Gå til indhold

Nyheder 2014

Viser 1-210 af 263 resultater
Unge vælger uddannelse lokalt

Størstedelen af de danske unge rejser ikke særligt langt for at begynde en videregående uddannelse. Det viser en opgørelse fra Styrelsen for Videregående Uddannelser over søgemønstrene blandt dette års nye studerende.

Social ansvarlighed på dagsordenen

På en konference torsdag på Københavns Universitet blev der sat fokus på, hvordan borgerne kan inddrages i de væsentlige problemstillinger, som forskning og ny teknologi medfører.

Eksperter i uddannelse: Et udlandsophold er en konkurrencefordel

Et ophold i udlandet er en forudsætning for at klare sig på arbejdsmarkedet i dag, men de nye kompetencer skal også sættes i spil herhjemme. Det var holdningen fra to uddannelseseksperter på konferencen om internationalisering og kvalitet i uddannelserne.

Dansk møbelsnedker i Japan vinder pris for praktikfortælling

Asta Mogensen har været i praktik i Japan som led i uddannelsen til møbelsnedker. Opholdet har ikke kun givet hende ny viden om bearbejdning af træ, hendes personlige fortælling om praktikken har også indbragt hende førstepræmien i årets konkurrence om historier fra internationale praktikophold.

Blogindlæg: Top Talent – nu også afprøvet i Indien

Blogindlæg fra vores attaché i New Delhi: En af de første bestillingsopgaver til innovationscentret i New Delhi var at lave en lokal version af Top Talent programmet. Nu har programmet stået sin prøve i Indien. Det er der kommet mange erfaringer ud af, som kan bruges i fremtiden.

Danmark henter syv EU-milliarder hjem til forskning

EU’s forsknings- og innovationsprogram FP7 har de seneste syv år uddelt 310 milliarder kroner. Af dem hjemtog Danmark over 7 milliarder. Regeringen vil hente endnu flere penge hjem fra det nye program Horizon 2020.

Vil du styrke din viden om Horizon 2020?

Så hiv en dag ud af kalenderen og boost din viden om Horizon 2020. På EuroCenters kurser får du faglig viden, inspiration og værktøjer til dit arbejde med EU’s forsknings- og innovationspulje. Tilmeld dig EuroCenters kurser 2015 i København eller Århus og kom et spadestik dybere ned i Horizon 2020.

Flere brasilianske talenter - tak

Fire danske universiteter rejser i denne uge til Brasilien for at markedsføre danske uddannelses– og karriereveje i jagten på nye talenter.

Bidrag med forslag til forskningsinfrastrukturer i verdensklasse

Styrelsen for Forskning og Innovation (FI) har netop igangsat processen med at formulere en ny dansk roadmap for forskningsinfrastruktur. Derfor inviteres danske forskningsinstitutioner til at indsende forslag. Fristen er den 30. april 2015.

Studerende fra hele verden får flotte danske rammer i Paris

Det Danske Studenterhus i Paris er renoveret for et millionbeløb. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i indvielsen og fastslog, at internationalt udsyn er vigtigt for den enkelte studerendes dannelse og for at kunne begå sig i en global verden.

Sundhedsuddannelser skal ruste studerende til fremtiden

Fremtidens sundhedspersonale skal kunne samarbejde på tværs af faggrupper, inddrage patienter og pårørende i behandlingsforløb og vejlede i at søge information om sygdom og sundhed. Et udviklingsarbejde skal sikre, at sundhedsuddannelserne tilpasses for at matche behovet for fremtidens kompetencer.

Talentfulde børn leger sig til viden

Fremtidens undervisningsformer var temaet, da DTU udfordrede skoleelever på kreativitet og teknisk kunnen. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen var med og uddelte præmier.

Konference: Internationalt samarbejde kan styrke kvaliteten i uddannelserne

Danske journaliststuderende ser Danmark i en international kontekst ved at læse sammen med studerende fra hele verden, og på Tornbjerg Gymnasium har en studerende fra et universitet i Tyskland løftet undervisningsniveauet. Konference sætter fokus på kvalitet og uddannelse.

Danskere og catalanere indgår nye innovationsalliancer

Med prædikater som Mobile World Capital og The European Capital of Innovation 2014 er Catalonien anerkendt som en af de mest dynamiske regioner i Sydeuropa. I sidste uge har danske klynger og innovationsnetværk haft travlt med at opbygge innovationsalliancer med 20 catalanske klynger.

