Udenlandske akademikere finder nemmere job, hvis de får en officiel vurdering af deres medbragte eksamenspapirer, der beskriver uddannelsens niveau. Det viser en ny svensk undersøgelse.
Nyheder 2014
Erhvervslivets investeringer i forskning og udvikling er steget en smule i 2013. Det samme gælder andelen af innovative virksomheder.
Forskere, som ønsker at søge forskningsmidler under det kommende HERA Joint Research Programme ’Uses of the Past’, kan nu få hjælp af et ’Partner Search Tool’ til at finde internationale partnere til deres forskningsprojekter.
Størstedelen af de danske unge rejser ikke særligt langt for at begynde en videregående uddannelse. Det viser en opgørelse fra Styrelsen for Videregående Uddannelser over søgemønstrene blandt dette års nye studerende.
Fire af Det Frie Forskningsråds faglige råd indleder 2015 med at byde velkommen til en ny formand.
Vinderne af Årets Danske Forskningsresultat er syv kræftforskere fra Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet. ”Vigtig forskning”, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen om det vindende projekt.
På en konference torsdag på Københavns Universitet blev der sat fokus på, hvordan borgerne kan inddrages i de væsentlige problemstillinger, som forskning og ny teknologi medfører.
Et ophold i udlandet er en forudsætning for at klare sig på arbejdsmarkedet i dag, men de nye kompetencer skal også sættes i spil herhjemme. Det var holdningen fra to uddannelseseksperter på konferencen om internationalisering og kvalitet i uddannelserne.
EU’s ministerråd er blevet enige om en brug af registre, som beskytter borgernes privatliv, uden at det går ud over registerforskningen.
Asta Mogensen har været i praktik i Japan som led i uddannelsen til møbelsnedker. Opholdet har ikke kun givet hende ny viden om bearbejdning af træ, hendes personlige fortælling om praktikken har også indbragt hende førstepræmien i årets konkurrence om historier fra internationale praktikophold.
Rammepapiret er indledende fase i de kommende resultatkontrakter med GTS-institutterne.
Blogindlæg fra vores attaché i New Delhi: En af de første bestillingsopgaver til innovationscentret i New Delhi var at lave en lokal version af Top Talent programmet. Nu har programmet stået sin prøve i Indien. Det er der kommet mange erfaringer ud af, som kan bruges i fremtiden.
EU’s forsknings- og innovationsprogram FP7 har de seneste syv år uddelt 310 milliarder kroner. Af dem hjemtog Danmark over 7 milliarder. Regeringen vil hente endnu flere penge hjem fra det nye program Horizon 2020.
Blogindlæg fra DANRO: Nysgerrigheden og interessen for EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ og EU's forskningsstøtteprogram Horizon 2020 var stor blandt medlemmerne af de Danske Erhvervsakademiers Rektorkollegium, da DANRO i samarbejde med rektorkollegiet havde arrangeret et endags studiebesøg.
Så hiv en dag ud af kalenderen og boost din viden om Horizon 2020. På EuroCenters kurser får du faglig viden, inspiration og værktøjer til dit arbejde med EU’s forsknings- og innovationspulje. Tilmeld dig EuroCenters kurser 2015 i København eller Århus og kom et spadestik dybere ned i Horizon 2020.
Antallet af elever på erhvervsuddannelserne, som tager i praktik i udlandet, slår ny rekord. I 2013 tog 1547 elever på et internationalt praktikophold med udvekslingsprogrammet Praktik i Udlandet. I 2010 var det omkring 1000 elever.
Fire danske universiteter rejser i denne uge til Brasilien for at markedsføre danske uddannelses– og karriereveje i jagten på nye talenter.
Professionshøjskolerne kan nu søge midler til udviklingsprojekter om køn, seksualitet og ligestilling på pædagoguddannelsen. Puljen består af tre millioner kroner, og midlerne skal søges inden 10. december 2014.
Styrelsen for Forskning og Innovation (FI) har netop igangsat processen med at formulere en ny dansk roadmap for forskningsinfrastruktur. Derfor inviteres danske forskningsinstitutioner til at indsende forslag. Fristen er den 30. april 2015.
Det Danske Studenterhus i Paris er renoveret for et millionbeløb. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i indvielsen og fastslog, at internationalt udsyn er vigtigt for den enkelte studerendes dannelse og for at kunne begå sig i en global verden.
Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til debat om, hvordan vi sikrer samklang mellem forskningen og samfundets værdier. Det sker på konferencen Responsible Research and Innovation den 11. december.
Fremtidens sundhedspersonale skal kunne samarbejde på tværs af faggrupper, inddrage patienter og pårørende i behandlingsforløb og vejlede i at søge information om sygdom og sundhed. Et udviklingsarbejde skal sikre, at sundhedsuddannelserne tilpasses for at matche behovet for fremtidens kompetencer.
Fremtidens undervisningsformer var temaet, da DTU udfordrede skoleelever på kreativitet og teknisk kunnen. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen var med og uddelte præmier.
Danske journaliststuderende ser Danmark i en international kontekst ved at læse sammen med studerende fra hele verden, og på Tornbjerg Gymnasium har en studerende fra et universitet i Tyskland løftet undervisningsniveauet. Konference sætter fokus på kvalitet og uddannelse.
Med prædikater som Mobile World Capital og The European Capital of Innovation 2014 er Catalonien anerkendt som en af de mest dynamiske regioner i Sydeuropa. I sidste uge har danske klynger og innovationsnetværk haft travlt med at opbygge innovationsalliancer med 20 catalanske klynger.
Danmark er blandt de OECD-lande, der investerer mest i forskning og udvikling, og dansk forskning klarer sig rigtigt godt internationalt. Danske forskere er blandt de mest produktive, og deres publikationer er blandt de mest citerede.
Blogindlæg fra vores attaché i New Delhi: I Indien diskuterer man for tiden uddannelsernes kvalitet og relevans i kølvandet på flere rapporter, der fortæller om et markant skel mellem arbejdsmarkedets forventninger og de færdiguddannedes kompetencer.
Danske forskere inden for det humanistiske felt kan nu søge om deltagelse i netværket Humanities in the European Research Area’s (HERA) ’Uses of the Past – Matchmaking Event’ den 29. januar i Tallin. Mødet er optakt til HERA’s kommende Joint Research Programme under temaet ’Uses of the Past’.
En ny hjemmeside tilknyttet den bibliometriske forskningsindikator (BFI) giver en unik oversigt over dansk forskningsaktivitet, og viser blandt andet, hvor meget forskere på de danske universiteter årligt publicerer.
En fysisk samling af uddannelserne på Bornholm vil skabe gode rammer for at opretholde et fortsat stærkt uddannelsesudbud, konkluderer arbejdsgruppe nedsat af Uddannelses- og Forskningsministeriet og Undervisningsministeriet.
Lær af andres dugfriske erfaringer med ansøgninger til Horizon 2020 og få selv succes. På kurset ”Den gode ansøgning til Horizon 2020” i november fortæller Ernst Jan de Place Hansen og Martin Morelli, AAU, om deres ansøgning og eksperter gennemgår evalueringskriterier og succesfulde ansøgninger.
Der blev uddelt verbale roser til Det Frie Forskningsråd, da en international evaluering af rådet i sidste uge blev præsenteret og diskuteret på en konference i Moltkes Palæ i København. Se video og billeder fra konferencen.
