Styrelsen for Forskning og Uddannelses magasin EUindblik bliver nu både udgivet i klassisk papirudgave og digitalt. Du kan fremover få nyttig viden om europæisk forskning og innovation med en dansk vinkel direkte på både computer, tablet og mobil.
Nyheder 2018
Danmark modtager syv ’Consolidator Grants’ fra det Europæiske Forskningsråd. Seks af bevillingerne går til Aarhus Universitet og et af dem til Københavns Universitet. Det giver modtagerne mulighed for at arbejde videre med forskningsprojekter, der spænder lige fra istidsmennesker til valgløfter.
Danmark skal udvikle sig som førende inden for uddannelse og forskning i Arktis. Danmark og Grønland går derfor sammen om at etablere en international arktisk hub i Grønland.
Ny rapport gør status for initiativerne i regeringens rumstrategi og ser på rumområdets betydning for Danmark i dag. Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer samtidig rumsektoren til at deltage i et samarbejde om at udvikle nye initiativer inden for rammerne af den nationale rumstrategi.
Regeringen er klar med en grundig kortlægning af rekrutteringsudfordringerne for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner. Kortlægningen viser blandt andet et stort behov for, at flere søger og gennemfører social- og sundhedsuddannelserne.
Digitale kompetencer, samarbejde på flere niveauer og potentiale i fleksibilitet på baggrund af digitale værktøjer og metoder. Det var nogle af temaerne, da 25 repræsentanter for institutioner og andre interessenter var samlet til workshop om teknologisk upgrade af de videregående uddannelser.
Europa-Kommissionen har lanceret EU’s handlingsplan for kunstig intelligens. Ambitionen er, at Europa skal være globalt førende inden for kunstig intelligens, og at teknologien skal anvendes ansvarligt og være til gavn for borgere og samfundet. Regeringen ser positivt på handlingsplanen.
40 nye internationale forskernetværk bliver nu finansieret af organisationen COST, The European Cooperation in Science and Technology. Netværkene skal bane vejen for ny viden inden for udvalgte fagområder. Danske forskere og virksomheder kan søge om at deltage i et af de nye forskernetværk.
Mandag den 3. december er der møde i regeringens Stresspanel, der i starten af 2019 skal aflevere en række konkrete forslag til regeringen om, hvad der kan gøres for, at færre danskere bliver stressede. Denne gang er det de unges stress og mistrivsel, der er på dagsordenen.
Regeringen fortsætter sit stærke fokus på digitalisering på nyt årligt topmøde. Topmødet samler erhvervslivet, undervisnings- og forskningsverdenen samt arbejdsmarkedets parter for at give input til de næste skridt mod en ansvarlig, digital fremtid for Danmark.
3. delanalyse i evalueringen af læreruddannelsen ser på, om uddannelsen i tilstrækkelig grad klæder de studerende på til behovene i skolen og jobbet som lærer.
Uddannelses- og Forskningsministeriet vil gerne være endnu bedre til at kommunikere med dig. Vi har derfor nogle spørgsmål om hjemmesiden, som vi håber, at du vil besvare.
I dag nåede Ministerrådet til politisk enighed om forslaget til det kommende Erasmus+ program.
Uddannelses- og forskningsministeren besøger Tel Aviv for at se det israelske innovationssystem og linket mellem uddannelsesinstitutionerne, erhvervslivet og iværksætteri i Israel.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby underskriver i dag på et møde i Seattle en aftale, der skal gøre Danmark til centrum for et stort nyt internationalt forsknings- og videnscenter om antibiotikaresistens.
Styrelsen for Forskning og Uddannelse søger eksterne evaluatorer til at vurdere projektansøgninger og afrapporteringer inden for EU-programmerne Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps i perioden 2019-2020.
Initiativ i Bologna-processen gør det lettere at forstå og anerkende erhvervsakademiuddannelserne på tværs af de europæiske grænser.