Søg om deltagelse i HERA-netværkets ’Uses of the Past – Matchmaking Event’

Danske forskere inden for det humanistiske felt kan nu søge om deltagelse i netværket Humanities in the European Research Area’s (HERA) ’Uses of the Past – Matchmaking Event’ den 29. januar i Tallin. Mødet er optakt til HERA’s kommende Joint Research Programme under temaet ’Uses of the Past’.

Ny hjemmeside giver overblik over dansk forskningsaktivitet

En ny hjemmeside tilknyttet den bibliometriske forskningsindikator (BFI) giver en unik oversigt over dansk forskningsaktivitet, og viser blandt andet, hvor meget forskere på de danske universiteter årligt publicerer.

Arbejdsgruppe foreslår samling af uddannelserne på Bornholm

En fysisk samling af uddannelserne på Bornholm vil skabe gode rammer for at opretholde et fortsat stærkt uddannelsesudbud, konkluderer arbejdsgruppe nedsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Undervisningsministeriet.

Få succes med din ansøgning til Horizon 2020

Lær af andres dugfriske erfaringer med ansøgninger til Horizon 2020 og få selv succes. På kurset ”Den gode ansøgning til Horizon 2020” i november fortæller Ernst Jan de Place Hansen og Martin Morelli, AAU, om deres ansøgning og eksperter gennemgår evalueringskriterier og succesfulde ansøgninger.

Danske forskere publicerer mere

Danske forskere publicerede i 2013 knapt 22.000 artikler og bøger gennem anerkendte tidsskrifter og forlag. Det er fem procent flere publikationer end i 2012.

Stort potentiale for innovation og vækst i modebranchen

Kombinationen af dansk design og udenlandsk produktion har længe været den foretrukne model i den danske modebranche. Uddannelses- og forskningsministeren diskuterede muligheder og fordele ved at trække mere af tøjproduktionen hjem på en konference om insourcing.

Stor forskel på studieafgifter og studiestøtte i de europæiske lande

I ti europæiske lande er det gratis at tage en videregående uddannelse, mens andre lande tager op til 11.000 euro om året i studieafgifter. Det fortæller en ny EU-rapport, der sammenligner uddannelsesafgifter og økonomisk støtte til studerende på tværs af 33 europæiske lande.

Flere danskere skal arbejde i EU

Der er mange veje til en karriere i EU. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i informationsmøde om, hvilke muligheder studerende og dimittender har for ansættelse i EU.

Dansk forskning nyder godt af Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd bidrager væsentligt til dansk forsknings høje kvalitet og stærke internationale gennemslagskraft. Det vurderer et uafhængigt internationalt ekspertpanel, der på bestilling af uddannelses- og forskningsministeren har gennemført en evaluering af rådet.

Kampagne skal få flere danske studerende på udlandsophold

Flere danske studerende skal tage på studie- og praktikophold i udlandet - og gerne i vækstlande. Det er målet med en ny kampagne med sloganet ”Fagligt udsyn gi’r personlig udvikling”, som Styrelsen for Videregående Uddannelser nu skyder i gang på gribverden.dk, Facebook og Instagram.

Magasinet EU-Information stiller skarpt på H2020-bevillinger

Vi bringer interviews med et par af de danske forskere og firmaer, der har udsigt til en H2020-bevilling til forskning og innovation. Grønne fiberflasker, lette kulfiber komposit både, ny plante robot-teknologi og bedre varmeisolering får nu et skub fremad. Hent det nye nummer på vores hjemmeside.

iriss-missionen har fået to nye logoer

Astronaut Andreas Mogensen har på et pressemøde i dag afsløret to nye logoer for sin mission, iriss, til den internationale rumstation.

Kom godt i mål med din Marie Curie-ansøgning

Lær af andres dugfriske erfaringer med Marie Curie-ansøgninger i Horizon 2020. På kurset ”Bliv dus med Marie Curie” den 11. november fortæller Morten Gylling, Kunstakademiets Skoler, om sine erfaringer med ansøgningsprocessen, og eksperter gennemgår succesfulde ansøgninger og karakterskalaen.

Hvad skal Andreas Mogensen i rummet?

Astronaut Andreas Mogensen vil på et pressemøde fredag afsløre nye detaljer om sin rummission for den europæiske rumorganisation, ESA, og samtidig offentliggøre to helt nye logoer, der er udvalgt blandt mere end 120 danske forslag.

