Gå til indhold

Nyheder 2012

Nyheder fra 2012 - fra Uddannelsesministeriet, Styrelsen for Forskning og Innovation, Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.
Viser 1-300 af 375 resultater
Sidste chance for forberedende besøg til Grundtvigprogrammet

Du kan stadig nå at få tilskud til et forberedende besøg ansøgningsfristen for Grundtvig læringspartnerskab den 21. februar 2013. Så hvis du og dine mulige partnere har behov for at forberede jeres projekt eller jeres ansøgning, så kan du stadig søge tilskud, hvis du skynder dig.

Ny ansøgningsfrist for Nordplus

Den kommende ansøgningsfrist til Nordplus programmerne er 1. marts 2013, hvor der samlet vil være 68 mio. kr til rådighed. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Seminar om uddannelsessamarbejde med vækstlandene

Går din institution glip af vigtige samarbejdspartnere i vækstlandene? Hvordan etableres velfungerende samarbejder – og hvad er barriererne? Det er nogle af de spørgsmål, der besvares, når Uddannelsesministeriet den 28. februar 2013 afholder seminar for danske videregående uddannelsesinstitutioner.

Få tilskud til efteruddannelse med Grundtvig

Grundtvig efteruddannelse giver dig en unik mulighed for at få udvidet både din faglige og personlige horisont. Med et efteruddannelsesophold i Europa kan du kombinere faglige udfordringer med kulturelle og lærerige oplevelser. Du kan søge tilskud allerede den 16. januar 2013.

Et Erasmus IP er et springbræt

Et Erasmus Intensive Programme leder ofte til samarbejde om fælles kurser og grader, viser ny finsk undersøgelse. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Ny og udvidet videnpilotordning på vej

I løbet af januar 2013 udvides videnpilotordningen til at omfatte mellemlange videregående uddannelser og virksomheder med op til fem højtuddannede medarbejdere. Men indtil da fortsætter den nuværende ordning.

Ny undersøgelse viser stærk effekt af skolepartnerskaber

Elever, der deltager i Comenius skolepartnerskaber, forbedrer deres sprogkompetencer og får mere kulturel bevidsthed, viser ny undersøgelse. Men det er ikke det hele. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Ny undersøgelse viser stærk effekt af skolepartnerskaber

Elever, der deltager i Comenius skolepartnerskaber, forbedrer deres sprogkompetencer og får mere kulturel bevidsthed, viser ny undersøgelse. Men det er ikke det hele. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Innovation skal drives af samfundsudfordringer

Som et led i den kommende innovationsstrategi inviterer uddannelsesministeren nu en bred kreds af interessenter til at udvikle et prioriteringskatalog, der skal danne grundlag for nye, storskala innovationssatsninger, som skal skabe danske arbejdspladser og løsninger på globale ud fordringer.

Regeringen nedsætter Vækstteam for IKT og digital vækst

IKT og øget digitalisering af virksomhederne skal skabe vækst i Danmark. Strategy Director i Microsoft International Jørgen Bardenfleth er udpeget til at stå i spidsen for Vækstteamet for IKT og digital vækst, der skal komme med anbefalinger til regeringen.

Så er der igen penge til Erasmus

Erasmus-studerende, Comenius-lærere og Leonardo-lærlinge kan fortsætte med at glæde sig til deres studie og praktikophold i Europa. EUs finansieringskrise er løst. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Vil du hjælpe os med at læse projektansøgninger?

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering søger eksterne evaluatorer til at vurdere projektansøgninger til Programmet for Livslang Læring. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internatinalisering.

DFF-nominering bag årets European Latsis Prize

Professor ved Købehavns Universitet Uffe Haagerup har modtaget årets European Latsis Prize. Det Frie Forskningsråd stod bag indstillingen af den fremtrædende danske matematiker.

21 europæiske IKT-projekter søger danske partnere

Nu er det muligt at koble sig på det helt rigtige europæiske IKT-projekt. Ideal-ist-databasen rummer lige nu 21 projektforslag, der søger partnere til IKT-projekter under EU’s 7. rammeprogram.

DFF-bevillinger fører til Årets Danske Forskningsresultat

Planteforsker, professor mso ved Københavns Universitet, Barbara Ann Halkier og hendes forskerteam har vundet videnskab.dks konkurrence ”Årets Danske Forskningsresultat”. Forskningsresultatet er i høj grad baseret på to bevillinger fra Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion i 2008 og 2010.

Ekstra midler til læse- og skriveundervisning for voksne

Grundtvigprogrammet har i 2013 øremærket midler til workshops, der kan styrke læse- og skriveundervisningen for voksne i Europa. Arbejder din organisation med læseundervisning for voksne og har I lyst til at arrangere en workshop om emnet for fagfolk fra hele Europa, så er det måske noget for dig.

RTI’s udbud af Innovationsnetværk 2013

Styrelsen for Forskning og Innovation har påbegyndt arbejdet med at tilrettelægge næste udbud af innovationsnetværk under Rådet for Teknologi og Innovations program ”Innovationsnetværk Danmark”.

Omlægning af de administrative retningslinjerne for kulturaftalerne

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har besluttet at gennemføre en administrativ omlægning af de længere varende ophold og sommersprogkurser i regi af kulturaftalerne med 20 EU-lande samt Island, Schweiz, Serbien, Tyrkiet, USA og Canada også kaldet 'Den fælles stipendiepulje'.

Flyt din lærer: Du kan nå det endnu

Hvilke kompetencer får undervisere med hjem fra efteruddannelse i udlandet, hvordan kan de dokumenteres, og hvordan kan de bruges i undervisningen? Følg med på vores konferenceblog og hør svarene den 6. december i DGI-byen. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Nye film om erhvervs- og professionsuddannelser i Danmark

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har produceret to nye film til international markedsføring af erhvervs- og professionsuddannelser i Danmark. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Vækstteam afleverer anbefalinger

Regeringen modtager 12 anbefalinger fra Vækstteam for vand, bio & miljøløsninger. Anbefalingerne skal skabe bæredygtig vækst og grønne job.

