I 2012 uddeler Det Strategiske Forskningsråd i alt 600 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer.
Nyheder 2011
Autoritetslisten over tidsskrifter, som indgår i den bibliometriske forskningsindikator, er udkommet i en opdateret version for 2011 med et antal nye tidsskriftstitler samt nye niveauer.
Nu skal du søge videnpilot-ordningen elektronisk. Derudover har ordningen fået nye retningslinjer.
Det Strategiske Forskningsråd har netop udsendt en international handlingsplan, der skitserer prioriteringer og kommende aktiviteter i samarbejdet med rådets udenlandske allierede.
45 unge videnskabsfolk fra hele Danmark får nu mulighed for at tage det første trin i en karriere som forsker.
Det Strategiske Forskningsråd har i år støttet med 300 mio. kr. til 15 projekter inden for energi, miljøteknologi og klima. Projekterne har internationalt udsyn og dansk erhvervsliv som aktive medspillere sammen med slutbrugere af forskningen.
Det Strategiske Forskningsråds programkomite for strategiske vækstteknologier har nu offentliggjort listen over årets bevillinger. Komiteen støtter tværdisciplinær forskning knyttet til nanoteknologi, bioteknologi og IT samt projekter inden for ”intelligente samfundsløsninger”
Som led i sin besøgsrunde på de videregående uddannelsesinstitutioner besøgte Morten Østergaard IT-Universitetet i København og Arkitektskolen Aarhus.
Danmark overtog formandskabet for Rådet den 1. januar 2012, og derfor lancerer europaminister Nicolai Wammen formandskabets hjemmeside – eu2012.dk. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Danmark har været ualmindelig dygtig til at uddele midlerne i de foregående år og belønnes derfor med ekstra penge i 2012. Læs også om næste års ændringer i programmet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Ideal-ist-databasen giver dig mulighed for at koble dig på det helt rigtige europæiske IKT-projekt. Lige nu søger 16 åbne projekter partnere til ansøgninger til IKT-opslaget med deadline allerede den 17. januar 2012.
EuroCenter står igen i 2012 klar med en række kurser, der sætter fokus på de forskellige udfordringer, du møder i dit arbejde med EU's forskningsprogram (FP7). Næste år udbyder vi både kendte og nye kurser.
Formanden for DSF's programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd, direktør Lars Hinrichsen fra DMRI udtaler sig i forbindelse med uddeling af over 200 millioner kroner til strategisk forskning
Folkene bag Grundtvig-programmet arrangerer skriveseminar med råd, vejledning og konkret hjælp til ansøgninger om Grundtvig-tilskud i 2012. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
De nordiske uddannelses- og forskningsministre har truffet beslutning om at videreføre Nordplus programmerne i en ny 5-årig periode - fra 2012 til 2016. Den kommende ansøgningsfrist er torsdag den 1. marts 2012. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Morten Østergaard besøger landets videregående uddannelser for at høre om udvikling, udfordringer og det, der virker på uddannelserne.
Kontaktseminaret fra d. 29. februar - 4. marts i Danmark henvender sig til unge og ungdomsledere, som gerne vil arbejde med temaet ungdomsarbejdsløshed inden for den ikke-formelle sektor. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Fra den 17.-23. november var Study in Denmark-kontoret sammen med syv videregående uddannelsesinstitutioner i Brasilien for at se nærmere på mulighederne for et udvidet uddannelsessamarbejde mellem danske og brasilianske uddannelsesinstitutioner. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationa
Årets Forskerspirer 2011 viser et stort engagement i det samfund, de vokser op i. Morten Østergaard har kåret fire talentfulde gymnasieelever som vindere af konkurrencen.
For nylig mødtes 100 internationale talenter i København til city branding-konkurrence i bedste X-faktor stil. De særligt udvalgte goodwill ungdomsambassadører fra hele verden var samlet på Dansk Design Center for at give deres bud på, hvordan Danmark skal markedsføres i udlandet.
Innovationskonsortiet Movebots har affødt en ny højteknologisk virksomhed og gjort eksisterende virksomheder som Grundfos klogere på fremtidens industrirobotter.
Det Frie Forskningsråd annoncerer nu sit opslag for 2012. Opslaget gælder for begge uddelinger i 2012.
Fra den 1. december 2011 er der igen mulighed for at sende ansøgninger til Uddannelsesministeriets pulje af Tips og Lottomidler.