Uddannelses- og Forskningsministeriet sætter gang i at implementere en fælles kontoplan på 35 videregående uddannelsesinstitutioner på baggrund af udvalgs-anbefalinger. Kontoplanen skal skabe mere gennemsigtighed i omkostningerne til videregående uddannelse og forskning.
I denne uge har ni studerende fra fire danske videregående uddannelsesinstitutioner gæstet Seoul i et fem dages program om det sydkoreanske innovative entreprenørlandskab; SCALEit Korea 2018
De danske universiteter har ansat flere fastansatte forskere i 2017 sammenlignet med 2016. Antallet af forskere per studerende er også steget over en otteårig periode. Det viser nye tal om det videnskabelige personale ved de danske universiteter.
Der er stor forskel på de studerendes faglige indgangsniveau, når de begynder på en videregående uddannelse. Sådan lyder vurderingen fra førsteårsundervisere på 11 udvalgte uddannelser. Samtidig vurderes det, at indgangsniveauet stiger for de dygtigste studerende, mens det falder for de svageste.
Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har netop sat navne på de 27 forskergrupper, der modtager rådets store og prestigefyldte Synergy Grant-bevillinger. På listen er to forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet, der skal forske i henholdsvis kvanteteori og proteinforskning.
Torsdag den 25. oktober 2018 blev vinderne af årets PIU-konkurrence kåret af undervisningsminister Merete Riisager på Erasmus+ konferencen i DGI-byen.
Aldrig tidligere har så mange elever været i praktik i udlandet under deres erhvervsuddannelse. Det skyldes især den øgede interesse blandt elever på jordbrugsområdet, som i stort tal kigger til udlandet efter faglig udvikling og inspiration.
Den danske køreplan for at videreudvikle det europæiske forskningsrum (ERA) frem mod 2020 blev lanceret i 2016. Køreplanen indeholder en række tiltag, der skal understøtte et frit marked for viden i Europa. Ny statusrapport viser, hvor langt Danmark er med at gennemføre tiltagene.
Styrelsen for Forskning og Uddannelse og DMI starter i dag en ny type videnskabelig workshop. Gæsterne er forskere fra Kina, og der skal blandt andet diskuteres iskapper, klimaforandringer og havniveaustigninger.
Klaus Ib Jørgensen tiltræder den 1. januar 2019 den kombinerede stilling som presse- og kulturråd på Danmarks ambassade i Paris og som direktør for Det Danske Studenterhus i Paris
En kommende reform af sundhedsvæsenet må ikke glemme den kliniske forskning, uddannelse og innovation. Det har Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) skrevet i en henvendelse til statsministeren og berørte ministre.
Uddannelses- og Forskningsministeriet indkalder skriftlige bidrag til evalueringen af Danmarks Innovationsfond.
EU’s ministerråd sætter nu officielt gang i EuroHPC, som er fremtidens europæiske supercomputer. Danmark har tilsluttet sig projektet, som bliver et afgørende værktøj for eksempelvis forskning og cybersikkerhed.
Danmarks Innovationsfond investerer i iværksættere, forskere og virksomheder med viden og ideer, der skaber vækst og arbejdspladser i Danmark. I 2017 investerede fonden i alt 1,3 milliarder kroner i nye projekter.
Hvordan skal fremtidens forskerkarriere se ud? Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råds (DFiR) tog emnet op på en konference onsdag den 19. september 2018.
17 operatører af nationale innovationsnetværk vil fra december 2018 og frem til udgangen af 2020 bidrage til at gøre danske virksomheder mere innovative og konkurrencedygtige, nationalt såvel som internationalt.
Regeringen har nedsat et internationalt ekspertpanel, der skal evaluere Danmarks Innovationsfond.
I september holder den danske astronaut Andreas Mogensen en række foredrag i Danmark. Mød ham på Naturvidenskabsfestivalen i Aalborg Zoo, Kunstmuseet Louisiana ved Humlebæk og hos Akademiet for Talentfulde Unge på Nørre Gymnasium i Brønshøj.
En ny database kan gøre det lettere at bruge et dansk eksamensbevis i udlandet, når uddannelsesinstitutionen er fusioneret eller har skiftet navn.