Superlaser vinder teknologipris

Uddannelsesministeren overrakte PasteurPrisen 2012 til projektleder bag udviklingen af ny superlaser, der er blevet til i samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv.

Få overblik over Leonardo da Vinci-Programmets kommende aktiviteter

Her kan du få et overblik over Leonardo da Vinci programmet tre aktiviteter: Leonardo praktik- og uddannelsesophold, Leonardo Partnerskaber og Leonardo Transfer of Innovations-projekter. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Unge fejrer innovation og iværksætteri

Unge idemagere samles til idekonkurrencer, inspiration og netværk under Danish Entrepreneurship Award 2012. Uddannelsesministeren bakker varmt op om arrangementet.

Truet karriereprogram reddet på stregen

Den netop indgåede aftale om fordeling af forskningsreserven for 2013 indebærer, at Det Frie Forskningsråd tildeles 163 mio. kr. ud af den samlede pulje på 770 mio. kr. til nye initiativer inden for forskning og innovation

Flere og flere skal til konference om lærerkompetencer

Uddannelsesministeren kommer. Rektoren for Professionshøjskolen Metropol kommer og en række skoleledere, eksperter og praktikere med holdninger til uddannelse af undervisere kommer, når vi den 6. december slår porten op til konferencen Flyt din lærer!

Regeringen vil styrke væksten i de kreative erhverv

Vækstteamet for kreative erhverv ∙ design har nu afleveret deres anbefalinger til erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen. Vækstteamet er det andet vækstteam, der afleverer anbefalinger til regeringen.

Fra Sapere Aude til ERC - se mulighederne

Læs Det Frie Forskningsråds nye folder ”Identifying excellent researchers through their curiosity" og få overblik over relationen mellem DFFs Sapere Aude-program og ERC

Europe INNOVA provokes policy makers to think differently

The Europe INNOVA Conference 2012, held in Copenhagen on October 23-24, was not your typical EU conference. The approach to European innovation support was unusual, slightly provocative and straight to the point.

Resultaterne af innovationskonsortiet Talent@IT har stor japansk interesse

Japan har konsulenter fra Mitsubishi Research Institute gennemført de første ImprovAbility vurderinger hos to af deres store kunder. Dermed er Japan det første land udover Danmark, der for alvor har taget resultaterne af det danske innovations- og procesforbedringsprojekt Talent@IT i anvendelse.

Del erfaringer og inspiration fra Danmark-USA/Canada-programmet

Danske uddannelsesinstitutioner har i foråret 2013 mulighed for at afholde et tematisk seminar med tilskud fra Danmark-USA/Canada-programmet. Seminaret skal foregå på institutionen og er en oplagt måde at dyrke de skabte relationer. Nyhed fra Styrelsen fra Universiteter og Internationalisering.

Gode forskere skal sikre bedre undervisning

Der er brug for mere anerkendelse af forskernes undervisning - og universitetsledelser, der taler om uddannelse på lige fod med forskning. Det var blandt budskaberne, da Danmarks Forskningspolitiske Råd den 11. oktober havde inviteret til konference om forskningsbaseret uddannelse.

Aftale om regler for deltagelse i Horizon 2020 i hus

I går aftes kom Europa et skridt nærmere Horizon 2020. Efter intense forhandlinger opnåede medlemslandene i går aftes politisk enighed om reglerne for deltagelse i det nye forskningsprogram, Horizon 2020. I november kommer Europa-Parlamentet med deres holding til reglerne, som varsler forenkling

Kulturnatten i Uddannelsesministeriet fredag d. 12. oktober 2012

Nu på fredag kan du opleve den første danske astronaut, en af de sjoveste komikere og nogle af de klogeste hoveder i Danmark. Tag din familie og dine venner med til Kulturnatten i uddannelsesministeriet – det bliver en forrygende, festlig og faglig aften, du ikke vil gå glip af!

Informationsmøde om Nordplus Voksen og Grundtvig

På informationsmødet får du alt at vide om tilskud til samarbejde med nordiske og europæiske voksenuddannere – så er du klar til de kommende ansøgningsfrister i januar og februar 2013. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Flyt din lærer - konference om underviseres kompetencer

Hvorfor bør undervisere tage til udlandet, hvilke kompetencer får de af at samarbejde internationalt, og hvem forhindrer dem i at gøre det? Tilmeld dig vores konference for skoleledere, rektorer og andre med indflydelse på underviseres efteruddannelse.

Det europæiske nano-landskab under lup – kom med dit besyv

Europa-Kommissionen og Nanofutures er i færd med at kortlægge det europæiske nano-landskab. Det sker som optakt til det næste rammeprogram for forskning, Horizon 2020. Danske interessenter fra industri og forskning kan bidrage til kortlægningen via en spørgeskema-undersøgelse. Frist: 31.10.2012.

Omlægning af højskolepuljernes administration

Administrationen af de to højskolepuljer, Nordisk Højskolestipendium og Højskolepuljen, omlægges, således at Folkehøjskolernes Forening i Danmark fra 2013 overtager puljerne. Nyhed fra styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Regeringen og det maritime Danmark går sammen om fremtidens vindererhverv

Vækstteamets formand, adm. direktør i DS Norden, Carsten Mortensen, overrækker i dag vækstteamets anbefaling til regeringen. Vækstteamet for Det Blå Danmark er det første ud af de 7 vækstteam, som regeringen har nedsat, der overrækker deres anbefalinger til regeringen.

Danmark i top 4 i ERC

I seneste ansøgningsrunde har Det Europæiske Forskningsråd (ERC) uddelt bevillinger til 13 topforskere i Danmark. Det placerer Danmark på en fornem fjerdeplads i Europa, hvis man måler antal tilskudsmodtagere i forhold til landets indbyggertal.

