Gå til indhold

Afholdte arrangementer

Her finder du de konferencer, seminar og kurser, der er blevet afholdt af Uddannelses- og Forskningsministeriet og styrelserne.
Viser 1-540 af 653 resultater
26.
november 2024
Den Nationale Rumkonference 2024

Aarhus Universitet. Nordre Ringgade 4, 8000 Aarhus C. (Aulaen og Stakladen)

Den Nationale Rumkonference 2024 er en unik mulighed for at få en update på alt fra den kommende danske rumstrategi om forskning, innovation og teknologiudvikling til sidste nyt om universet, klima, sikkerhed, kommercialisering og vilde ideer og at netværke med andre fra det danske rummiljø

20.
november 2024
Seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne

Comwell Kolding Skovbrynet 1 6000 Kolding

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne. Seminaret afholdes d. 20-21. november 2024 på Comwell Kolding.

11.
november 2024
Konference: Innovation i Horizon Europe

Radisson Blu, Amager Boulevard 70, 2300 København S.

Danmark er nr. 1. på EU’s liste over de mest innovative medlemslande. På konferencen dykker vi ned i, hvordan det afspejler sig i dansk deltagelse i Horizon Europes innovationsrettede programmer med afsæt i ny rapport. Konferencen afholdes d. 11. november 2024 i København. Der er ikke flere pladser.

24.
september 2024
Webinar: Sådan kan du komme i gang med EU-funding fra Digital Europe og Horizon Europes klynge 4: Det digitale område, industrien og rummet

Zoomwebinar

Er du interesseret i at afsøge mulighederne for EU-funding fra Digital Europe og Horizon Europes klynge 4: Det digitale område, industrien og rummet? Ønsker du at lære mere om, hvilke muligheder, der kan være for EU-funding for din virksomhed? Så deltag i webinaret den 24. september kl. 9:30-11:30.

16.
september 2024
Seminar om jobshadowing inden for skoleområdet

Sønderborg, Danmark.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til internationalt seminar om kvalitetssikring inden for jobshadowing-aktiviteter.

05.
september 2024
Webinar: Hør om 'forberedende besøg' og 'studiebesøg' gennem Nordplus

Zoom

Ansøgningsrunden for forberedende besøg gennem Nordplus Junior, Nordplus Voksen og Nordplus Nordens Sprog samt studiebesøg gennem Nordplus Junior åbner den 23. august 2024 og har deadline 1. oktober 2024. Tilmeld dig et af vores webinarer d. 30. august eller d. 5. september og hør om dine muligheder

03.
september 2024
Webinar om uddannelsesophold i udlandet for danske idrætsforeninger (KA182-SPO)

Online, Zoom - tilmeldte får tilsendt et link dagen før webinaret.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, der administrerer Erasmus+ i Danmark, inviterer alle almennyttige idrætsforeninger og idrætsorganisationer, til at høre om mulighederne for at søge tilskud til at sende trænere, instruktører og andre medarbejdere på forskellige uddannelsesophold i udlandet.

28.
august 2024
Internationalt samarbejde: Tilskudsmuligheder for museer

Haraldsgade 53, København, lokale 0.023

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder informationsmøde for danske museer, som er interesserede i at søge projektmidler til internationalt samarbejde.

27.
august 2024
Webinar om samarbejdsprojekter på ungdomsområdet i Erasmus+

Webinaret afholdes online via Zoom – link udsendes til alle tilmeldte dagen forud for webinaret.

Få viden om, hvordan organisationer, der arbejder med unge, kan søge tilskud fra Erasmus+ til internationale samarbejdsprojekter.

14.
august 2024
Webinar om Small-scale Partnerships i Erasmus+

Online

Få viden om, hvordan institutioner og organisationer kan søge tilskud fra Erasmus+ til 'Small-scale Partnerships' inden for skole-, voksen- og erhvervsuddannelsessektoren. Projekterne kan f.eks. fremme videndeling, kapacitetsopbygge og udvikle metoder på tværs af landegrænser.

21.
juni 2024
Høring om Kandidatudvalgets delafrapportering

Syddansk Universitet, Odense Campusvej 55, indgang Gydehutten S, lokale U45

Den 21. juni afholder Kandidatudvalget en høring i form af et stormøde med afsæt i udvalgets delafrapportering.

06.
juni 2024
Seminar om internationalt samarbejde i voksenlæringssektoren

Odeon, Odense. Odeons kvarter 1, 5000 Odense. Lokale 107

6. juni afholder Uddannelses- og Forskningsstyrelsen med afsæt i EPALE et seminar om internationalt samarbejde i voksenlæringssektoren. Seminaret er for alle med interesse for internationalt samarbejde inden for den uformelle, ikkeformelle og formelle del af voksenlæringssektoren i Danmark.

27.
maj 2024
Kontaktseminar: Inklusion i Erasmus+-mobilitet for FGU- og STU-institutioner

København, Danmark

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til internationalt kontaktseminar med det formål at skabe kontakter mellem europæiske, erhvervsrettede uddannelsesinstitutioner, hvis primære målgruppe er elever med "færre muligheder". I Danmark er seminaret tilegnet FGU- og STU-institutioner.

14.
maj 2024
Webinar om COFUND 2024-opslag under Marie Skłodowska-Curie Actions i Horizon Europe

Zoom

COFUND under Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) yder støtte til medfinansiering af regionale, nationale eller internationale forskeruddannelsesprogrammer. På dette webinar vil vi dykke ned i 2024-opslaget, der har ansøgningsfrist den 26. september 2024. Webinaret afholdes 14. maj kl. 10:00-11:15.

23.
april 2024
Webinar om COST – hør om støtte til internationale forskernetværk

Zoom

Deltag i webinar om COST (European Cooperation in Science and Technology) og hør om deres støtte til internationale forskernetværk. Programmet er målrettet forskere og innovatører fra bl.a. forskningsinstitutioner og virksomheder. Mødet afholdes online den 23. april 2024 kl. 13.00 – 15.30.

18.
april 2024
Overrækkelse af Forskningskommunikationsprisen 2024

Presse, JP/Politikens Hus Vestervoldgade 33 1785 København V

Den 18. april overrækker uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund årets forskningskommunikationspris på 200.000 kroner til en forsker med skarp sans for levende og præcis formidling. Det sker som optakt til videnskabsfestivalen Forskningens Døgn 2024, der varer fra den 19. - 26. april.

16.
april 2024
Invitation til talk om danske unges drømme for fremtidens Europa

Demokrati Garage Rentemestervej 57, 2400 København

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til talk om unges drømme og samfundsengagement under Den Europæiske Ungdomsuge 2024. Vær med den 16. april kl. 16.30-18.00 hos Demokrati Garage, hvor unge stemmer som Nafisa Fiidow, Zóe Elkær Nicot og flere vil dele deres visioner for fremtidens Europa.

21.
marts 2024
Startmøde for samarbejdsprojekter (KA2) i ungdomssektoren

Asylgade 7, 5000 Odense C.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder startmøde for samarbejdsprojekter (KA2) bevilget i forlængelse af ansøgningsrunden i oktober 2023. Mødet finder sted hos Uddannelses- og Forskningsstyrelsen på Asylgade 7, 5000 Odense C.

06.
marts 2024
Webinar om 'Erasmus+ Teacher Academies' for nordiske ansøgere

Online

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen samt de øvrige nationale agenturer for Erasmus+ i Norden inviterer danske, finske, svenske, norske og islandske uddannelsesinstitutioner til webinar om de såkaldte Teacher Academies forud for årets ansøgningsrunde med ansøgningsfrist den 6. juni 2024 kl. 17.00..

01.
februar 2024
Online informationsmøde om partnerskabet 'Innovative Health Initiative'

Microsoft Teams

Bliv klogere på partnerskabet Innovative Health Initiative og de nye opslag for 2024, når de nordiske delegerede; Business Finland, Research Council Norway, Sweden Innovation Agency og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen holder fælles online informationsmøde den 1. februar 2024, kl. 10:00-12:00

18.
januar 2024
Webinar om efter- og videreuddannelsesprojekter i voksenlæringssektoren

Online: Tilmeldte får tilsendt et link dagen før webinaret.

Deltag i webinar med information om muligheder for tilskud til efter- og videreuddannelsesprojekter i voksenlæringssektoren via EU-programmet Erasmus+. Under webinaret vil vi gennemgå muligheder, krav til ansøgninger og ansøgningsskema.

17.
januar 2024
Webinar om uddannelsesophold i udlandet for elever og medarbejdere i erhvervsuddannelsessektoren (KA122-VET)

Online - tilmeldte får tilsendt et link dagen før webinaret.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer alle institutioner og organisationer, der arbejder med erhvervsrettet grund- og efteruddannelse, herunder også FGU og STU, til at høre om, hvad et enkeltstående mobilitetsprojekt giver af muligheder for at sende elever og medarbejdere på udlandsophold.

16.
januar 2024
Webinar om uddannelsesophold i udlandet for elever og medarbejdere i skolesektoren

Online - tilmeldte får tilsendt et link dagen før webinaret.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, der administrerer Erasmus+ i Danmark, inviterer dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser (skolesektoren), til at høre om mulighederne for at søge tilskud til at sende elever, pædagoger, lærere og ledere m.fl. på forskellige uddannelsesophold i udlandet.

15.
januar 2024
Online-skriveseminar: Få hjælp til din Nordplus-ansøgning

Online, Zoom.

Få tips og vejledning til at udfylde ansøgningsskemaet om tilskud til mobilitets- og samarbejdsprojekter i Nordplus, så du er klar til at ansøge til fristen 1. februar 2024.

11.
januar 2024
Informationsmøde om tilskudsmuligheder på ungdomsområdet i Erasmus+

Online

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder et online-informationsmøde om tilskudsmulighederne i Erasmus+ på ungdomsområdet. Det omfatter følgende projekttyper: Ungdomsudvekslinger, mobilitet for ungdomsarbejdere, Youth Participation Activities og DiscoverEU Inclusion.

11.
januar 2024
Seminar om Circular Bio-based Europe-programmet 2024

Novo Nordisk Fonden, Tuborg Havnevej 19, 2900 Hellerup, Danmark.

I samarbejde Food & Bio Cluster Denmark afholder Uddannelses- og Forskningsstyrelsen et seminar om mulighederne i Circular Bio-based Europe-programmet. Seminaret er målrettet danske virksomheder og videninstitutioner og afholdes hos Novo Nordisk fonden den 11. januar 2024, kl. 9-14.

10.
januar 2024
Webinar om uddannelsesophold i udlandet for danske idrætsforeninger (KA182-SPO)

Online - tilmeldte får tilsendt et link dagen før webinaret.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, der administrerer Erasmus+ i Danmark, inviterer alle almennyttige idrætsforeninger og idrætsorganisationer, til at høre om mulighederne for at søge tilskud til at sende trænere, instruktører og andre medarbejdere på forskellige uddannelsesophold i udlandet.

13.
december 2023
FGU-seminar: Mulighederne i Erasmus+

FGU Trekanten Boulevarden 19D 7100 Vejle

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer alle med interesse for internationale aktiviteter på den forberedende grunduddannelse (FGU) til seminar om mulighederne i Erasmus+.

12.
december 2023
Debatmøde I: Det danske økosystem for kunstig intelligens – balancer og barrierer

Uddannelses- og Forskningsministeriet, Børsgade 4, 1215 København K. Arrangementet bliver optaget. Du skal tilmelde dig arrangementet nedenfor for at modtage link til optagelsen.

Kunstig intelligens har potentiale til at revolutionere vores samfund. Det gælder ikke mindst for de danske forsknings- og innovationsaktører, der med brugen af kunstig intelligens forventes at kunne forøge kvaliteten, omfanget og relevansen af investeringerne i forskning og innovation.

11.
december 2023
Webinar om det nye Klyngeprogram 2025-2028

Webinar.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og sekretariatet for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse inviterer til webinar, hvor der vil blive orienteret om den kommende annoncering af et fælles klyngeprogram for 2025-2028.

06.
december 2023
Webinar: Hør om dine muligheder for tilskud fra Nordplus i 2024

Online, Zoom

Nordisk Ministerråds uddannelsesprogram Nordplus inviterer nordiske og baltiske institutioner og organisationer fra alle dele af uddannelsessektoren til at søge om tilskud til transnationalt samarbejde. Ansøgningsrunden åbnede 1. november, og der er deadline for ansøgninger 1. februar 2024.

01.
december 2023
Webinar: Indførelsen af Societal Readiness Assessment (SRA) i Horizon Europe

Zoom

Med introduktionen af Societal Readiness Assessment står inkluderingen af SSH-elementer i Horizon Europe-projekter til at blive forstærket, da man vil forsøge at indtænke samfundsparatheden for et projekt. Hvis du vil vide mere om dette, så deltag i webinaret fredag den. 1. december 2023, kl. 10:00.

22.
november 2023
Hent inspiration til internationalt uddannelsesarbejde på konference om Erasmus+

CPH Conference i DGI Byen Tietgensgade 65 1704 København

Få ny viden og bliv inspireret til arbejdet med internationalisering, læring og uddannelse, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen slår dørene op til konferencen ’Det gode internationale samarbejde i Erasmus+’.

16.
november 2023
Seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne

Comwell Kolding Skovbrynet 1 6000 Kolding

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne. Seminaret afholdes d. 16.-17. november 2023 på Comwell Kolding.

15.
november 2023
Webinar: Introduktion til elektronisk platform for voksenlæring (november)

Online - Zoomlink udsendes til alle tilmeldte efter deadline for tilmelding.

Webinaret vil give en kort introduktion til nogle af de mange værktøjer og funktioner på den elektroniske platform for voksenlæring - EPALE. Herunder udbredelse af projektresultater, samarbejdsmuligheder og projektpartnersøgning. Alle med interesse for voksenlæringssektoren er velkomne.

09.
november 2023
The National Space Conference 2023

University of Southern Denmark

The Ministry of Higher Education and Science, the Center for Defence, Space & Security (CenSec) and the University of Southern Denmark have joined forces to manage and develop the annual National Space Conference in 2023.

07.
november 2023
EPALE-konference 2023: Nye samarbejder i voksenlæring

Odeon, Odense. Odeons Kvarter 1 5000 Odense C

EPALE Danmark inviterer sammen med Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til konference om 'Nye samarbejder i voksenlæring'. Voksenlæringssektoren har i flere år stået i en brydningstid hvor både rammer, kursister og krav ændrer sig. I år behandler EPALE-konferencen spørgsmålet om nye samarbejder.

26.
september 2023
Tilmelding til EAIE-konferencen 2023

Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam, Holland

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer videregående uddannelsesinstitutioner og deltagere til at tilmelde sig Study in Denmark-standen på årets EAIE-konference i Rotterdam, Holland.

13.
september 2023
Webinar om akkreditering til Erasmus+ for voksen- og erhvervsuddannelsessektoren

Online via Zoom

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer voksen- og erhvervsuddannelsessektoren til webinar om akkreditering til Erasmus+ forud for EU-Kommissionens næste frist for akkrediteringsansøgninger (19.10.2023) Webinaret henvender sig til institutioner, der endnu ikke har opnået akkreditering.

11.
september 2023
Undervisningsprisen 2023 – prisuddeling

Operaen, København K

Uddannelses- og Forskningsministeriet hædrer inspirerende undervisere på de videregående uddannelser med Undervisningsprisen den 11. september. Der uddeles priser til årets syv vindere af Undervisningsprisen, der hver modtager 500.000 kr.

11.
september 2023
Informationsmøde om mulighederne i Det Europæiske Forskningsråd for hospitalsbaserede forskere (Engelsk)

Rigshospitalet, Blegdamsvej 9, opgang 44, 2100 København Ø, Auditorium 1

Er du eliteforsker på et hospital og bedriver du grundforskning, transnational forskning eller klinisk forskning? Så er dette informationsmøde om støttemuligheder fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC) sandsynligvis relevant for dig. Mødet finder sted mandag den 11. september, kl. 13:00-15:00.

