøde i Italien 21.-22. november 2012
Nu tages der hul på forhandlingerne om forskningsreservens 770 millioner kroner, som regeringen med finanslovsforslaget har afsat til strategiske initiativer inden for forskning og innovation.
Danske universiteter og virksomheder samarbejder om at tiltrække talentfulde kinesiske studerende under to karrieredage i Kina. Over 2.000 studerende ventes at deltage.
Indikatorstatistikken fra den bibliometriske forskningsindikator er opdateret med tal om forskningspublikationer publiceret i 2011.
I går aftes kom Europa et skridt nærmere Horizon 2020. Efter intense forhandlinger opnåede medlemslandene i går aftes politisk enighed om reglerne for deltagelse i det nye forskningsprogram, Horizon 2020. I november kommer Europa-Parlamentet med deres holding til reglerne, som varsler forenkling
Nu på fredag kan du opleve den første danske astronaut, en af de sjoveste komikere og nogle af de klogeste hoveder i Danmark. Tag din familie og dine venner med til Kulturnatten i uddannelsesministeriet – det bliver en forrygende, festlig og faglig aften, du ikke vil gå glip af!
På informationsmødet får du alt at vide om tilskud til samarbejde med nordiske og europæiske voksenuddannere – så er du klar til de kommende ansøgningsfrister i januar og februar 2013. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Hvorfor bør undervisere tage til udlandet, hvilke kompetencer får de af at samarbejde internationalt, og hvem forhindrer dem i at gøre det? Tilmeld dig vores konference for skoleledere, rektorer og andre med indflydelse på underviseres efteruddannelse.
Danmark deltager aktivt i Joint Programming Initiativet inden for Neurodegenerative Sygdomme (JPND). Dette fælles europæiske initiativ har som formål at synliggøre behovet for forskning i Danmark indenfor neurodegenerative sygdomme.
Europa-Kommissionen og Nanofutures er i færd med at kortlægge det europæiske nano-landskab. Det sker som optakt til det næste rammeprogram for forskning, Horizon 2020. Danske interessenter fra industri og forskning kan bidrage til kortlægningen via en spørgeskema-undersøgelse. Frist: 31.10.2012.
Administrationen af de to højskolepuljer, Nordisk Højskolestipendium og Højskolepuljen, omlægges, således at Folkehøjskolernes Forening i Danmark fra 2013 overtager puljerne. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Vækstteamets formand, adm. direktør i DS Norden, Carsten Mortensen, overrækker i dag vækstteamets anbefaling til regeringen. Vækstteamet for Det Blå Danmark er det første ud af de 7 vækstteam, som regeringen har nedsat, der overrækker deres anbefalinger til regeringen.
I seneste ansøgningsrunde har Det Europæiske Forskningsråd (ERC) uddelt bevillinger til 13 topforskere i Danmark. Det placerer Danmark på en fornem fjerdeplads i Europa, hvis man måler antal tilskudsmodtagere i forhold til landets indbyggertal.
Tag til informationsmøde om Comenius og Nordplus Junior og få alt at vide om tilskud til samarbejde med grundskoler og ungdomsuddannelser i Norden og Europa – så er du klar til de kommende ansøgningsfrister i januar og februar 2013. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Mød Danmarks første astronaut, nogle af de klogeste hoveder og grin, når komikeren Sebastian Dorset indtager scenen med et show, der handler om at være klog. Oplev de mange sjove stande med udstillinger, tests og smagsprøver, hvor du fx kan smage på molekylær mad og se designstuderende i aktion
Invest in Denmark og Innovation Centre Denmark inviterer den 23. november til et fælles tysk-dansk vindenergi og automations forskningsdag
Det er højsæson for uddeling af forskningsmidler i Det Frie Forskningsråd. I løbet af de seneste to uger er 199 forskere tildelt bevillinger til en samlet sum af godt 700 millioner kr
Hvis du vil med på LLP-Studiebesøg er det tid at komme til tasterne. Fristen er nemlig fredag den 12. oktober. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Andelen af danske virksomheder, som er med i projekter finansieret med EU-forskningspenge, svarer til knap 10 % af de danske virksomheder, der udfører forskning og teknologisk udvikling. Det viser tal fra Styrelsen for Forskning og Innovation i en ny rapport.
Det Frie Forskningsråd uddeler de prestigefyldte Sapere Aude-bevillinger på i alt 210 millioner kroner. 27 forskere modtager bevillingerne, der skal sikre ny og vigtig viden inden for vidt forskellige emner.
EU-Kommissær Androulla Vassiliou uddelte fredag priser til de 5 bedste vindere af Den Europæiske Sprogpris. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Rådsmedlemmer fra DFF | Sundhed og Sygdom besvarer spørgsmål om Opslag E2012 og F2013. Møderne finder sted i oktober 2012 i København, Odense og Aarhus.
September måneds nyhedsbrev har fokus på samarbejde og innovation
Igen i år afholder vi kurser for vejledere af unge mennesker. Kurserne, der har samme indhold som de foregående år, bliver arrangeret i november måned i København og Aarhus. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Virksomheder med videnpiloter skal nu ikke længere indsende revisorerklæring ved projektafslutning. Desuden kan evalueringskemaet nu udfyldes elektronisk.
Uddannelsesministeren indvier Copenhagen Business Academys nye domicil i hjertet af København.
Nysgerrighedsdreven forskning giver Nobelpriser. Men fører den forskning, der ikke er styret af faste målsætninger og tidstypiske trends, også innovation og nye teknologier med sig? Giv dit bud på et svar og vind op til 75.000 kr. i Det Frie Forskningsråds artikelkonkurrence 2012.
Beskæftiger din ungdomsorganisation sig med områder, der hjælper med at fremme europæisk interesse? I så fald kan du søge Aktive Unge om tilskud til organisationens drift. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Fokus på konsekvenser af råstofudvinding i Arktis Polarforskerdagen er en årlig begivenhed, der sætter fokus på relevante arktiske temaer og udfordringer. I år er det konsekvenserne af råstofudvinding i Arktis, der er Polarforskerdagens tema.
Et nyt samarbejde mellem danske universiteter og brasilianske myndigheder skal sikre flere unge, talentfulde brasilianske forskere i Danmark.
På baggrund af en evaluering og høring har regeringen og forligspartierne valgt at videreføre en model, hvor nye basismidler til universiteterne blandt andet fordeles med afsæt i den bibliometriske forskningsindikator.
Årets Sprogpris går til Videnscenter for Integration, der har udviklet et computerspil, som kan effektivisere undervisningen på landets sprogcentre. Det kommer ikke bag på modtagerne, at de får prisen. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Langt flere rejser til udlandet for at læse, lære eller arbejde frivilligt end hidtil antaget. Det viser en ny undersøgelse. Den kan hjælpe danske organisationer til at få øje på hinanden, mener arkitekten bag. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Den Europæiske Sprogpris gik i 2012 til Videnscenter for Integration, der har udviklet et computerspil, som kan effektivisere undervisningen på landets sprogcentre.
Handlinger tilknyttet webside