Gå til indhold

Nyheder 2011

Alle nyheder fra og med ressortændringen den 3. oktober 2011 - fra Uddannelsesministeriet, Styrelsen for Forskning og Innovation, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Viser 1-90 af 127 resultater
eu2012.dk er i luften - se alt om det danske EU-formandskab

Danmark overtog formandskabet for Rådet den 1. januar 2012, og derfor lancerer europaminister Nicolai Wammen formandskabets hjemmeside – eu2012.dk. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Aktive Unge-programmet byder velkommen til 2012 med flere penge

Danmark har været ualmindelig dygtig til at uddele midlerne i de foregående år og belønnes derfor med ekstra penge i 2012. Læs også om næste års ændringer i programmet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

EuroCenters kurser 2012

EuroCenter står igen i 2012 klar med en række kurser, der sætter fokus på de forskellige udfordringer, du møder i dit arbejde med EU's forskningsprogram (FP7). Næste år udbyder vi både kendte og nye kurser.

Danske fødevareforskere er i topform

Formanden for DSF's programkomite for sundhed, fødevarer og velfærd, direktør Lars Hinrichsen fra DMRI udtaler sig i forbindelse med uddeling af over 200 millioner kroner til strategisk forskning

Stadig pladser ved skriveseminar for Grundtvig-projekter

Folkene bag Grundtvig-programmet arrangerer skriveseminar med råd, vejledning og konkret hjælp til ansøgninger om Grundtvig-tilskud i 2012. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Kom til kontaktseminar med fokus på unges jobparathed

Kontaktseminaret fra d. 29. februar - 4. marts i Danmark henvender sig til unge og ungdomsledere, som gerne vil arbejde med temaet ungdomsarbejdsløshed inden for den ikke-formelle sektor. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Vellykket fact-finding mission i Brasilien

Fra den 17.-23. november var Study in Denmark-kontoret sammen med syv videregående uddannelsesinstitutioner i Brasilien for at se nærmere på mulighederne for et udvidet uddannelsessamarbejde mellem danske og brasilianske uddannelsesinstitutioner. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationa

Uddannelsesministeren kårer årets forskerspirer

Årets Forskerspirer 2011 viser et stort engagement i det samfund, de vokser op i. Morten Østergaard har kåret fire talentfulde gymnasieelever som vindere af konkurrencen.

Robothænder griber chancen

Innovationskonsortiet Movebots har affødt en ny højteknologisk virksomhed og gjort eksisterende virksomheder som Grundfos klogere på fremtidens industrirobotter.

Opslag for Tips og Lottomidler 2012

Fra den 1. december 2011 er der igen mulighed for at sende ansøgninger til Uddannelsesministeriets pulje af Tips og Lottomidler.

EU fremlægger forslag til nyt rammeprogram – Horizon 2020

Europa-Kommissionen fremlagde i går sit forslag til Horizon 2020 – det nye rammeprogram for forskning og innovation, som skal gælde i perioden 2014-2020. Forhandlingerne om Horizon 2020 igangsættes under det danske EU-formandskab den 1. januar 2012.

Forslag om Horizon 2020 offentliggjort

Europa-Kommissionen har i dag præsenteret sit forslag til Horizon 2020 – det nye rammeprogram for forskning og innovation, som skal afløse FP7. Horizon 2020, som skal gælde for perioden 2014-2020, forventes at få et budget på hele 80 mia. euro (ca. 595 mia. kroner).

Fokus på internationale studerendes overgang til arbejdsmarkedet

Den 24. november 2011 satte uddannelsesprofessionelle, der arbejder med at facilitere internationale studerendes muligheder for at finde beskæftigelse i Danmark, hinanden stævne i Nordjylland. Deltagerne kom fra alle dele af det videregående uddannelseslandskab og fra stort set alle egne af landet.

Europæisk uddannelsesprogram i støbeskeen

EU-Kommissionen har fremsat forslag til et nyt uddannelsesprogram med titlen "Erasmus for All". Det samler alle EU's uddannelsesprogrammer under ét. Kommissionen lægger op til en betragtelig stigning i budgettet for at fremme studerendes mobilitet og europæisk samarbejde om uddannelse.

Tips og tricks til søgemaskineoptimering - nu online!

Study in Denmark-kontoret i Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har oprettet en gruppe på portalen digitaliser.dk. Gruppen, der virker som et mødested for eksperter og brugere, er oprettet på baggrund af kontorets kurser i søgemaskineoptimering.