07.
september 2023
Webinar: Hør om 'forberedende besøg' og 'studiebesøg' gennem Nordplus

Ansøgningsrunden for forberedende besøg gennem Nordplus Junior, Nordplus Voksen og Nordplus Nordens Sprog samt studiebesøg gennem Nordplus Junior åbner den 23. august 2023 og har deadline 2. oktober 2023. Tilmeld dig et af vores webinarer og hør om dine muligheder.

05.
september 2023
Workshop: EIC Pathfinder – Sådan skriver du en succesfuld ansøgning (engelsk)

Navitas – Aarhus Universitet Inge Lehmanns Gade 10 Bygning 3210, 5. sal 8000 Aarhus C

Det Europæiske Innovationsråd (EIC) er EU’s program for udvikling af banebrydende teknologier. Denne workshop giver dig indblik i den succesfulde ansøgning til EIC Pathfinder og hjælper dig til at få succes med ansøgningsprocessen. Workshoppen afholdes den 5. september 2023, kl. 10:00-14:00.

05.
september 2023
Webinar: Guide til Horizon Europe-partnerskaber

Zoom

25 % af midlerne i Horizon Europe udmøntes via partnerskaber mellem Europa-Kommissionen og offentlige og private partnere fra medlemslandene. Det sker via partnerskabernes egne F&I-programmer. Lær om partnerskabstyperne, baggrund og formål, samt hvordan man ansøger. Webinaret afholdes 5. september.

30.
august 2023
Innovation Centre (ICDK) inviterer til reception hos UFM

Uddannelses- og Forskningsministeriet, Børsgade 4, 1215 København K

Innovation Centre Denmark (ICDK) inviterer samarbejdspartnere, kunder og interessenter til reception den 30. august i Uddannelses- og Forskningsministeriet, København.

30.
august 2023
Webinar om akkreditering til Erasmus+ for skolesektoren

Online via Zoom

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser til webinar om akkreditering til Erasmus+ forud for EU-Kommissionens næste frist for ansøgninger (19.10.2023) Webinaret henvender sig til institutioner og kommuner, der endnu ikke har opnået akkreditering.

28.
august 2023
Webinar om Small-scale Partnerships i Erasmus+

Online

Få viden om, hvordan institutioner og organisationer kan søge tilskud fra Erasmus+ til 'Small-scale Partnerships' inden for skole-, voksen- og erhvervsuddannelsessektoren. Projekterne kan f.eks. fremme videndeling, kapacitetsopbygge og udvikle metoder på tværs af landegrænser.

28.
august 2023
Webinar: EIC Pathfinder – vejen til den succesfulde ansøgning (engelsk)

Zoom

Det Europæiske Innovationsråd (EIC) er EU’s program for udvikling af banebrydende teknologier. Webinaret præsenterer Pathfinder-instrumentet, førstehåndserfaringer med at skrive en succesfuld Pathfinder-ansøgning og detaljer om arbejdsprogrammet 2023. Webinaret afholdes mandag den 28. august 13-15.

26.
juni 2023
Webinar: Introduktion til elektronisk platform for voksenlæring (juni)

Online - Zoomlink udsendes til alle tilmeldte efter deadline for tilmelding.

Webinaret vil give en kort introduktion til nogle af de mange værktøjer og funktioner på den elektroniske platform for voksenlæring - EPALE. Herunder udbredelse af projektresultater, samarbejdsmuligheder og projektpartnersøgning. Alle med interesse for voksenlæringssektoren er velkomne.

13.
juni 2023
Event: Kapital fra EU til startups og SMV’er

Dansk Erhverv Børsen Slotholmsgade 1217 København K

Startups og SMV’er har mange muligheder for at søge økonomisk støtte fra EU. Hør om organisationer, der kan hjælpe dig videre i ansøgningsprocessen og mød iværksættervirksomheder, der fortæller om deres erfaringer. Eventet afholdes den 13. juni 2023 i Dansk Erhverv i København.

13.
juni 2023
Webinar: Excellente postdoc-midler fra Horizon Europe (Engelsk)

Zoom

Lyt med og få overblik over mulighederne for at søge excellente postdoc-midler i Horizon Europe. Vi vil bl.a. dykke ned i mulighederne for yngre forskere i Marie Skłodowska-Curie-programmet (MSCA) og i Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Webinaret finder sted tirsdag den 13. juni kl. 10:00-11:00.

12.
juni 2023
Webinar: Kræftmissionen – det skal du vide om missionen (engelsk)

Zoom

Webinaret præsenterer Kræftmissionen og danske institutioners muligheder for at søge midler til konkret forskning og implementering. Vil du vide mere om dette og om førstehåndserfaringer fra to danske projekter, som modtager midler fra missionen, så deltag i webinaret den 12. juni, kl. 13-15:00.

26.
maj 2023
Er du klar til Champions Leagues for SMV'er?

DTU Science Park Diplomvej 372 2800 Kgs. Lyngby

SMV'er, der vil opskalere morgendagens innovationer, kan kvalificere sig til EIC Accelerator og en præmie på 2,5 mio. euro . Lær hvilke typer virksomheder, der har mulighed for at være med og mød virksomheder, der har succes i EIC Accelerator. Eventet finder sted d. 26. maj på DTU Science Park

25.
maj 2023
DFiR debatmøde II: Den videnskabelige republik - kan etikken og åbenheden overleve i en sikkerhedskultur?

Gl. Mødesal, Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab, H.C. Andersens Boulevard 35, DK-1553 København V. Der vil efter arrangementet være udskænkning kl. 16.00-17.00.

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab afholder et debatarrangement om etik og åbenhed i den videnskabelige republik i en ny sikkerhedskultur med indlæg fra Censec, UiT Norges Arktiske Universitet og DTU. Læs mere og tilmeld dig her.

27.
april 2023
Overrækkelse af Forskningskommunikationsprisen 2023

Mogens Dahl Koncertsal, Snorresgade 22, København S

Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund uddeler årets Forskningskommunikationspris på 200.000 kroner til en forsker med en skarp sans for levende og præcis formidling.

21.
april 2023
Kom til åbning af Forskningens Døgn 2023

Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

Fredag den 21. april åbner videnskabsfestivalen Forskningens Døgn. Kom med til en dag, hvor I kan møde forskere, startups og ministeren, der sætter rammerne for dansk forskning. I år er der fokus på den grønne forskning, og åbningseventen foregår i IDA-huset i København.

30.
marts 2023
Uddannelses- og Forskningsmødet 2023

Hotel Koldingfjord

30. - 31. marts mødes uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund med repræsentanter fra uddannelses- og forskningsverdenen til det årlige Uddannelses- og Forskningsmøde. I år er temaet ' Uddannelse, forskning og innovation - perspektiver for fremtiden'.

15.
marts 2023
Webinar om Erasmus+ Innovationsalliancer for nordiske ansøgere

Online

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og de øvrige nationale agenturer for Erasmus+ i norden inviterer danske, finske, svenske, norske og islandske videregående uddannelsesinstitutioner og erhvervsuddannelser til webinar om de såkaldte 'Alliances for innovation' forud for årets ansøgningsfrist.

15.
marts 2023
Spørgetime for ansøgere til Erasmus+ Partnerships for Cooperation (KA2) på ungdomsområdet

Online via Zoom - link udsendes til alle tilmeldte dagen forud for spørgetimen.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til online spørgetime for organisationer, der ønsker at ansøge om et Small-scale Partnership eller et Cooperation Partnership på ungdomsområdet. Spørgetimen finder sted via Zoom onsdag d. 15. marts 2023 kl. 10-11. Link udsendes dagen før spørgetimen.

09.
marts 2023
Webinar: Fysik og Ingeniørvidenskab i ERC

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) er EU's program for fri eliteforskning. Webinaret går i dybden med Fysik og Ingeniørvidenskab i ERC. Det er især relevant for forskere indenfor fysik og ingeniørvidenskab, der ønsker at søge ERC. Webinaret afholdes onsdag den 9. marts 2023 kl. 14:00-15:30.

27.
februar 2023
Webinar: ERC Proof of Concept

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) er EU's program for fri eliteforskning. Webinaret går i dybden med Proof of Concept-bevillingen, som kan søges af forskere, der allerede har en bevilling fra ERC. Webinaret afholdes mandag den 27. februar 2023 kl. 10:00-11:30.

20.
februar 2023
EliteForsk-prisuddelingen 2023

Skuespilhusets foyer, København

Mandag den 20. februar 2023 overrækker Uddannelses- og Forskningsministeriet årets EliteForsk-priser til fem fremragende yngre forskere. Det sker til EliteForsk-prisuddelingen, som afholdes i Skuespilhusets foyer i København.

01.
februar 2023
Webinar: Life Sciences i ERC

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) er EU's program for fri eliteforskning. Webinaret går i dybden med Life Sciences i ERC. Det er især relevant for forskere indenfor Life Sciences, der ønsker at søge ERC. Webinaret afholdes onsdag den 1. februar 2023 kl. 14:00-15:30.

19.
januar 2023
Webinar: Samfundsvidenskab og humaniora i ERC

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) er EU's program for fri eliteforskning. Webinaret går i dybden med samfundsvidenskab og humaniora i ERC. Det er især relevant for forskere indenfor samfundsvidenskab og humaniora, der ønsker at søge ERC. Webinaret afholdes den 19. januar 2023 kl. 14:00-15:30.

12.
januar 2023
Webinar om samarbejdsprojekter i Erasmus+

Webinaret afholdes online.

Få viden om, hvordan organisationer kan søge tilskud fra Erasmus+ til samarbejdsprojekter, som f.eks. fremmer videndeling, kapacitetsopbygning og udvikling af metoder på tværs af landegrænser.

15.
december 2022
Webinar om arbejdsprogrammet 2023-24 for klynge 1: Sundhed i Horizon Europe

På webinaret vil du få en gennemgang af det nye to-årige arbejdsprogram for 2023-24 for Klynge 1, der støtter innovation og forskning inden for sundhedsområdet og områder i relation hertil f.eks. digitale løsninger. Webinaret afholdes torsdag den 15. december 2022 kl. 10:00-11:30.

30.
november 2022
Prisoverrækkelse: Specialekonkurrence om rigsfællesskabet 2022

Årets priser i specialekonkurrencen om rigsfællesskabet overrækkes den 30. november kl. 15.00-16.00, hvor der udpeges en vinder fra hvert land. Prismodtagerne modtager en hæderspris på 40.000 kroner hver. Du kan se med online.

30.
november 2022
Seminar: Den nye DESCA-model for Horizon Europe – Det, du skal vide om konsortieaftalen

Park Inn by Radisson Copenhagen Airport, Engvej 171, DK-2300 København S.

Konsortieaftaler i Horizon Europe (HE) – et seminar om HE DESCA, en model for konsortieaftaler. Sådan sikrer du fremdriften i dit projekt gennem en velafbalanceret aftale med dine projektpartnere. Seminaret finder sted onsdag den 30. november 2022, kl. 10:00-14:00.

23.
november 2022
Hent inspiration til internationalt uddannelsesarbejde på konference om Erasmus+

CPH Conference i DGI Byen Tietgensgade 65 1704 København

Få ny viden og bliv inspireret til arbejdet med internationalisering, læring og uddannelse, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen slår dørene op til konferencen ’Et større og mere mangfoldigt Erasmus+’.

02.
november 2022
DFiR konference 2022: Universiteter for fremtiden

Axelborg Vesterbrogade 4A 1620 København V

Kom og deltag i debatten om, hvordan Danmark kan fremtidssikre den danske universitetssektor.

05.
oktober 2022
Seminar om tværfagligt samarbejde i Horizon Europe

Seminaret: kl. 13:00-16:00 med networking fra kl. 16:00-17:00. Aalborg Universitet i København, A. C. Meyers Vænge 15 (Bygning A), Konferencesalen 1.001, 2450 Kbh.

Vi inviterer nu til et seminar om tværgående forsknings- og innovationssamarbejde på Aalborg Universitet København. Du får indsigt i, hvordan forskellige fagekspertiser arbejder sammen og finder fælles svar på store udfordringer. Seminaret afholdes den 5. oktober 2022, kl. 13:00-17:00.

21.
september 2022
Minikonference: Aktivisme og ungefællesskaber

Odense Koncerthus, Claus Bergs Gade 9 5000 Odense C

Kom med, når Uddannelses - og Forskningsstyrelsen inviterer til minikonference om ungdomsaktivisme og ungefællesskaber.

19.
september 2022
Aflyst: Møde for ansøgere til samarbejdsprojekter på ungdomsområdet i Erasmus+

Asylgade 7, 5000 Odense C

Dette møde, som afholdes af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, bygger ovenpå styrelsens webinarer om samarbejdsprojekter på ungdomsområdet i Erasmus+. Mødet henvender sig til organisationer, som vil søge tilskud, og afholdes i Odense den 19. september 2022.

13.
september 2022
Webinar: Introduktion til ERC Synergy Grant

Det Europæiske Forskningsråd (ERC) er EU's program for fri eliteforskning. Webinaret går i dybden med, hvordan du som forsker eller rådgiver er bedst klædt på til at søge ERC-midler. Det er især relevant for dig, der vil søge Synergy Grant. Webinaret afholdes d. 13. september 2022 kl. 09:00-11:00.

05.
september 2022
Webinar om Erasmus+ Small-scale Partnerships

Online

Få viden om, hvordan institutioner og organisationer kan søge tilskud fra Erasmus+ til 'Small-scale Partnerships' inden for skole-, voksen- og erhvervsuddannelsessektoren. Projekterne kan f.eks. fremme videndeling, kapacitetsopbygge og udvikle metoder på tværs af landegrænser.

05.
september 2022
Webinar om samarbejdsprojekter på ungdomsområdet i Erasmus+

og 06. september 2022 fra kl. 09:30 til 11:00 Webinarerne afholdes online.

Få viden om, hvordan organisationer kan søge tilskud fra Erasmus+ til samarbejdsprojekter på ungdomsområdet, som f.eks. fremmer videndeling, kapacitetsopbygning og udvikling af metoder på tværs af landegrænser. Der afholdes to identiske webinarer den 5. og 6. september 2022.

02.
september 2022
Konference om kompetencebehov inden for life science

Bella Sky, Center Blv. 5, 2300 København S

Life science-industrien rummer store potentialer, og derfor er det afgørende med en arbejdsstyrke, der løbende har og udvikler de rette faglige kompetencer.

29.
august 2022
Undervisningsprisen 2022 – prisuddeling

Nationalmuseet, København K

Uddannelses- og Forskningsministeriet hædrer inspirerende undervisere på de videregående uddannelser med Undervisningsprisen den 29. august. Der uddeles priser til årets syv vindere af Undervisningsprisen, der hver modtager 500.000 kr.

18.
august 2022
Navn og mission patch til Andreas Mogensens næste mission

LUNDBECKFOND AUDITORIET, BIOCENTER Ole Maaløes Vej 5 2200 København N

Andreas Mogensen offentliggør navn og mission patch for sin næste mission og fortæller om sine forberedelser og træning i LUNDBECKFOND AUDITORIET på Københavns Universitet torsdag den 18. august 2022 kl. 18.00. Arrangementet er udsolgt, men følg arrangementet på Youtube livestream.