Sæt gang i udvekslinger med skoler i Norden og Europa

Tag til informationsmøde om Comenius og Nordplus Junior og få alt at vide om tilskud til samarbejde med grundskoler og ungdomsuddannelser i Norden og Europa – så er du klar til de kommende ansøgningsfrister i januar og februar 2013. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Klogskabens ministerium byder indenfor på Kulturnatten

Mød Danmarks første astronaut, nogle af de klogeste hoveder og grin, når komikeren Sebastian Dorset indtager scenen med et show, der handler om at være klog. Oplev de mange sjove stande med udstillinger, tests og smagsprøver, hvor du fx kan smage på molekylær mad og se designstuderende i aktion

700 dugfriske millioner kroner til dansk videnskab

Det er højsæson for uddeling af forskningsmidler i Det Frie Forskningsråd. I løbet af de seneste to uger er 199 forskere tildelt bevillinger til en samlet sum af godt 700 millioner kr

LLP-Studiebesøg: få dage tilbage

Hvis du vil med på LLP-Studiebesøg er det tid at komme til tasterne. Fristen er nemlig fredag den 12. oktober. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Forskereliten modtager 210 millioner kroner

Det Frie Forskningsråd uddeler de prestigefyldte Sapere Aude-bevillinger på i alt 210 millioner kroner. 27 forskere modtager bevillingerne, der skal sikre ny og vigtig viden inden for vidt forskellige emner.

De bedste af de bedste vindere af Sprogprisen

EU-Kommissær Androulla Vassiliou uddelte fredag priser til de 5 bedste vindere af Den Europæiske Sprogpris. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Mød rådsmedlemmer af DFF | Sundhed og Sygdom

Rådsmedlemmer fra DFF | Sundhed og Sygdom besvarer spørgsmål om Opslag E2012 og F2013. Møderne finder sted i oktober 2012 i København, Odense og Aarhus.

Vejledning med Globalt Udsyn – to kurser for vejledere

Igen i år afholder vi kurser for vejledere af unge mennesker. Kurserne, der har samme indhold som de foregående år, bliver arrangeret i november måned i København og Aarhus. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Det Frie Forskningsråd udskriver prisopgave

Nysgerrighedsdreven forskning giver Nobelpriser. Men fører den forskning, der ikke er styret af faste målsætninger og tidstypiske trends, også innovation og nye teknologier med sig? Giv dit bud på et svar og vind op til 75.000 kr. i Det Frie Forskningsråds artikelkonkurrence 2012.

Søg om tilskud til din ungdomsorganisation!

Beskæftiger din ungdomsorganisation sig med områder, der hjælper med at fremme europæisk interesse? I så fald kan du søge Aktive Unge om tilskud til organisationens drift. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Fokus på konsekvenser af råstofudvinding i Arktis Polarforskerdagen er en årlig begivenhed, der sætter fokus på relevante arktiske temaer og udfordringer. I år er det konsekvenserne af råstofudvinding i Arktis, der er Polarforskerdagens tema.

Den bibliometriske forskningsindikator videreføres i fem år

På baggrund af en evaluering og høring har regeringen og forligspartierne valgt at videreføre en model, hvor nye basismidler til universiteterne blandt andet fordeles med afsæt i den bibliometriske forskningsindikator.

Virtuel udgave af Vejle vinder Sprogprisen 2012

Årets Sprogpris går til Videnscenter for Integration, der har udviklet et computerspil, som kan effektivisere undervisningen på landets sprogcentre. Det kommer ikke bag på modtagerne, at de får prisen. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Overraskende mange rejser til udlandet for at lære

Langt flere rejser til udlandet for at læse, lære eller arbejde frivilligt end hidtil antaget. Det viser en ny undersøgelse. Den kan hjælpe danske organisationer til at få øje på hinanden, mener arkitekten bag. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Virtuel udgave af Vejle vandt Sprogprisen 2012

Den Europæiske Sprogpris gik i 2012 til Videnscenter for Integration, der har udviklet et computerspil, som kan effektivisere undervisningen på landets sprogcentre.

Hør om EU-støtte til excellent forskning nu og i fremtiden

CBS er den 11. oktober vært for et møde om EU-støtte til excellent forskning. På mødet vil dr.tech Jens Rostrup-Nielsen, som er medlem af Det Videnskabelige Råd under Det Europæiske Forskningsråd, præsentere ERC. Han vil også fortælle om mulighederne for EU-støtte til grundforskning i Horizon 2020.

ESA inviterer til CanSat kursus

Kurset er for europæiske gymnasielærere og vil blive afholdt på Andøya Rocket Range i Norge, 5.-8. november 2012. Kurset vil forberede lærerne på at undervise deres elever i at fremstille en dåse-satellit (CanSat). Ansøgningsfristen er den 7. oktober 2012.

Evaluering af den bibliometriske forskningsindikator

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser har i foråret 2012 gennemført en evaluering af den bibliometriske forskningsindikator. Regeringen og forligspartierne har på baggrund af evaluering og høringssvar valgt at videreføre modellen i fem år.

Opslag: 25 mio. NOK til uddannelsescenter

Under NordForsk-programmet Education for Tomorrow kan der søges om op til 25 mio. NOK til ét Nordic Centre of Excellence (NCoE) inden for uddannelsesforskning. Ansøgningsfristen er tirsdag den 6. november 2012.

Årets Comenius-projekter er i gang

75 nye Comenius-projekter er nu fuld gang med at udveksle idéer, undervisningsmaterialer, elever og lærere med partnere i udlandet. Vi har talt med ét af de nystartede projekter om deres håb og planer for samarbejdet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Ikke-vestlige indvandrere ofte overuddannede til deres job

Uforholdsmæssigt mange indvandrere gør ikke brug af deres medbragte videregående uddannelse. Københavns Kommune har kortlagt problemet og anbefaler bl.a. kompetenceafklaring og systematisk uddannelsesvurdering. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Flere danskere tager en hel uddannelse i Kina

I september begynder 44 danske studerende deres kandidatuddannelse på Det Danske Universitetscenter i Beijing. Aldrig før har så mange danskere taget en hel uddannelse i Kina.