Studerende sender undervisningsforløb til Skoleniverden.dk

Lærerstuderende kan frem til den 1. december indsende internationale undervisningsforløb til Skoleniverden.dk og vinde en iPad 2. Konkurrencen er en velkommen inspiration for landets lærere, mener CFU-konsulent John Kraaer. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Smugkig i Study in Denmark-kontorets årsplan for 2012

For at efterkomme et stort ønske hos vores brugere, offentliggør Study in Denmark-kontoret nu en aktivitetsplan for hele 2012 - seminarer, workshops, konferencer og internationale uddannelsesmesser. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Ny forside samler iu.dk og ubst.dk

Dannelsen af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse har betydet at en ny styrelse - Styrelsen for Universiteter og Internationalisering (UI) – har set dagens lys. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Nordplus Voksen skriveseminar 2012 er nu åben for tilmeldinger

Tilmeld dig skriveseminaret den 20. januar og få hjælp til at skrive din ansøgning til Nordplus Voksen programmets kommende ansøgningsfrist 1. marts 2012 – og husk din bærbare computer! Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

EU-udvalg besøger uddannelsesministeren

Morten Østergaard havde i går en delegation fra Europa-Parlamentets Udvalg for Industri, Forskning og Energi (ITRE), ledet af formanden Herbert Reul, på besøg.

Nyt uddannelsesprogram på vej fra EU

EU-Kommissionen har fremsat forslag til et nyt uddannelsesprogram med titlen "Erasmus for All". Det samler alle EU's uddannelsesprogrammer under ét. Kommissionen lægger op til en betragtelig stigning i budgettet for at fremme studerendes mobilitet og europæisk samarbejde om uddannelse.

Frist for at skyde genvej til tyske eksporteventyr nærmer sig!

Stor deltagelse i den tyske transportindustris innovationskonkurrence viser, at der er eksport- og brandingmuligheder at hente for danske virksomheder. Innovationskonkurrencen lukker den 31. december 2011, men alle kan søge indtil da – det nemt og gratis.

Hvem skal have prisen for god forskningskommunikation i 2012?

Arbejder du sammen med en forsker, der er rigtigt god til at formidle sin forskning? Så er din kollega måske et godt bud på at modtage Forskningskommunikationsprisen 2012. Uddannelsesministeriet indkalder nu kandidater, og der er frist for indstillinger den 31. januar.

Midlertidig lukning for videnkuponer

Små og mellemstore virksomheder har siden 2008 kunne få en videnkupon til brug for samarbejde med en videninstitution. Ordningen lukker midlertidigt fra januar 2012, mens retningslinjerne revideres.

Mere strategisk forskning

Repræsentanter for fagforeninger, interesseorganisationer og dansk erhvervsliv argumenterer i dag i et debatoplæg i Børsen, hvorfor det er nødvendigt at styrke den strategiske forskning frem for at svække den.

Study in Denmark årskonference kører på skinner

Årskonferencens program, oplægsholdere og paneldeltagere er nu helt på plads. Se her, hvad du kan opleve på dagen. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering

Kom til informationsmøde om Leonardo mobilitet

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering inviterer til informationsmøde om Leonardo mobilitet. Alle programmets målgrupper får nu chancen for at blive opdateret på den seneste udvikling. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Kom til informationsmøde om Leonardo mobilitet

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering inviterer til informationsmøde om Leonardo mobilitet. Alle programmets målgrupper får nu chancen for at blive opdateret på den seneste udvikling. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Skriv en bedre ansøgning om tilskud fra Grundtvig-programmet

Du arbejder med undervisning og læring for voksne. Du planlægger at lave et projekt med aktører fra andre europæiske lande til gavn for dine kursister, dig selv og din organisation. Så skal du læse videre! Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering

Ny Videnskabsetisk Komité søger medlemmer

Har du lyst til at indgå i kvalificerede debatter om videnskabsetik og sundhedsvidenskabelig forskning? Fem medlemmer søges til Den Nationale Videnskabstetiske Komité.

Ny vejledning til FP7

EuroCenter har lanceret en ny trin for trin vejledning til FP7. Vejledningen dækker hele processen fra idé til gennemførelse af projektet. Den giver skræddersyede svar på dine spørgsmål inden for hvert særprogram i FP7.

Ny stærk europæisk forskningspolitisk stemme

Det Frie Forskningsråd har meldt sig ind Science Europe, som er et nyt forum for drøftelser og politiske initiativer, der skal fremme forskningssamarbejdet i Europa.

Nordisk samarbejde med perspektiver

Alle nordiske ministre for uddannelse og forskning mødtes i København 2. november for at drøfte uddannelses- og forskningsspørgsmål af fælles interesse.

Styrelsen får nyt navn

Som led i reorganiseringen af ministeriet skifter styrelsen navn fra 'Forsknings- og Innovationsstyrelsen' til 'Styrelsen for Forskning og Innovation'.