23.
juni 2022
Webinar om Doctoral Networks under Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) i Horizon Europe

MSCA-delprogrammet Doctoral Networks yder støtte til oprettelse af ph.d.-uddannelser i netværk på tværs af landegrænser. Fokus er særligt på at øge international og intersektoriel forskermobilitet. På webinaret går vi i dybden med 2022-opslaget. Tilmeld dig og følg med den 23. juni kl. 13:00-14:00

22.
juni 2022
Informationsoplæg: COST møder forskere (engelsk)

Københavns Universitet, Karen Blixens Plads 8, 2300 København S., lokale 15A.0.13

The COST Association, Københavns Universitet og EuroCenter byder forskere velkommen til et informationsoplæg om mulighederne for at deltage i COST-aktioner, hvor de kan tilgå internationale netværk inden for deres forskningsområde. Mødet bliver afholdt den 22. juni 2022, kl. 10:00-12:00.

09.
juni 2022
Webinar: Finansiering til danske projekter inden for plastik og tekstil

Danmark vil gå forrest i den grønne omstilling, og cirkulær økonomi er en hjørnesten i den omstilling - men hvorfra kommer finansieringen til realiseringen af de grønne ambitioner? Kom til webinar den 9. juni kl. 09:30-12:05 og bliv klogere på landskabet i Danmark!

08.
juni 2022
Møde for kommunale ansøgere i Erasmus+ Ungdom

Asylgade 7, 5000 Odense C

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til møde i Odense for kommunale ansøgere, som er i gang med at søge akkreditering eller tilskud til mobilitetsprojekter i Erasmus+ Ungdom.

25.
maj 2022
Webinar om Lissabon-konventionen 25 år

Zoom

Alle med interesse for anerkendelse af udenlandske uddannelser inviteres til et webinar i anledning af 25-året for Lissabonkonventionen.

11.
maj 2022
Webinar: EU-finansiering af CCUS-projekter

Fangst, anvendelse og lagring af CO2 har stort potentiale til at reducere Danmarks udledning af drivhusgasser. Hvis du vil blive klogere på de politiske tiltag og muligheder for EU-finansiering til virksomheder og forskningsinstitutioners CCUS-projekter, så deltag i webinaret den 11. maj kl. 10-14.

03.
maj 2022
Webinar: EIC – Gode tips til din ansøgning (engelsk)

Det Europæiske Innovationsråd (EIC) er EU’s program for udviklingen af banebrydende teknologier. Dette webinar giver indblik i både ansøgers og evaluators erfaring med ansøgningsprocessen til EIC. Webinaret afholdes tirsdag den 3. maj 2022 kl. 09:00-11:00 og vil foregå på engelsk.

26.
april 2022
Workshop om nationale forsknings- og teknologiudviklings aktiviteter på ISS

Haraldsgade 53. 2100 Copenhagen Ø and Online

Andreas Mogensen skal til ISS i efteråret 2023! Invitation til workshop for potentielle forslagsstillere, der gerne vil sende et forslag til danske forsknings- og teknologiudviklingsaktiviteter på ISS. Aktiviteten kan finde sted på Andreas Mogensens mission eller under en senere mission.

21.
april 2022
Informationsmøde om det nye offentlige-private sundhedspartnerskab Innovative Health Initiative (IHI)

DTU, Anker Engelunds Vej 101, 2800 Lyngby. Mødelokale: M1, r3.146.

Det offentlige-private sundhedspartnerskab (IHI) forventer at afsætte 2,2 mia. euro til sundhedsforskning og -innovation. Som optakt er Uddannelses- og Forskningsstyrelsen medarrangør af et informationsmøde på DTU om de konkrete fundingmuligheder i IHI den 21. april 2022, kl. 10-13.

07.
april 2022
Uddannelses- og Forskningsmødet 2022

Hotel Koldingfjord

7.-8. april mødes uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen med repræsentanter fra uddannelses- og forskningsverdenen til det årlige Uddannelses- og Forskningsmøde. I år er temaet 'Hvordan uddanner vi bedst til samfundets kompetencebehov?'.

29.
marts 2022
Workshop om ny satellit, der skal måle udledninger af drivhusgasser

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Lyngbyvej 100, 2100 København Ø

En ny Copernicus satellit - CO2 Monitoring Mission (CO2M), skal overvåge mængden af drivhusgasser i atmosfæren og hjælpe til med at nedbringe udledningerne. For at få det optimale ud af CO2M skydes et nationalt samarbejde i gang med en workshop, om hvordan den nye satellit kan give mest værdi

24.
marts 2022
Rumkonferencen 2022

Glassalen på DTU, Anker Engelunds Vej 1, 2800 Kgs. Lyngby

24. marts afholder Uddannelses- og Forskningsministeriet rumkonferencen 2022. Hele programmet og tilmelding er nu tilgængeligt. Programmet omfatter Uddannelses- og Forskningsministeren og ESA’s generaldirektør samt en række fremtrædende aktører på rumområdet i Danmark.

17.
marts 2022
Innovation Centre Denmark (ICDK) inviterer til reception hos UFM

Uddannelses- og Forskningsministeriet, Børsgade 4, 1215 København K

Innovation Centre Denmark (ICDK) inviterer samarbejdspartnere, kunder og interessenter til reception den 17. marts med tale fra Uddannelses- og Forskningsminister, Jesper Petersen.

07.
marts 2022
Informationsmøde om Erasmus+ Teacher Academies

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder informationsmøde om Erasmus+Teacher Academies for institutioner og andre interesserede, der ønsker at vide mere om, hvordan man kan indgå i partnerskaber med det formål at etablere et Erasmus+ Teacher Academy.

04.
marts 2022
Webinar: EIC - visioner og muligheder for 2022 (engelsk)

Det Europæiske Innovationsråd (EIC) er EU’s program for udviklingen af banebrydende teknologier. Dette webinar præsenterer det nye arbejdsprogram for 2022, samt de muligheder du som forsker eller virksomhed har for at søge EIC-midler. Webinaret afholdes den 4. marts 2022 kl. 10:00-11:30.

01.
marts 2022
Webinar: EU-finansiering til danske Power-to-X-projekter

Danmark skal være et grønt Power-to-X foregangsland, og regeringen, fonde, erhvervsliv og forskningsmiljøer har sat skub i udviklingen. Kom til webinar den 1. marts og bliv klog på politiske tiltag og muligheder for EU-finansiering til virksomheder og forskningsinstitutioners Power-to-X-projekter.

24.
februar 2022
EliteForsk-prisuddelingen 2022

Moltkes Palæ, København

Torsdag den 24. februar 2022 overrækker uddannelses- og forskningsministeriet årets EliteForsk-priser til fem fremragende yngre forskere. Det sker ved EliteForsk-prisuddelingen, som afholdes i Moltkes Palæ i København.

26.
januar 2022
Webinar om samarbejdsprojekter i Erasmus+ (KA220 og KA210)

Mødet foregår online via Zoom, og link fremsendes forud for arrangementet.

I forbindelse med forårets ansøgningsrunde inviterer Uddannelses- og Forskningsstyrelsen til et online-informationsmøde om tilskudsrammerne for de to typer samarbejdsprojekter 'Cooperation Partnerships' og 'Small-scale partnerships'.

14.
januar 2022
Webinar om mobilitetsprojekter i Erasmus+ Ungdom

Zoom

EU-programmet Erasmus+ indeholder mange tilskudsmuligheder for organisationer, som arbejder med unge mellem 13 og 30 år, og som ønsker at styrke deres internationale arbejde.

13.
januar 2022
OMLAGT: Informationsmøde om enkeltstående mobilitetsprojekter i Erasmus+ (KA122) for dagtilbud, grundskoler, ungdomsuddannelser, erhvervsuddannelser og voksenlæringsinstitutioner

OMLAGT TIL ZOOM og UDSKUDT TIL 19.JANUAR

Dette informationsmøde omlægges grundet de seneste corona-restriktioner til et webinar. Webinaret afholdes d. 19. januar 2022 fra kl. 14.00-16.00. Allerede tilmeldte til informationsmødet vil få direkte besked. Find tilmelding til webinar nede i teksten.

14.
december 2021
Webinar: EU-midler på kræftområdet

Arbejder du med kræftforskning, -behandling eller -forebyggelse? Så lyt med, når vi stiller skarpt på planer, programmer og penge i EU til at knække cancer i Europa, og hvad initiativerne betyder for Danmark. Webinaret afholdes den 14. december 2021, kl. 10-11:20.

29.
november 2021
Prisoverrækkelse: Specialekonkurrence om rigsfællesskabet 2021

Livestreames online på ufm.dk.

Årets priser i specialekonkurrencen om rigsfællesskabet overrækkes den 29. november kl. 15.00-16.00, hvor der udpeges en vinder fra hvert land. Prismodtageren modtager en hæderspris på 40.000 kroner hver. Du kan se med på livestream her på siden.

25.
november 2021
DFiR-konference 2021: Klimamål og midler

Axelborg Vesterbrogade 4A 1620 København V

På årets DFiR-konference debatterer vi, hvordan Danmark bedst muligt understøtter, at forskning og innovation bidrager til den grønne omstilling og til at nå 2030- og 2050-målene

11.
november 2021
Korea-Denmark Research and Innovation Day 2021

Webinar

Deltag i det spændende webinar ”Korea-Denmark Research and Innovation Day”, som har fokus på emnerne "Finding solutions to the climate change" og "Resource recovery".

04.
november 2021
Gør en forskel med Det Europæiske Solidaritetskorps

Odeon Odeons Kvarter 1 5000 Odense C

Vil du gerne ud og opleve Europa? Eller har du måske gode idéer til nye projekter, der kan gøre en forskel for andre? Så kom med til en inspirerende aften med oplæg, workshop, quiz med seje præmier og gratis aftensmad.

14.
oktober 2021
Q&A-session om Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) i Horizon Europe (oktober)

Har du spørgsmål til Doctoral Networks eller et af de andre delprogrammer under Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA)? Så deltag i vores én-times session, hvor vi som National Contact Points for MSCA besvarer dine spørgsmål. Vi holder denne Q&A-session torsdag den 14. oktober 2021 kl. 13:00-14:00

28.
september 2021
Online-informationsmøde om Small-scale Partnerships

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til online-informationsmøde om Small-scale Partnerships i Erasmus+ i forbindelse med efterårets ansøgningsrunde.

27.
september 2021
Undervisningsprisen 2021 - prisuddeling

Uddannelses- og Forskningsministeriet. Prisuddelingen livestreames.

Uddannelses- og Forskningsministeriet hædrer den 27. september inspirerende undervisere og underviserteams på de videregående uddannelser med Undervisningsprisen. Der uddeles syv priser, der hver er på 500.000 kr. Priserne skal anerkende den store betydning, som fremragende undervisere har.

20.
september 2021
Webinar om akkreditering til Erasmus+ for skole-, voksen- og erhvervsuddannelsessektoren

Zoom

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer skole-, voksen- og erhvervsuddannelsessektoren til webinar om akkreditering til Erasmus+ forud for Kommissionens næste frist for akkrediteringsansøgninger (19.10.2021). Webinaret henvender sig til institutioner, der endnu ikke har opnået akkreditering.

08.
september 2021
Informationsmøde om akkreditering til Erasmus+ for skole-, voksen- og erhvervsuddannelsessektoren

UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Niels Bohrs Allé 1 5230 Odense M

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer skole-, voksen- og erhvervsuddannelsessektoren til informationsmøde om akkreditering til Erasmus+ forud for Kommissionens næste frist for akkrediteringsansøgninger (19.10.2021) Mødet henvender sig til institutioner, der ikke har opnået akkreditering.

23.
august 2021
EliteForsk-prisuddelingen 2021

Uddannelses- og Forskningsministeriet. Prisuddelingen livestreames.

Mandag den 23. august 2021 bliver årets EliteForsk-priser overrakt til fem fremragende forskere. Det sker ved EliteForsk-prisuddelingen, som i år livestreames.

19.
august 2021
Webinar om Doctoral Networks under Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) i Horizon Europe

MSCA-delprogrammet Doctoral Networks yder støtte til oprettelse af ph.d.-uddannelser i netværk på tværs af landegrænser. Fokus er særligt på at øge international og intersektoriel forskermobilitet. På webinaret går vi i dybden med 2021-opslaget. Du kan følge med den 19. august kl. 13:00-14:00.

08.
juli 2021
Q&A-session om Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) i Horizon Europe (juli)

Har du spørgsmål til et af delprogrammerne under Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA)? Så deltag i vores én-times session, hvor vi som National Contact Points for MSCA besvarer spørgsmål om alle programdele. Vi holder denne Q&A-session torsdag den 8. juli 2021 kl. 13:00-14:00.

22.
juni 2021
Webinar om Horizon Europe – klynge 4: Det digitale område, industri og rummet

Deltag i webinaret, hvor vi præsenterer indholdet i klynge 4: Det digitale område, industri og rummet i Horizon Europe. Lær mere om tankerne bag det nye to-årige arbejdsprogram (2021-2022), klyngens partnerskaber og relationen til Horizon Europes missioner. Webinaret afholdes den 22. juni 2021.

21.
juni 2021
Webinar om Horizon Europe – klynge 5: Klima, energi og mobilitet

Deltag i webinaret, hvor vi præsenterer det overordnede indhold i programmet klynge 5: Klima, energi og mobilitet i Horizon Europe. Lær mere om tankerne bag det nye to-årige arbejdsprogram (2021-2022), og klyngens synergier med missioner og partnerskaber. Webinaret afholdes den 21. juni 2021.

17.
juni 2021
Webinar om Horizon Europe – klynge 1: Sundhed

Vær med, når vi stiller skarpt på den forskning og innovation som udbydes i sundhedsklyngens toårige arbejdsprogram (2021-2022). Vil du høre mere om dette og andre relevante initiativer såsom EU’s sundhedspartnerskaber og EU’s Kræftmission og Kræftplan, så deltag i webinaret den 17. juni 2021.

16.
juni 2021
Webinar om Horizon Europe - klynge 2: Kultur, kreativitet og inkluderende samfund

På webinaret præsenterer vi det overordnede indhold i programmet Kultur, kreativitet og inkluderende samfund i Horizon Europe, tankerne bag og det nye toårige arbejdsprogram (2021-2022). Vil du danne dig et nyttigt overblik til brug for den gode ansøgning, så deltag i webinaret den 16. juni 2021.

27.
maj 2021
Dansk-fransk Horizon Europe webinar og matchmakingevent om forebyggelse af overvægt

Lyt med og find dine næste samarbejdspartnere, når Institut Français og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen bringer forskere, virksomheder og andre aktører sammen. Webinaret har fokus på mulighederne i Horizon Europe inden for forebyggelse af overvægt og fedme. Webinaret holdes den 27. maj.

27.
maj 2021
Webinar om Horizon Europe-ansøgningsskabelonen - Implementation

Ansøgere til Horizon Europe skal benytte den nye ansøgningsskabelon. I dette webinar stiller vi sammen med Europa-Kommissionen skarpt på den del af ansøgningen, der omhandler projektimplementeringen, og vi kommer med forklaringer og gode råd til dette afsnit. Webinaret holdes den 27. maj.

19.
maj 2021
Webinar om Horizon Europe-ansøgningsskabelonen - Impact

Deltag i webinar om impact, når Uddannelses- og Forskningsstyrelsen sammen med Europa-Kommissionen gennemgår krav og forventninger til impact-afsnittet af ansøgningsskabelonen til Horizon Europe. Webinaret holdes den 19. maj.

18.
maj 2021
Webinar om Horizon Europe-ansøgningsskabelonen - Excellence

Excellence-afsnittet i en Horizon Europe-ansøgning indeholder motivationen for projektet, den banebrydende idé, de konkrete målsætninger samt koncept og metode. Vil du blive helt skarp på, hvad det kræver at skrive det stærke excellence-afsnit, så deltag i webinar den 18. maj.