Europa-Kommissionen fremlagde i går sit forslag til Horizon 2020 – det nye rammeprogram for forskning og innovation, som skal gælde i perioden 2014-2020. Forhandlingerne om Horizon 2020 igangsættes under det danske EU-formandskab den 1. januar 2012.
Mere end nogensinde er det aktuelt, at Danmark orienterer sig mod internationale forskningsmiljøer og vækstområder. Danmark skaber kun en lille del af den samlede viden i verden.
Europa-Kommissionen har i dag præsenteret sit forslag til Horizon 2020 – det nye rammeprogram for forskning og innovation, som skal afløse FP7. Horizon 2020, som skal gælde for perioden 2014-2020, forventes at få et budget på hele 80 mia. euro (ca. 595 mia. kroner).
Efter samlingen af de videregående uddannelser i Uddannelsesministeriet gennemføres der en reorganisering af ministeriet.
Den 24. november 2011 satte uddannelsesprofessionelle, der arbejder med at facilitere internationale studerendes muligheder for at finde beskæftigelse i Danmark, hinanden stævne i Nordjylland. Deltagerne kom fra alle dele af det videregående uddannelseslandskab og fra stort set alle egne af landet.
EU-Kommissionen har fremsat forslag til et nyt uddannelsesprogram med titlen "Erasmus for All". Det samler alle EU's uddannelsesprogrammer under ét. Kommissionen lægger op til en betragtelig stigning i budgettet for at fremme studerendes mobilitet og europæisk samarbejde om uddannelse.
Study in Denmark-kontoret i Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har oprettet en gruppe på portalen digitaliser.dk. Gruppen, der virker som et mødested for eksperter og brugere, er oprettet på baggrund af kontorets kurser i søgemaskineoptimering.
Lærerstuderende kan frem til den 1. december indsende internationale undervisningsforløb til Skoleniverden.dk og vinde en iPad 2. Konkurrencen er en velkommen inspiration for landets lærere, mener CFU-konsulent John Kraaer. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
For at efterkomme et stort ønske hos vores brugere, offentliggør Study in Denmark-kontoret nu en aktivitetsplan for hele 2012 - seminarer, workshops, konferencer og internationale uddannelsesmesser. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Dannelsen af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse har betydet at en ny styrelse - Styrelsen for Universiteter og Internationalisering (UI) – har set dagens lys. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Tilmeld dig skriveseminaret den 20. januar og få hjælp til at skrive din ansøgning til Nordplus Voksen programmets kommende ansøgningsfrist 1. marts 2012 – og husk din bærbare computer! Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Morten Østergaard havde i går en delegation fra Europa-Parlamentets Udvalg for Industri, Forskning og Energi (ITRE), ledet af formanden Herbert Reul, på besøg.
EU-Kommissionen har fremsat forslag til et nyt uddannelsesprogram med titlen "Erasmus for All". Det samler alle EU's uddannelsesprogrammer under ét. Kommissionen lægger op til en betragtelig stigning i budgettet for at fremme studerendes mobilitet og europæisk samarbejde om uddannelse.
Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom (FSS) har netop afsluttet uddelingen af midler i forbindelse med rådets efterårsopslag for 2011.
Har du et godt bud på, hvem der skal modtage Forskningskommunikationsprisen 2012? Uddannelsesministeriet indkalder nu kandidater. Frist for indstillinger er den 31. januar 2012.
Stor deltagelse i den tyske transportindustris innovationskonkurrence viser, at der er eksport- og brandingmuligheder at hente for danske virksomheder. Innovationskonkurrencen lukker den 31. december 2011, men alle kan søge indtil da – det nemt og gratis.
Arbejder du sammen med en forsker, der er rigtigt god til at formidle sin forskning? Så er din kollega måske et godt bud på at modtage Forskningskommunikationsprisen 2012. Uddannelsesministeriet indkalder nu kandidater, og der er frist for indstillinger den 31. januar.
Små og mellemstore virksomheder har siden 2008 kunne få en videnkupon til brug for samarbejde med en videninstitution. Ordningen lukker midlertidigt fra januar 2012, mens retningslinjerne revideres.
Det Strategiske Forskningsråds programkomite for individ, sygdom og samfund har netop offentliggjort uddelingen af bevillinger for 2011.
ErhvervsPhD-studerende, der har fulgt erhvervskurset på CBS, og som endnu ikke har afleveret erhvervsrapporten, har nu sidste chance for at aflevere på CBS.