Blogindlæg: Kreativitet på koreansk

Første blogindlæg fra vores innovationsattaché i Seoul: Korea bliver sjældent forbundet med kreativitet og innovation - det vil den nuværende koreanske præsident lave om på. Og Korea vil bruge erfaringer fra Danmark til at realisere det.

Nye veje til flere mønsterbrud

80 engagerede deltagere gav ideerne frit løb på Mønsterbryderdagen og bød ind med forslag til, hvordan de videregående uddannelser kan tiltrække og fastholde flere unge fra uddannelsesfremmede hjem. Uddannelses- og forskningsministeren var sammen med sit mønsterbryderkorps værter for arrangementet.

Kvalitetsudvalget: Anden rapport offentliggøres sidste uge i november

Hvis du arbejder med undervisning på videregående uddannelser, så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 26. eller 28. november, hvor Kvalitetsudvalgets anden rapport lanceres i hhv. Aarhus og København. Selve rapporten offentliggøres på kvalitesudvalgets hjemmeside mandag den 24. november 2014.

Danske innovationsnetværk indgår nye internationale alliancer

Danske klynger og innovationsnetværk har i de sidste to dage haft travlt med at møde mere end 125 andre europæiske klynger på ’2nd BSR Stars Cluster-to-Cluster Conference and Matchmaking – Towards New Horizons’ i Berlin.

Forskere skal krydse nye landegrænser

58 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd skal åbne flere døre til internationalt forskningssamarbejde og kaste nye, skarpe forskningsresultater af sig.

Hvordan får vi flere mønsterbrydere?

Har du svaret, så del det med uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, når hun inviterer til Mønsterbryderdag. Alle er velkomne.

Danske innovationsnetværk speeddater med hele Europa

25 af de største danske klyngeorganisationer og innovationsnetværk får lejlighed til at møde udenlandske ligesindede ved en stor matchmaking-event i Berlin den 18.-19. september.

EuroCenter tweeter om Horizon 2020

Virksomheder, forskere og andre med interesse for Horizon 2020 kan nu få opdateringer om arrangementer, ansøgningsfrister m.m. på Twitter. Styrelsen for Forskning og Innovation lancerer @EuroCenter_DK som en service, der skal supplere EuroCenters traditionelle 1:1 vejledning om Horizon 2020.

Studerende skal eksperimentere sig til at blive iværksættere

Skylab er Danmarks Tekniske Universitet, DTU’s nye samlingspunkt for innovation og entreprenørskab. I Skylab kan studerende eksperimentere, teste og udvikle deres ideer. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i indvielsen af Skylab.

Kun få danskere tager en uddannelse i udlandet

En større andel af de studerende i både Norge, Sverige og Finland tager en hel uddannelse i udlandet sammenlignet med danske studerede, viser en ny rapport fra OECD.

Kurser om Horizon 2020 i efteråret

I efteråret holder EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Innovation en række kurser om Horizon 2020. Hiv en dag ud af kalenderen og bliv klogere på emnet.

Blogindlæg: Modifikationer à la Modi

Blogindlæg fra vores attaché i New Delhi - Bangalore, Indien: Den nye indiske regering har været ved magten i 100 dage. Hér er en status over, hvad regeringsskiftet indtil nu har betydet for indisk forskning og videregående uddannelse.

Danmark indgår samarbejde om innovation med Korea

Korea vil lære af Danmarks erfaringer med overførsel af teknologi fra universiteter til små og mellemstore virksomheder. Den 1. september underskriver de to lande en aftale om innovationssamarbejde.

Stadig flere studerende tager på studieophold i Europa

Danske studerende vælger i stigende grad at tage på udvekslings- og praktikophold i Europa. I 2013 tog ti procent flere studerende end året før på udlandsophold gennem EU’s Erasmus-program.

Magasinet EU-Information tager temperaturen på Horizon 2020

Horizon 2020 er godt i gang, og mange aktører arbejder intenst for at få succes med programmet. Magasinet bringer interviews med ansøgere fra CHRETO og KU-SCIENCE samt embedsmænd fra Styrelsen for Forskning og Innovation. Læs om deres strategier og erfaringer med H2020 i det nye EU-Information.

Horizon 2020: Opslag inden for EU-industripartnerskaber offentliggjort

Europa-Kommissionen præsenterer i dag den 9. juli 2014 opslag under de såkaldte Fælles Teknologiinitiativer. Der er afsat cirka 8,5 milliarder kroner til områder som innovativ medicin, biobaseret industri, brændselsceller, transport og elektronik.