I dag er den nye europæiske roadmap for forskningsinfrastruktur blevet offentliggjort af European Strategy Forum on Research Infrastructures (ESFRI). Det foregik ved en konference i Wien, Østrig.
En forskerkarriere er i dag anderledes, end den var for tyve år siden. Hvordan har karriereveje, rammer og kompetencekrav ændret sig for forskere? På en konference onsdag den 19. september 2018 stiller Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) skarpt på forskerkarriere.
Danske forskere og virksomheder modtog i 2017 konkurrenceudsatte forsknings- og innovationsmidler for 4 milliarder kroner fra de tre store statslige forskningsfonde og Horizon 2020.
Kompakte stjernekameraer, bedre og billigere afprøvninger af satellitantenner med droner eller skibsruter, der sparer brændstof og reducerer udledninger ved hjælp af satellitdata.
Uddannelses- og Forskningsministeriet indkalder forslag til nye medlemmer til bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond - fonden for strategisk forskning, højteknologi og innovation.
Regeringen nedsætter nu et udvalg, som skal se på, om flere facetter af forskeres arbejde fremover kan indgå, når forskerne meriteres. Det skal være med til at styrke kvaliteten af forskningen og bidrage til større deling af de nyeste forskningsresultater.
De studerendes arbejdsindsats og kvaliteten af undervisningen er omdrejningspunktet i en ny delanalyse som led i evalueringen af landets læreruddannelser. Rapporten er endnu et skridt på vejen mod en samlet evaluering af læreruddannelsen.
Europa-Kommissionen lancerer Det europæiske solidaritetskorps, som er et nyt program for unge mellem 18 og 30 år. Her kan unge få tilskud til at deltage i projekter som frivillig, komme i praktik eller i lønnet arbejde, enten i eget land eller i et andet EU-land.
15 yngre, talentfulde forskere i Danmark har netop modtaget prestigefyldte bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd. Midlerne skal gå til at etablere forskningsgrupper omkring deres banebrydende idéer. Sammen sætter de ny rekord for antallet af Starting Grants til Danmark.
Den 4.-5. april 2019 samler uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers ledelser og beslutningstagere fra den videregående uddannelsessektor og forskningssektoren. Mødet afholdes på Hotel Koldingfjord.
Indtil nu er det i år lykkedes 12 danske virksomheder at opnå støtte fra EU’s forskningsprogram Horizon 2020 til deres udviklings- og innovationsprojekter. Samlet set drejer det sig om knap 150 millioner danske kroner, der går til at udvikle innovative idéer og teknologier.
Europa-Kommissionen har netop offentliggjort en opdateret version af den tilskudsaftale, der regulerer projekter finansieret via EU’s rammeprogram, Horizon 2020. Dokumentet sætter fokus på især ét vigtigt punkt: Tilskudsreduktion som følge af fejl, svindel mv. hos en eller flere projektdeltagere.
Millionvis af euro bliver hvert år uddelt af EU gennem Horizon 2020, EU’s rammeprogram for forskning og innovation. EU har nu offentliggjort sine opdaterede arbejdsprogrammer for Horizon 2020, og sætter dermed rammerne for, hvilke forsknings- og innovationsemner, man kan søge støtte til i 2019.
Nyhedsbrevet fra Uddannelses- og Forskningsministeriet går på sommerferie og udsendes ikke fra 7. juli til 26. juli 2018.
De strategiske rammekontrakter, der sætter retning for hver enkelt uddannelsesinstitution de næste fire år er på plads. Kontrakterne er en del af arbejdet med at mindske behovet for detailregulering.
Regeringen ønsker at styrke den naturvidenskabelige undervisning i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. Derfor udbyder Uddannelses- og Forskningsministeriet nu op mod 4,5 millioner kroner til at udvikle og opstarte en ny kandidatuddannelse for folkeskolelærere, der underviser inden for naturfagen
Alt fra sociale medier, egne forventninger, perfekthedskultur, manglende struktur i livet til et højt præstations- og arbejdspres er med til, at et stigende antal danskere er stressede. Det er et alvorligt samfundsproblem. Et nyt nationalt stresspanel skal komme med bud på løsninger.