Indlæg til Weekendavisen af Henrik Gunst Andersen, formand for Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU). Bragt den 18. november.
En rapport om referencerne mellem niveauerne i den Danske Kvalifikationsramme for Livslang Læring og EQF kan nu hentes her på hjemmesiden.
Repræsentanter for fagforeninger, interesseorganisationer og dansk erhvervsliv argumenterer i dag i et debatoplæg i Børsen, hvorfor det er nødvendigt at styrke den strategiske forskning frem for at svække den.
For tredje år i træk kommer nu indikatorstatistikken fra den bibliometriske forskningsindikator.
Årskonferencens program, oplægsholdere og paneldeltagere er nu helt på plads. Se her, hvad du kan opleve på dagen. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering inviterer til informationsmøde om Leonardo mobilitet. Alle programmets målgrupper får nu chancen for at blive opdateret på den seneste udvikling. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering inviterer til informationsmøde om Leonardo mobilitet. Alle programmets målgrupper får nu chancen for at blive opdateret på den seneste udvikling. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Du arbejder med undervisning og læring for voksne. Du planlægger at lave et projekt med aktører fra andre europæiske lande til gavn for dine kursister, dig selv og din organisation. Så skal du læse videre! Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering
Har du lyst til at indgå i kvalificerede debatter om videnskabsetik og sundhedsvidenskabelig forskning? Fem medlemmer søges til Den Nationale Videnskabstetiske Komité.
EuroCenter har lanceret en ny trin for trin vejledning til FP7. Vejledningen dækker hele processen fra idé til gennemførelse af projektet. Den giver skræddersyede svar på dine spørgsmål inden for hvert særprogram i FP7.
Hundrede internationale talenter dyster i city branding. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering
Der er netop udkommet nyt nyhedsbrev fra Det Strategiske Forskningsråd
NOS-HS udbyder midler til NORDic COllaborative Research Projects - NORDCORP for 2013 - 2016.
Det Frie Forskningsråd har meldt sig ind Science Europe, som er et nyt forum for drøftelser og politiske initiativer, der skal fremme forskningssamarbejdet i Europa.
Interessen for Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikations temadag den 8. december 2001 har været meget stor, så arrangementet er flyttet til et større lokale. Det er derfor igen mulighed for at tilmelde sig.
Alle nordiske ministre for uddannelse og forskning mødtes i København 2. november for at drøfte uddannelses- og forskningsspørgsmål af fælles interesse.
Kommentarer til finanslovsforslaget fra DSF
Har du skrevet kandidatspeciale om regional sammenhængskraft?
Som et led i reorganiseringen af ministeriet bliver to af ministeriets styrelser nu lagt sammen. Det gælder Universitets- og Bygningsstyrelsen og Styrelsen for International Uddannelse, som fremover er én styrelse med navnet Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Invitation til skriveseminar for Leonardo vidensudviklingsprojekter. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering
Som led i reorganiseringen af ministeriet skifter styrelsen navn fra 'Forsknings- og Innovationsstyrelsen' til 'Styrelsen for Forskning og Innovation'.
Erhvervsforskerudvalget, som bedømmer alle ErhvervsPhD-ansøgninger, har skrevet en række gode råd til, hvad man skal tænke på, når man laver en ansøgning om et ErhvervsPhD-projekt.
Nyt opslag med ansøgningsfrist den 15. februar 2012
Nyt opslag med ansøgningsfrist den 15. februar 2012 Nyt opslag med ansøgningsfrist den 15. februar 2012
Den 1. december er den nye dato for Study in Denmark årskonferencen, der har overskriften "Emerging Markets”. Den nyslåede uddannelsesminister Morten Østergaard vil indlede konferencen. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering
Dansk uddannelsesfremstød skal trække kinesiske talenter til Danmark. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering
Kvalifikationsnævnets nyudpegede medlemmer er efter et seminar den 6. oktober rustede til en ny fireårig periode med behandling af klager over afgørelser om merit og anerkendelse af realkompetence. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering
"Tal om forskning, 2010" er nu offentliggjort. Her kan du læse om centrale bevillingstal for Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd, Rådet for Teknologi og Innovation, Danmarks Grundforskningsfond og Højteknologifonden.