Nye data om videnpiloter på vej - vedr. artikel i Ugebladet A4

Ugebladet A4 har den 5. september 2012 bragt en artikel om Videnpilot-ordningen, der anvender data, som ikke længere er relevante. Styrelsen for Forskning og Innovation indsamler løbende data for ordningen i form dels af spørgeskemaer og dels i de centrale registre for virksomheder.

Ny "Funding Guide" for samarbejde med Kina

Ny funding guide giver overblik over danske, nordiske, kinesiske og EU programmer, der kan understøtte danske forskeres samarbejde med Kina.

Leonardo-konference: Culture makes the difference

GAIA Museum Outsider Art har fået tilskud til projektet "Count Me In - VET for Special Needs Groups through the Arts and Cultural Sector". I den forbindelse afholder de i september en international konference. Nyhed fra Styrelsen for en Universiteter og Internationalisering.

Det danske uddannelsessystem får roser af OECD

OECD fremhæver praktik og inddragelse af arbejdsmarkedets parter som styrker i en ny undersøgelse af de danske erhvervsakademier og professionshøjskoler. Organisationen giver en række anbefalinger til den videre udvikling af sektoren.

Nordplus Junior kontaktseminar i Litauen

Det litauiske Nordplus-kontor holder kontaktseminar i oktober. Her er der mulighed for at få kontakt til skoler i andre nordiske og baltiske lande, der ønsker at lave projekter med tilskud fra Nordplus Junior. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Fornem europæisk hæder til Offshore Center Danmark

Det danske Innovationsnetværk, Offshore Center Danmark får guldmedalje for deres arbejde for at skabe vækst, samarbejde og synlighed om danske kompetencer indenfor havvindmølle-sektoren og olie og gasindustrien.

Nyt tværfagligt campus indviet i Roskilde

Fem forskellige fagligheder og kulturer flytter sammen i en ny Campus i Roskilde. Uddannelsesministeren og kronprinsessen tog del i indvielsen.

Succes for LinkedIn-gruppe for ErhvervsPhD

Styrelsen for Forskning og Innovation oprettede for halvandet år siden en LinkedIn-gruppe for ErhvervsPhD-ordingen. Gruppen har nu rundet 1.000 medlemmer, som stiller spørgsmål, videndeler, debatterer og ind imellem matches med hinanden.

Stor dansk sundheds-IT delegation til Kina

Den første danske sundheds-IT delegation til Kina giver danske virksomheder, universiteter og hospitaler mulighed for at byde ind på udviklingen af fremtidens sundheds-IT løsninger i Kina.

Performanceregnskabet for GTS-net 2012

Med en stigning i omsætningen på 5 % til 3,6 mia. kr. samt en stigning i FoU-aktiviteter har 2011 generelt har været et godt år for GTS-net, det viser årets performanceregnskab for GTS-net.

Se de godkendte Leonardo-projekter

Nu kan du se de Leonardo mobilitetsprojekter, der er godkendt i 2012. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Dansk deltagelse i tre Erasmus Mundus-uddannelser

EU-kommissionen har nu offentliggjort hvilke Erasmus Mundus-uddannelser, der opnår støtte i ansøgningsrunden 2012. Danske universiteter og virksomheder deltager i tre ud af de i alt 39 udvalgte uddannelsessamarbejder.

Dansk deltagelse i tre Erasmus Mundus-uddannelser

EU-kommissionen har nu offentliggjort hvilke Erasmus Mundus-uddannelser, der opnår støtte i ansøgningsrunden 2012. Danske universiteter og virksomheder deltager i tre ud af de i alt 39 udvalgte uddannelsessamarbejder. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

LLP: her er ansøgningsfristerne i 2013

Fristerne for ansøgninger til EUs Program for Livslang Læring er nu offentliggjort. I 2013 kan der søges om mere end 1.2 milliarder euro. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Efterårets kurser om FP7

Deltag i et af EuroCenters kurser i efteråret og få viden og værktøjer, så dit arbejde med EU’s forskningsprogram (FP7) bliver nemmere. Vi udbyder kurser, der spænder fra ansøgningsteknik over budgetlægning til rapportering. Find det kursus, der matcher dit behov.

Mandag Morgen: Danmark som innovativ frontløber

Som et led i arbejdet med regeringens innovationsstrategi har Ugebrevet Mandag Morgen udarbejdet et visionsoplæg på opdrag fra Uddannelsesministeriet. Visionsoplægget offentliggøres i dag som et tillæg til Mandag Morgen og ledsages af en artikel om Morten Østergaard og arbejdet med strategien.

Det Frie Forskningsråds Opslag E2012 og F2013

Det Frie Forskningsråd annoncerer opslag med ansøgningsfrist i oktober/november 2012 og april/maj 2013. Som noget nyt er der tale om ét fælles opslag for de fem faglige råd.

Opdaterede autoritetslister for serier og forlag 2012

Autoritetslisterne over serier og forlag, som indgår i den bibliometriske forskningsindikator, er udkommet i opdaterede versioner for 2012 med et antal nye serietitler og forlag. Listen er i denne første udgave uden niveauer.

Stor interesse for ESOF 2012

Den netop afsluttede ESOF 2012 konference har været en kæmpesucces og har tiltrukket medieomtale fra danske og internationale medier. I søndags overtog Danmark værtskabet for konferencen, der afholdes næste gang i København den 21.-26. juni 2014.

Deltag i webinar om det kommende IMI-opslag - EU's 7. rammeprogram

Europa-Kommissionen og den europæiske farmaceutiske industris brancheorganisation offentliggør snart det 7. opslag under IMI. Opslaget vil have to emner: vurderingen af vacciners fordele/ulemper og inkorporeringen af kliniske data i lægemiddeludvikling. Forventet ansøgningsfrist: 9. oktober 2012.