Blogindlæg: Fælles fodslag for fotonik

Blogindlæg fra vores attaché i Shanghai: Den 19.-20. juni 2014 afholdte Innovation Centre Denmark’s seks innovationsattachéer i fællesskab med DTU Fotonik et internationalt ”Photonics Summit”, der bragte forskere fra de seks lande med innovationscentre til Danmark.

Vær med i uddannelses- og forskningsministerens mønsterbryderkorps

Der skal være flere mønsterbrydere i det danske uddannelsessystem. Sofie Carsten Nielsen samler nu et mønsterbryderkorps, hvor eksperter og personer, der enten er eller kender en mønsterbryder, skal komme med ideer til, hvordan man får flere mønsterbrydere på de videregående uddannelser.

Nyt udbud: Analyse af vidensspredning

Styrelsen for Videregående Uddannelser og Undervisningsministeriet skal på vegne af Forum for Koordination af Uddannelsesforskning have udført en analyse af vidensspredning inden for uddannelsesforskning.

Her skal forskerne nu publicere for at få point

Styrelsen for Forskning og Innovation offentliggør igen efter en pause på to år lister over serier og forlag, som viser, hvor forskere skal udgive for at få point gennem den bibliometriske forskningsindikator.

Flere europæere skal tage en videregående uddannelse

EU-landene skal gøre meget mere for, at dårligt stillede unge får en videregående uddannelse og kommer i arbejde. Det er et af budskaberne i en rapport fra EU. I Danmark har uddannelses- og forskningsministeren netop igangsat initiativer for, at flere unge fra ikke-boglige hjem får en uddannelse.

Videnskaben er vores bedste ven

Vi skal leve af viden i fremtiden, og derfor skal der bygges bro mellem forskning og befolkningen sagde uddannelses- og forskningsministeren til åbningen af ESOF2014.

Status på seks måneder i rummet

19.-20. juni afholdtes det første Swarm Science Meeting siden opsendelsen af de tre Swarm-satellitter i november. Derfor blev der gjort status over det første halve år i rummet. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen holdt åbningstalen.

Det skal være fedt at tage en uddannelse

Der skal være status i at tage en uddannelse og dygtiggøre sig. Det var uddannelses- og forskningsministerens budskab, da hun overrakte diplomer til syv skoleelever, som har gennemført et forløb om tal og talforståelse.

DFF-støttet forskning knækker kode for diabetes i Grønland

Et danskledet forskerhold har fundet en genetisk forklaring på, hvorfor grønlændere hyppigere udvikler type 2-diabetes. Opdagelsen, der bl.a. er gjort på baggrund af bevillinger fra Det Frie Forskningsråd, er i dag publiceret i tidsskriftet Nature.

Festival for filmnørder

Lyder en hel uge fyldt med videnskab og forskning lidt for tørt for dig? Ville du i virkeligheden hellere have haft endnu en omgang CPH:DOX eller PIX? Er du kort sagt mere til film end til videnskab? Så kom til Science in the City’s store filmprogram fra lørdag til onsdag!

Uddannelsesmiljøet på Bornholm skal styrkes

Miljøet på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser på Bornholm skal fremtidssikres. En ny arbejdsgruppe skal undersøge mulighederne for, at uddannelserne kan flytte sammen i et fælles Campus Bornholm for at styrke udvikling af uddannelserne på øen.

Topmøde om fotonik og fremtidens teknologier

Fotonik – forskning i lys – og dets afledte teknologier er blevet identificeret som en bidragsyder til at løse mange af samfundets problemer inden for eksempelvis energi og sundhed. Op til ESOF 2014 afholder DTU Fotonik og Innovation Centre Denmark sammen den 19-20. juni 2014 et topmøde i fotonik.

Vind Den Europæiske Sprogpris 2014

Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog? Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2014. Ansøgningsfristen er den 1. september 2014.

Blogindlæg: Danmark på verdenskortet i Kina

Blogindlæg fra vores attaché i Shanghai: På to dage i slutningen af maj kom Danmark yderligere på nethinden af den kinesiske befolkning. Først var Danmark tema for et af Kinas mest populære TV-programmer, og dagen efter inviterede Danmark indenfor til åben dag på den danske ambassade.

Blogindlæg: Om 10 dage går det løs, men her er så stille!