Du kan stadig nå at tilmelde dig arrangementet med Londa Schiebinger, EU Kommissionens kønsekspert, om integration af køn og ligestilling i EU’s forsknings- og udviklingsprogrammer under Horizon 2020.
Danske forskere publicerede i 2013 knapt 22.000 artikler og bøger gennem anerkendte tidsskrifter og forlag. Det er fem procent flere publikationer end i 2012.
Kombinationen af dansk design og udenlandsk produktion har længe været den foretrukne model i den danske modebranche. Uddannelses- og forskningsministeren diskuterede muligheder og fordele ved at trække mere af tøjproduktionen hjem på en konference om insourcing.
Ny årlig redegørelse gør status på forskning og innovation i Danmark. Danmark klarer sig godt, men konkurrencen skærpes, og alle har et ansvar for, at dansk forskning og innovation også fremover har et højt internationalt niveau.
I ti europæiske lande er det gratis at tage en videregående uddannelse, mens andre lande tager op til 11.000 euro om året i studieafgifter. Det fortæller en ny EU-rapport, der sammenligner uddannelsesafgifter og økonomisk støtte til studerende på tværs af 33 europæiske lande.
Der er mange veje til en karriere i EU. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i informationsmøde om, hvilke muligheder studerende og dimittender har for ansættelse i EU.
Det Frie Forskningsråd bidrager væsentligt til dansk forsknings høje kvalitet og stærke internationale gennemslagskraft. Det vurderer et uafhængigt internationalt ekspertpanel, der på bestilling af uddannelses- og forskningsministeren har gennemført en evaluering af rådet.
Flere danske studerende skal tage på studie- og praktikophold i udlandet - og gerne i vækstlande. Det er målet med en ny kampagne med sloganet ”Fagligt udsyn gi’r personlig udvikling”, som Styrelsen for Videregående Uddannelser nu skyder i gang på gribverden.dk, Facebook og Instagram.
Vi bringer interviews med et par af de danske forskere og firmaer, der har udsigt til en H2020-bevilling til forskning og innovation. Grønne fiberflasker, lette kulfiber komposit både, ny plante robot-teknologi og bedre varmeisolering får nu et skub fremad. Hent det nye nummer på vores hjemmeside.
Mange forskere på universiteterne er midlertidigt ansatte, og det skaber et stort fokus på præstation med konstante mål om publiceringer i konkurrence om forskningsmidler. Derfor skal universiteterne nu gøre mere for forskernes psykiske arbejdsmiljø.
Danske uddannelsesinstitutioner og virksomheder markedsfører uddannelses-og karriereveje for kinesiske studerende til Denmark Days i Shanghai og Beijing.
Den 10. – 11. november deltager op mod hundrede centrale aktører i et forskningsmøde, hvor de vil debattere væsentlige forsknings- og innovationspolitiske emner. Mødet skal bidrage til at udforme fremtidens forsknings- og innovationspolitik.
Astronaut Andreas Mogensen har på et pressemøde i dag afsløret to nye logoer for sin mission, iriss, til den internationale rumstation.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har undersøgt status for medbestemmelse og medinddragelse i forlængelse af ændringen af universitetsloven i 2011.
Lær af andres dugfriske erfaringer med Marie Curie-ansøgninger i Horizon 2020. På kurset ”Bliv dus med Marie Curie” den 11. november fortæller Morten Gylling, Kunstakademiets Skoler, om sine erfaringer med ansøgningsprocessen, og eksperter gennemgår succesfulde ansøgninger og karakterskalaen.
Astronaut Andreas Mogensen vil på et pressemøde fredag afsløre nye detaljer om sin rummission for den europæiske rumorganisation, ESA, og samtidig offentliggøre to helt nye logoer, der er udvalgt blandt mere end 120 danske forslag.
Første blogindlæg fra vores innovationsattaché i Seoul: Korea bliver sjældent forbundet med kreativitet og innovation - det vil den nuværende koreanske præsident lave om på. Og Korea vil bruge erfaringer fra Danmark til at realisere det.
80 engagerede deltagere gav ideerne frit løb på Mønsterbryderdagen og bød ind med forslag til, hvordan de videregående uddannelser kan tiltrække og fastholde flere unge fra uddannelsesfremmede hjem. Uddannelses- og forskningsministeren var sammen med sit mønsterbryderkorps værter for arrangementet.
Smag på grøntsagskaviar, lad dig udfordre af matematikrobotten NAO og oplev Danmarks mest kendte nørder lave forsøg med ild. Robotter, nørder, videnskabsmænd og en minister præsenterer en verden af videnskab i Uddannelses- og Forskningsministeriet til Kulturnatten 2014.
Hvis du arbejder med undervisning på videregående uddannelser, så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 26. eller 28. november, hvor Kvalitetsudvalgets anden rapport lanceres i hhv. Aarhus og København. Selve rapporten offentliggøres på kvalitesudvalgets hjemmeside mandag den 24. november 2014.
To projekter om tosprogede folkeskoleelever og veluddannede kvinder med indvandrerbaggrund modtager Den Europæiske Sprogpris 2014. Projekterne hædres for kobling mellem sprog og social inklusion og nytænkning af sprogindlæring.
Studerende, der har været på studie- eller praktikophold i udlandet, har nemmere ved at få job efter endt uddannelse. Det viser en ny undersøgelse udarbejdet for EU-Kommissionen.
Danske klynger og innovationsnetværk har i de sidste to dage haft travlt med at møde mere end 125 andre europæiske klynger på ’2nd BSR Stars Cluster-to-Cluster Conference and Matchmaking – Towards New Horizons’ i Berlin.
58 millioner kroner fra Det Frie Forskningsråd skal åbne flere døre til internationalt forskningssamarbejde og kaste nye, skarpe forskningsresultater af sig.
Det Frie Forskningsråd investerer 137 millioner kroner i postdocstipendier til 70 af Danmarks lovende yngre forskere.
Har du svaret, så del det med uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, når hun inviterer til Mønsterbryderdag. Alle er velkomne.
25 af de største danske klyngeorganisationer og innovationsnetværk får lejlighed til at møde udenlandske ligesindede ved en stor matchmaking-event i Berlin den 18.-19. september.
Virksomheder, forskere og andre med interesse for Horizon 2020 kan nu få opdateringer om arrangementer, ansøgningsfrister m.m. på Twitter. Styrelsen for Forskning og Innovation lancerer @EuroCenter_DK som en service, der skal supplere EuroCenters traditionelle 1:1 vejledning om Horizon 2020.
Skylab er Danmarks Tekniske Universitet, DTU’s nye samlingspunkt for innovation og entreprenørskab. I Skylab kan studerende eksperimentere, teste og udvikle deres ideer. Uddannelses- og forskningsministeren deltog i indvielsen af Skylab.
En større andel af de studerende i både Norge, Sverige og Finland tager en hel uddannelse i udlandet sammenlignet med danske studerede, viser en ny rapport fra OECD.
Blogindlæg fra vores attaché i Shanghai: Så kom dagene, hvor mit kinesiske eventyr når sin afslutning. Efter næsten fire år på Innovationscentret i Shanghai vender jeg snuden mod Danmark og nye udfordringer.
Uddannelsesinstitutioner og organisationer kan nu møde partnere til europæiske samarbejdsprojekter på en række seminarer rundt om i Europa i efteråret.