Tilmeld dig kurset Samarbejde og konflikthåndtering på tværs af kulturer

I efteråret afholder Styrelsen for Universiteter og Internationalisering et kursus med fokus på at øge kvaliteten i ungdomsudvekslinger. Dette års tema er samarbejde og konflikthåndtering i internationale projekter. Antropolog Bjørn Nygaard vil være underviser på dette års kursus.

Magasinet EU-INFORMATION er udkommet

Sommerens nummer af EU-INFORMATION kan nu hentes på nettet. Vi gør status på det danske EU-formandskab set med forskningspolitiske øjne, bringer interviews med STRECON og Fluxome om deres erfaringer med FP7 og meget andet.

Hvem skal modtage årets Marie Curie pris?

Nuværende eller tidligere stipendiemodtagere inviteres til at deltage i dette års Marie Curie Prize konkurrence. Konkurrencen vil blive afholdt inden for tre kategorier: Kommunikationsvidenskab, Innovation og iværksætteri samt Lovende forskningstalenter.

Europæisk pengeregn til forskning

Så kom sommerens mange opslag til EU's forskningsprogram, FP7. Det er sidste, store ansøgningsrunde med i alt 75 milliarder kroner i puljen. Opslagene spænder fra kræftforskning over håndtering af klimaændringer til social innovation. EuroCenter bistår med råd og vejledning.

Ambassade- og direktørstilling i Paris besat

Marius Hansteen er ny presse- og kulturråd på ambassaden i Paris og direktør for Det danske Studenterhus i Paris. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering. Nyhed fra Universiteter og Internationalisering.

Erhvervsuddannelse og livslang læring på 11 sprog

Cedefop, det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse, har udviklet et nyt sprogværktøj der indeholder termer og begreber, der hyppigt forekommer i litteraturen om erhvervsuddannelse og livslang læring i Europa. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Rekordmange digitale ansøgere

De unge har taget det digitale optagelsessystem til sig. I år har 66.620 ansøgere søgt ind på en videregående uddannelse via optagelse.dk.

Nyhedsbrev fra Det Frie Forskningsråd juli 2012

Open Access-politik, forskningsfaglig rådgivning og vigtige, internationale forskningspolitiske initiativer. Det Frie Forskningsråd gør status over det første halvår af 2012.

Troldmænd og lærlinge: Unge forskere møder nobelpristagere

Kosmologi, spinelektronik og vedvarende energi. Emnerne er mange, når unge talentfulde fysikere møder 27 nobelpristagere på det årligt tilbagevendende Lindau Nobel Laureate Meetings i Tyskland. Det Frie Forskningsråd stiller med to deltagere: Thomas Ryttov og Nikolaj Thomas Zinner.

100 millioner kroner til humanistisk forskning

Hvordan tales der dansk uden for Danmarks grænser? Og hvilke etiske problemer rejser brugen af løgnedetektorer og medicinsk forbedring af hukommelsen hos vidner og sigtede i straffesager? Nye bevillinger fra Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation sætter vigtige forskningsprojekter i gang.

Støtte til Sino-Nordisk Videntrekantsnetværk

Nordisk Ministerråd inviterer nu nordiske universiteter til, at søge støtte til etablering af netværk mellem universiteter eller andre partnere i Shanghai området

Søg tilskud fra Aktive Unge til efteruddannelse af ungdomsledere

Projektet skal handle om læringsmobilitet og er målrettet aktører, der arbejder inden for ungdomsområdet. Puljemidlerne er særligt øremærket projekter, der fokuserer på kvalitets- og kapacitetsudvikling af ungdomssektoren igennem opkvalificering af medarbejderne.

Søg tilskud fra Aktive Unge til efteruddannelse af ungdomsledere

Projektet skal handle om læringsmobilitet og er målrettet aktører, der arbejder inden for ungdomsområdet. Puljemidlerne er særligt øremærket projekter, der fokuserer på kvalitets- og kapacitetsudvikling af ungdomssektoren igennem opkvalificering af medarbejderne.

Film om danske ph.d.-uddannelser i verdensklasse

Tre nye film stiller skarpt på den høje internationale kvalitet af ph.d.-uddannelser i Danmark. Det skal bidrage til at stadig flere af de dygtigste unge forskere fra udlandet lander pilen på Danmark. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Efterårets kursussæson om FP7

Den 10. juli forventes EU at annoncere den sidste store ansøgningsrunde i EU's 7. rammeprogram (FP7) med muligheder inden for en bred vifte af forskningstemaer. EuroCenter følger i efteråret trop med en række kurser, hvor du kommer 360 grader rundt om FP7 og får viden og værktøjer til FP7-arbejdet.

Pædagoguddannelsen får kvalitetsløft

Ministrene Morten Østergaard og Christine Antorini bad om indspark til arbejdet med at sikre en styrket uddannelse af fremtidens pædagoger.

Formand for Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom hædret med pris

I dag modtager formand for Det Frie Forskningsråd | Sundhed og Sygdom Niels Borregaard en af Danmarks største lægepriser, Kirsten og Freddy Johansens Fonds Lægevidenskabelige Forskerpris. Niels Borregaard modtager prisen for sin forskning i blodets immunforsvar.

EUopSTART - opslag juli 2012

1. juli 2012 åbnes der igen for ansøgninger til EUopSTART. Tilskud til EUopSTART-aktiviteterne ophører dog, når midlerne er opbrugt.

Stor succes med innovationsdebat

Den åbne dialog om GTS-institutternes fremtidige Forsknings- og udviklingssatsninger førte til mere end 2000 indlæg på to måneder. De mange indlæg indgår nu i udvikling og prioritering af forslagene.

Hør om milliarder til IKT-forskning og -innovation

Kom til informationsmøde om EU's pulje på 10 milliarder kroner til informations- og kommunikationsteknologi den 22. juni hos DI i København. Pengene kan søges af forskere, udviklingsansvarlige og forskningsansvarlige inden for IKT og elektronik. Det er gratis at deltage i mødet.