29.
april 2021
Overrækkelse af Forsknings-kommunikationsprisen 2021

Online - Zoom

Den 29. april overrækker uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen Forskningskommunikationsprisen 2021 til en forsker, der har gjort en ekstraordinær indsats for at kommunikere sin forskning til den brede offentlighed. Alle kan deltage via Zoom.

29.
april 2021
Virtuelt og internationalt Horizon Europe matchmaking-event

Lukket for tilmelding. Arbejder du med digitale og grønne teknologier, kunstig intelligens, robotter, batterier eller hydrogen? Og er du på udkig efter partnere til internationale forsknings- eller innovationsprojekter uden for Danmarks grænser? Så deltag i virtuelt matchmaking-event den 29. april.

15.
april 2021
Webinar: Om missionerne i Horizon Europe

Uddannelse- og Forskningsstyrelsen og Aalborg Universitet afholder et webinar om missionsbegrebet inden for forskning & innovation og om de kommende missioner i Horizon Europe. Formålet er at forberede danske aktører til deltagelsen i Horizon Europe-missionerne. Webinaret holdes 15. april kl. 10-12.

13.
april 2021
Webinar: Forstå de nye regler for projektudgifter i Horizon Europe

Er du i færd med at udarbejde en ansøgning til Horizon Europe eller skal du arbejde med Horizon Europe projektøkonomi? Så er der nyttig viden at hente, ved at deltage i vores webinar om projektudgifter i Horizon Europe. Webinaret afholdes tirsdag den 13. april 2021 kl. 13-14.

25.
februar 2021
Rejs ud med Det Europæiske Solidaritetskorps

Online

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder infomøde om Det Europæiske Solidaritetskorps. Lær mere om programmet og dine muligheder for at rejse ud som frivillig i Europa.

24.
februar 2021
Webinar: Introduktion til Det Europæiske Forskningsråd (ERC) i Horizon Europe

Lær mere om, hvad der er nyt hos Det Europæiske Forskningsråd (ERC) i Horizon Europe. Desuden vil vi se nærmere på, hvad Det Europæiske Forskningsråd (ERC) er, og hvordan det adskiller sig fra andre dele af Horizon Europe. Webinaret afholdes den 24. februar 2021, kl. 10.00-11.15.

27.
januar 2021
Webinar: Få en flyvende start på Horizon Europe via samarbejde med Tyskland

Tyskland er – tæt efterfulgt af Storbritannien – danske Horizon- deltageres fortrukne samarbejdspartner. Efter Brexit bliver der behov for at finde nye excellente partnere ikke mindst syd for grænsen. Hør om muligheder og fordele ved dansk-tysk samarbejde, når vi holder webinar den 27. januar 2021.

30.
november 2020
Online-konference om Erasmus+ 2021-2027

Online via linket nedenfor. Forudgående tilmelding er ikke nødvendig.

Grundet coronasituationen er den fysiske afholdelse af konferencen ’Erasmus+ 2021-2027’ i DGI Byen aflyst. I stedet inviterer vi til en online-udgave, hvor vi streamer direkte fra DGI Byen og Bruxelles i tidsrummet 9.00-12.05 den 30. november 2020.

26.
november 2020
Digital konference 'Danmark i Europa: fælles fremtid - fælles løsninger', dag 2

Den digital konference 'Danmark i Europa: fælles fremtid - fælles løsninger' omhandler på dag 2 udelukkende EU's kommende program for forskning og innovation, Horizon Europe. Konferencen finder sted den 26. november, kl. 10-15. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

26.
november 2020
Topmøde om unges trivsel under COVID-19

Uddannelses- og forskningsministeren og kulturministeren inviterer en lang række interessenter, eksperter og brancher til topmøde om unges trivsel under COVID-19 den 26. november.

25.
november 2020
Digital konference 'Danmark i Europa: fælles fremtid - fælles løsninger', dag 1

Den digitale konference "Danmark i Europa: fælles fremtid - fælles løsninger" sætter første dag fokus på en række nye EU-programmer for uddannelse, forskning, kultur og erhvervsudvikling. Konferencen finder sted den 25. november 2020, kl. 10-15. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

23.
november 2020
Webinar om Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) i Horizon Europe

Vil du gerne have tidlig viden om, hvordan MSCA forventes at se ud i Horizon Europe? Så se med på dette webinar, hvor vi vil skabe overblik over de foreslåede ændringer til MSCA-programmet. Webinaret afholdes mandag den 23. november kl. 13-14.

18.
november 2020
Horizon 2020-webinar: Hvordan revideres et Horizon 2020-projekt?

I dette webinar gennemgår vi de kontrolmekanismer, som Europa- Kommissionen kan/vil pålægge projektet: Checks, audits, reviews og investigations. Hvad kan ske hvornår, og hvad er en projektdeltagers pligter og rettigheder i den forbindelse. Webinaret afholdes d. 18. november 2020 kl. 10.00.

11.
november 2020
Horizon 2020-webinar: Andre direkte omkostninger samt tredjeparter

I dette webinar vil vi gennemgå reglerne for at lade tredjeparter deltage i projektgennemførelsen, og vi stiller skarpt på, hvornår en given udgift falder i kategorien ”other direct costs” vs. ”subcontracting”. Webinaret afholdes d. 11. november 2020 kl. 10.00.

04.
november 2020
Horizon 2020-webinar: Personaleomkostninger

I Horizon 2020 findes der tre forskellige metoder til beregning af personaleomkostninger. Vi gennemgår disse metoder og EU-definitionen af personale samt de krav, der eksisterer til udfyldelse af timesedler. Webinaret afholdes d. 4. november 2020 kl. 10:00

28.
oktober 2020
Horizon 2020-webinar: Hvornår er omkostninger støtteberettigede?

I dette webinar gennemgår vi de syv kriterier for, hvornår omkostninger i et Horizon 2020-projekt lever op til EU’s betingelser for at være støtteberettigede. Derudover vil vi bl.a. også se på direkte vs. indirekte omkostninger. Webinaret afholdes d. 28 oktober 2020 kl. 10.00.

25.
august 2020
Informationsmøde om tilskudsmuligheder til solidaritetsprojekter

Online

Styrelsen for Forskning og Uddannelse afholder informationsmøde for unge og organisationer, der er interesserede i at høre mere om muligheden for at søge tilskud til solidaritetsprojekter i Danmark gennem Det Europæiske Solidaritetskorps.

24.
juni 2020
Webinar om trivsel: Studiestart 2020 i en corona-tid

Link til webinaret sendes på mail

Uddannelses- og Forskningsministeriet afholder et webinar, hvor vi vil skabe mulighed for vidensdeling blandt uddannelsesinstitutionerne og lade eksperter og studerende komme med perspektiver på studiestarten 2020 i en corona-tid.

29.
april 2020
Webinar: Sådan undgår du de typiske fejl i Horizon 2020 MSCA Individual Fellowships

Vil du eller en forsker på din institution gerne til udlandet og forske, eller vil du gerne rekruttere internationale forskere? Så lyt med, når vi holder webinar om Individual Fellowships (IF) under Marie Skłodowska-Curie Actions i Horizon 2020. Webinaret afholdes den 29. april 2020 kl. 11-12.

30.
marts 2020
Webinar om Erasmus+ Ungdom og Det Europæiske Solidaritetskorps

Online

Arbejder I med unge, og vil I styrke den europæiske dimension i jeres organisation? Så tilmeld jer vores webinar og hør om mulighederne for tilskud inden for ungdomsområdet. Se med den 30. marts kl. 10.00-11.30.

09.
marts 2020
Webinar: Introduktion til skoleudvekslingspartnerskaber (KA229)

Er du og din skole i gang med en ansøgning til et skoleudvekslingspartnerskab inden for Erasmus+? Er du i tvivl om, hvad programmet kan, og hvad det kræver? Vi giver en introduktion til programmet mandag den 9. marts 2020.

27.
februar 2020
EliteForsk-prisuddelingen 2020

Operaens foyer, København

Torsdag den 27. februar 2020 afslører Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvem der modtager årets EliteForsk-priser. Det sker ved EliteForsk-prisuddelingen, som afholdes i Operaen i København.

25.
februar 2020
Informationsmøde om ERC Advanced Grants for erfarne forskere

Aarhus Universitet, Høegh-Guldbergs Gade 6B, bygning 1632, rum 201, 8000 Aarhus C. Obs! Mødet bliver kun afholdt i Aarhus den 25. februar 2020, og vil ikke blive gentaget i København.

Er du en erfaren forsker, og vil du gerne vide mere om mulighederne for at søge et Advanced Grant fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC)? Så deltag i informationsmødet tirsdag den 25. februar 2020 på Aarhus Universitet.

03.
februar 2020
Grønt informationsmøde om ’Bio-Based Industries Joint Undertaking’, GUDP, EUDP, MUDP og Grand Solutions

Teknologisk Institut, Kongsvangs Allé 29, 8000 Aarhus C. Konferencesalen i byg. 1 (hovedbygningen) på 5. sal. Tilmeldingsfristen er den 29. januar 2020 kl. 12.00.

Bliv klogere på det offentlig-private partnerskab BBI-JU under Horizon 2020, som har fokus på en effektiv udnyttelse af bioressourcer. Hør også om Miljøstyrelsens grønne programmer GUDP, MUDP og EUDP samt Innovationsfondens Grand Solutions. Mødet finder sted den 3. februar 2020 i Aarhus.

20.
januar 2020
Videregående VEU: Hvor er vi på vej hen?

Målet er at gøre status på arbejdet med trepartsaftalen og se fremad sammen med en bredere kreds af interessenter. Midtvejskonferencen bliver afholdt af VEU-arbejdsgruppen, som er nedsat i regi af trepartsaftalen, og Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

20.
november 2019
Kursus: Bliv en ørn til afrapportering i Horizon 2020 - København

Scandic Palace Hotel, Rådhuspladsen 57, 1550 København V OBS! Ændret fra Eigtveds Pakhus

Er du i tvivl om dokumentationskrav for projektomkostninger, udregning af timesatser og betingelserne for at bruge underleverandører? Så deltag i vores afrapporteringskursus og få styr på, hvordan du afrapporterer i praksis. Kurset holdes den 20. november 2019 i København.

12.
november 2019
Erasmus+ konference 2019: Kvalitet i mobilitetsprojekter

DGI-Byen Tietgensgade 65 1704 København

Få inspiration til udvikling af det europæiske uddannelsessamarbejde, når Styrelsen for Forskning og Uddannelse slår dørene op til årets Erasmus+ konference om kvalitet i mobilitetsprojekter. Konferencen holdes den 12. november 2019 i København.

05.
november 2019
Kursus: Den succesfulde ERC-ansøgning (engelsk)

Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2 G, 1448 København K - sal II

Lær at skrive en succesfuld ansøgning, hvor du formidler din forskningsidé og dit CV på den bedste måde. En indføring i formatet samt læring fra tidligere ansøgere vil øge din mulighed for at få en bevilling fra Det Europæiske Forskningsråd (ERC). Kurset holdes den 5. november 2019 i København.

31.
oktober 2019
Forskningsfinansiering: Forandringer og konsekvenser

Moltkes Palæ, Dronningens Tværgade 2, København

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) holder konference torsdag den 31. oktober 2019 om forskningsfinansiering. Spørgsmålet er blandt andet, hvordan basismidler og eksterne forskningsmidler spiller sammen, og hvad den ændrede balance mellem de to finansieringskilder betyder.

10.
oktober 2019
Informationsmøde om Innovative Medicines Initiatives

Hannover Lecture Hall Blegdamsvej3B 2200 København N

Informationsmøde på Københavns Universitet om fundingmulighederne i det såkaldte Innovative Medicines Initiatives (IMI2). På mødet løfter vi sløret for de forskningsemner, som IMI forventer at opslå i 2020. Mødet finder sted den 10. oktober, kl. 14:30-16:30.

08.
oktober 2019
EPALE-konference 2019: Livslang læring

DGI-byen, København

Få inspiration til arbejdet med livslang læring i et arbejdsmarkedsperspektiv, når Styrelsen for Forskning og Uddannelse i samarbejde med EU-kommissionen og den Elektroniske Platform for Voksenlæring i Europa EPALE inviterer til konference den 8. oktober 2019.

10.
september 2019
Koordinatordag 2019 – om koordinatorrollen i Horizon 2020-projekter

Park Inn by Radisson Copenhagen Airport Hotel, Engvej 171, 2300 København S.

Overvejer du at påtage dig koordinatorrollen i et Horizon 2020-projekt, eller er du en erfaren koordinator, der ønsker sparring med andre koordinatorer? Så kom til koordinatordag den 10. september i København.

20.
juni 2019
Informationsdag om 'Rummelige Samfund' og 'Videnskab med og for samfund' i Horizon 2020

Aarhus Universitet, Stakladen (i Preben Hornung Stuen), Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer sammen med Aarhus Universitet til en informationsdag om de muligheder, som social-, samfunds- og humanvidenskaberne har for at søge støtte under Horizon 2020. Mødet finder sted den 20. juni 2019 på Aarhus Universitet.

13.
juni 2019
Kom og vær med til DFiR-debatter på Folkemødet 2019

Igen i år deltager Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) på Folkemødet. Rådet er sammen med forskellige samarbejdspartnere vært for en række spændende forsknings-, innovations- og teknologipolitiske diskussioner.

06.
juni 2019
Informationsmøde om Det Europæiske Innovationsråd med forskningskommissær Carlos Moedas

DTU Skylab Diplomvej, building 373A 2800 Kgs. Lyngby

Forskningskommissær Carlos Moedas besøger Danmark den 6. juni 2019 for sætte fokus på mulighederne i Det Europæiske Innovationsråd (EIC) under Horizon Europe. Mødet finder sted på DTU Skylab og er åbent for aktører med interesse for innovation og funding af innovation.

15.
maj 2019
Kursus: Bliv en ørn til afrapportering i Horizon 2020 - Odense

First Hotel Grand, Jernbanegade 18, 5000 Odense C.

Er du i tvivl om dokumentationskrav for projektomkostninger, udregning af timesatser og betingelserne for at bruge underleverandører? Så deltag i vores populære afrapporteringskursus og få styr på, hvordan du afrapporterer i praksis. Kurset holdes den 15. maj 2019 i Odense.

25.
april 2019
Gå-hjem-møde om Uddannelses- og Forskningspolitisk Redegørelse 2018 i København

Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Bredgade 40, 1260 København K

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til et gå-hjem-møde, hvor de vigtigste resultater fra Uddannelses- og Forskningspolitisk Redegørelse 2018 vil blive præsenteret, så vi kan drøfte dem med hinanden.

25.
april 2019
Overrækkelse af Forskningskommunikationsprisen 2019

Mogens Dahl Koncertsal. Snorregade 22.

Den 25. april overrækker Uddannelses- og Forskningsministeriet Forskningskommunikationsprisen 2019. Det sker ved et arrangement i Mogens Dahl Koncertsal.

24.
april 2019
Forskningens Døgn 2019

I hele landet

Kom indenfor, når Forskningens Døgn igen i år slår dørene op for en verden af viden.

23.
april 2019
Gå-hjem-møde om Uddannelses- og Forskningspolitisk Redegørelse 2018 i Kolding

UC Syd, Lokale S13b, Dyrehavevej 116, 6000 Kolding

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til et gå-hjem-møde, hvor de vigtigste resultater fra Uddannelses- og Forskningspolitisk Redegørelse 2018 vil blive præsenteret, så vi kan drøfte dem med hinanden.

04.
april 2019
Odense: Mød årets topforskere. Åbent arrangement for gymnasieelever

Odense Katedralskole, Jernbanegade 34, 5000 Odense C

Bliv klogere på elementarpartikler, molekylær medicin og robotter. Få et indblik i forskning og hvordan disse emner undersøges netop nu. Kom med, og få indsigt i de gode forskningsspørgsmål, når tre forskere sætter spot på deres forskning og på kritisk tænkning

04.
april 2019
Uddannelses- og Forskningsmødet 2019

Koldingfjord

4.-5. april mødes uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers med repræsentanter fra uddannelses- og forskningsverdenen til det årlige Uddannelses- og Forskningsmøde. I år er temaet ’Mod en ny innovationskultur?’