I efteråret holder EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Innovation en række kurser om Horizon 2020. Hiv en dag ud af kalenderen og bliv klogere på emnet.
Blogindlæg fra vores attaché i New Delhi - Bangalore, Indien: Den nye indiske regering har været ved magten i 100 dage. Hér er en status over, hvad regeringsskiftet indtil nu har betydet for indisk forskning og videregående uddannelse.
Korea vil lære af Danmarks erfaringer med overførsel af teknologi fra universiteter til små og mellemstore virksomheder. Den 1. september underskriver de to lande en aftale om innovationssamarbejde.
Vil du søge forskningsmidler hos Det Frie Forskningsråd i 2014/2015? Så er rådets informationsmøder, der afholdes fem steder i Danmark i starten af september, måske noget for dig?
Tre universiteter i Amsterdam, Moskva og Sankt Petersborg har hver en ledig stilling som underviser i dansk med start vinteren 2015. Ansøgningsfristen er den 8. september 2014.
Uddannelses- og forskningsministeren besøger grønlandske uddannelses- og forskningsinstitutioner for at knytte tættere bånd mellem Danmark og Grønland.
Danske studerende vælger i stigende grad at tage på udvekslings- og praktikophold i Europa. I 2013 tog ti procent flere studerende end året før på udlandsophold gennem EU’s Erasmus-program.
Uddannelses- og Forskningsministeriet indkalder nu forslag til tre nye medlemmer af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond – fonden for strategisk forskning, højteknologi og innovation.
Læs mere om danske, europæiske og kinesiske muligheder for at få støtte til forskningsprojekter med kinesiske parter.
Blogindlæg fra vores attaché i München: Tyskland er kendt som Europas økonomiske maskinrum. Men kan forbundsrepublikken også blive centrum i ERA - Det Europæiske Forskningsrum? Den nye tyske ERA-strategi peger i hvert fald i den retning.
InnovationsFonden åbner nu for ansøgninger til InnoBooster, hvor små og mellemstore virksomheder kan få tilskud til at gennemføre et innovationsforløb.
Fristen for at søge om at være med i uddannelses- og forskningsministerens mønsterbryderkorps er den 15. august. Korpset skal komme med ideer til, hvordan man får flere mønsterbrydere på de videregående uddannelser.
Ansøgningsfristen for International Network Programme er ændret fra 15. august til 1. september
Læs alle tal og fakta om årets søgning og optag på de videregående uddannelser.
Europa-Kommissionen har netop offentliggjort de reviderede Horizon 2020 arbejdsprogrammer for 2014-2015. Der er blandt andet blevet tilføjet nye emner og ansøgningsdatoer er blevet justeret.
Horizon 2020 er godt i gang, og mange aktører arbejder intenst for at få succes med programmet. Magasinet bringer interviews med ansøgere fra CHRETO og KU-SCIENCE samt embedsmænd fra Styrelsen for Forskning og Innovation. Læs om deres strategier og erfaringer med H2020 i det nye EU-Information.
Rådet for Teknologi og Innovation har kortlagt, hvilke virksomheder Danmarks Innovationsfond kan nå i sit fremtidige arbejde.
Efter en årrække med et faldende antal danske kunder, var der fra 2012 til 2013 en stigning i kundetallet fra 19.216 kunder i 2012 til 19.890 kunder i 2013. Det ses i det netop udkomne performanceregnskab for GTS-net.
Europa-Kommissionen præsenterer i dag den 9. juli 2014 opslag under de såkaldte Fælles Teknologiinitiativer. Der er afsat cirka 8,5 milliarder kroner til områder som innovativ medicin, biobaseret industri, brændselsceller, transport og elektronik.
Det Frie Forskningsråd indkalder med Opslag E2014 og F2015 ansøgninger om støtte til forskningsaktiviteter inden for alle videnskabelige hovedområder.
Få et overblik over Det Frie Forskningsråds ansøgninger og bevillinger i 2013 i den netop offentliggjorte supplementsstatistik for Det Frie Forskningsråd.
Uddannelses- og Forskningsministeriets nyhedsbrev holder sommerferie og udsendes ikke i perioden 10.-29. juli.
Blogindlæg fra vores attaché i Shanghai: Den 19.-20. juni 2014 afholdte Innovation Centre Denmark’s seks innovationsattachéer i fællesskab med DTU Fotonik et internationalt ”Photonics Summit”, der bragte forskere fra de seks lande med innovationscentre til Danmark.
Der skal være flere mønsterbrydere i det danske uddannelsessystem. Sofie Carsten Nielsen samler nu et mønsterbryderkorps, hvor eksperter og personer, der enten er eller kender en mønsterbryder, skal komme med ideer til, hvordan man får flere mønsterbrydere på de videregående uddannelser.
InnovationsFonden har besluttet at udbyde 10 bevillinger til offentlige ErhvervsPhD-projekter i 2014 med ansøgningsfrist den 13. oktober.
Styrelsen for Videregående Uddannelser og Undervisningsministeriet skal på vegne af Forum for Koordination af Uddannelsesforskning have udført en analyse af vidensspredning inden for uddannelsesforskning.
Fælles forløb med udenlandske uddannelser forbedrer kvaliteten og løfter det faglige niveau på de danske uddannelser. Sådan siger undervisere og studerende i en ny undersøgelse.
Styrelsen for Forskning og Innovation offentliggør igen efter en pause på to år lister over serier og forlag, som viser, hvor forskere skal udgive for at få point gennem den bibliometriske forskningsindikator.
Blogindlæg fra Science in the City: Vi lod vores undren vise vejen. Tomhed, lettelse, glæde, melankoli og træthed. Hvordan er det nu lige vi har det, nu hvor det hele er slut? Og slutter det bare her med videnskabsfestival?
Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFIR) var den 23. juni vært for en session på ESOF om international forskningspolitik. Salen var fyldt til bristepunktet, og der blev stillet spørgsmål, kommenteret og tweetet løs fra politikere, forskere, embedsmænd og journalister fra hele verden.
EU-Kommissionen har besluttet at udsætte ansøgningsrunden om et charter for erhvervsuddannelsesmobilitet til 2015.
Europas største videnskabsmøde er forbi. Mere end 4000 forskere, studerende, journalister og beslutningstagere er ved at forlade København efter seks forrygende dage fyldt med forskning og videnskab.
EU-landene skal gøre meget mere for, at dårligt stillede unge får en videregående uddannelse og kommer i arbejde. Det er et af budskaberne i en rapport fra EU. I Danmark har uddannelses- og forskningsministeren netop igangsat initiativer for, at flere unge fra ikke-boglige hjem får en uddannelse.
Det 64. Lindau Nobel Laureate Meetings afholdes traditionen tro i starten af juli i Bodensee i Tyskland. Det Frie Forskningsråd sender to unge forskere af sted til konferencen, der i år bærer temaet medicin/fysiologi.
Blogindlæg fra medarbejder i DANRO, der præsenterer og beskriver de såkaldte EIP’ere: ”European Innovation Partnerships”.
Vi skal leve af viden i fremtiden, og derfor skal der bygges bro mellem forskning og befolkningen sagde uddannelses- og forskningsministeren til åbningen af ESOF2014.
19.-20. juni afholdtes det første Swarm Science Meeting siden opsendelsen af de tre Swarm-satellitter i november. Derfor blev der gjort status over det første halve år i rummet. Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen holdt åbningstalen.