Europa-Kommissionen har offentliggjort sit forslag til det kommende Erasmus program (2021-2027) og lægger op til at fordoble budgettet – fra 14,7 til 30 milliarder euro.
Når du skriver en ansøgning til Horizon 2020, er det afgørende, at din ansøgning er præsenteret på en overskuelig og læsevenlig måde, og at abstractet klart beskriver din idé og potentiale. Det er én af konklusionerne i en ny publikation, der stiller skarpt på de danske evaluatorer.
Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers har netop godkendt, at Professionshøjskolen UC Lillebælt og Erhvervsakademi Lillebælt slår sig sammen til én professionshøjskole.
Fire ministre skyder i dag et omfattende kortlægningsarbejde i gang, der skal undersøge kommuner og regioners udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft på sundheds- og ældreområdet.
En ny opgørelse viser, at flere folkeskolelærere har været på efteruddannelse i skoleåret 2016/2017. Der har været en stigning på 12,5 procent i forhold til året før. Stigningen skyldes blandt andet, at regeringen og parterne på skoleområdet har fokus på målrettet efteruddannelse.
Ny analyse viser, at offentlige ordninger til fremme af privat forskning generelt bliver evalueret med stærke metoder. Dermed underbygges resultatet af tidligere analyser, der viser, at ordninger til fremme af privat forskning og udvikling typisk har en positiv effekt.
Innovationscentrenes årlige flagskibskonference handlede om globale perspektiver på fremtidens arbejdsmarked og uddannelse i lyset af nye teknologiske muligheder.
Professionshøjskolen Absalon har søgt om at tilbyde spansk som undervisningsfag på læreruddannelsen i Roskilde som en del af friuddannelsesforsøget i regeringens sprogstrategi. Styrelsen for Forskning og Uddannelse giver nu grønt lys til forsøget.
I dag lancerer Uddannelses- og Forskningsministeriet en ny side om de nye uddannelsestilskud, som træder i kraft 1. januar 2019. På siden offentliggøres løbende fakta og tekniske detaljer om det nye system.
Karriereudsigten for yngre universitetsforskere er ringere i dag end for bare ti år siden. Det tager længere tid at få en lektoransættelse, og i den konkurrence er der væsentlig forskel på, om man er mand eller kvinde, har børn eller ingen børn. Læs mere i DFiRbrief 13 ’Det er ikke kønt!’
70 millioner kroner skal nu styrke uddannelsessamarbejdet i Norden og Baltikum.
Det fremtidige behov for biblioteksbetjening af forskere og studerende ved landets universiteter skal analyseres. Kulturministeren og uddannelses- og forskningsministeren har nedsat en arbejdsgruppe, som skal komme med anbefalinger til bedst mulig betjening og effektive løsninger.
Regeringen ønsker at styrke landets skoleledere og har derfor vedtaget en ny model for skoleledernes uddannelse. Uddannelsen skal styrke skoleledernes kompetencer inden for pædagogisk ledelse, undervis-ningsudvikling og skoleforvaltning.
I dag mødes danske og sydkoreanske forskere, embedsmænd og virksomheder til en heldags workshop i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Formålet er at konkretisere og fremme samarbejde mellem Danmark og Sydkorea inden for særligt vindenergi, smart grid og energilagring.
Ny regeringsaftale mellem Danmark og Indien skal gøre det nemmere for danske og indiske institutioner, myndigheder og private virksomheder at samarbejde om forskning, teknologiudvikling og innovation.
Skyd en 3-minutters film, eller skriv en god historie om dit praktikophold i udlandet og deltag i Styrelsen for Forskning og Uddannelses PIU-konkurrence. Der er præmier på op til 7.000 kroner til de bedste historier.
Fra i dag og i de kommende uger kan man på ufm.dk give input til processen med at udvælge operatører af nationale innovationsnetværk for perioden 2019-20. Dermed kan man bidrage til at gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige, nationalt såvel som internationalt.