Blogindlæg fra Science in the City: Forventningens glæde er lige om hjørnet, men har vi husket det hele, er alt på plads… Hey venner, det bliver fantastisk og nu gælder det om at nå i mål og nyde det! Historierne skal ud og leve nu, så lige nu kører vi på med presse, sociale medier og pre-events.

Køb din billet til årets videnskabsbegivenhed i Danmark

Der er nu kun små to uger til, at vi slår dørene op til EuroScience Open Forum (ESOF2014), og byder 4.500 delegerede fra hele verden inden for til Europas største tværvidenskabelige konference. I den forbindelse har vi åbnet for salget af dagsbilletter til denne helt unikke fejring af videnskaben.

Blogindlæg: På vej mod suset…

Blogindlæg fra Science in the City: Om små tre uger går det løs – er vi klar, nej da! Men det bliver vi! Og indtil da, synes vi da lige, at vi skal smide nogle ekstra events ind. Så kom med ud og oplev nogle små pre-events i ugerne op til Science in the City festival.

Dansk iværksætter modtager pris for at skabe vækst

Danmark har brug for iværksættere, som kan skabe vækst. Den danske virksomhed H2 Logic modtager iværksætterpris for sin udvikling af brintmotorer og brinttankstationer. Uddannelses- og forskningsministeren overrakte prisen.

Uddannelses- og Forskningsministeriet lancerer ny app

Uddannelses- og Forskningsministeriet har lanceret sin første app: ’UFM Nøgletal’. Formålet med den nye app er, at man altid har ministeriets senest opdaterede nøgletal lige ved hånden, når man har behov for det.

Danmark skal stå endnu stærkere inden for klinisk forskning

Et stærkere offentligt-privat samarbejde om klinisk forskning skal bidrage til sundere danskere, vækst og arbejdspladser. Det vil en ny handlingsplan fra Sundhedsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danske Regioner skabe muligheder for.

Professionshøjskolerne skal efteruddanne flere lærere og pædagoger

Kommuner og folkeskoler skal udvikle og videreføre det gode samarbejde med professionshøjskolerne om efteruddannelse af lærere, pædagoger og skoleledere. Sådan lyder opfordringen fra uddannelses- og forskningsministeren, undervisningsministeren, formanden for KL samt Danske Professionshøjskoler.

Om en måned samles videnskabens skarpeste hjerner i København

Om præcis en måned er Danmark vært for den største og vigtigste videnskabsbegivenhed på dansk grund nogensinde, når Europas største tværfaglige videnskabskonference EuroScience Open Forum (ESOF2014) og festivalen Science in the City finder sted i Carlsberg Byen i København den 21.-26. juni.

Frie forskningsmidler baner vejen for nyt DTU-Center

Dansk Undergrunds Consortium (DUC) giver 1 milliard kroner til et nyt DTU-Center for olie- og gasforskning, der igennem årtier har modtaget frie forskningsmidler til at bringe forskningen op i verdensklasse.

Nu kan du tilmelde dig Polarforskningskonferencen 2014

Som led i Uddannelses- og Forskningsministeriets styrkede arktiske indsats afholder Styrelsen for Forskning og Innovation i samarbejde med Københavns Universitet Polarforskningskonferencen den 2. juni 2014.

Kodeks for forskningsintegritet til diskussion

På en konference fredag den 9. maj på Copenhagen Business School blev den nye kodeks for forskningsintegritet præsenteret og diskuteret af cirka 130 deltagere fra forskningens verden.

Tilmeld dig ESOF2014 og få et års abonnement på Nature

Der er allerede mere end 1.600 tilmeldte til konferencen EuroScience Open Forum (ESOF2014), der finder sted i København i slutningen af juni. Alle, der registrerer sig til konferencen før den 31. maj, får et års gratis abonnement på tidsskriftet Nature.

Godt nyt for ansøgere til Horizon 2020

Den 1. juli 2014 åbner EUopSTART-puljen igen for ansøgninger. Via puljen kan potentielle ansøgere til Horizon 2020 få dækket nogle af de udgifter, der er forbundet med at forberede en H2020-ansøgning. Opslaget annonceres midt i juni.

Blogindlæg: Indtryk fra et statsbesøg

Blogindlæg fra vores attaché i Shanghai: Det er næppe gået nogens næse forbi, at H.M. Dronningen, H.K.H. Prinsgemalen, fire ministre – inkl. uddannelses- og forskningsministeren – og den største danske erhvervsdelegation nogensinde netop har været i Kina. Læs mine indtryk fra statsbesøget.