Arbejdsløshedskasse sender nyuddannede til udlandet

En arbejdsløshedskasse har forbedret nyuddannedes muligheder for at søge job og få arbejdserfaring i udlandet - med hjælp fra Leonardo-programmet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Det danske erhvervsuddannelsessystem – en beskrivelse på engelsk

Cedefop, Det Europæiske Center for Udvikling af Erhvervsuddannelse, har i anledning af det danske EU-formandskab udgivet en bog på engelsk om det danske erhvervsuddannelsessystem. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Tilsyn med universiteterne

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering fører tilsyn med de danske universiteter, og tilsynsrapporter for 2011/2012 ligger nu klar. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Dansk innovation hyldes

Knowledge Economy Network (KEN) hædrer Danmark med en international pris for et effektivt innovationssystem.

Med Fluernes Herre på Anholt

Hvad sker der, hvis man placerer 28 unge fra syv nationer på en ø uden mobil og Facebook og næsten overlader dem ansvaret for alt? Et ungdomsprojekt har fundet svaret. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Regeringen nedsætter Vækstteam for energi og klima

Dansk erhvervsliv, entreprenører og forskere skal rådgive regeringen om, hvordan vi skaber de bedste vækstvilkår inden for energi og klimaområdet. Danfossdirektør Niels B. Christiansen står i spidsen for vækstteamet.

Grøn energiforskning giver resultater

Ny kortlægning viser resultatet af de offentlige danske investeringer i forskning, udvikling og demonstration på det grønne energiområde.

GMES konference i København 4. - 5. juni 2012

Konferencen “GMES in Action” bliver afholdt i København i dagene 4.–5. juni 2012. Her vil både beslutningstagere og europæiske borgere blive præsenteret for, hvordan Europas rumprogram gør nytte i GMES-initiativet. GMES er en forkortelse for Global Monitoring for Environment and Security.

Fast Track er åben for ansøgninger

Studerende, der vil søge SU og udlandsstipendium til en hel kandidatuddannelse i udlandet, kan nu søge via Fast Track listen og få svar inden for 14 dage.

Ny standardbeskrivelse til alle dimittender

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering udsender ny standardbeskrivelse af det videregående uddannelsessystem på engelsk. Standardbeskrivelsen skal vedlægges det engelsksprogede tillæg til eksamensbeviset, Diploma Supplement, der udstedes til alle dimittender.

Hvorfor blive vært for et LLP-studiebesøg?

Styrelsen søger værter til at organisere studiebesøg i Danmark i 2013-14. Ansøgningsfristen er 1. august. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

EU's konkurrenceevneministre stiller skarpt på vækst

Den 30.-31. maj 2012 afholder det danske EU-formandskab sit andet og sidste formelle konkurrenceevnerådsmøde om vækst i det Indre Marked og EU's kommende rammeprogram for forskning og innovation – Horizon 2020.

Ny ansøgningsfrist for at søge udviklingsmidler til Nordic Master Programme

Nordic Master Programme er et initiativ, som Nordisk Ministerråd har lanceret med det formål at forstærke og profilere Norden som en fælles uddannelsesregion på det globale uddannelsesmarked. Ansøgningsfristen for at søge tilskud til udvikling af Nordic Master Programme er den 14. september 2012.

Husk at tilmelde dig til informationsmøder om Nano-temaet i FP7

Der er stadig ledige pladser på de tre informationsmøder om NMP, der bliver holdt i henholdsvis Århus, Fredericia og København. Bliv klogere på EU-millioner til fx. nanoteknologiers bidrag til bæredygtig udvikling, avancerede materialer og offentligt-privat samarbejde om fremtidens fabrikker.

Svar på Weekendavisens leder om Open Access

Indlæg af direktør Hans Müller Pedersen, FI, i Weekendavisen den 25. maj: I sin leder ”Gratismyten” den 11. maj beskrev Anne Knudsen sine forbehold over for den proces, der er i gang for at gøre forskningsresultater frit tilgængelige online. Lederen er imidlertid baseret på en del misforståelser.

Ny campus indviet i Silkeborg

Kulturer og fagligheder fra sygeplejerskeuddannelsen og læreruddannelsen samles i en ny campus i Silkeborg. Uddannelsesministeren deltog i indvielsen.

Erhvervsskole vinder Internationaliseringspris

Tradium i Randers har vundet FUHUs Internationaliseringspris på 100.000 kr. Den jyske erhvervsskole får prisen for sin indsats for at ruste sine elever, lærere og institutionen selv til fremtiden i en globaliseret verden. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Turbovurdering af udenlandsk uddannelse for virksomheder

Med et tilbud om hurtig vurdering bliver det lettere for danske virksomheder at tage stilling til jobansøgeres udenlandske uddannelser. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

STRESS TEST of European Innovation

Deltag i STRESS TEST af innovationspolitikken i de europæiske lande. Tilmeld dig til Europe INNOVA 2012 konferencen i København 23-24. oktober 2012. Det bliver den vigtigste og mest innovative konference i flere år!

Erhvervsuddannelser kan ansøge om tilskud fra nyt program

EU-Kommissionen stiller nu 15 millioner kroner til rådighed for en ny type europæiske projekter, som er rettet mod erhvervsuddannelserne. Ansøgningsfristen er 16. august. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Stor stigning i Erasmus-studerende

Antallet af danske studerende, der rejser til udlandet med stipendie fra Erasmus-programmet stiger for første gang i flere år. Nyhed fra Universiteter og Internationalisering.

Udlandsophold gør dig til en attraktiv medarbejder

Nyuddannede, der i løbet af studietiden har været på praktik- eller studieophold i udlandet, har i høj grad en fordel, når de skal søge job efter studiet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Projekter bygger bro mellem erhvervsliv og uddannelse

Det europæiske New Skills Network har netop offentliggjort en mængde materialer, der skal inspirere til at skabe bedre sammenhæng mellem uddannelse og erhvervsliv. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Informationsmøder rundt om i landet om nano-temaet i FP7

Informationsmøder om EU’s 7. rammeprogram indenfor "Nanoteknologi, materialer og nye produktionsteknologier" – Hør om muligheder for finansiering og om sommerens opslag. Det er gratis at deltage.