Der skal være status i at tage en uddannelse og dygtiggøre sig. Det var uddannelses- og forskningsministerens budskab, da hun overrakte diplomer til syv skoleelever, som har gennemført et forløb om tal og talforståelse.
Et danskledet forskerhold har fundet en genetisk forklaring på, hvorfor grønlændere hyppigere udvikler type 2-diabetes. Opdagelsen, der bl.a. er gjort på baggrund af bevillinger fra Det Frie Forskningsråd, er i dag publiceret i tidsskriftet Nature.
Lyder en hel uge fyldt med videnskab og forskning lidt for tørt for dig? Ville du i virkeligheden hellere have haft endnu en omgang CPH:DOX eller PIX? Er du kort sagt mere til film end til videnskab? Så kom til Science in the City’s store filmprogram fra lørdag til onsdag!
Miljøet på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser på Bornholm skal fremtidssikres. En ny arbejdsgruppe skal undersøge mulighederne for, at uddannelserne kan flytte sammen i et fælles Campus Bornholm for at styrke udvikling af uddannelserne på øen.
Fotonik – forskning i lys – og dets afledte teknologier er blevet identificeret som en bidragsyder til at løse mange af samfundets problemer inden for eksempelvis energi og sundhed. Op til ESOF 2014 afholder DTU Fotonik og Innovation Centre Denmark sammen den 19-20. juni 2014 et topmøde i fotonik.
Chinese Academy of Sciences (CAS) og European Space Agency (ESA) indkalder ideer til en fælles videnskabelig rummission.
Uddannelsesinstitutioner og organisationer i Danmark har søgt om mere end 16,5 millioner euro i tilskud til internationalt samarbejde, der blandt andet skal styrke studerendes evner inden for it, iværksætteri og fremmedsprog.
Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog? Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2014. Ansøgningsfristen er den 1. september 2014.
Blogindlæg fra vores attaché i Shanghai: På to dage i slutningen af maj kom Danmark yderligere på nethinden af den kinesiske befolkning. Først var Danmark tema for et af Kinas mest populære TV-programmer, og dagen efter inviterede Danmark indenfor til åben dag på den danske ambassade.
Blogindlæg fra Science in the City: Forventningens glæde er lige om hjørnet, men har vi husket det hele, er alt på plads… Hey venner, det bliver fantastisk og nu gælder det om at nå i mål og nyde det! Historierne skal ud og leve nu, så lige nu kører vi på med presse, sociale medier og pre-events.
Uddannelses- og Forskningsministeriets indstilling til finansudvalget om fordeling af udlodningsmidlerne i 2014 er blevet godkendt.
Der er nu kun små to uger til, at vi slår dørene op til EuroScience Open Forum (ESOF2014), og byder 4.500 delegerede fra hele verden inden for til Europas største tværvidenskabelige konference. I den forbindelse har vi åbnet for salget af dagsbilletter til denne helt unikke fejring af videnskaben.
Den japanske stat har afsat midler til at støtte forskning i rensning af tritium-forurenet vand og inviterer danske institutioner til at søge.
Uddannelses- og forskningsministeren har pr. 1. juni 2014 udpeget medlemmerne af ministerens rådgivende Rumforskningsudvalg.
Blogindlæg fra Science in the City: Om små tre uger går det løs – er vi klar, nej da! Men det bliver vi! Og indtil da, synes vi da lige, at vi skal smide nogle ekstra events ind. Så kom med ud og oplev nogle små pre-events i ugerne op til Science in the City festival.
Det Frie Forskningsråd | Natur og Univers har behandlet ansøgninger om DFF-Forskningsprojekt 1 og 2 på sit møde den 26.-28. maj 2014.
Den 1. juni 2014 er Thomas Viggo Lindrum Pedersen tiltrådt som vicedirektør i Styrelsen for Videregående Uddannelser.
Danmark har brug for iværksættere, som kan skabe vækst. Den danske virksomhed H2 Logic modtager iværksætterpris for sin udvikling af brintmotorer og brinttankstationer. Uddannelses- og forskningsministeren overrakte prisen.
Design kan bidrage til innovative løsninger. Det lærte uddannelses- og forskningsministeren, da hun besøgte Designskolen Kolding.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har lanceret sin første app: ’UFM Nøgletal’. Formålet med den nye app er, at man altid har ministeriets senest opdaterede nøgletal lige ved hånden, når man har behov for det.
Hvis du ønsker information og nyheder fra Danmarks Innovationsfond, kan du tilmelde dig InnovationsFondens nyhedsbrev.
Et stærkere offentligt-privat samarbejde om klinisk forskning skal bidrage til sundere danskere, vækst og arbejdspladser. Det vil en ny handlingsplan fra Sundhedsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet og Danske Regioner skabe muligheder for.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har nedsat et nyt Koordinerende Organ for Registerforskning (KOR).
Den amerikanske sundhedsforskningsorganisation National Institutes of Health (NIH) giver bevilling på 173 millioner kroner til amerikansk-dansk forskningssamarbejde med professor Kaare Christensen.
Kommuner og folkeskoler skal udvikle og videreføre det gode samarbejde med professionshøjskolerne om efteruddannelse af lærere, pædagoger og skoleledere. Sådan lyder opfordringen fra uddannelses- og forskningsministeren, undervisningsministeren, formanden for KL samt Danske Professionshøjskoler.
Om præcis en måned er Danmark vært for den største og vigtigste videnskabsbegivenhed på dansk grund nogensinde, når Europas største tværfaglige videnskabskonference EuroScience Open Forum (ESOF2014) og festivalen Science in the City finder sted i Carlsberg Byen i København den 21.-26. juni.
EnergiForsk 2014: InnovationsFonden arrangerer konference i samarbejde med de øvrige danske energiteknologi- og – forskningsprogrammer.
Når universiteterne skal træffe vigtige beslutninger, skal studerende og ansatte inddrages. På en konference mødes studerende, ansatte og ledelser fra alle otte universiteter for at udveksle erfaringer om medbestemmelse og medinddragelse.
Er du interesseret i at møde nogle af de bedste koreanske virksomheder og finde ud af, hvordan du får støtte til at indgå innovationssamarbejde med dem?
Nu kan du hente hjælp, når du vil klage over afgørelser fra Det Frie Forskningsråd. En ny vejledning beskriver, hvem der kan klage over afgørelserne, samt hvordan Uddannelses- og Forskningsministeriet behandler klagerne.
Dansk Undergrunds Consortium (DUC) giver 1 milliard kroner til et nyt DTU-Center for olie- og gasforskning, der igennem årtier har modtaget frie forskningsmidler til at bringe forskningen op i verdensklasse.
Som led i Uddannelses- og Forskningsministeriets styrkede arktiske indsats afholder Styrelsen for Forskning og Innovation i samarbejde med Københavns Universitet Polarforskningskonferencen den 2. juni 2014.
På en konference fredag den 9. maj på Copenhagen Business School blev den nye kodeks for forskningsintegritet præsenteret og diskuteret af cirka 130 deltagere fra forskningens verden.
ESA besøger Aarhus Universitet (12.-13. maj) og Danmarks Tekniske Universitet (14. maj) med en 60 kvm stor udstillingsbus om Rosetta-missionen
Der er allerede mere end 1.600 tilmeldte til konferencen EuroScience Open Forum (ESOF2014), der finder sted i København i slutningen af juni. Alle, der registrerer sig til konferencen før den 31. maj, får et års gratis abonnement på tidsskriftet Nature.