Mere internationalt talent til Danmark

Danmark har et stort potentiale for at tiltrække og fastholde udenlandske talenter, men vi udnytter det ikke godt nok. Ved en konference om internationale talenter fastslog uddannelses- og forskningsministeren, at vi skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talenterne.

Blogindlæg: Kaos er godt!

Blogindlæg fra Science in the City: Er det kaos, eller er det et struktureret og skarpt komponeret system, vi arbejder ud fra i disse tider, hvor vi har gang i alt på én gang her kun 1½ måned, før vi lukker dørene op for vores videnskabsfestival.

Statsbesøget i Kina bød på stort dansk-kinesisk konference om innovation

I anledning af statsbesøget til Kina arrangerede Innovation Centre Denmark og Invest in Denmark 28. april en stor konference i Shanghai, som gav både danske og kinesiske virksomheder mulighed for at skabe netværk og tage ved lære af hinanden. Uddannelses- og Forskningsministeriet var hovedsponsor.

Forskere får pris for ny viden om menneskers bevidsthed

Tre europæiske topforskeres hjerneforskning har ført til bedre undersøgelser og behandling af patienter, der lider af hjerneskader, stofmisbrug eller indlæringsvanskeligheder. Derfor modtager de verdens største hjerneforskningspris, The Brain Prize.

Nye tilsynsrapporter om universiteterne

Styrelsen for Videregående Uddannelser har i perioden 1. november 2013 til 7. marts 2014 besøgt universiteterne som led i sit tilsyn. Tilsynsmødet på hvert universitet munder ud i en tilsynsrapport, der giver et samlet overblik over det enkelte universitet.

Kunsten at skrive en Horizon 2020-ansøgning

Den 12. juni gæster Sean McCarthy København for at undervise i, hvordan man skriver en succesfuld ansøgning til Horizon 2020. Kurset sætter spot på de helt centrale og afgørende ting, man skal tage højde for, når man skriver en ansøgning. Sean McCarthy er en af de mest erfarne undervisere på feltet.

Ny officiel side om Horizon 2020

Velkommen til Danmarks officielle side om Horizon 2020. Med den overskrift har EuroCenter lanceret en helt ny side, som informerer og rådgiver de mange interesserede, der henvender sig til EuroCenter for at søge viden om Horizon 2020.

Rummissionen får navnet iriss

Andreas Mogensens mission til Den Internationale Rumstation, ISS, i 2015 har nu fået et navn: iriss. Vinderforslaget blev indsendt af Filippo Magni fra Italien, og er udvalgt blandt flere end 700 forslag fra hele Europa.

Kom til informationsdag om rumforskning i Horizon 2020

Europa-Kommissionen organiserer i samarbejde med COSMOS NCP netværket den 2. juli 2014 en informationsdag om 2. opslag til SPACE programmet i Horizon 2020. Informationsdagen bliver afholdt i Toulouse i Frankrig i forbindelse med Toulouse Space Show 2014.

På søndag får Andreas Mogensens mission sit navn

Søndag den 27. april offentliggør Danmarks første ESA-astronaut, Andreas Mogensen, navnet på sin mission til Den Internationale Rumstation, der skal finde sted i oktober 2015. Afsløringen sker på Science i Forum, hvor Andreas Mogensen også fortæller om forberedelserne til sin mission.

Få et års abonnement til Nature – tilmeld dig ESOF2014 før den 29. april

Nature Publishing Group og NatureJobs er officielle mediepartnere på konferencen Euroscience Open Forum (ESOF) 2014, der finder sted i København i juni. Som en del af partnerskabet tilbydes alle, der registrerer sig til konferencen før den 29. april, et års gratis abonnement på tidsskriftet Nature.

Magasinet EU-Information stiller skarpt på matchmaking

Magasinet udkommer i Uddannelses- og Forskningsministeriets nye design. Vi stiller stadig skarpt på Horizon 2020. Denne gang går vi tæt på reglerne for internationalt samarbejde og bringer interviews med rådgivere fra ind- og udlandet om matchmaking. Hent det nye nummer på vores hjemmeside.

Erasmus+: Videregående uddannelsesinstitutioner skal kvalitetsstemples

For at kunne deltage i internationale udvekslings- og undervisningsophold skal alle videregående uddannelsesinstitutioner ansøge om et såkaldt Erasmus Charter for Higher Education. Tildeling af charteret skal ses som et kvalitetsstempel af institutionens internationale arbejde.