Gode råd om ErhvervsPhD-ansøgning

Erhvervsforskerudvalget, som bedømmer alle ErhvervsPhD-ansøgninger, har skrevet en række gode råd til, hvad man skal tænke på, når man laver en ansøgning om et ErhvervsPhD-projekt.

Tal om forskning, 2010

"Tal om forskning, 2010" er nu offentliggjort. Her kan du læse om centrale bevillingstal for Det Frie Forskningsråd, Det Strategiske Forskningsråd, Rådet for Teknologi og Innovation, Danmarks Grundforskningsfond og Højteknologifonden.

Informationsmøder om Det Frie Forskningsråds opslag 2012

Det Frie Forskningsråds sekretariat afholder informationsmøder om de administrative procedurer for opslaget 2012. Alle interesserede er velkomne til møderne, som er henvendt til både ansøgere og administrative medarbejdere. Møderne afholdes på dansk, men der kan stilles spørgsmål på engelsk.

Internationale studerende er begejstrede for Danmark

Størstedelen af de internationale studerende, der læser i Danmark, er tilfredse med deres uddannelser, og flere end fire ud af fem unge vil anbefale Danmark som uddannelsesland. Det viser en ny undersøgelse om internationale studerendes syn på Danmark.

Få overblik over IPR- og kontraktspørgsmål i dit FP7-projekt

Bliv dus med EU's snørklede kontraktsbegreber og kend vejen til en god konsortieaftale. Hør gode og kvalificerede råd fra en advokat, der er specialist i IPR og patentspørgsmål. Deltag i EuroCenters IPR og kontraktkursus den 3. november 2011 i København. Du kan stadig nå at tilmelde dig.

Uddannelsesministeren ansætter særlig rådgiver

Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard, har ansat tidligere politisk redaktør på Information, Philip Flores, som midlertidig særlig rådgiver.

Europas største virksomheder skruer op for forskningen

De største virksomheder i EU-landene har i 2010 øget deres samlede investeringer i forskning og udvikling med 6,1 %. De 45 største danske virksomheder har ifølge undersøgelsen forøget deres forskningsinvesteringer med 11 %.

Ekstraordinært mange midler til projektstøtte under Aktive Unge

Er du mellem 16 og 30 år, og har du en god idé til et ungdomsprojekt, men mangler midlerne til at føre det ud i livet? Så er det nu, at du skal søge om tilskud fra Aktive Unges pulje for Ungdomsinitiativer. Der er nemlig ekstra mange midler til årets sidste ansøgningsfrist.

Deltag i skriveseminar: Spot den gode internationale uddannelseshistorie

Mange historier fra den danske uddannelsesverden fortjener international opmærksomhed. Men hvilke af dem har reelt verdens interesse? På dette seminar vil du lære, hvilke uddannelseshistorier, der har rækkevidde ud over landets grænser – og hvordan du skriver dem.

SEO - bring din webside frem i lyset

Effektiv søgemaskineoptimering (SEO) kan være nøglen til at profilere din uddannelsesinstitution på nettet. Workshoppen den 22. november giver dig en række tips og tommelfingerregler til, hvordan det gribes an.

Nyt online brugerforum om agenter

Et af resultaterne af styrelsens workshop 5. oktober om "Kvalitetssikring af samarbejde med uddannelsesagenter" er et online brugerforum. Her kan du nu finde materiale fra dagen og udveksle erfaringer omkring samarbejdet med agenter.

Kom godt igang med Nordplus Voksen

Kom til informationsmøde og få alt at vide om mulighederne for tilskud til nordisk/baltisk samarbejde inden for voksenuddannelse og folkeoplysning - så er du klædt på til den kommende ansøgningsfrist den 1. marts 2012.

Få gang i udveksling med skoler i Norden og Baltikum

Tag til informationsmøde om Nordplus Junior og få alt at vide om mulighederne for tilskud og samarbejde med grundskoler og ungdomsuddannelser i Norden og Baltikum - så er du klar til den kommende ansøgningsfrist den 1. marts 2012.

Er du interesseret i nyskabende humanistisk forskning?

DFF: Invitation til FKK's temadag den 8. december 2011 - arrangementet er igen åbent for tilmeldinger. Invitation til FKK's temadag den 8. december 2011 - arrangementet er igen åbent for tilmeldinger.

Deltag i studiemesse i Reykjavik 2012

Den 18. februar 2012 afholder Danmarks ambassade i Island en studiemesse i Nordens Hus i Reykjavik. Sidste års studiemesse var en succes, og igen i år forventes der fuldt hus.

Handlinger tilknyttet webside