Det forskningsbaserede finske LEARN-spørgeskemakoncept bliver grundlaget for den danske undersøgelse blandt studerende, der indgår som et element i den nye måling af kvaliteten på de videregående uddannelser. LEARN er enstemmigt anbefalet af eksperter, uddannelsesrepræsentanter og studerende.
Forskere i Danmark henter to EU-bevillinger til at udvikle fremtidens teknologier. Et forskerhold vil udvikle nye materialer, der kan bruges som implantater til menneskekroppen, mens en nanoforsker vil kommercialisere ny teknologi, der gør det muligt at laser-printe optiske komponenter.
Regeringen ønsker at fremme kvaliteten i dansk forskning. Derfor skal et ekspertudvalg se på en ny model for fordelingen af universiteternes basismidler. Den nye model skal fremme forskning af høj originalitet og fremme excellence på alle niveauer og inden for alle forskningsfelter.
Nyt udvekslingsprogram skal styrke dansk forskning inden for teknologiforståelse og øge danske forskningsmiljøers samarbejde med amerikanske eliteuniversiteter.
Styrelsen for Forskning og Uddannelse er netop blevet udnævnt som dansk kontaktpunkt for the European Centre for Space Law. Udnævnelsen skal medvirke til at styrke kendskabet til rumjura i Danmark.
Ny opgørelse viser, at Danmark har stor succes med at få EU-støtte - faktisk så stor succes, at Danmark på nuværende tidspunkt har nået målsætningen om at hjemtage 2,5 procent af det samlede budget for EU’s forsknings- og innovationsprogram Horizon 2020.
’One size does not fit all’, når det handler om videnbaseret innovation. ’Vi må ikke forsimple innovationsfremmesystemet i forenklingens navn’, skriver DFiR i nyt brief og perspektiverer til internationale erfaringer, som vi kan lære af, inden vi tager stilling til Forenklingsudvalgets anbefalinger.
Krav til længden af bilag, som indgår i indstillingen til EliteForsk-prisen 2019, er nu tilføjet opslaget, som blev publiceret den 12. april.
Lærerstuderende skal fremover have større viden og stærkere kompetencer inden for teknologiforståelse og it. Underviserne på læreruddannelsen opkvalificeres med nyeste internationale viden.
I en ny serie af lettilgængelige håndbøger sætter Styrelsen for Forskning og Uddannelse fokus på de økonomiske og juridiske regler i Horizon 2020-projekter. Første udgivelse dækker de økonomiske regler i projekter finansieret via EU’s program for forskning og innovation, Horizon 2020.
COST aktioner er overskriften for internationale forskernetværk, der baner vejen for ny, banebrydende videnskab. Forskere og virksomheder kan søge om at blive dansk repræsentant i et af de 40 nye netværk. Fagligt spænder netværkene fra smarte tekstiler over invasive myg til indendørs luftforurening.
En ny struktur for den rumfaglige rådgivning af Uddannelses og Forskningsministeriet, og herunder Styrelsen for Forskning og Uddannelse, er nu godkendt.
Et Erasmus+ strategisk partnerskab er en god mulighed for at udvikle et uddannelsesfagligt område i samarbejde med partnere i andre europæiske lande. I alt har 91 danske institutioner søgt om et strategisk partnerskab ved ansøgningsrunden i marts 2018.
Danmark modtager fem bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC), der i alt beriger excellent og fri forskning i Danmark med 88,2 millioner kroner. To af de fem topforskere er kvinder, og det er kun anden gang, at kvindelige forskere i Danmark modtager et ERC Advanced Grant i Horizon 2020. *
Open Access Indikatorens 3. måling viser fremgang. Antallet af videnskabelige artikler, der bliver gjort frit tilgængelige på internettet, er steget med 13 procentpoint - fra 23 procent til 36 procent – i forhold til sidste år.