03.
april 2019
Aarhus: Mød årets topforskere. Åbent arrangement for gymnasieelever

Aarhus Gymnasium, Dollerupvej, 8000 Aarhus C

Emner som biologi og livsstilssygdomme er en del af vores hverdag. Få et indblik i forskning og hvordan disse emner undersøges netop nu. Kom med til et arrangement, der giver indsigt i de gode forskningsspørgsmål, når tre forskere sætter spot på deres forskning og på kritisk tænkning.

02.
april 2019
København: Mød årets topforskere. Åbent arrangement for gymnasieelever

Festsalen, Det Internationale Gymnasium EBBD Niels Brock Linnésgade 2, 1360 København K.

Emner som biologi, AI og livsstilssygdomme er en del af vores hverdag. Få et indblik i forskning og hvordan disse emner undersøges netop nu. Kom med til et arrangement, der giver indsigt i de gode forskningsspørgsmål, når tre forskere sætter spot på deres forskning og på kritisk tænkning

01.
april 2019
Høring om optagelsessystemet

Fællessalen på Christiansborg

Den 1. april 2019 afholdes offentlig høring om et bedre optagelsessystem. Høringen finder sted kl. 10:00 – 13:00 i Fællessalen på Christiansborg.

25.
marts 2019
Tommy Ahlers' debattur om uddannelse (Aabenraa)

UC SYD Campusalle 20 Multisalen (lokale A 0.58) 6200 Aabenraa

Uddannelses- og forskningsministeren fortsætter sin debattur på UC SYD, hvor han vil debattere den gode uddannelse med de studerende.

28.
februar 2019
EliteForsk-prisuddelingen 2019

Operaens foyer, København

Torsdag den 28. februar 2019 afslører Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvem der modtager årets EliteForsk-priser. Det sker ved EliteForsk-prisuddelingen, som afholdes i Operaen i København.

22.
februar 2019
Tommy Ahlers' debattur om uddannelse (København K)

Cphbusiness Søerne - lokale CS-4.08 Nansensgade 19 1366 København K

Uddannelses- og forskningsministeren fortsætter sin debattur på Cphbusiness, hvor han vil debattere den gode uddannelse med de studerende.

22.
februar 2019
Tommy Ahlers' debattur om uddannelse (København V)

Københavns Professionshøjskole - lokale: Atriet Humletorvet 3 1799 København V

Uddannelses- og forskningsministeren fortsætter sin debattur på Københavns Professionshøjskole, hvor han vil debattere den gode uddannelse med de studerende.

04.
februar 2019
Invitation til Workshop for ESA’s Teknologiprogrammer

Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2G, 1448 København K

Bliv introduceret til ESA’s teknologiprogrammer, mød repræsentanter fra ESA for at diskutere din forretningsidé og få oplysninger om støttemuligheder til udvikling af teknologi til en workshop 4. februar 2019 afholdt af Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

29.
januar 2019
Informationsmøde om finansiering af excellent forskning med ERC Synergy Grant

Københavns Universitet, Dyrlægevej 100, 1870 Frederiksberg C, Auditorium A1-05.01

Bliv klogere på Det Europæiske Forskningsråds Synergy Grants, når Styrelsen for Forskning og Uddannelse sætter fokus på finansiering af excellent forskning udført af topforskere i fællesskab. Mødet finder sted den 29. januar 2019 på Københavns Universitet kl. 13.00-15.30.

28.
januar 2019
Invitation: Åbning af nyt dansk innovationscenter i Boston

Cambridge Innovation Centre Kendall Square 245 Main Street, Cambridge MA, USA

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers åbner officielt innovationscentret, som er placeret i verdens mest innovative kvadratkilometer - Kendall Square.

21.
januar 2019
Tommy Ahlers' debattur om uddannelse

KADK Philip de Langes Allé 10, 1435 København K

Uddannelses- og forskningsministeren fortsætter sin debattur på KADK - Det Kongelige Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering, hvor han vil debattere den gode uddannelse med de studerende.

10.
januar 2019
Tommy Ahlers' debattur om uddannelse

Professionshøjskolen Absalon - Campus Slagelse Ingemannsvej 17, 4200 Slagelse

Uddannelses- og forskningsministeren fortsætter sin debattur på Professionshøjskolen Absalon, hvor han vil debattere den gode uddannelse med de studerende.

13.
december 2018
Bliv frivillig med Det Europæiske Solidaritetskorps

Hotel SP34, Sankt Peders Stræde 34, 1453 København

Kom og bliv inspireret til frivilligt arbejde i Danmark eller udlandet gennem Det Europæiske Solidaritetskorps. Arrangementet er gratis.

10.
december 2018
Informationsmøde om Erasmus Mundus Joint Master Degree og Nordic Master Programme

Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Bredgade 40, lokale 21, 1260 København K

Vil din videregående institution gerne skabe en fællesuddannelse på kandidatniveau i samarbejde med andre institutioner i Norden eller Europa? Så kom og brug 2,5 time på at finde ud af, hvordan I gør.

06.
december 2018
Polarforskerdag 2018: Fremtidens polarforskning

Aalborg Universitet København, Sydhavnen, A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København S

Styrelsen for Forskning og Uddannelse arrangerer i samarbejde med Aalborg Universitet og Københavns Universitet polarforskningskonference med fokus på fremtidens polarforskning. Konferencen finder sted 6. december 2018 på AAU Sydhavnen, København.

27.
november 2018
Konference om digitalisering af voksenlæring

Scandic Copenhagen, Vester Søgade 6, 1601 København

Få inspiration til arbejdet med voksenlæring i en digitaliseret verden på EPALE-konferencen 2018, tirsdag den 27. november på hotel Scandic Copenhagen.

20.
november 2018
Seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne

Scandic Sydhavnen, Sydhavns Plads 15, 2450 København

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne. Det sker den 20.-21. november 2018 på Scandic Sydhavnen i København.

15.
november 2018
Seminar for ungdomsarbejdere om et stærkt civilsamfund

Auditorium O-100, Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M

Den 15. november 2018 afholder Styrelsen for Forskning og Uddannelse et seminar i samarbejde med Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund på Syddansk Universitet. Tilmeldingsfristen er udvidet til 9. november 2018.

13.
november 2018
Informationsmøde om Det Europæiske Forskningsråd (ERC)

Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Bredgade 40, 1260 København K. Kantinen.

Vil du gerne vide mere om Det Europæiske Forskningsråd (ERC) og er du nysgerrig på mulighederne for at søge midler? Så deltag i informationsmødet den 13. november, hvor vi får besøg af repræsentanter fra ERC, som vil dele ud af deres viden.

07.
november 2018
Nordisk informations- og netværksevent i Stockholm

Kista Gullfossgatan 6 Stockholm, Sweden

Den 7. november er Stockholm vært for et nordisk informations- og netværksevent, som samler forskere, praktikere og rådgivere inden for sikkerhedsforskning. Formålet er at facilitere netværk på tværs af norden og inspirere til fælles ansøgninger til programmet 'Sikre Samfund' i Horizon 2020.

05.
november 2018
Tommy Ahlers' debattur om uddannelse (Herning)

Erhvervsakademi Midtvest Gl. Landevej 2, 7400 Herning

Uddannelses- og forskningsministeren fortsætter sin debattur på Erhvervsakademi Midtvest, hvor han vil debattere den gode uddannelse med de studerende.

23.
oktober 2018
Mød Dr. Robert Langer fra MIT

Mærsk Tårnet, 15. sal, Blegdamsvej 3B, 2200 København N

Den internationalt anerkendte forsker Dr. Robert Langer fra MIT holder foredrag, når han besøger Danmark i oktober.

12.
oktober 2018
Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet 2018

Bredgade 40, 1260 København K.

Vi har fyldt huset med oplevelser for både store og små. I løbet af aftenen kan du komme med konservatoren på arbejde, når han udfører en dissektion. Hør et foredrag der gør dig mindst 2% klogere. Besøg de mange stande og få et indblik i forskningens fascinerede verden.

25.
september 2018
Informationsmøde om Horizon 2020's IKT-program 2019-2020

IT-Universitetet, Rued Langgaards vej 7, 2300 København S. Auditorium 1, stuen.

Arbejder du med fremtidens teknologier på områder som for eksempel big data, kunstig intelligens, Internet of Things, elektronik og cybersikkerhed? Og vil du have ideer til, hvordan du kobler ny viden til jeres produktudvikling? Så deltag i informationsmødet den 25. september i København.

19.
september 2018
DFiR konference 2018: Fremtidens forskerkarriere

Axelborg, Vesterbrogade 4a, 1620 KBH V.

Hvordan skal fremtidens forskerkarriere se ud? Kom til Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råds (DFiR) konference onsdag den 19. september 2018.

17.
september 2018
Tommy Ahlers' debattur om uddannelse (København)

IT-Universitetet i København Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S

Nu skydes debatturen i gang. Uddannelses- og forskningsministeren vil debattere det gode studieliv og fleksible uddannelser med de studerende. Første debatmøde afholdes mandag på IT-Universitetet i København.

06.
juni 2018
ICDK konference: Fremtidens arbejdsmarked og uddannelse

IT-Universitetet, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København

Kom og vær med den 6. juni 2018, hvor Innovation Centre Denmark slår dørene op for konferencen ”Future of Work and Education" på IT-Universitetet. Frist for tilmelding er mandag den 4. juni kl. 12.00.

25.
april 2018
Åbning af Forskning På Farten

Field’s, Metropladsen. Plan 0, Ørestaden, København.

Kom med til åbningen af den nye udstilling Forskning På Farten – en udstilling for både børn og voksne – inde midt i storcenteret Field’s.

20.
april 2018
Overrækkelse af Forskningskommunikationsprisen og paneldebat med Søren Pind

Mogens Dahls Koncertsal, Snorregade 22, 2300 København S.

Fredag den 20. april overrækker uddannelses- og forskningsminister Søren Pind Forskningskommunikationsprisen 2018 ved et festligt arrangement i Mogens Dahls Koncertsal . Efterfølgende vil der være paneldebat om, hvordan vi bygger bro mellem videnskaben og danskerne.

20.
april 2018
7 døgn fuld af forskning

Oplev Danmarks eneste universitetshospital for heste, køer og får, kom til Science Slam om kræftforskning, nyd en middag inspireret af menuer fra kongelige tafler eller prøv at passe en babyrobot.

19.
april 2018
Åbning af Forskningens Døgn 2018: Hackerne kommer!

IT Universitetet i København, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S.

Den 19. april holdes den officielle åbning af Forskningens Døgn ved et festligt arrangement på IT Universitetet i København, hvor der sættes fokus på hacking og den trussel hackere udgør.

16.
april 2018
Konference: Mind and Democracy in the Age of Social Media

Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab H.C. Andersens Boulevard 35 1553 København V

Mandag den 16. april taler uddannelses- og forskningsminister Søren Pind ved en konference om sociale medier, sind og samfund. Konferencen afholdes i et samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Det Kgl. Danske Videnskabernes Selskab.

05.
april 2018
Odense: Invitation til gymnasieelever - Bliv fremtidens forsker

Odense Katedralskole, Jernbanegade 34, 5000 Odense C

Alle gymnasieelever inviteres hermed til et åbent arrangement om, hvordan nysgerrighed kan blive til forskning og være med til at forme fremtiden. Arrangementet er for nysgerrige gymnasieelever, der interesserer sig for forskning og gerne vil vide mere om, hvordan man bliver forsker.

05.
april 2018
Uddannelses- og Forskningsmødet 2018

Den 5.-6. april mødes uddannelses- og forskningsminister Søren Pind og en række repræsentanter fra uddannelses- og forskningsverdenen til det årlige Uddannelses- og Forskningsmøde. Temaet er i år 'Dannelse i det 21. århundrede'.

15.
marts 2018
København: Invitation til gymnasieelever - Bliv fremtidens forsker

Nørre Gymnasium, Mørkhøjvej 78, 2700 Brønshøj

Alle gymnasieelever inviteres hermed til et åbent arrangement om, hvordan nysgerrighed kan blive til forskning og være med til at forme fremtiden. Arrangementet er for nysgerrige gymnasieelever, der interesserer sig for forskning og gerne vil vide mere om, hvordan man bliver forsker.

08.
marts 2018
Aarhus: Invitation til gymnasieelever - Bliv fremtidens forsker

Aarhus Katedralskole, Skolegyde, Nordhavnsgade 1, 8000 Aarhus

Alle gymnasieelever inviteres hermed til et åbent arrangement om, hvordan nysgerrighed kan blive til forskning og være med til at forme fremtiden. Arrangementet er for nysgerrige gymnasieelever, der interesserer sig for forskning og gerne vil vide mere om, hvordan man bliver forsker.

01.
marts 2018
EliteForsk-prisuddelingen 2018

Operaens foyer, København

Torsdag den 1. marts 2018 afslører Uddannelses- og Forskningsministeriet, hvem der modtager årets EliteForsk-priser. Det sker ved EliteForsk-prisuddelingen, som i år afholdes i Operaen i København.

28.
februar 2018
International konference om personlig medicin

Mærsk Tårnet på Københavns Universitet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer hermed virksomheder, forskere og andre interesserede til en 2-dages international konference om personlig medicin. Konferencen er arrangeret i samarbejde med Biopeople og Enterprise Europe Network.

27.
februar 2018
Borgerdialogmøde og rundbordsdebat om fremtidens forskning og innovation i Europa

Festsalen Københavns Universitet Frue Plads 4 1171 København K

Europa-Kommissionen offentliggør i år sit forslag til et nyt EU-program for forskning og innovation - afløseren til Horizon 2020. Som optakt inviterer uddannelses- og forskningsminister Søren Pind og EU's forskningskommissær Carlos Moedas til borgerdialogmøde og rundbordsdebat den 27. februar.

26.
februar 2018
Big Science Business Forum 2018

Tivoli Congress Center, Arni Magnussons Gade 2, 1577 København V

Uddannelses- og forskningsministeriet er vært for verdens første Big Science Business Forum 2018 (BSBF2018) d. 26.-28. februar 2018 i København. Unik mulighed for virksomheder for at møde de største europæiske forskningsinfrastrukturer og høre om fremtidige indkøb for mange milliarder kroner.

14.
februar 2018
Tur til USA for ledere og internationale koordinatorer på erhvervsskolerne

Som led i det dansk-amerikanske samarbejde på erhvervsskoleområdet arrangerer Styrelsen for Forskning og Uddannelse en tur til den årlige konference hos Community Colleges for International Development i Arizona i USA den 14. - 18. februar 2018.

06.
februar 2018
Voksenuddannelse og folkeoplysning: Få hjælp til din ansøgning om tilskud fra Erasmus+ til et strategisk partnerskabsprojekt

Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte Bredgade 43 1260 København K Lokale A+B

Har du planer om at søge tilskud fra Erasmus+ til et strategisk partnerskabsprojekt inden for voksenuddannelsesområdet i 2018? Så kan du med fordel deltage på vores skriveseminar, hvor vi guider dig igennem ansøgningsprocessen og giver hjælp til ansøgningsskemaet.

18.
januar 2018
København: Informationsmøde om Erasmus+ Ungdom

Bredgade 40, 1260 København K

Vi inviterer til informationsmøde om mulighederne for tilskud til mobilitets- og samarbejdsprojekter inden for ungdomsområdet.