Er du under 35, specialestuderende, ph.d.-studerende, post-doc eller iværksætter? Og har du et spændende emne, som du kan sælge på tre minutter? Del dine tanker og dit talent, og mød førende videnskabsfolk.
Udspillet til Vækstpakke 2014 omfatter otte initiativer på Uddannelses- og Forskningsministeriets område.
InnovationsFonden har valgt at gennemføre en frivillig konkurrenceudsættelse af kontrakt vedrørende drift af en iværksætterpilot-ordning.
Den 1. juli 2014 åbner EUopSTART-puljen igen for ansøgninger. Via puljen kan potentielle ansøgere til Horizon 2020 få dækket nogle af de udgifter, der er forbundet med at forberede en H2020-ansøgning. Opslaget annonceres midt i juni.
Blogindlæg fra vores attaché i Shanghai: Det er næppe gået nogens næse forbi, at H.M. Dronningen, H.K.H. Prinsgemalen, fire ministre – inkl. uddannelses- og forskningsministeren – og den største danske erhvervsdelegation nogensinde netop har været i Kina. Læs mine indtryk fra statsbesøget.
Danmark har et stort potentiale for at tiltrække og fastholde udenlandske talenter, men vi udnytter det ikke godt nok. Ved en konference om internationale talenter fastslog uddannelses- og forskningsministeren, at vi skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talenterne.
Blogindlæg fra Science in the City: Er det kaos, eller er det et struktureret og skarpt komponeret system, vi arbejder ud fra i disse tider, hvor vi har gang i alt på én gang her kun 1½ måned, før vi lukker dørene op for vores videnskabsfestival.
Tre erhvervs-ph.d.er modtager ErhvervsPhD-Foreningens Formidlingspris 2014 for at formidle deres forskning i et let og forståeligt sprog. Uddannelses- og forskningsministeren overrakte priserne.
EU-Kommissionen lancerer en ny webbaseret platform for videndeling på voksen-uddannelsesområdet og efterspørger i den forbindelse input fra sektoren. Den nye platform har til formål at forbedre kvaliteten og udbuddet af voksenuddannelse i Europa og forventes klar i løbet af efteråret 2014.
I anledning af statsbesøget til Kina arrangerede Innovation Centre Denmark og Invest in Denmark 28. april en stor konference i Shanghai, som gav både danske og kinesiske virksomheder mulighed for at skabe netværk og tage ved lære af hinanden. Uddannelses- og Forskningsministeriet var hovedsponsor.
Tre europæiske topforskeres hjerneforskning har ført til bedre undersøgelser og behandling af patienter, der lider af hjerneskader, stofmisbrug eller indlæringsvanskeligheder. Derfor modtager de verdens største hjerneforskningspris, The Brain Prize.
Den nyetablerede Danmarks Innovationsfond får Peter Høngaard Andersen som ny direktør.
Styrelsen for Videregående Uddannelser har i perioden 1. november 2013 til 7. marts 2014 besøgt universiteterne som led i sit tilsyn. Tilsynsmødet på hvert universitet munder ud i en tilsynsrapport, der giver et samlet overblik over det enkelte universitet.
Den 12. juni gæster Sean McCarthy København for at undervise i, hvordan man skriver en succesfuld ansøgning til Horizon 2020. Kurset sætter spot på de helt centrale og afgørende ting, man skal tage højde for, når man skriver en ansøgning. Sean McCarthy er en af de mest erfarne undervisere på feltet.
Velkommen til Danmarks officielle side om Horizon 2020. Med den overskrift har EuroCenter lanceret en helt ny side, som informerer og rådgiver de mange interesserede, der henvender sig til EuroCenter for at søge viden om Horizon 2020.
Andreas Mogensens mission til Den Internationale Rumstation, ISS, i 2015 har nu fået et navn: iriss. Vinderforslaget blev indsendt af Filippo Magni fra Italien, og er udvalgt blandt flere end 700 forslag fra hele Europa.
Europa-Kommissionen organiserer i samarbejde med COSMOS NCP netværket den 2. juli 2014 en informationsdag om 2. opslag til SPACE programmet i Horizon 2020. Informationsdagen bliver afholdt i Toulouse i Frankrig i forbindelse med Toulouse Space Show 2014.
Årsrapporten 2013 for EU-programmene for Livslang Læring og Aktive Unge er udkommet. Rapporten fortæller om et rekordstort antal ansøgninger i 2013. Styrelsen for Videregående Uddannelser gav tilskud til 703 projekter, svarende til 17,5 millioner euro.
Aalborg Universitet var vært for åbningen af årets udgave af Forskningens Døgn på Nordkraft.
Søndag den 27. april offentliggør Danmarks første ESA-astronaut, Andreas Mogensen, navnet på sin mission til Den Internationale Rumstation, der skal finde sted i oktober 2015. Afsløringen sker på Science i Forum, hvor Andreas Mogensen også fortæller om forberedelserne til sin mission.
Uddannelses- og forskningsministeren inviterer alle interesserede til at komme med gode ideer til, hvordan samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv kan styrkes.
Nature Publishing Group og NatureJobs er officielle mediepartnere på konferencen Euroscience Open Forum (ESOF) 2014, der finder sted i København i juni. Som en del af partnerskabet tilbydes alle, der registrerer sig til konferencen før den 29. april, et års gratis abonnement på tidsskriftet Nature.
Magasinet udkommer i Uddannelses- og Forskningsministeriets nye design. Vi stiller stadig skarpt på Horizon 2020. Denne gang går vi tæt på reglerne for internationalt samarbejde og bringer interviews med rådgivere fra ind- og udlandet om matchmaking. Hent det nye nummer på vores hjemmeside.
En dansk kodeks for integritet i forskning og god videnskabelig praksis er omdrejningspunktet for en konference den 9. maj 2014.
For at kunne deltage i internationale udvekslings- og undervisningsophold skal alle videregående uddannelsesinstitutioner ansøge om et såkaldt Erasmus Charter for Higher Education. Tildeling af charteret skal ses som et kvalitetsstempel af institutionens internationale arbejde.
Fødevaresikkerhed står højt på den kinesiske agenda, derfor har Innovation Centre Denmark, Shanghai (ICDK) fornøjelsen af at invitere relevante danske aktører til at deltage i en fødevaresikkerhedsdelegation til Shanghai den 17. – 19. juni 2014.
Interessen for at tage på udveksling, praktik- og undervisningsophold i et andet EU-land er stor på de danske uddannelsesinstitutioner. Ved årets første ansøgningsrunde om tilskud til udlandsophold er det ansøgte tilskudsbeløb steget med 14,6 procent sammenlignet med 2013.
Du kan nu abonnere på Det Frie Forskningsråds nyhedsbrev. Nyhedsbrevet er henvendt til alle med interesse for fri forskning og Det Frie Forskningsråds aktiviteter og virke. Nyhedsbrevet vil supplere de nyheder som rådet fortsat vil sende ud med ministeriets nyhedsbrev.
I anledningen af Forskningens Døgn besøger Raske Penge en række folk, der virkelig nørder igennem.
Forslag til ny dansk kodeks for integritet i forskning – Danish Code of Conduct for Research Integrity – sendes nu i høring med frist for bidrag den 11. juni 2014.