Deltag i fødevaresikkerhedsdelegationen til Shanghai i juni 2014

Fødevaresikkerhed står højt på den kinesiske agenda, derfor har Innovation Centre Denmark, Shanghai (ICDK) fornøjelsen af at invitere relevante danske aktører til at deltage i en fødevaresikkerhedsdelegation til Shanghai den 17. – 19. juni 2014.

Stor interesse for at komme til udlandet med Erasmus+

Interessen for at tage på udveksling, praktik- og undervisningsophold i et andet EU-land er stor på de danske uddannelsesinstitutioner. Ved årets første ansøgningsrunde om tilskud til udlandsophold er det ansøgte tilskudsbeløb steget med 14,6 procent sammenlignet med 2013.

Det Frie Forskningsråd lancerer nyhedsbrev

Du kan nu abonnere på Det Frie Forskningsråds nyhedsbrev. Nyhedsbrevet er henvendt til alle med interesse for fri forskning og Det Frie Forskningsråds aktiviteter og virke. Nyhedsbrevet vil supplere de nyheder som rådet fortsat vil sende ud med ministeriets nyhedsbrev.

Blogindlæg: Med DANRO på Innovation Convention 2014 i Bruxelles

Blogindlæg fra medarbejder i DANRO, der fortæller om Kommissionens Innovation Convention den 10. og 11. marts. Her blev DANRO endnu klogere på, hvordan Europa sikrer sin globale konkurrenceevne igennem et øget fokus på ’flagskibet’, Innovation Union.

Forslag til nye EU-regler for databeskyttelse kan true dansk forskning

Et forslag fra EU-kommissionen kan føre til mere restriktive regler for at anvende data indeholdt i registre. Et dansk holdningspapir, et såkaldt non paper, fastslår Danmarks holdning til forslaget og peger på de negative konsekvenser, det kan få for blandt andet folkesundheden.

Få styr på rapporterne i dit FP7-projekt

Selvom Horizon 2020-bølgen har ramt Danmark og mange surfer med, er der grund til at kigge bagud på EU's rammeprogram, FP7. De sidste bevillingsrunder i FP7 er lige afsluttet. Er du netop kommet med i et FP7-projekt, kan du med fordel tilmelde dig EuroCenters kursus "Rapportering i FP7" den 8. maj.

Ny organisering i Styrelsen for Forskning og Innovation

Styrelsen for Forskning og Innovation ændrer pr. 1. april 2014 sin organisation og skaber dermed et forbedret og mere stringent fokus på udvikling og eksekvering af både national og international forsknings- og innovationspolitik.

Etablering af Danmarks InnovationsFond

Danmarks InnovationsFond samler bevillinger og programmer fra Højteknologifonden, Det Strategiske Forskningsråd og dele af Rådet for Teknologi og Innovation.

Det Strategiske Forskningsråds nyhedsbrev marts 2014

Formanden for bestyrelsen, Peter Olesen, ser frem til arbejdet i Danmarks Innovationsfond og takker samtidig for godt samarbejde med Det Strategiske Forskningsråd. Rådet nedlægges per 1. april.

Videnkuponer hitter hos virksomheder

Over 95 procent af de virksomheder, der deltog i et videnkuponsamarbejde i 2013, vurderer projektet som en succes. Det viser en ny evaluering fra Styrelsen for Forskning og Innovation.

Unge fra hele landet dyster om fremtidens udfordringer

Gymnasieelever fra hele landet mødes til Studenterparlament på Aarhus Universitet for at diskutere, hvordan forskning og politiske initiativer kan forme fremtidens by. Delegerede fra parlamentet i Aarhus deltager til sommer i et europæisk studenterparlament under EuroScience Open Forum i København.

Danmark får adgang til biovidenskabelige data fra hele Europa

Danmark er blevet medlem af den europæiske forskningsinfrastruktur for bioinformatik, ELIXIR. Danske forskere får dermed adgang til biovidenskabelige data fra hele Europa og øget kapacitet til at lagre og analysere enorme mængder af data.

Vil du undervise i dansk i udlandet?

Lektoratsordningen skal udbrede kendskabet til dansk i udlandet. Der undervises og forskes i dansk sprog, litteratur og danske samfundsforhold ved ca. 90 universiteter verden over, og du kan tage en master i dansk ved ca. 40 udenlandske universiteter.