Mangler din skole en europæisk partner?

Skoler, ungdomsuddannelser og kommuner, der ønsker at deltage i Comenius partnerskaber med start i efteråret 2013, kan finde partnere ved at deltage i et af de mange kontaktseminarer, som nu udbydes rundt om i Europa. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Ungdomsambassadører skal tiltrække talent fra udlandet

Et ambassadørkorps af dedikerede, internationale studerende er i fuld gang med at promovere Danmark overfor andre studerende i deres hjemlande. Den 12. maj mødes de med H.K.H. prins Joachim og uddannelsesminister Morten Østergaard.

Panel: Nordisk idrætsforskning er fremragende

Idrætsforskningen i de fem nordiske lande er fremragende. Det har et internationalt panel bestående af topforskere netop vurderet. Men panelet vurderer også, at den førende position er truet.

InterStudies frataget godkendelse

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering har den 7. maj 2012 truffet afgørelse om at fratage InterStudies godkendelsen til at sende unge under 18 år på udvekslingsophold med tilskud fra styrelsen. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Iværksætteriet vokser i Aarhus

På Studentervæksthus Aarhus får studerende en hjælpende hånd til at starte og udvikle deres egen virksomhed. Uddannelsesministeren mødte de unge iværksættere.

Erasmus fylder 25 år - og det skal fejres!

Styrelsen for Universiteter og Internationalisering inviterer til jubilæumskoncert den 9. maj på Frue Plads i København. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Netværk og debat på Uddannelsesmødet

Uddannelsesministeren har inviteret uddannelsessektoren til debat og dialog om at skabe et bedre og mere sammenhængende uddannelsessystem.

Du kan stadig nå det!

Der er fortsat ledige pladser på informationsmøde om fødevare-temaet i FP7 den 10. maj. Kom og hør om 2 milliarder kroner til fødevareforskning. Mødet holdes i Agro Food Park, Aarhus, og det er gratis at deltage.

Alt optaget i maj, men ledige pladser i august og oktober

Der er nu lukket for tilmeldinger til kurset "Bliv en haj til budgetter og regnskaber i FP7" den 24. maj i Aarhus. Der er fortsat ledige pladser på kurset den 23. august og den 11. oktober i København.

Gode webtekster er din hjemmesides sjæl

Den 17. april 2012 afholdtes Study in Denmark workshoppen ’Skriv effektivt til nettet’. Deltagerne var medarbejdere, som formidler videregående uddannelse til internationale studerende via nettet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

EU-INFORMATION 2:2012 er på gaden nu

Forårets nummer af EU-INFORMATION er nu på gaden. Vi følger de politiske forhandlinger under det danske EU-formandskab om FP7's afløser - Horizon 2020. Vi sætter også spot på de aktuelle muligheder i FP7, bringer interviews med forskere og inviterer til arrangementer rundt om i landet.

Få overblik over dansk energiforskning

De danske energiforskningsprogrammer offentliggør ny fælles projektportal: energiforskning.dk. Portalen giver overblik over energiteknologiske forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Det danske vejledningssystem – en beskrivelse på engelsk

Styrelsen har udgivet en pjece på engelsk om det danske vejledningssystem, som kan bruges af alle vejledere og ledere, der er involveret i internationale aktiviteter og samarbejder med udenlandske kolleger. Nyhed for Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Fremtidens europæiske forskning til debat i Aarhus

Danske og internationale frontløbere inden for forskning og innovation mødes til konference på Aarhus Universitet for at debattere, hvordan vi sikrer den bedst mulige videnproduktion i fremtiden.

Vækst og velfærd skal gå hånd i hånd

Regeringen vil styrke væksten i danske sundheds- og velfærdsvirksomheder. Derfor afholdes i dag et dialogmøde med førende erhvervsfolk og organisationer. Erhvervs- og vækstministeren, økonomi- og indenrigsministeren, sundhedsministeren og uddannelsesministeren er værter for mødet.

Investér 900 mio. kr. i bedre innovation

Hvordan anvender man bedst 900 mio. kr. til udvikling af nye teknologiske kompetencer og serviceydelser? Dette spørgsmål inviteres virksomheder, erhvervsfremme-aktører, forskere og offentlige myndigheder til at give bud på, når Rådet for Teknologi og Innovation åbner debatportalen BedreInnovation.dk

Danske universiteter til international konference i Bangkok

Mens de fleste holdt påske i et småkoldt Danmark, havde 6 danske universiteter samt Styrelsen for Universiteter og Internationalisering begivet sig til Bangkok, for at deltage i årets største asiatiske uddannelseskonference på det internationale område – APAIE.

Kig i det nye arbejdsprogram for Sundhed i FP7

Europa-Kommissionens har netop udgivet den første offentlige version af det kommende arbejdsprogram for Sundhedstemaet. i FP7 – det såkaldte orientation paper. Du har nu muligheden for at komme på forkant med de muligheder, som vil byde sig i 2013.

Hvordan vinder du EUs Sprogpris?

Den Europæiske Sprogpris uddeles hvert år til projekter, som har været særligt innovative i forhold til undervisning i sprog. Læs, hvordan du vinder den. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Plads til flere innovative virksomheder

Der er penge at hente for innovative virksomheder i EU. Hør hvordan når EuroCenter og Innovationsagenterne sætter spot på mulighederne i EU ved to gå-hjem-møder den 12. og 18. april. Hør blandt andet A. Müggler Service og C.K. Produktion fortælle om deres erfaringer og udbytte.