Blogindlæg fra medarbejder i DANRO, der fortæller om Kommissionens Innovation Convention den 10. og 11. marts. Her blev DANRO endnu klogere på, hvordan Europa sikrer sin globale konkurrenceevne igennem et øget fokus på ’flagskibet’, Innovation Union.
Ny evaluering dokumenterer, at forskningsprojekter finansieret af Det Strategisk Forskningsråd inden for det human‐ og samfundsvidenskabelige område har haft en række supplerende effekter og har skabt mange-facetterede og forskelligartede former for værdi for det danske samfund.
Et forslag fra EU-kommissionen kan føre til mere restriktive regler for at anvende data indeholdt i registre. Et dansk holdningspapir, et såkaldt non paper, fastslår Danmarks holdning til forslaget og peger på de negative konsekvenser, det kan få for blandt andet folkesundheden.
Salen var fyldt, da Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation (FKK) afholdt temakonference om digital humaniora den 1. april i Eigtveds Pakhus. Mere end 100 engagerede forskere, administratorer og politikere stillede spørgsmål, kommenterede og tweetede om de mange forskelligartede oplæg.
Selvom Horizon 2020-bølgen har ramt Danmark og mange surfer med, er der grund til at kigge bagud på EU's rammeprogram, FP7. De sidste bevillingsrunder i FP7 er lige afsluttet. Er du netop kommet med i et FP7-projekt, kan du med fordel tilmelde dig EuroCenters kursus "Rapportering i FP7" den 8. maj.
I anledningen af Forskningens Døgn besøger Raske Penge en række folk, der virkelig nørder igennem.
Styrelsen for Forskning og Innovation ændrer pr. 1. april 2014 sin organisation og skaber dermed et forbedret og mere stringent fokus på udvikling og eksekvering af både national og international forsknings- og innovationspolitik.
Danmarks InnovationsFond samler bevillinger og programmer fra Højteknologifonden, Det Strategiske Forskningsråd og dele af Rådet for Teknologi og Innovation.
Formanden for bestyrelsen, Peter Olesen, ser frem til arbejdet i Danmarks Innovationsfond og takker samtidig for godt samarbejde med Det Strategiske Forskningsråd. Rådet nedlægges per 1. april.
Uddannelses- og Forskningsministeriets e-mail- og webadresse er blevet ændret, så ministeriet nu hedder ufm.dk i stedet for det hidtidige domænenavn fivu.dk.
Over 95 procent af de virksomheder, der deltog i et videnkuponsamarbejde i 2013, vurderer projektet som en succes. Det viser en ny evaluering fra Styrelsen for Forskning og Innovation.
Det Frie Forskningsråd | Kultur og kommunikation afholder sin årlige temakonference den 1. april 2014 - denne gang med temaet 'digital humaniora'.
I anledningen af Forskningens Døgn besøger Raske Penge en række folk, der virkelig nørder igennem.
Det Frie Forskningsråds årsrapport 2013 orienterer bl.a. om årets aktiviteter, nye initiativer, nøgletal og udvalgte forskningsprojekter, som rådet har igangsat i året, der gik.
Gymnasieelever fra hele landet mødes til Studenterparlament på Aarhus Universitet for at diskutere, hvordan forskning og politiske initiativer kan forme fremtidens by. Delegerede fra parlamentet i Aarhus deltager til sommer i et europæisk studenterparlament under EuroScience Open Forum i København.
Uddannelses- og Forskningsministeriet undersøger, om universiteterne lever op til kravene om at inddrage medarbejdere og studerende i sine beslutninger. Alle kan deltage i debatten.
Danmark er blevet medlem af den europæiske forskningsinfrastruktur for bioinformatik, ELIXIR. Danske forskere får dermed adgang til biovidenskabelige data fra hele Europa og øget kapacitet til at lagre og analysere enorme mængder af data.
Lektoratsordningen skal udbrede kendskabet til dansk i udlandet. Der undervises og forskes i dansk sprog, litteratur og danske samfundsforhold ved ca. 90 universiteter verden over, og du kan tage en master i dansk ved ca. 40 udenlandske universiteter.
Blogindlæg fra vores attaché i Shanghai: En dansk delegation indenfor smart energi besøgte kinesiske interessenter på en meget luftforurenet tredages tur til Kina.
Det endelige arbejdsprogram for Sikre Samfund i Horizon 2020 er nu udarbejdet, og det betyder enkelte ændringer.
Blogindlæg fra vores attaché i München: Europas fælles erhvervsrettede forsknings- og innovationsindsats øges – men fokus er også på hvordan de mange nationale forsknings- og innovationsprogrammer bedre kan bruges på tværs af landegrænser.
Et nyt partnerskab mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet, Undervisningsministeriet, professionshøjskolerne, og Danmarks Evalueringsinstitut skal skabe lettere adgang til den viden om skoleudvikling, der skal realisere folkeskolereformen.
Peter Olesen er valgt til ny formand for Det Europæiske Institut for Innovation og Teknologi, EIT. Han afløser Alexander von Gabain.
Både studieadministrative medarbejdere og rektorer kan finde inspiration i ny europæisk manual, som udmønter en fleksibel tilgang til anerkendelse af udenlandske uddannelser.
Styrelsen for Forskning og Innovation indkalder hermed forslag til medlemmer af Det Frie Forskningsråds fem faglige råd.
Uddannelses- og Forskningsministeriet har tirsdag den 18. marts 2014 lanceret en ny visuel identitet for hele ministeriet.
Uddannelses- og forskningsministeren underskriver en aftale om tættere samarbejde om innovation med Tyrkiet. Anledningen er det tyrkiske statsbesøg.
Da ansøgerorganisationer har oplevet vanskeligheder, når de skulle oprette deres organisationer i ”Participant Portal” og dermed få tildelt et såkaldt "PIC-nummer", har Europa-Kommissionen besluttet, at ansøgningsfristen den 17. marts 2014 er udsat til mandag den 24. marts 2014 kl. 12.00 dansk tid.
Du skal fremover bruge Styrelsen for Forskning og Innovations nye e-ansøgningssystem E-grant, når du ansøger Det Frie Forskningsråd om støtte til forskningsaktiviteter.
Den gode undervisning på de maritime professionsbacheloruddannelser er praktisk orienteret og i tæt kontakt med erhvervslivet. Det mener de undervisere, som uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen mødte for at drøfte god undervisning.
Med temaet strategisk forskning i et globalt perspektiv inviterede Det Strategiske Forskningsråd til en årsdag, der markerede 10 år med strategisk forskning. Dr. Jennifer Barnes fra University of Cambridge var hovedtaler, og to af Danmarks forskertalenter blev hædret med Strategic Research Awards
Byg en nørde-maskine, der sætter en bevægelse i gang: En bold ruller hen ad en rampe, rammer en låge, der er forbundet med en snor, som trækkes i og aktiverer et hjul, der kører rundt og tænder en elektrisk pære… Sådan lyder opfordringen fra Forskningens Døgn til landets børn og unge.
Årets EliteForsk-prismodtagere kan nu opleves i denne video optaget ved et arrangement i Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.
Conni Simonsen er udpeget som ny formand for Rådet for Erhvervsakademiuddannelser og Professionsbacheloruddannelser. Hun afløser Per B. Christensen.
International erfaring er både til gavn for den enkelte og for samfundet. Til EU-karrieredag opfordrede uddannelses- og forskningsministeren sammen med udenrigsministeren derfor alle studerende til at tage til udlandet som led i deres uddannelse.