18.
december 2017
Aarhus: Informationsmøde om tilskud til internationale projekter gennem Erasmus+ og Nordplus Junior

VIA University College, Campus Aarhus C, lokale B2.03

Arbejder du med dagtilbud, grundskoler eller ungdomsuddannelser? Ønsker du at styrke den internationale dimension på din institution? Du kan søge om tilskud til efteruddannelse eller partnerskaber i europæisk eller nordisk regi fra programmerne Erasmus+ og Nordplus Junior – kom og hør nærmere.

11.
december 2017
København: Informationsmøde om tilskud til internationale projekter gennem Erasmus+ og Nordplus Junior

Styrelsen for Forskning og Uddannelse, nationalagentur for Erasmus+, Bredgade 40, 1260 København K.

Arbejder du med dagtilbud, grundskoler eller ungdomsuddannelser? Ønsker du at styrke den internationale dimension i din institution? Du kan søge om tilskud til efteruddannelse eller partnerskaber i europæisk eller nordisk regi fra programmerne Erasmus+ og Nordplus Junior – kom og hør nærmere.

07.
december 2017
Job og karriere i EU

Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, København K

Den 7. december afholder Uddannelses- og Forskningsministeriet i fællesskab med Dansk Industri, Djøf, Finansministeriet og Udenrigsministeriet et arrangement, hvor du kan høre om de mange job- og karrieremuligheder ved EU-institutionerne.

07.
december 2017
Vejle: Informationsmøde om tilskud til voksenuddannelsesprojekter i Europa

Spinderihallerne Spinderigade 11 7100 Vejle lokale: Pakkeriet.

Organisationer, som arbejder med voksenlæring, voksenuddannelse og folkeoplysning, inviteres til åbent informationsmøde om mulighederne for at søge tilskud til efteruddannelsesophold og partnerskabsprojekter igennem Erasmus+.

05.
december 2017
Seminar for dig som arbejder med voksenundervisning

Styrelsen for Forskning og Uddannelse Bredgade 40 1260 København K

Kom til seminar om EPALE - Electronic Platform For Adult Learning in Europe - og lær, hvordan du får mest muligt ud af platformen og bruger den i dit arbejde, både som fagligt referencepunkt, vidensbibliotek og professionelt netværkssted.

01.
december 2017
København: Informationsmøde om tilskud til voksenuddannelsesprojekter i Europa

Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte Bredgade 43 1260 København K

Organisationer, som arbejder med voksenlæring, voksenuddannelse og folkeoplysning, inviteres til åbent informationsmøde om mulighederne for at søge tilskud til efteruddannelsesophold og partnerskabsprojekter igennem Erasmus+.

27.
november 2017
Workshop om Erasmus+ Kapacitetsopbygningsprojekter og Strategiske partnerskaber

Scandic Sydhavnen

Hvad skal der til for at få penge til et Erasmus+ Videregående Kapacitetsopbygningsprojekt eller et Strategisk partnerskab? Har du en idé til et internationalt projekt og brug for at vide mere, så kom til workshop den 27. november 2017.

22.
november 2017
Aarhus: Lancering af det nye Nordplus program 2018-2022

Aarhus Universitet Jens Chr. Skous Vej 4 Bygning 1481 Nobelparken 8000 Aarhus C

Vil din institution høre mere om tilskud og aktiviteter i det nye Nordplus program? Vi inviterer til lanceringsarrangement i Aarhus den 22. november 2017.

17.
november 2017
Konference: 30 år med Erasmus+: Status og fremtidsperspektiver

DGI-Byen København

Få inspiration til det europæiske uddannelsessamarbejde, når Styrelsen for Forskning og Uddannelse slår dørene op til konferencen '30 år med Erasmus+: Status og fremtidsperspektiver'. Konferencen holdes den 17. november 2017 i København. Det er gratis at deltage.

16.
november 2017
150 år med dansk-japansk diplomati og samarbejde fejres

Tokyo International Forum, Tokyo, Japan

I år fylder dansk-japansk diplomati 150 år. Den 16. november 2017 markeres jubilæet med et festligt og forskningsfagligt arrangement i Tokyo.

15.
november 2017
Konference om reproducerbarhed i forskning

Festsalen, Københavns Universitet, Frue Plads 4, 1168 Købehavn K

Styrelsen for Forskning og Uddannelse og Københavns Universitet inviterer til konference om reproducerbarhed i forskning og de forbundne udfordringerne, som forskningssamfundet står overfor.

07.
november 2017
Lancering af det nye Nordplus program 2018-2022

HF & VUC FYN Odense City Campus Kottesgade 6-8 5000 Odense C

Vil din institution høre mere om tilskud og aktiviteter i det nye Nordplus program? Vi inviterer til lanceringsarrangement i Odense den 7. november 2017.

07.
november 2017
Gå-hjem-møde om Uddannelses- og Forskningspolitisk Redegørelse 2017 i København

Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Bredgade 40, 1260 København K.

For første gang har Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjort en samlet status på uddannelse- og forskningsområdet. Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer nu til et gå-hjem-møde, hvor redegørelsens vigtigste resultater bliver præsenteret.

02.
november 2017
Gå-hjem-møde om Uddannelses- og Forskningspolitisk Redegørelse 2017 i Aarhus

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J.

For første gang har Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjort en samlet status på uddannelse- og forskningsområdet. Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til et gå-hjem-møde, hvor redegørelsens vigtigste resultater bliver præsenteret.

02.
november 2017
Maritim temadag: Forberedelse til fremtidstjek af de maritime uddannelser

Fredericia Maskinmesterskole, Købmagergade 86, 7000 Fredericia

Formålet med dagen er at sætte spot på, hvor der er behov for udvikling af de maritime uddannelser. Temadagens drøftelser vil blive sammenfattet og anvendt som afsæt for arbejdet med et fremtidstjek af de maritime uddannelser. Frist for tilmelding til den maritime temadag er onsdag d. 25. okt. 2017

14.
oktober 2017
Paneldebat om forskningens bidrag til en bæredygtig udvikling i Arktis

Reykjavik, Island

Den 14. oktober skal en række ministre, forskere og repræsentanter for erhvervslivet diskuterer, hvordan forskning kan bidrage til at udvikle Arktis. Det sker i en paneldebat, der afvikles på den kommende konference i Reykjavik, Arctic Circle.

13.
oktober 2017
Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet 2017

Bredgade 40, 1216 København K

Få smagsprøver på fremtidens teknologi og uddannelse. Arrangementet er for alle aldre og særligt de nysgerrige, de legesyge og de modige. Vi garanterer, at alle bliver mindst 1 procent klogere ved at besøge Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet.

10.
oktober 2017
Debatmøde og reception - FORSK2025

Børsgade 4, København K

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til dialog om fremtidens løfterige forskningsområder for de deltagende i FORSK2025-arbejdet.

10.
oktober 2017
Seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne

Trinity Hotel & Konferencecenter, Gl. Færgevej 30, Snoghøj, 7000 Fredericia

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne. Det sker den 10. til 11. oktober 2017 i Fredericia.

06.
oktober 2017
Konference: Disruption, uddannelsesfrafald og udsatte grupper inden for voksenuddannelsesområdet

Scandic Sydhavnen Sydhavns Plads 15 København SV

Disruption, uddannelsesfrafald og udsatte unge i forberedende tilbud. Vær med, når nogle af de mest aktuelle begreber og initiativer inden for voksenuddannelsesområdet sættes under lup. Konferencen sætter fokus på de voksne, som kan være svære at få ind i og fastholde i uddannelsessystemet.

05.
september 2017
Konference: Innovation i verdensklasse

Axelborgsalen, Vesterbrogade 4A, 1620 København V

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) afholder d. 5 september kl 13-17 en konference om "Innovation i verdensklasse". Konferencen sætter fokus på, hvordan mere forskning kan blive omsat til innovation.

29.
august 2017
DTU – Informationsmøde om DFF opslag E2017 og F2018

Møderum 1 (1. sal i mødecenteret) Bygning 101 Anker Engelunds Vej 1 2800 Kgs. Lyngby

DFFs sekretariat inviterer til informationsmøde. Kom og hør om virkemidler med frist i efteråret 2017 og foråret 2018.

24.
august 2017
Seminar: Sådan får du penge til dit projekt som ung entreprenør

Hotel Bella Sky, Center Boulevard 5, 2300 København S

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til seminar for at informere unge om mulighederne for at deltage i transnationale ungdomsaktiviteter med Erasmus+: Ungdom.

16.
august 2017
Workshop om det offentliges rolle i forskning

Uddannelses- og Forskningsministeriet Styrelsen for Forskning og Uddannelse Bredgade 40, DK-1260 København K

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer på vegne af regeringens tværministerielle udvalg vedr. effekterne af den eksisterende forskningsindsats til workshop om det offentliges rolle i forskning.

13.
juni 2017
Informationsmøde med EU-revisionen om administration af Horizon 2020-projekter

IT Universitet i København, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S

Revisionsenheden i Europa-Kommissionen kommer til København den 13. juni 2017. Her vil de fortælle blandt andet danske virksomheder, der er aktive Horizon 2020-projektdeltagere, hvordan de gerne ser, man administrerer projektet økonomisk.

11.
maj 2017
Midtjylland: Søren Pind på debattur om uddannelse

Århus Universitet, Erhvervsakademi Dania i Randers og Campus Silkeborg - VIA University College

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind starter i maj en debattur rundt på uddannelsessteder i Danmark, hvor han vil debattere med studerende. Den 11. maj går turen til Region Midtjylland.

08.
maj 2017
Søren Pind på debattur om uddannelse

UC Syd i Aabenraa og Syddansk Universitet Kolding

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind tager på debattur rundt på uddannelsessteder i Danmark, hvor han vil debattere med studerende.

27.
april 2017
Vov at vide! Topforskning midt i Odense

Det Frie Forskningsråd, Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Asylgade 7, Kongressalen, 5000 Odense C

Som led i Forskningens Døgn inviterer Det Frie Forskningsråd til festforelæsning på rådets nye adresse Asylgade i Odense og åbner dørene for byens borgere med eksempler på den forskning, som rådet støtter.

24.
april 2017
Original forskning og future biotechnology

Styrelsen for Forskning og Uddannelse, Bredgade 40, 1260 København K, kantinen

Ingeniøren har udråbt forsker Claus Felby til årets forskningsresultat 2016. På dette gå-hjem-møde under Forskningens Døgn er der lagt op til et kig ind i forskerhjernens idébatteri og Det Frie Forskningsråds kriterier for den originale forskningsidé.

24.
april 2017
Forskningens Døgn 2017

Hele landet

Den 24. april skyder vi Forskningens Døgn i gang for 13. gang, hvor alle med hang til viden vil have rig mulighed for, at få stillet deres nysgerrighed og blive meget klogere på næsten alt i løbet af de syv døgn, som festivalen varer.

20.
april 2017
Uddannelses- og Forskningsmødet 2017

Er vi klar til Fremtiden? Det spørgsmål stiller uddannelses- og forskningsminister Søren Pind en række repræsentanter fra uddannelses- og forskningsverdenen på et to-dagsmøde den 20. – 21. april 2017.

19.
april 2017
Tur til USA for ledere og internationale koordinatorer på erhvervsskolerne

American Association of Community Colleges, AACC i New Orleans.

Som led i det dansk-amerikanske samarbejde på erhvervsskoleområdet arrangerer Styrelsen for Forskning og Uddannelse en tur til den årlige kongres i American Association of Community Colleges, AACC, i New Orleans den 19. - 25. april 2017.

06.
april 2017
Mød EliteForskerne

Aarhus Katedralskole, Skolegyde, Nordhavnsgade 1, 8000 Aarhus

Akademiet For Talentfulde Unge og Uddannelses- og Forskningsministeriet byder indenfor til ATU-Fokus, hvor unge kan møde tre talentfulde EliteForskere og blive inspireret til at forfølge drømmen om en forskerkarriere

06.
april 2017
Ph.d.-konference 2017

Egmonthallen i Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, 1471 København K

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind inviterer til debat om ph.d.-uddannelsens kvalitet og relevans den 6. april 2017. Det sker på baggrund af en ny, omfattende analyse, der blev offentliggjort den 3. marts 2017.

09.
marts 2017
Få adgang til data fra rummet

Scandic Aarhus City, Østergade 10. 8000 Aarhus C

EU-Kommissionen inviterer myndigheder, virksomheder, forskere og studerende til workshop om præcisionslandbrug og klimatilpasning med jordobservationsprogramet Copernicus. Workshoppen indledes af den eneste dansker, der har set Jorden med egne øjne fra satellit-højde: ESA astronaut Andreas Mogensen

23.
februar 2017
EliteForsk-konferencen 2017

Festsalen på Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København V

Torsdag den 23. februar afholdes den årlige EliteForsk-konference i Glyptotekets Festsal i København. Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler årets EliteForsk-priser og -rejsestipendier og prestigefyldte bevillinger fra Det Frie Forskningsråd og Innovationsfonden.

07.
februar 2017
Swiss Nordic Bio 2017

Deltag i Swiss Nordic Bio 2017, og få en unik viden om de schweiziske og tyske markeder, samt chancen for at møde din fremtidige investor, start-up-partner eller internationale F&U projektpartner i Zürich.

06.
februar 2017
Odense: Erasmus+ skriveseminar for videregående uddannelser - Få hjælp til din ansøgning om tilskud til et strategisk partnerskab.

Det Frie Forskningsråd Asylgade 7 5000 Odense C Lokale: Ørestad

Søger du tilskud til et strategisk partnerskab gennem Erasmus+ i 2017? Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til skriveseminar, hvor du kan få hjælp til at skrive eller færdiggøre din ansøgning. Seminaret henvender sig til de videregående uddannelser. Tilmeldingsfristen er den 27. januar.

25.
januar 2017
København: Informationsmøde om Erasmus+: Ungdom

Bredgade 40, 1260 København K

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til informationsmøde om mulighederne for tilskud til mobilitets- og samarbejdsprojekter inden for ungdomsområdet.

24.
januar 2017
Aarhus: Informationsmøde om Erasmus+: Ungdom

Scandic Aarhus City - Østergade 10, 8000 Aarhus C

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til informationsmøde om mulighederne for tilskud i Erasmus+ Ungdom.

13.
december 2016
Aarhus: Informationsmøde om tilskud til voksenuddannelsesprojekter i EU og Norden

VUC Aarhus Dalgas Avenue 2, 8000 Aarhus C Vi gør opmærksom på, at der desværre ikke er nogen P-pladser tilknyttet VUC Aarhus.

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer repræsentanter fra alle organisationer, som arbejder med voksenlæring og folkeoplysning, til informationsmøde om mulighederne for at søge tilskud til europæiske såvel som nordiske projekter igennem Erasmus+ og Nordplus Voksen.

08.
december 2016
Konference: Uddannelsesindsatser for voksne flygtninge

Scandic Copenhagen Vester Søgade 6 1601 København V

Hør, hvordan der arbejdes med uddannelsesindsatser for voksne flygtninge i praksis, lær om vurdering af udenlandske uddannelser, bliv klogere på hvilke forudsætninger og baggrunde voksne flygtninge har, og hvor du kan finde viden og eksempler , som du kan bruge i dit eget arbejde.

05.
december 2016
København: Informationsmøde om tilskud til nordiske og europæiske uddannelsesprojekter inden for børnehave, grundskole og ungdomsuddannelse

Styrelsen for Videregående Uddannelser - Nationalagentur for Erasmus+ og Nordplus, Bredgade 43, 1260 København K.

Arbejder du med dagtilbud, grundskoler eller ungdomsuddannelser, og ønsker du at styrke den internationale dimension i din institution? Du kan søge om tilskud til efteruddannelse eller partnerskaber i europæisk eller nordisk regi fra programmerne Erasmus+ og Nordplus Junior – kom og hør nærmere!

02.
december 2016
Præsentation af Ph.d.- program ved det Europæiske Universitetsinstitut i Firenze

Københavns Universitet, Studiestræde 6, 1. sal, 1455 København K.