Vil du undervise i dansk på et udenlandsk universitet? Så er det nu, du skal søge, for Lektoratsordningen mangler tre nye sendelektorer – i Bulgarien, Holland og Frankrig.
Danmark har deltaget i sit første møde under FN-komiteen for fredelig udnyttelse af rummet. Det skete i komiteens juridiske underudvalg, hvor den seneste udvikling på rumområdet i Danmark blev præsenteret.
Fra i dag og i de kommende uger kan man på www.bedreinnovation.dk give input til, hvilken ny viden der kan gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige. Idéerne spilles ind i de Godkendte Teknologiske Serviceinstitutters arbejde de kommende år.
Øgede civile raketaktiviteter i Danmark har givet større behov for at regulere sikkerheden. Ny tværministeriel arbejdsgruppe skal se nærmere på behovet for regulering af området og organisering af godkendelser.
Tirsdag den 10. april 2018 blev den røde snor til Poul la Cour Vindtunnel klippet. Det markerede den officielle åbning Danmarks nye nationale vindtunnel opført på Danmarks Tekniske Universitets campus på Risø. Åbningen skete under tilstedeværelsen af blandt andre Hans Kongelige Højhed Prins Joachim.
Søren Pind besøger japanske universiteter og førende forskningsinstitutioner for at få inspiration til fremtidens uddannelse, anvendelsen af nye teknologier og entreprenørskab.
Nysgerrighed og kritisk sans er blandt de vigtigste dannelseselementer i videregående uddannelser og forskningen. Det var der bred enighed om på det årlige Uddannelses- og Forskningsmøde.
Studerende på de videregående uddannelser skal have et stærkt fundament af dannelse. Derfor samler ministeren de kommende dage hele sektoren til debat om dannelse i det 21. århundrede. Vi skal tale om, hvordan vi styrker dannelsen i de videregående uddannelser og forskningen, siger Søren Pind.
Forskerdrømme er drevet af nysgerrighed. Det stod klart, da over 300 gymnasieelever i Aarhus og København mødte talentfulde danske forskere for at blive klogere på, hvorfor og hvordan man bliver forsker.
Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) påpeger i en ny analyse, at der er sket en vækst i antallet af fastansatte ældre forskere. Forskere ved universiteterne i Danmark arbejder længere end tidligere, konkluderer rådet.
Der er kommet flere unge forskere i den samlede forskerstab på de danske universiteter i de seneste år. Antallet af videnskabeligt ansatte var nogenlunde det samme i 2016 som i 2015. Det viser nye tal om det videnskabelige personale ved de danske universiteter.
Stor forskel i de forskningsmæssige profiler for institutionerne, og Danmark klarer sig godt internationalt. Det viser to nye analyser fra tværministerielt udvalg.
Regeringen er klar med en strategi til at styrke naturvidenskabsfagene i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. Strategien indeholder blandt andet en ny kandidatuddannelse målrettet naturfaglige lærere.
Indkaldelse af forslag til ny bestyrelsesformand, 2 bestyrelsesmedlemmer og 43 medlemmer af Danmarks Frie Forskningsfonds faglige forskningsråd. Frist for forslag torsdag 26. april 2018 kl. 16.00
Med det nye bevillingssystem skal der fremover gennemføres kvalitetsmålinger på uddannelsesinstitutionerne. Målingerne udvikles i løbet af 2018 i samarbejde med et ekspertpanel og løbende inddragelse af institutioner og studerende.
Nu kan du søge ph.d.- og forskerophold i 2018 og 2019 ved MIT og udvalgte forskningsmiljøer på Stanford og Berkeley. Læs også om Birthe Dinesens ophold ved CITRIS.
Danmarks fremmeste forskere blev hyldet med EliteForsk-priser i Operaen
Den 28. februar-1. marts 2018 var 150 personer fra danske og udenlandske forskningsmiljøer og virksomheder samlet i Mærsk Tårnet for at drøfte potentialerne i personlig medicin. Uddannelses- og Forskningsministeriet var medvært for konferencen sammen med Biopeople og Enterprise Europe Network.