Danmarks Forskningspolitiske Råd afslutter nu 3 års arbejde med 'det værdiskabende universitet'. I årsrapporten 2013 sætter rådet fokus på universiteternes udveksling af forskningsbaseret viden med det omgivende samfund og kommer med anbefalinger til, hvordan denne videnudveksling kan styrkes.
Europa-Kommissionen indkalder projektforslag til transnationalt samarbejde om innovative politikker inden for undervisning og ungdom. Ansøgningsfrist for foreløbige forslag er den 20. maj 2014.
Studerende og ansatte på Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense kan se frem til at flytte ind i en helt ny campus i 2016, efter Folketingets Finansudvalg har godkendt campusbyggeriet.
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen har godkendt bekendtgørelsen for en ny pædagoguddannelse, der øger fleksibiliteten, muligheden for at specialisere sig og stiller større krav til de studerende.
For første gang nogensinde skal en dansk astronaut på mission i rummet. Nu kan alle deltage i en konkurrence om, hvad missionen skal hedde. Samtidig lanceres en ny hjemmeside, der skal skabe synlighed og interesse for naturvidenskab og teknologi.
Ansøgningsfristen for tilskud til udveksling, undervisningsophold og praktikophold gennem Erasmus+ er mandag den 17. marts klokken 12.00.
Den schweiziske folkeafstemning i februar i år medfører, at schweiziske deltagere i EU’s forskningsprogram Horizon 2020 ikke er berettigede til støtte og skal dermed selv have finansiering med fra hjemlandet. Projekter gennem det 7. rammeprogram bliver ikke påvirket af ændringerne.
EURAXESS er et tvær-europæisk initiativ, der kan hjælpe dig i gang med en international forskerkarriere. I foråret tager EURAXESS på Bus Roadshow igennem Europa for at fortælle om den internationale forskerjobportal og mulighederne for forskerlegater. Den 11. marts 2014 kommer bussen til København.
Den Europæiske Rumorganisation, ESA inviterer nu danske forskere til at komme med ideer til forsøg, der udnytter forskningsmulighederne på den Internationale Rumstation, ISS.
En af Europas største festivaler for videnskab gæster Carlsberg Byen i juni. Nysgerrige i alle aldre inviteres til ”Science in the City”, hvor forskere fra hele verden vil guide de besøgende rundt i forskningens forunderlige verden. Programmet er netop blevet offentliggjort.
Flertallet af elever på ungdomsuddannelserne og andre unge og voksne er tilfredse med Studievalgs vejledning, der blandt andet gør dem mere afklarede i deres valg af uddannelse. Det viser en ny undersøgelse.
En kompetent og veluddannet arbejdsstyrke er vores største ressource i Danmark, og derfor er kvaliteten af vores uddannelser afgørende for vores fremtid. Det fastslog uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen i en debat om uddannelseskvalitet på Roskilde Universitet.
Roskilde Universitet bliver første stop for uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen, når hun indleder sin debatturne til uddannelsesinstitutioner landet over for at møde studerende og ansatte og debattere, hvordan kvaliteten af de videregående uddannelser kan forbedres.
Videnskabernes Selskab inviterer sammen med Det Frie Forskningsråd til en aften i selskab med modtagerne af Uddannelses- og Forskningsministeriets Eliteforsk-priser 2014.
Det Strategiske Forskningsråd, Højteknologifonden og Rådet for Teknologi og Innovation har udarbejdet foreløbige principper for det kommende opslag om samfundspartnerskaber for innovation (INNO+). Opslaget forventes offentliggjort senest i april måned.
I en offentlig høring indhenter EU-Kommissionen alle interessenters bud på et bedre ”europæisk område for kompetencer og kvalifikationer”. Du har således mulighed for at bidrage aktivt til udformningen af dette vidtrækkende initiativ. Høringen er åben indtil 15. april 2014.
Uddannelses- og forskningsministeren holder rundbordssamtaler med undervisere fra erhvervsakademierne, professionshøjskolerne og de videregående kunstneriske uddannelser.
Bayern Innovativ har i år udråbt Danmark til Partnerland Nummer 1. Det betyder, at danske virksomheder og forskere vil være målet for en særlig indsats i de sydtyske klynger og innovationsnetværk.
Blogindlæg fra vores attaché i Kina: Innovationscentret i Shanghai har udgivet en ny rapport om uddannelsessystemet på det sekundære og tertiære uddannelsesniveau. Rapporten rummer også en række anbefalinger til danske institutioner.
Mangler du inspiration og indsigt i arbejdet med at søge midler fra Horizon 2020 til forskermobilitet eller excellent forskning? Så kom til EuroCenter kursus den 13. eller 27. marts 2014 i Aarhus og lær at styrke og målrette din ansøgning.
Et forslag til en dansk kodeks for integritet i forskning – Danish Code of Conduct for Research Integrity – er på vej og sendes i bred høring i april/maj måned. Som led i høringen afholdes en konference den 9. maj.
Arrangørerne af Europas største videnskabelige forum, EuroScience Open Forum, inviterer journalister fra hele verden til at søge om medie-rejselegater til forummet, der finder sted fra den 21.–26. juni 2014 i København. 250 repræsentanter fra nationale og internationale medier forventes at deltage.
ErhvervsPhD Foreningen indkalder bidrag til FormidlingsPrisen 2014, hvor forskningens stærkeste formidlere skal kåres.
Arbejder du på ungdomsområdet, og er du interesseret i at indgå i et europæisk samarbejde med andre aktører på ungdomsområdet? Så kan du søge midler fra en central pulje på 3.8 millioner euro under programmet Erasmus+. Ansøgningsfristen er den 17. marts 2014.
I 2014 har Det Strategiske Forskningsråd eksisteret i ti år. Formand Peter Olesen ser frem mod oprettelsen af Danmarks Innovationsfond.
Temaet på Uddannelsesmødet 2014 er kvalitet, relevans og sammenhæng i de videregående uddannelser. Uddannelses- og forskningsministeren inviterer en bred kreds af repræsentanter fra de videregående uddannelser til at drøfte udviklingen i sektoren.
Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har offentliggjort resultatet af den sidste af de to ansøgningsrunder til programmet Proof of Concept i 2013, og der var en dansker blandt de i alt 33 bevillingsmodtagere. Også i første ansøgningsrunde i 2013 modtog Danmark en Proof of Concept-bevilling.
Blogindlæg fra vores attaché i Silicon Valley: Silicon Valley tiltrækker iværksættere og forskere fra hele verden, fordi det simpelthen er verdens stærkeste iværksætternetværk.
Er du optaget af cybersikkerhed? Og vil du høre om EU's strategi på området? Så deltag i denne konference, hvor Europa-Kommissionen gør status på EU's cybersikkerhedsstrategi. Konferencen finder sted 28. februar 2014 og er åben for alle med interesse i cybersikkerhed.
Forskningen skal fejres, fordi den kommer med løsninger på nogle af de udfordringer, vi står overfor, sagde uddannelses- og forskningsministeren Sofie Carsten Nielsen ved EliteForsk-uddelingen 2014.
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen rejser til USA for at besøge fire af verdens bedste universiteter og hente inspiration til, hvordan kvaliteten af de videregående uddannelser herhjemme kan forbedres.