Internationale studerendes overgang til det danske arbejdsmarked er i fokus, når styrelsen den 24. november 2011 inviterer til seminar i Aalborg. Seminaret handler om love og regler, erfaringer fra ind- og udland og danske virksomheders lyst til at ansætte internationale studerende.
Det Frie Forskningsråds sekretariat afholder informationsmøder om de administrative procedurer for opslaget 2012. Alle interesserede er velkomne til møderne, som er henvendt til både ansøgere og administrative medarbejdere. Møderne afholdes på dansk, men der kan stilles spørgsmål på engelsk.
Danmarks Forskningspolitiske Råd har udarbejdet to indlæg om forskerkarriereveje på baggrund af Uddannelsesministeriets Evaluering af forskerkarriereveje.
Størstedelen af de internationale studerende, der læser i Danmark, er tilfredse med deres uddannelser, og flere end fire ud af fem unge vil anbefale Danmark som uddannelsesland. Det viser en ny undersøgelse om internationale studerendes syn på Danmark.
Bliv dus med EU's snørklede kontraktsbegreber og kend vejen til en god konsortieaftale. Hør gode og kvalificerede råd fra en advokat, der er specialist i IPR og patentspørgsmål. Deltag i EuroCenters IPR og kontraktkursus den 3. november 2011 i København. Du kan stadig nå at tilmelde dig.
Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard, har ansat tidligere politisk redaktør på Information, Philip Flores, som midlertidig særlig rådgiver.
De største virksomheder i EU-landene har i 2010 øget deres samlede investeringer i forskning og udvikling med 6,1 %. De 45 største danske virksomheder har ifølge undersøgelsen forøget deres forskningsinvesteringer med 11 %.
Er du mellem 16 og 30 år, og har du en god idé til et ungdomsprojekt, men mangler midlerne til at føre det ud i livet? Så er det nu, at du skal søge om tilskud fra Aktive Unges pulje for Ungdomsinitiativer. Der er nemlig ekstra mange midler til årets sidste ansøgningsfrist.
Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard, har ansat Jacob Blomgren Knudsen som særlig rådgiver.
Mange historier fra den danske uddannelsesverden fortjener international opmærksomhed. Men hvilke af dem har reelt verdens interesse? På dette seminar vil du lære, hvilke uddannelseshistorier, der har rækkevidde ud over landets grænser – og hvordan du skriver dem.
Den 28. oktober er der informationsmøde ('Information Days 2012') om de dele af de europæiske uddannelsesprogrammer, der administreres i Bruxelles. Kan du ikke deltage fysisk, har du mulighed for at følge mødet som web-stream.
Årets konference vil fokusere på 'emerging markets'. Reservér allerede nu en plads i din kalender. Konferencen arrangeres af Study in Denmark-kontoret.
Effektiv søgemaskineoptimering (SEO) kan være nøglen til at profilere din uddannelsesinstitution på nettet. Workshoppen den 22. november giver dig en række tips og tommelfingerregler til, hvordan det gribes an.
Et af resultaterne af styrelsens workshop 5. oktober om "Kvalitetssikring af samarbejde med uddannelsesagenter" er et online brugerforum. Her kan du nu finde materiale fra dagen og udveksle erfaringer omkring samarbejdet med agenter.
Europa har akut behov for at flytte fokus mod den sociale dimension i de videregående uddannelser, især i lyset af den økonomiske afmatning. Det er hovedkonklusionen i en netop udgivet rapport fra Eurydice-netværket, der har affødt en markant reaktion fra kommissæren.
Kom til informationsmøde og få alt at vide om mulighederne for tilskud til nordisk/baltisk samarbejde inden for voksenuddannelse og folkeoplysning - så er du klædt på til den kommende ansøgningsfrist den 1. marts 2012.
Tag til informationsmøde om Nordplus Junior og få alt at vide om mulighederne for tilskud og samarbejde med grundskoler og ungdomsuddannelser i Norden og Baltikum - så er du klar til den kommende ansøgningsfrist den 1. marts 2012.
DFF: Invitation til FKK's temadag den 8. december 2011 - arrangementet er igen åbent for tilmeldinger. Invitation til FKK's temadag den 8. december 2011 - arrangementet er igen åbent for tilmeldinger.
Den 18. februar 2012 afholder Danmarks ambassade i Island en studiemesse i Nordens Hus i Reykjavik. Sidste års studiemesse var en succes, og igen i år forventes der fuldt hus.
Handlinger tilknyttet webside