Den 2. december 2016 afholder det Europæiske Universitetsinstitut arrangement på Københavns Universitet. Her vil Urška Šadl, Professor of Law in the Department of Law fra det Europæiske Universitetsinstitut (EUI) i Firenze præsentere instituttets ph.d.- program.

22.
november 2016
Invitation: Bliv innovativ med Sydtyskland

Syddansk Universitet, SDU Cortex-Lab (Videnbyen), Cortex Park 26, 5230 Odense M

Bliv inspireret af Bayerns erhvervsudvikling og mød tre tyske sektoreksperter med unik viden om, hvordan danske virksomheder kommer ind på det sydtyske marked. Alle er velkomne.

22.
november 2016
Konference: International rekruttering

Aarhus Universitet, bygning 1632-201, Høegh-Guldbergs Gade 6B, 8000 Aarhus C.

Hvordan kan danske universiteter blive bedre til at rekruttere internationalt, og hvad kræver det af institutionerne, hvis de skal kunne udnytte fordelene ved at ansætte dygtige udenlandske forskere? Det vil denne konference om International rekruttering og fastholdelse forsøge at give svar på.

20.
november 2016
Invitation til Nordplus kontaktseminar i København

Uddannelsesinstitutioner- og organisationer med interesse for det nordiske og baltiske uddannelsessamarbejde inviteres til kontaktseminar den 20. til 22. november 2016 i København. Seminaret afholdes i anledningen af en ny programperiode med start 2017 for Nordplus programmet.

17.
november 2016
København: Det Frie Forskningsråds festforelæsning Vov at vide

AU, Campus Emdrup, bygning A, Festsalen Tuborgvej 164 2400 København NV

Hvordan får vi bedre og billige batterier? Hvad er årsagen til tidlig pubertet? Og hvordan påvirker de politiske partier vores holdninger? Det svarer forskere støttet af Det Frie Forskningsråds Sapere Aude initativ – Vov at vide – på til festforelæsninger i København og Århus.

17.
november 2016
Konference om udviklingen af en national strategi for sprog i uddannelserne

Nationalmuseet Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10 1471 København K

Har du interesse for regeringens kommende sprogstrategi? Uddannelses- og Forskningsministeriet afholder i samarbejde med Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling en konference om sprogstrategien torsdag d. 17. november 2016 på Nationalmuseet.

11.
november 2016
København: Informationsmøde om tilskud til voksenuddannelsesprojekter under Erasmus+

Uddannelses- og Forskningsministeriet Børsgade 4, København K

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer repræsentanter fra alle organisationer, som arbejder med voksenlæring og folkeoplysning, til informationsmøde om mulighederne for at søge tilskud til europæiske projekter igennem Erasmus+.

09.
november 2016
Konference om energieffektiviseringer på de selvejende uddannelsesinstitutioner

Syddansk Erhvervsskole Petersmindevej 1F 5000 Odense C

Uddannelses- og Forskningsministeriet afholder d. 9. november 2016 en energikonference, der er målrettet bygningsansvarlige på de selvejende uddannelsesinstitutioner. Konferencen er et led i ministeriets indsats for at styrke videndeling om energieffektiviseringspotentialer inden for sektoren.

08.
november 2016
Nordic Venture Forum 2016

Radission Blu Falconer Hotel, Falkoner Alle 9, 2000 Frederiksberg, Danmark

Den 8. november 2016 afholdes det 14. Nordic Venture Forum på Radission Blu Falconer Hotel.

03.
november 2016
Industri 4.0 – globale muligheder i digitaliseringens tidsalder

Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C

Digitaliseringen buldrer frem, og Industri 4.0 er på alles læber. Sammen med Udenrigsministeriet afholder Uddannelses- og Forskningsministeriet en international konference, hvor der stilles skarpt på de muligheder, digitaliseringen og Industri 4.0. bringer med sig.

02.
november 2016
Forskningskonference 2016: Når internationalisering fører til excellent forskning

Axelborgsalen, Vesterbrogade 4A, 1620 København V

Den 2. november 2016 er Det Frie Forskningsråd vært ved en konference om internationalisering og excellence i forskningen med fokus på de faktorer, der skaber excellent forskning og styrker forskernes mobilitet og karriere internationalt.

01.
november 2016
Konference: Tiltrækning af internationale forskningsmidler

Uddannelses- og Forskningsministeriet, Børsgade 4, København K

Styrelsen for Forskning og Innovation og Tænketanken DEA inviterer hermed til debat om tiltrækning af internationale forskningsmidler.

31.
oktober 2016
Informationsdag om Den Internationale Dimension i Erasmus+

Hotel Crown Plaza. Ørestads Boulevard 114-118, 2300 København S

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til informationsdag om mulighederne for tilskud til mobilitets- og samarbejdsprojekter med lande uden for Europa gennem Erasmus+ Den Internationale Dimension. Mødet henvender sig til de videregående uddannelser.

27.
oktober 2016
Invitation: Officiel åbning af Danmarks nye innovationscenter i Israel

Eigtveds Pakhus, Sal III, Udenrigsministeriet, København

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs åbner sammen med udenrigsminister Kristian Jensen det nye danske innovationscenter i Tel Aviv, Israel. Centeret bliver det syvende danske innovationscenter og tilføjes dermed i rækken af danske innovationshubs verden over.

14.
oktober 2016
Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet 2016

Bredgade 40, 1216 København K

Sidste år hev vi hele universet ned i vores hus. I år skruer vi tiden frem og stiller skarpt på fremtidens store spørgsmål. Er der plads til bamser i fremtiden? Bliver store nørder større? Kan du bygge en robot på under et minut? Og må man flyve med droner efter en klimavenlig øl?

12.
oktober 2016
Aarhus: Det Frie Forskningsråds festforelæsning Vov at Vide

Stakladen, Aarhus Universitet Nordre Ringgade 1 8000 Aarhus

Hvordan får vi bedre og billige batterier? Hvad er årsagen til tidlig pubertet? Og hvordan påvirker de politiske partier vores holdninger? Det svarer forskere støttet af Det Frie Forskningsråds Sapere Aude initiativ – Vov at vide – på til festforelæsninger i Aarhus og København.

23.
september 2016
Offentliggørelse af Danmarks dronestrategi

Syddansk Universitet, Det Tekniske Fakultet, Campusvej 55, 5230 Odense

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs offentliggør Danmarks første dronestrategi

19.
september 2016
Cluster Matchmaking Conference

Warszawa, Polen

Europas største matchmaking for klynger afholdes i disse dage i Warszawa og skal bane vejen for internationale samarbejdspartnere og eksportmuligheder for danske SMV’er.

15.
september 2016
Matchmaking Day for skovbrug-, landbrug-, miljø- og energisektorerne

Vantaa, Finland

Vil du styrke dit professionelle netværk og få ideer til en succesfuld ansøgning? Få mulighed for begge dele, når SNS og NKJ inviterer til Matchmaking Day den 15. september i Vantaa, Finland. Målet med dagen er at skabe grundlaget til et kommende netværks-call til en samlet værdi af 600.000 SEK.

09.
september 2016
Top Talent i Brasilien

Brasilien

Det danske innovationscenter i São Paulo er for fjerde gang vært for Top Talent i Brasilien.

02.
september 2016
Invitation: Rummet tur-retur

Nationalmuseet, Prinsens Palæ, Ny Vestergade 10, 1471 København K

Vil du være med til at fejre etårsdagen for Andreas Mogensens rumfærd? Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs inviterer til et festligt arrangement på Nationalmuseet, hvor Andreas Mogensen fortæller om sin mission i rummet og returnerer det danske flag, som har været i rummet tur-retur.

17.
juni 2016
Mød Det Frie Forskningsråd på Folkemødet - "Megatrends – er dansk forskning gearet til fremtiden?"

K35 Grønbechs Hotel - Kirkepladsen Restauranten Vinkelstræde 2, 3700 Allinge

Globale samfundsudfordringer som øget migration, miljøkatastrofer og ny teknologi står i kø. Er dansk forskning på forkant med de nyeste megatrends? Vi går tæt på løsninger og synergier i dansk forskning, når debatten ruller og klorofylkagen serveres på Altingets hotel

16.
juni 2016
Folkemødet: Mød innovationsnetværk og Godkendt Teknologisk Service

Teltplads A33 på Danchells Anlæg i Allinge på Bornholm

I Danmark er der masser af muligheder og potentiale for at finde på nye løsninger, produkter og teknologier. Men griber vi mulighederne? Er der de rette vilkår? Er der uudnyttet potentiale? Det sætter vi til debat under årets Folkemøde på Bornholm.

09.
juni 2016
DFiR-konference 2016: Viden i Verdensklasse

Axelborgsalen, Vesterbrogade 4A, 1620 København V

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) inviterer den 9. juni 2016 til en konference med fokus på årsagerne til, at dansk forskning ligger internationalt højt. DFiR vil på baggrund af sine analyser præsentere en række anbefalinger til, hvordan det høje niveau opretholdes og udbygges.

28.
april 2016
Odense: Invitation til workshop om rumstrategi

Styrelsen for Forskning og Innovation inviterer forskere, virksomheder og myndigheder til workshop om den kommende danske rumstrategi.

28.
april 2016
Uddannelsesmødet 2016

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs har inviteret repræsentanter for hele den videregående uddannelsessektor til Uddannelsesmødet 2016.

25.
april 2016
Forskningens Døgn 2016

Uge 17 står i forskningsformidlingens tegn. Fra den 25. april og en uge frem afvikles Forskningens Døgn for 12. gang med et væld af arrangementer landet over.

25.
april 2016
Åbning af Forskningens Døgn 2016

Med H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs i spidsen skydes Forskningens Døgn 2016 i gang med et festligt åbningsevent på Statens Naturhistoriske Museum .

06.
april 2016
Workshop om national dronestrategi

Videnbyen, Cortex Park 26, 5230 Odense M

Styrelsen for Forskning og Innovation afholder workshop om national strategi for udvikling og anvendelse af droner

31.
marts 2016
Informationsmøde om Erasmus+ VET Mobility Charter

Syddansk Erhvervsskole, Petersmindevej 1F, Odense

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til informationsmøde om VET Mobility Charter torsdag den 31. marts 2016.

11.
marts 2016
Seminar om udenlandske adgangsgivende eksaminer

Cphbusiness Søerne, Nansensgade 19, 4. sal, 1366 København K

For studieadministrative medarbejdere ved de videregående uddannelsesinstitutioner

29.
februar 2016
København: Skriveseminar for voksenuddannelse og folkeoplysning - Få hjælp til din partnerskabsansøgning til Erasmus+

Styrelsen for Videregående Uddannelser Bredgade 43 DK-1260 København K Lokale A og B

Vi hjælper koordinatorer inden for voksenuddannelse og folkeoplysning videre med ansøgninger om tilskud til Erasmus+ Strategiske Partnerskaber (Key Action 2). Deltag i skriveseminaret og få svar på dine spørgsmål til ansøgningsskemaet. Tilmeldingsfristen er den 24. februar 2016.

25.
februar 2016
EliteForsk-konferencen 2016

Ny Carlsberg Glyptoteks Festsal, Dantes Plads 7, 1556 København V.

På EliteForsk-konferencen 2016 uddeler H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen fem EliteForsk-priser til fremragende forskere i Danmark. Desuden hædres modtagere af prestigefyldte bevillinger fra Det Frie Forskningsråd og Det Europæiske Forskningsråd.

23.
februar 2016
København: Skriveseminar for videregående uddannelser - Få hjælp til din partnerskabsansøgning til Erasmus+

Styrelsen for Videregående Uddannelser Bredgade 43, lokaler A & B 1260 København K

Vi hjælper koordinatorer inden for de videregående uddannelser videre med ansøgninger om tilskud til Erasmus+ Strategiske Partnerskaber (Key Action 2). Deltag i skriveseminaret og få svar på dine spørgsmål til ansøgningen. Tilmeldingsfristen er den 12. februar 2016.

04.
februar 2016
Fra Startup til International Scaleup

Ingeniørhuset i København, Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V

Kom med til et spændende netværksevent for startups, som afholdes af Innovation Centre Denmark i samarbejde med IDA med titel Fra Startup til International Scaleup.

04.
februar 2016
Dialogmøde om nyt bevillingssystem

Hotel Scandic Copenhagen

Uddannelses- og Forskningsministeriet afholder torsdag den 4. februar 2016 kl. 9.30-12.00 et dialogmøde om et nyt bevillingssystem for de videregående uddannelser.

27.
januar 2016
Workshop om national køreplan for det europæiske forskningsrum

Styrelsen for Forskning og Innovation, Kantinen, Bredgade 40, 1260 København K.

Styrelsen for Forskning og Innovation inviterer interesserede aktører til en workshop, som skal kickstarte arbejdet med en national køreplan for det europæiske forskningsrum (ERA) 2016-2020. Kom og giv dit besyv med på workshoppen om den kommende danske ERA-plan den 27. januar 2016 i København.

14.
januar 2016
Forsknings- og Innovationsmødet 2016

Hotel Koldingfjord, Kolding

Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen inviterer 100 centrale aktører på forsknings- og innovationsområdet til Kolding for at debattere, hvordan vi i endnu højere grad bringer forskningen i spil i samfundet.

15.
december 2015
København: Informationsmøde om internationale projekter med tilskud fra Erasmus+ og Nordplus Junior

Styrelsen for Videregående Uddannelser, Internationale Uddannelsesprogrammer Bredgade 43, lokale A og B, stueetagen (henvendelse i receptionen) 1260 København K.

Arbejder du med børnehaver, grundskoler eller ungdomsuddannelser, og ønsker du at styrke den internationale dimension i din institution? Du kan søge om tilskud til efteruddannelse eller partnerskaber i europæisk eller nordisk regi gennem Erasmus+ og Nordplus Junior. Hør mere den 15. december 2015.

10.
december 2015
Informationsmøde om 10th Swiss-Scandinavian Bio-Business Seminar

Styrelsen for Forskning og Innovation, Bredgade 40, 1260 København K

I forbindelse med afholdelsen af ”10th Swiss-Scandinavian Bio-Business Seminar”inviterer Uddannelses- og Forskningsministeriet til informationsmøde.

09.
december 2015
Vejle: Informationsmøde om tilskud til internationale projekter med Erasmus+ og Nordplus Junior

Center for Undervisningsmidler - UCL Campus Vejle Vestre Engvej 51 C 7100 Vejle

Arbejder du med børnehaver, grundskoler eller ungdomsuddannelser, og ønsker du at styrke den internationale dimension i din institution? Du kan søge om tilskud til efteruddannelse eller partnerskaber i europæisk eller nordisk regi gennem Erasmus+ og Nordplus Junior. Hør nærmere den 9. december 2015.

08.
december 2015
Fredericia: Informationsmøde om tilskud til Erasmus+ Strategiske Partnerskaber inden for Erhvervsuddannelse

EUC Lillebælt Teknikervej 2 7000 Fredericia Bemærk at det samme informationsmøde også holdes i København den 7. december 2015.

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til informationsmøde om mulighederne for at søge tilskud til europæiske projekter igennem Erasmus+. Mødet er henvendt til organisationer, som arbejder med erhvervsrettet grund- og efteruddannelse.

07.
december 2015
København: Informationsmøde om tilskud til Erasmus+ Strategiske Partnerskaber inden for Erhvervsuddannelse

Uddannelses- og Forskningsministeriet Børsgade 4 1215 København K Bemærk at det samme informationsmøde også holdes i Fredericia den 8. december 2015.

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til informationsmøde om mulighederne for at søge tilskud til europæiske projekter igennem Erasmus+. Mødet er henvendt til organisationer, som arbejder med erhvervsrettet grund- og efteruddannelse.