Fem yngre forskere har modtaget 1,2 millioner kroner og kan nu kalde sig eliteforskere, mens tyve talentfulde ph.d.-studerende har fået overrakt rejsestipendier. Alle blev de hyldet og fejret ved Uddannelses- og Forskningsministeriets årlige uddeling af EliteForsk-priser.
Arbejder du med videregående uddannelse, kan du nu søge midler fra en pulje på 33,7 millioner kroner i Nordplus Videregående-programmet.
Uddannelses- og forskningsministeriet har iværksat en kortlægning af polarforskning i rigsfællesskabet. Derfor opfordres forskere til at svare på et spørgeskema.
Afgående uddannelsesminister Morten Østergaard tog afsked med Uddannelses- og Forskningsministeriet og overdrog det til den nyudnævnte minister Sofie Carsten Nielsen.
Arbejder du med undervisning og læring for voksne, og kunne du tænke dig at styrke den nordiske dimension i dit arbejde og i din organisation, kan du nu søge midler fra en pulje på 8,3 millioner kroner i Nordplus Voksen programmet.
Arbejder du med grundskoler eller ungdomsuddannelser, kan du nu søge midler fra en pulje på 22 millioner kroner i Nordplus Junior-programmet. Programmidlerne kan bruges til udveksling, projekt- og netværksdannelse i initiativer, der styrker den nordiske dimension i skoler og undervisning.
Syv fremtrædende danske fonde støtter EuroScience Open Forum, som afholdes i København i juni 2014.
Horizon 2020 er nu åbnet for ansøgninger om forskning og innovation. Magasinet EU-INFORMATION ser nærmere på mulighederne, giver råd om, hvordan man bruger ansøgningsportalen, og hvem der kan hjælpe. Styrelsen for Forskning og Innovation står bag det trykte magasin, der nu kan hentes på nettet.
Blogindlæg fra vores attaché i München: I slutspurten af 2013 udgav de europæiske statistikbureauer en perlerække af nye forskningsstatistikker. Og der er grund til at glædes i forskningsinteresserede kredse.
Fem nobelprismodtagere vil være blandt talerne på Europas største forum for tværfaglig videnskab. 4.500 delegerede og 30.000 gæster ventes at deltage i Euroscience Open Forum 2014, der finder sted i Carlsberg Byen i juni. Der er nu åbnet for tilmelding.
Styrelsen for Forskning og Innovation inviterer til konference om køn og ligestilling i EU’s forskningsprogram, Horizon 2020, den 6. marts 2014 kl. 9.30-16.30 i København.
Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation og Det Frie Forskningsråd | Natur og Univers indleder 2014 med at byde velkommen til nye formænd.
Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikation afholder den 1. april 2014 sin årlige temakonference, som denne gang omhandler de udfordringer og muligheder for den humanistiske forskning, der udspringer af nye digitale hjælpemidler, data og infrastruktur.
Den finansielle sektor kan i større omfang understøtte grundforskning inden for det finansielle område. Det fastslog uddannelsesministeren på en konference arrangeret af Finanssektorens Arbejdsgiverforening.
Forskningen i informations- og kommunikationsteknologi (IKT) skal give et større udbytte for erhvervslivet. Det er en af ti hovedanbefalinger, vækstteamet for IKT og digital vækst i dag har afleveret til regeringen.
Styrelsen for Videregående Uddannelser indkalder nu eksterne evaluatorer til at vurdere ansøgninger til EU’s uddannelsesprogram Erasmus+.
Blogindlæg fra vores attaché i Shanghai: Flyvende droner i e-handels- og logistikbranchen er et varmt emne. Det startede med nyheden om, at Amazon arbejdede med at indføre droner. Senest har det tyske postvæsen meldt sig på banen. Planerne lyder på udrulning i 2015.
Uddannelsesministeriet har udgivet et nyt inspirationskatalog, som skal inspirere videninstitutionerne til at øge indsatsen, til at lære af hinanden og til i højere grad at synliggøre og dokumentere deres bidrag til innovation.
Nu skal det være lettere og hurtigere at få anerkendt sine kvalifikationer som for eksempel læge eller ingeniør i andre EU-lande.
Specialestuderende inden for naturvidenskab, sundhedsvidenskab og bioteknologi har modtaget legater for 2,6 millioner kroner. Uddannelsesministeren deltog i legatoverrækkelsen.
Uddannelsesministeren debatterede kvaliteten og relevansen i fremtidens videregående uddannelser med studerende og undervisere i Aarhus.
Første årgang har gennemført et særligt tilrettelagt og intensivt forløb på Akademiet for Talentfulde Unge Region Midt. Uddannelsesministeren overrakte diplomer for deres indsats.
Det Europæiske Forskningsråd (ERC) har netop kåret vinderne i kategorien: De mest lovende topforskere inden for natur-, ingeniør- og biovidenskab. Seks forskere i Danmark er blandt modtagerne af de prestigefyldte forskningsbevillinger fra ERC.
Uddannelsesministeriet indkalder nu forslag til medlemmer af bestyrelsen for 'Danmarks Innovationsfond – fonden for strategisk forskning, højteknologi og innovation' og til medlemmer af 'Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd'.
Undervisere og ledere mødtes til landskonference om den nye pædagoguddannelse, som skal styrke fagligheden og skabe bedre sammenhæng mellem teori og praksis.
Den ærefulde Undervisningsmiljøpris og 25.000 kroner uddeles hvert år til fire skoler eller uddannelsesinstitutioner, der har ydet en særlig indsats for at skabe og opretholde et godt undervisningsmiljø.
Horizon 2020 (H2020) er skudt i gang, og EU uddeler over de næste to år cirka 112 milliarder kroner til forskning og innovation. For at ruste dig til konkurrencen om midlerne tilbyder EuroCenter kurser, hvor du får den nødvendige viden og værktøjer til at arbejde professionelt med H2020.
Nyt Erasmus Mundus-opslag giver mulighed for at søge tilskud til samarbejdsprojekter mellem uddannelsesinstitutioner i og uden for Europa. Ansøgningsfristen er den 3. marts 2014.
Frøproducenten DLF-Trifolium deltager i et forskningssamarbejde med Aarhus Universitet og andre virksomheder og forskningsinstitutioner, der skal føre til, at den danske virksomhed kan bevare sin internationale førerposition inden for produktion af græs- og kløverfrø.
Profiler dansk forskning via fransk tidsskrift. Alle engelsk-, spansk-, tysk- og fransksprogede artikler kan indsendes, ansøgningsfrist 30.januar 2014
På grund af overvældende interesse for tilskudsprogrammet, EUopSTART, er Styrelsen for Forskning og Innovation blevet nødsaget til at lukke for indkomne ansøgninger den 7. januar kl.14.00.
NET4Society afholder en konference kombineret med informations- og netværksarrangementer under overskriften "Achieving Impact: Socioeconomic Sciences and Humanities (SSH) in 2020". Konferencen er en aktivitet under det græske EU-formandskab og den officielle, græske lancering af Horizon 2020.
Danmark skal bevare sin position som førende registerforskningsnation. Uddannelsesministeriet har derfor bevilget 15,3 millioner kroner til reorganisering og styrkelse af dansk registerforskning.
Et nationalt center skal udvikle, koordinere og formidle viden om avanceret laserteknologi og anvendelse af laser inden for industri og forskning. Uddannelsesministeriet har bevilget 20,3 millioner kroner til projektet fra forskningsinfrastrukturpuljen.
Handlinger tilknyttet webside