Partnerskab skal bidrage til at virkeliggøre den nye folkeskole

Et nyt partnerskab mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet, Undervisningsministeriet, professionshøjskolerne, og Danmarks Evalueringsinstitut skal skabe lettere adgang til den viden om skoleudvikling, der skal realisere folkeskolereformen.

Erasmus+: Ansøgningsfristen er udsat til 24. marts 2014

Da ansøgerorganisationer har oplevet vanskeligheder, når de skulle oprette deres organisationer i ”Participant Portal” og dermed få tildelt et såkaldt "PIC-nummer", har Europa-Kommissionen besluttet, at ansøgningsfristen den 17. marts 2014 er udsat til mandag den 24. marts 2014 kl. 12.00 dansk tid.

Det Strategiske Forskningsråds Årsdag 2014

Med temaet strategisk forskning i et globalt perspektiv inviterede Det Strategiske Forskningsråd til en årsdag, der markerede 10 år med strategisk forskning. Dr. Jennifer Barnes fra University of Cambridge var hovedtaler, og to af Danmarks forskertalenter blev hædret med Strategic Research Awards

Slip nørden løs med Raske Penge

Byg en nørde-maskine, der sætter en bevægelse i gang: En bold ruller hen ad en rampe, rammer en låge, der er forbundet med en snor, som trækkes i og aktiverer et hjul, der kører rundt og tænder en elektrisk pære… Sådan lyder opfordringen fra Forskningens Døgn til landets børn og unge.

Ny formand skal rådgive om uddannelser

Conni Simonsen er udpeget som ny formand for Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser. Hun afløser Per B. Christensen.

Tag ud i verden i forbindelse med dine studier

International erfaring er både til gavn for den enkelte og for samfundet. Til EU-karrieredag opfordrede uddannelses- og forskningsministeren sammen med udenrigsministeren derfor alle studerende til at tage til udlandet som led i deres uddannelse.

Danmarks Forskningspolitiske Råd offentliggør årsrapport 2013

Danmarks Forskningspolitiske Råd afslutter nu 3 års arbejde med 'det værdiskabende universitet'. I årsrapporten 2013 sætter rådet fokus på universiteternes udveksling af forskningsbaseret viden med det omgivende samfund og kommer med anbefalinger til, hvordan denne videnudveksling kan styrkes.

Ny pædagoguddannelse stiller større krav til studerende

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen har godkendt bekendtgørelsen for en ny pædagoguddannelse, der øger fleksibiliteten, muligheden for at specialisere sig og stiller større krav til de studerende.

Hvad skal rummissionen hedde?

For første gang nogensinde skal en dansk astronaut på mission i rummet. Nu kan alle deltage i en konkurrence om, hvad missionen skal hedde. Samtidig lanceres en ny hjemmeside, der skal skabe synlighed og interesse for naturvidenskab og teknologi.

Schweiziske partnere i Horizon 2020 modtager ikke støtte

Den schweiziske folkeafstemning i februar i år medfører, at schweiziske deltagere i EU’s forskningsprogram Horizon 2020 ikke er berettigede til støtte og skal dermed selv have finansiering med fra hjemlandet. Projekter gennem det 7. rammeprogram bliver ikke påvirket af ændringerne.

Bliv klogere på EURAXESS – genvejen til en international forskerkarriere

EURAXESS er et tvær-europæisk initiativ, der kan hjælpe dig i gang med en international forskerkarriere. I foråret tager EURAXESS på Bus Roadshow igennem Europa for at fortælle om den internationale forskerjobportal og mulighederne for forskerlegater. Den 11. marts 2014 kommer bussen til København.

Se, rør og føl videnskaben på international festival i København

En af Europas største festivaler for videnskab gæster Carlsberg Byen i juni. Nysgerrige i alle aldre inviteres til ”Science in the City”, hvor forskere fra hele verden vil guide de besøgende rundt i forskningens forunderlige verden. Programmet er netop blevet offentliggjort.

Studievalgs vejledning gør valg af uddannelse lettere

Flertallet af elever på ungdomsuddannelserne og andre unge og voksne er tilfredse med Studievalgs vejledning, der blandt andet gør dem mere afklarede i deres valg af uddannelse. Det viser en ny undersøgelse.

Sofie Carsten Nielsen: Studerende skal studere på fuld tid

En kompetent og veluddannet arbejdsstyrke er vores største ressource i Danmark, og derfor er kvaliteten af vores uddannelser afgørende for vores fremtid. Det fastslog uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen i en debat om uddannelseskvalitet på Roskilde Universitet.

Handlinger tilknyttet webside