Konference om fremtidens internet

Under det danske formandskab afholdes den internationale konference Future Internet Assembly (FIA) i Aalborg den 10-11. maj

Lær om rettigheder i Børnehjørnet

Det er vigtigt, at skoleelever kender deres rettigheder og ved, hvad de ikke behøver finde sig i, mener EU-Kommissionen, som har etableret en ny hjemmeside om emnet. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Rekordmange ansøgninger til Leonardo mobilitet

Erhvervsskolernes søgning til Leonardo-programmet har været imponerende stor i år. Interessen gælder især udlandsophold for elever og lærere. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Nobelpristager i debat om fri forskning

Tim Hunt, nobelpristager i medicin, sparkede Det Frie Forskningsråds årlige medlemskonference i gang med en inspirerende og tempofyldt tale.

Ny type projekter skal løfte erhvervsuddannelserne

Der skal være bedre sammenhæng mellem uddannelser og arbejdsmarked, mener EU-Kommissionen, som har stillet 15 millioner kroner til rådighed for en ny type europæiske projekter. Ansøgningsfristen er i juli måned. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Videnkupon åbner igen

Nu er det igen muligt for små og mellemstore virksomheder at søge tilskud til at blive mere innovative. Den populære ordning har været lukket siden december 2011, men åbner igen den 2. april.

Seminar om videomarkedsføring 2012

Den 14. marts afholdt Styrelsen for Universiteter og Internationalisering sammen med marketingbureauet iProspect og AttentionFilm et seminar om videomarkedsføring. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Globale tendenser i forskningspolitiken

I den tredje radioudsendelse om forskningspolitik produceret af Danmarks Forskningspolitiske Råd i samarbejde med journalist Hanne Bærentzen for JP Radio er temaet globale tendenser og nye samarbejdsformer.

Europas nye vækstmotor: Bioøkonomi

Konferencen "Bioeconomy in Action" sætter fokus på bioøkonomi som en mulig løsning på stadig større udfordringer med at skaffe fødevarer, vand og energi til jordens befolkning.

Anbefalinger til globalt samarbejde om forskningsinfrastruktur

Ministre, EU-kommissærer, eksperter og mere end 600 delegerede har de seneste tre dage været samlet i Bella Center til en international konference om forskningsinfrastruktur – ICRI 2012. Formålet med konferencen var at afstikke rammerne for det fremtidige samarbejde.

ErhvervsPhD i den offentlige sektor 2012

Det vil være muligt at søge om tilskud til ErhvervsPhD-projekter i den offentlige sektor i 2012. Ansøgningsfristen er den 5. september 2012 kl. 12.00.

Biologisk database gør livet nemmere for forskere

Når forskere i fremtiden vil undersøge danskeres sygdomshistorie, så behøver de kun at lede et sted. Over 15 millioner biologiske prøver vil være tilgængelige i den nye Nationale Biobank.

Ungdomsprojekter med lande i hele verden - søg nu!

EU indkalder forslag til projekter, der fremmer samarbejde på ungdomsområdet mellem programlande og partnerlande, der ikke er nabolande til Den Europæiske Union. Projekterne skal søges direkte i Bruxelles. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Europas unge diskuterer beskæftigelse

Studerende fra 38 lande diskuterer videregående uddannelsespolitik i København. Diskussionen skal munde ud i ti anbefalinger, der skal knytte stærkere bånd mellem de videregående uddannelser og hensigten om at uddanne til beskæftigelse.

Regeringen vil skabe vækst og beskæftigelse i Det Blå Danmark

Erhvervs- og vækstministeren, miljøministeren og uddannelsesministeren afholdt den 19. marts et dialogmøde om Det Blå Danmark. Samtidig udpegede ministrene et vækstteam for Det Blå Danmark. Det er startskuddet for regeringens arbejde med at skabe vækst og beskæftigelse i Det Blå Danmark.

Den forskningsbaserede uddannelse under lup

I den anden af tre radioudsendelser produceret i samarbejde mellem Danmarks Forskningspolitiske Råd og journalist Hanne Bærentzen for JP Radio er fokus på den forskningsbaserede uddannelse

Profilér jeres uddannelsesinstitution på studyindenmark.dk

Med 55.000 unikke besøgende om måneden er studyindenmark.dk med til at synliggøre Danmark som uddannelsesland. Læs om, hvordan danske uddannelsesinstitutioner kan profilere sig på Danmarks nationale portal for internationale studerende. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Radioprogram sætter fokus på forskningspolitik

Danmarks Forskningspolitiske Råd sætter i samarbejde med journalist Hanne Bærentzen for JP Radio i den første af tre radioudsendelser fokus på prioriteringen i den offentlige forskning og udvikling

Aktive Unge - fra idé til projekt på 24 timer

Ungdomsringen og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering inviterer til et kursus i, hvordan man planlægger en ungdomsudveksling og søger om tilskud gennem EU programmet Aktive Unge. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Stil forslag til små rummissioner

Interessetilkendegivelser om Small Missions - S-class missions - indkaldes med frist torsdag den 23. marts 2012.

Penge til forskning i social innovation

Arbejder du med med social innovation som forsker, virksomhed eller NGO? Spiller dit europæiske netværk en vigtig rolle i arbejdet? Er det europæiske marked interessant for dig? EU medfinansierer nu en række større forskningsprojekter- og udviklingsprojekter om social innovation.

Ministeren i nærkontakt med robotter

Uddannelsesministeren indviede en udstilling med robotter på European Robotics Forum i Odense. Robotterne er en del af vores fremtid, lød det fra ministeren. Se fotos fra arrangementet.

Konference om social innovation fik ministerbesøg

Regeringens innovationspolitik stemmer godt overens med den sociale innovation, der var på dagsordenen for DANSIC12. Det sagde Morten Østergaard, da han gæstede konferencen 8. marts. Se fotos fra dagen.

Ny forsknings- og udviklingsstatistik

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at erhvervslivet fortsat investerer i forskning og udvikling, og at andelen af innovative virksomheder stiger.

Handlinger tilknyttet webside