07.
december 2015
Nordisk ESS-konference

Scandic Hotel, Vester Søgade i København

Styrelsen for Forskning og Innovation inviterer til Nordisk ESS-konference ”European Spallation Source (ESS): Challenges and opportunitets for Nordic Research and Innovation!”

26.
november 2015
Århus: Det Frie Forskningsråd afholder formidlingsaften

Stakladen, Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus

Kom og hør nyt fra forskningens frontline, når modtagere af en Sapere Aude bevilling fra Det Frie Forskningsråd fortæller om deres forskning.

26.
november 2015
Informationsmøde om tilskud til voksenuddannelsesprojekter i EU og Norden - Nordplus Voksen og Erasmus+ Voksen i Odense

HF & VUC Fyn, Kottesgade 6-8, 5000 Odense C, lokale U 310

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer repræsentanter fra alle organisationer, som arbejder med voksenlæring og folkeoplysning, til informationsmøde om mulighederne for at søge tilskud til europæiske såvel som nordiske projekter igennem Erasmus+ og Nordplus Voksen.

24.
november 2015
Erasmus+: Mød samarbejdspartnere på kontaktseminar om entreprenørskab

Scandic Hotel Copenhagen i København.

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer i samarbejde med de nordiske lande til et internationalt tværsektorielt kontaktseminar. Temaet er entreprenørskab og arrangementet finder sted den 24.-27. november 2015 i København.

20.
november 2015
Konference: Dansk voksenlæring - hvad kan vi lære af Europa, og hvad kan Europa lære af os?

Hotel Scandic Sydhavnen Sydhavns Plads 15 2450 København

Hvad kan den danske sektor for voksenuddannelse og folkeoplysning lære af Europa, og hvad kan Europa lære af os? Kom til en inspirerende dag med debat og faglige oplæg om emnet og hør om dine kollegers erfaring med europæisk samarbejde. Deltagelse er gratis.

09.
november 2015
Seminar om dansk ESS-strategi den 9. november 2015

Dansk Industri på Rådhuspladsen i København

Styrelsen for Forskning og Innovation afholder seminar om den nye nationale strategi for European Spallation Source (ESS): ”ESS som drivkraft for fremtidens vækst - Strategi for den danske ESS-indsats”.

29.
oktober 2015
Emdrup: Det Frie Forskningsråd afholder formidlingsaften

Aarhus Universitet, Campus Emdrup, bygning A, Festsalen, Tuborgvej 164, 2400 København NV

Kom og hør nyt fra forskningens frontline, når modtagere af en Sapere Aude bevilling fra Det Frie Forskningsråd fortæller om deres forskning.

27.
oktober 2015
Seminar om tværfaglighed i Horizon 2020

Aalborg Universitet Niels Jernes Vej 6A Aalborg Ø, Denmark

Deltag i internationalt seminar om tværfaglighed i Horizon 2020-projekter den 27. oktober 2015 i Aalborg. Få inspiration og opbyg nye netværk til din næste H2020-ansøgning om tværfaglig forskning inden for for eksempel Sundhed, Klima/Miljø eller Sikkerhed. Det er gratis at deltage i arrangementet.

20.
oktober 2015
ICT Event 2015 i Lissabon – Horizon2020

Der ventes flere end 4000 deltagere, når EU’s Generaldirektorat for Kommunikation, Netværk, IT-Indhold & Teknologi (DG CONNECT) afholder det største europæiske IKT-arrangement, ICT Event, den 20-22. oktober i Lissabon, Portugal

09.
oktober 2015
Kulturnatten i Uddannelses- og Forskningsministeriet 2015

Bredgade 40, 1260 København K

Det overordnede tema i år er det uendelige univers. Se blandt andet billeder og video optaget af Danmarks første astronaut Andreas Mogensen og oplev DR's Store Nørd give et vildt live show. Du kan også se racerbiler, flyve droner, smage rummad og skylle det hele ned med klimavenlig øl.

08.
oktober 2015
Erasmus+: Seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne

Trinity Hotel og Konferencecenter GL. Færgevej 30, Snoghøj 7000 Fredericia

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne. Arrangementet finder sted den 8.-9. oktober 2015 i Fredericia.

11.
september 2015
Foredrag: Medicinsk rumforskning – til gavn for os på Jorden

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Kom til gratis foredrag med Thomas A. E. Andersen, Danish Aerospace Company, og Benjamin Svejgaard, Århus Universitet, om Den Internationale Rumstation (ISS) som forskningslaboratorium og den medicinske forskning, Andreas Mogensen skal udføre under sin mission.

10.
september 2015
Foredrag: Cubesats - små satellitter med stor succes

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Kom til gratis foredrag med Annette Høj Marquart, GomSpace, og Amalie Vistoft Petersen, Aalborg Universitet, om de to små satelitter, såkaldte cubesats, der opsendes i forbindelse med Andreas Mogensens mission til Den Internationale Rumstation (ISS) og som kan overvåge skibs- og lufttrafik.

10.
september 2015
Konference: Smart Solutions for Innovative Cities

Copenhagen Business School, Ovnhallen, Porcelænshaven 20, 2000 Frederiksberg C

Hvordan målretter og implementerer vi innovative Smart City-løsninger, når det fulde potentiale stadig mangler at blive kortlagt af vores menneskelige fantasi?

07.
september 2015
Foredrag: The AMAZE Project: Bringing 3D Printing into the metal age

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Kom til gratis foredrag med Andrea Amaldi, Den Europæiske Rumorganisation (ESA), om AMAZE-projektet, som har til formål at installere den første 3D-metalprinter på Den Internationale Rumstation (ISS).

04.
september 2015
Foredrag: Destination Moon

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Kom til gratis foredrag med Bérengère Houdou, Den Europæiske Rumorganisation (ESA), om fremtidens missioner til Månen.

03.
september 2015
Foredrag: Fokus på Arktis… med satellitter og droner

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Kom til gratis foredrag med Michael Linden-Vørnle, Danmarks Tekniske Universitet - DTU Space, og Charlotte Wiin Havsteen, Forsvarets Center for Operativ Oceanografi, om hvordan satelitter og droner i dag og i fremtiden anvendes i forskning i Arktis.

02.
september 2015
Foredrag: Why we need the International Space Station

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Kom til gratis foredrag med Pedro Duque, astronaut for Den Europæiske Rumorganisation (ESA), om hvordan astronauternes forsøg på Den Internationale Rumstation (ISS) har ført til vigtige forskningsresultater til gode for mennesker her på Jorden.

01.
september 2015
Foredrag: Intelligente danske strømper holder øje med astronauternes sundhed

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Kom til gratis foredrag med Christian Dalsgaard, Ohmatex, og Lonnie Petersen, Københavns Universitet, om hvordan tyngdekraften påvirker astronauterne i rummet, og hvordan intelligente strømper effektiviserer astronauternes træning.

31.
august 2015
Foredrag: What is the ESA Rosetta mission about?

Dansk Industri, H. C. Andersens Boulevard 18, København

Kom til gratis foredrag med Matt Taylor, Den Europæiske Rumorganisation (ESA), om Rosettamissionen, som har til formål at udforske vores solsystems evolution.

29.
august 2015
Rumudstilling i Industriens Hus

Industriens Hus på Rådhuspladsen i København

I anledning af ESA-astronaut Andreas Mogensens opsendelse til Den Internationale Rumstation på en 10-dages mission vises en rumudstilling i Industriens Hus.

11.
juni 2015
Folkemødet: Mød innovationsnetværk og Godkendt Teknologisk Service

Teltplads A29 på Danchells Anlæg i Allinge på Bornholm

I Danmark er der masser af muligheder. Vi er en nation af gode idéer, men hvordan bliver de til virkelighed og arbejdspladser? Under hele Folkemødet kan du opleve, høre og debattere, hvordan vi griber mulighederne.

10.
juni 2015
Aarhus: Bliv værtsorganisation for en frivillig ung fra et andet land

Scandic Aarhus City, Østergade 10, 8000 Aarhus C

Vil I skærpe jeres internationale profil? Som værtsorganisation for en volontør, udsendt gennem den Europæiske Volontørtjeneste (EVS), kan I få tilknyttet et engageret ungt menneske i 2 - 12 måneder.

09.
juni 2015
København: Bliv værtsorganisation for en frivillig ung fra et andet land

Styrelsen for Videregående Uddannelser, Bredgade 40, København

Vil I skærpe jeres internationale profil? Som værtsorganisation for en volontør, udsendt gennem den Europæiske Volontørtjeneste (EVS), kan I få tilknyttet et engageret ungt menneske i 2 - 12 måneder.

11.
maj 2015
Konference: Verdensmester i Viden

Eigtveds Pakhus, Sal III, Asiatisk plads 2 G, 1448 København K

Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd (DFiR) inviterer til en konference med fokus på, hvorfor Danmark ser ud til at være i den internationale top, når det gælder både forskning og innovation.

08.
maj 2015
Temamøde om Mobilitetsvinduer

Scandic Copenhagen, Vester Søgade 6, 1601 København V

Styrelsen for Videregående Uddannelser afholder et temamøde for de videregående uddannelser om Mobilitetsvinduer fredag den 8. maj 2015.

06.
maj 2015
Dansk delegation til international energikonference i Tyrkiet

Istanbul, Tyrkiet

Styrelsen for Forskning og Innovation (FI) arrangerer i samarbejde med Det Danske Generalkonsulat i Istanbul en delegation af danske virksomheder og forskere til konferencen International Energy and Environment Fair and Conference (ICCI) i Istanbul den 6.-8. maj 2015. Tilmeldingsfrist er 27. marts.

04.
maj 2015
Konference: Flere kvinder i forskning

Copenhagen Business School, Solbjerg Plads 3, 2. sal, Auditorium SP205, 2000 Frederiksberg

Taskforcen for flere kvinder i forskning præsenterer sine anbefalinger og inviterer til debat om den fremtidige indsats for at bringe flere talenter i spil i dansk forskning

30.
april 2015
Konference om fremtidens ph.d.-uddannelse

Campus Emdrup, Tuborgvej 164, 2400 København NV. (IUP, tidligere DPU)

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til debat om, hvordan ph.d.-uddannelsen kan harmoniseres med arbejdsmarkedets behov samtidig med, at man fastholder ph.d.-uddannelsernes høje faglige niveau.

10.
april 2015
Temakonference: Humanistisk forskning og erhvervsliv

Eigtveds Pakhus, sal III Asiatisk Plads 2 G 1448 København K

Det Frie Forskningsråd | Kultur og Kommunikations afholder årlig temakonference, som denne gang omhandler muligheder og udfordringer i samspillet mellem humanistisk forskning og erhvervsliv.

09.
april 2015
Uddannelsesmøde 2015

Hotel Koldingfjord, Fjordvej 154, 6000 Kolding

Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen har inviteret repræsentanter for hele den videregående uddannelsessektor til Uddannelsesmøde 2015.

26.
marts 2015
Informationsmøde om Erasmus+ VET Mobility Charter

Mødet finder sted på EUC Lillebælt, Teknikervej 2, Fredericia

Styrelsen for Videregående Uddanneler afholder informationsmøde om VET Mobility Charter torsdag den 26. marts 2015 i Fredericia.

27.
februar 2015
Skriveseminar til projektkoordinatorer under Erasmus+: Videregående Uddannelser - guide til en god ansøgning til Strategiske partnerskaber

Erhvervsakademiet Lillebælt: Nonnebakken 9, 5000 Odense C. Lokale 13 på 1. sal.

To projektkoordinatorer, som sidste år fik tilskud til et strategiske partnerskaber, vil fortælle om processen. Seminaret har til hensigt at hjælpe projektkoordinatorer fra videregående uddannelsesinstitutioner med ansøgningsskemaerne samt vurderingskriterierne til Strategiske partnerskaber.

26.
februar 2015
EliteForsk-konferencen 2015

Glyptoteket, Dantes Plads 7, 1556 København V.

EliteForsk-konferencen afholdes hvert år for at hædre og synliggøre den indsats, som nogle af Danmarks dygtigste forskere yder.

23.
februar 2015
Skriveseminar for ansøgere til strategiske partnerskaber under Erasmus+: Voksen

Bredgade 40, 1260 København K, lokale 24. Henvendelse i receptionen.

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til skriveseminar for projektkoordinatorer, der vil søge om tilskud til et strategisk partnerskab (Key Action 2) inden for sektoren for almen voksenuddannelse og folkeoplysning.

06.
februar 2015
KA2 Skriveseminar: Få hjælp til din partnerskabsansøgning til Erasmus+

Styrelsen for Videregående Uddannelser, Bredgade 43, 1260 København K, stuen, lokale A og B.

Vi hjælper koordinatorer videre med ansøgninger om tilskud til Erasmus+-partnerskaber (Key Action 2) inden for børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser. Deltag ved skriveseminaret og få svar på dine spørgsmål til ansøgningsskemaet.

27.
januar 2015
KA1 Skriveseminar: Vi hjælper dig videre med din Erasmus+-ansøgning

Center for Undervisningsmidler, Lucernemarken 1, 5260 Odense S

Få hjælp til at udfylde ansøgningsskema til Erasmus+ efteruddannelsesaktiviteter for medarbejdere (Key Action 1) fra børnehaver, grundskoler, ungdomsuddannelser og almen voksenuddannelse samt folkeoplysning.

15.
januar 2015
Fyraftensmøde: Hør hvad du kan med tilskudsprogrammerne Erasmus+ og Nordplus

Styrelsen for Videregående Uddannelser, Bredgade 43, 1260 København K. Stuen, lokale A og B.

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til informationsmøde om mulighederne for tilskud til europæiske og nordiske projekter igennem Erasmus+ og Nordplus Junior.

15.
januar 2015
Aarhus: Informationsmøde om Erasmus+ Ungdom

Hotel Scandic Århus City Østergade 8-10 8000 Århus C

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til informationsmøde om mulighederne for tilskud i Erasmus+: Ungdom.

13.
januar 2015
København: Informationsmøde om Erasmus+: Ungdom

Styrelsen for Videregående Uddannelser Bredgade 43 1260 København K

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til informationsmøde om mulighederne for tilskud i Erasmus+ Ungdom.

11.
december 2014
Odense: Informationsmøde om tilskud til europæiske og nordiske skoleprojekter

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer interessenter fra børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser til informationsmøde om mulighederne for at søge tilskud til europæiske såvel som nordiske projekter igennem Erasmus + og Nordplus Junior .

11.
december 2014
Konference om socialt ansvarlig forskning

Festsalen på Københavns Universitet, Frue Plads 4 1168 København K.

Uddannelses- og Forskningsministeriet inviterer til debat om, hvordan vi sikrer samklang mellem forskningen og samfundets værdier. Det sker på konferencen om socialt ansvarlig forskning (Responsible Research and Innovation - RRI).

01.
december 2014
København: Informationsmøde om tilskud til voksenuddannelsesprojekter i EU og Norden

Københavns Tekniske Skole – Afdeling Frederiksberg, Festsalen Julius Thomsens Gade 5 - 1974 Frederiksberg C

Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer repræsentanter fra alle organisationer, som arbejder med voksenlæring og folkeoplysning, til informationsmøde om mulighederne for at søge tilskud til europæiske såvel som nordiske projekter igennem Erasmus + og Nordplus Voksen.

27.
november 2014
Konference om internationalisering og kvalitet i uddannelserne

DGI Byen, København

Hvordan kan europæisk uddannelsessamarbejde bidrage til at øge kvaliteten i uddannelserne og i de danske læringsmiljøer? Det er omdrejningspunktet på konferencen Internationalisering og kvalitet i uddannelserne – inspiration fra det europæiske uddannelsessamarbejde. Deltagelse er gratis.

Handlinger tilknyttet webside