Med vækstplan for life science vil regeringen styrke vækst og udvikling i dansk life science og gøre Danmark til en førende life science nation i Europa.
2018 er året, hvor et nyt EU-magasin ser dagens lys. Magasinet hedder EUindblik og vil bringe læserne tættere på europæisk forskning og innovation. I første magasin er temaet dansk viden på verdenskortet, hvor en håndfuld forskere fortæller om deres samarbejde med USA, Kina og Israel.
Brobygningen mellem Danmark og European Spallation Source (ESS) i Lund er ved at tage form og følger tidsplanen. Sådan lyder det i en opdateret handlingsplan, der gør status på den danske indsats og sætter nye mål for det forberedende arbejde.
Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt Erasmus+ projekter for 236 millioner kroner i 2018’s første ansøgningsrunde.
Erasmus+ fungerer godt. Det er konklusionen i Europa-Kommissionens midtvejsevaluering af programmet. Fra 2014-2016 har 1,8 millioner mennesker deltaget i mobilitetsaktiviteter, og flere end 240.000 organisationer har været involveret i et samarbejdsprojekt.
Danmark og Canada har indgået et samarbejde om polarforskning og tilbyder nu en dansk ph.d.-studerende eller en yngre forsker muligheden for at komme på udveksling i Canada.
Det Tværministerielle Rumudvalg har offentliggjort et udbud på en analyse af konsekvenserne for Danmark af et nedbrud af satellitbaserede PNT-tjenester (Positionerings-,Navigations- og Timingtjenester).
Men mangler du overblik over målet og et kort at navigere efter? Så har EuroCenter et godt tilbud til dig. Kom rundt om begreberne i Horizon 2020 ved at se et webinar og følg op med et heldagskursus i at skrive en god ansøgning til Horizon 2020. Herefter kan du sætte din egen kurs mod EU-midler.
Europa-Kommissionen efterspørger input fra interessenter til at udforme et ’European Education Area’ – uddannelsesområdets pendant til 'European Research Area' (ERA). Svar inden 19. februar 2018.
European Spallation Source (ESS) giver en unik mulighed for, at dansk forskning kan opbygge en central position inden for life science og det materialeteknologiske område. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har derfor inviteret de danske universiteter til at indsende forslag til ét fyrtårnsmiljø
Asiatiske storbyer som Shanghai, Singapore, Hongkong og Seoul oplever et blomsterende startup-miljø. Ny rapport fra innovationscenteret i Seoul tager temperaturen på iværksætteri og entreprenørskab i Sydkorea
Kun fem procent af de adspurgte svarer i en ny måling, at dansk forskning placerer sig markant over gennemsnittet, når det kommer til at have international gennemslagskraft. Men i gennemsnit er danske forskere faktisk blandt de mest citerede i OECD.
76 talentfulde forskere og to ph.d.-programmer har netop modtaget i alt 170 millioner kroner fra EU’s program for forskning og innovation, Horizon 2020. Pengene skal være med til at gøre forskeruddannelser endnu mere internationale og fremme forskeres karriereudvikling i Danmark.
Regeringens strategi for dansk forskning og innovation, Danmark – klar til fremtiden, baner vejen for mere dansk innovation i verdensklasse. Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) giver i DFiRbrief 10 forslag til, hvordan en innovationsstruktur 2.0 kan bidrage hertil.
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind har netop godkendt, at de to nuværende professionshøjskoler i København - UCC og Metropol – slår sig sammen til én professionshøjskole.
Med 'Strategi for Danmarks digitale vækst' vil regeringen skabe grundlaget for, at virksomheder kan udnytte nye teknologier til at skabe vækst og øge velstanden for alle danskere. I alt er der afsat 1 milliard kroner til strategiens initiativer frem mod 2025.
Ny rumstatistik sætter for første gang tal på danske virksomheders brug af satellitter, og hvad en stigende brug af satellitter betyder for digitalisering af danske virksomheder og dansk økonomi. Statistikken er udviklet i samarbejde med Danmarks Statistik.
Handlinger tilknyttet webside